Mul sündis esimene laps aastal 1998, alguses oli piipar ja umbes aastal 1999 ostsin esimese mobiili. Internet oli sissehelistamisega, perekooli foorum oli olemas aastast 2000, alguses alateemasid polnudki, postitatud teemadel olid järjekorranumbrid ees.
Noorusaja sõprade otsimine 53 aastaselt
-
Külaline
-
Külaline
Ma see 53 ja mul ei ole ka mingeid postkaarte ega ole ka nendega seotud mingeid mälestusi. Vanematekodus on karp mingite esimese vabariigi aegsete kaartidega - see on mul ainus, mis selle teemaga seostub.Guest kirjutas: ↑17 Juul 2026 11:26Olen sinuga samaealine, aga kas keegi hoiab tõesti selliseid asju alles? Asi pole selles, et ma postkaarte ei mäletaks, vana träni hoiavad alles pigem vanad inimesed, kes midagi ära ei raatsi visata.Külaline kirjutas: ↑17 Juul 2026 10:4756-aastane inimese lapsepõlves olid loomulikult postkaardid. Kui vana sa ise oled, et arvad, et ainult 70-80-aastased inimesed postkaarte mäletavad? mina olen 55 ja laps olin seitsmekümendatel-kaheksakümnendatel. Sulle võib see üllatus olla, aga internetti siis Eestis veel ei olnud ja telefonidki ei olnud mitte igas peres olemas. Loomulikult saadeti siis postkarte. Ka mu tudengipõlve alguses oli suhtlus veel postkaartide-kirjade tasemel. Mina jõudsin internetti aastal 93, 22-aastasena, see oli interneti algusaeg Eestis (jah, on ka neid, kes jõudsid aastake varem, aga massiliskes muutus see ikka mitu aastat hiljem). Nii et ma tõesti ei saa aru, miks vanus 56 ja postkaardid sind imestama paneb?Guest kirjutas: ↑16 Juul 2026 22:49
Kõik su jutt oli ilus ja inspireeriv. Mis postkaarte ja asju? Sa oled kuskil 70-80?
Teemaalgatajat oskan ainult julgustada, et ega suhtluskatse ju sul midagi ära ei võta. Kui inimesed suhelda ei taha, siis pole mõtet solvuda. Aga võibolla tahavad, proovida ju võid.
-
Külaline
Mina hoidsin ka mulle saadetud postkaarte alles ja mu vanematel oli mitu karbitäit 1960-1990 ndate postkaarte. Kahjuks läksid minu paar karbitäit kolimisega kaduma. Või jäid nad vanematekoju, kus pärija, minu tütar need lihtsalt minema viskas...või võttis omale (vaevu usutav, aga ei ole kunagi uurinud tegelt)Guest kirjutas: ↑17 Juul 2026 11:26Olen sinuga samaealine, aga kas keegi hoiab tõesti selliseid asju alles? Asi pole selles, et ma postkaarte ei mäletaks, vana träni hoiavad alles pigem vanad inimesed, kes midagi ära ei raatsi visata.Külaline kirjutas: ↑17 Juul 2026 10:4756-aastane inimese lapsepõlves olid loomulikult postkaardid. Kui vana sa ise oled, et arvad, et ainult 70-80-aastased inimesed postkaarte mäletavad? mina olen 55 ja laps olin seitsmekümendatel-kaheksakümnendatel. Sulle võib see üllatus olla, aga internetti siis Eestis veel ei olnud ja telefonidki ei olnud mitte igas peres olemas. Loomulikult saadeti siis postkarte. Ka mu tudengipõlve alguses oli suhtlus veel postkaartide-kirjade tasemel. Mina jõudsin internetti aastal 93, 22-aastasena, see oli interneti algusaeg Eestis (jah, on ka neid, kes jõudsid aastake varem, aga massiliskes muutus see ikka mitu aastat hiljem). Nii et ma tõesti ei saa aru, miks vanus 56 ja postkaardid sind imestama paneb?Guest kirjutas: ↑16 Juul 2026 22:49
Kõik su jutt oli ilus ja inspireeriv. Mis postkaarte ja asju? Sa oled kuskil 70-80?
Teemaalgatajat oskan ainult julgustada, et ega suhtluskatse ju sul midagi ära ei võta. Kui inimesed suhelda ei taha, siis pole mõtet solvuda. Aga võibolla tahavad, proovida ju võid.
Vaadates ,milliseid ilusaid postkaarte praegu müügis on, tekib küll kurbus, et enam ei saadeta neid. Õnneks leidub aga internetis lugematul hulgal ilusaid pilte-kaarte, mida saab tähtpäevadeks saata ja ise saades salvestada. Seetõttu mulle ei meeldigi need lihtsalt tekstiga või tobenaljakad gif-id, vaid ilusad tähtüäeva kaardid, mida arvutisse salvestada
-
Külaline
Minu laps sai 1999 6-aastaseks ja läks kooli ning sai oma esimese mobiili. Meil, vanematel ja minu vanematel oli see juba aastaid olemas.Külaline kirjutas: ↑17 Juul 2026 12:32Mul sündis esimene laps aastal 1998, alguses oli piipar ja umbes aastal 1999 ostsin esimese mobiili. Internet oli sissehelistamisega, perekooli foorum oli olemas aastast 2000, alguses alateemasid polnudki, postitatud teemadel olid järjekorranumbrid ees.
-
Külaline
Mulle nagu meenub, et mina ju mu sõbrannad saime mingi mobiilifirmaga liitumisel mõne euro eest Nokia 2110 juba 1995-96 aastal. Ega sellega eriti helistada ei raatsinud- kõneminuti hind oli kallis- aga see nagu lihtsalt pidi olema. Olid ilusat punakaspruuni puidu värviGuest kirjutas: ↑17 Juul 2026 13:13Minu laps sai 1999 6-aastaseks ja läks kooli ning sai oma esimese mobiili. Meil, vanematel ja minu vanematel oli see juba aastaid olemas.Külaline kirjutas: ↑17 Juul 2026 12:32Mul sündis esimene laps aastal 1998, alguses oli piipar ja umbes aastal 1999 ostsin esimese mobiili. Internet oli sissehelistamisega, perekooli foorum oli olemas aastast 2000, alguses alateemasid polnudki, postitatud teemadel olid järjekorranumbrid ees.
-
Külaline
Kui sa juba aastal 1995 mõne EURO eest telefoni said, siis ega see ülejäänud juttki eriti tõsiseltvõetav pole.Guest kirjutas: ↑17 Juul 2026 13:17
Mulle nagu meenub, et mina ju mu sõbrannad saime mingi mobiilifirmaga liitumisel mõne euro eest Nokia 2110 juba 1995-96 aastal. Ega sellega eriti helistada ei raatsinud- kõneminuti hind oli kallis- aga see nagu lihtsalt pidi olema. Olid ilusat punakaspruuni puidu värvi![]()
-
Külaline
Päriselt? Su lapsed peaksid juba kolmekümnendates olema ja lapselapsi tooma, mitte teismelised. Jube hilja hakkasid peale, ime, et üldse nii vanana rasestusid.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2026 23:02No vaat, ma ka 53, aga mul on sama mees ja teismelised lapsed. Tark ei torma.Guest kirjutas: ↑16 Juul 2026 22:5753 on pool elu. Uus mees, rahaline vabadus, lapselapsed.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2026 22:52
Kuidas see saab olla nagu eile?! Vaata, kui palju maailm selle ajaga muutunud on! Riigikord on teine, kõik väärtused ja tõekspidamised on kardinaalselt teised, internet, mobiiltelefonid ja muu tehnoloogia, millest lugesime ulmekirjanduses, isegi kliima on erinev sellest, mis oli 70-80-ndatel. Elu oli siis hoopis teistsugune. Mulle tundub, et mu noorus oli nagu teises elus, nii teistmoodi oli kõik.
-
Külaline
Ju mõni on nooruslikum ja viljakam kui sina.Guest kirjutas: ↑17 Juul 2026 20:52Päriselt? Su lapsed peaksid juba kolmekümnendates olema ja lapselapsi tooma, mitte teismelised. Jube hilja hakkasid peale, ime, et üldse nii vanana rasestusid.
-
Külaline
Vaevalt küll. Ju ta ei leidnud 20 aastat sobivat meest ja siis tegi kohe ära.Külaline kirjutas: ↑17 Juul 2026 20:58Ju mõni on nooruslikum ja viljakam kui sina.Guest kirjutas: ↑17 Juul 2026 20:52Päriselt? Su lapsed peaksid juba kolmekümnendates olema ja lapselapsi tooma, mitte teismelised. Jube hilja hakkasid peale, ime, et üldse nii vanana rasestusid.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2026 23:02
No vaat, ma ka 53, aga mul on sama mees ja teismelised lapsed. Tark ei torma.
-
Külaline
Said aru küll, et tegelikult ma mõtlesin krooni aga automaatselt tuli see viga sisse. Nõme ,et siin ei lasta parandada postitusiGuest kirjutas: ↑17 Juul 2026 20:22Kui sa juba aastal 1995 mõne EURO eest telefoni said, siis ega see ülejäänud juttki eriti tõsiseltvõetav pole.Guest kirjutas: ↑17 Juul 2026 13:17
Mulle nagu meenub, et mina ju mu sõbrannad saime mingi mobiilifirmaga liitumisel mõne euro eest Nokia 2110 juba 1995-96 aastal. Ega sellega eriti helistada ei raatsinud- kõneminuti hind oli kallis- aga see nagu lihtsalt pidi olema. Olid ilusat punakaspruuni puidu värvi![]()
-
Külaline
Mõne krooni eest neid tol ajal ka ei jagatud. Telefonid polnud odavad.Külaline kirjutas: ↑17 Juul 2026 21:58Said aru küll, et tegelikult ma mõtlesin krooni aga automaatselt tuli see viga sisse. Nõme ,et siin ei lasta parandada postitusi
-
Külaline
Lastakse kui postitad nimeliseltKülaline kirjutas: ↑17 Juul 2026 21:58Nõme ,et siin ei lasta parandada postitusi
-
Külaline
Just. Mu sõbranna mehel oli toona uuena 18 000 krooni maksev telefon. Oi, kuidas see mulle meeldis. Olin paduõnnelik, kui sain sellise kasutatuna endale 5000 eest osta.
Mingitest paarikroonistest pole never kuulnudki. Tollal maksis kõneminut juba 7.50.
-
Külaline
Kahjuks mitte. Abielus oleme juba ligi 30 aastat, lapsi on ka rohkem kui üks. Aga kõik ei alusta kooselu laste tegemisega, mõned tahavad enne hariduse omandada ja maailma näha. Ma leian, et 30ndates eluaastates lapsi saada on täiesti õige aeg, ei pea teismelisena alustama.Guest kirjutas: ↑17 Juul 2026 21:14Vaevalt küll. Ju ta ei leidnud 20 aastat sobivat meest ja siis tegi kohe ära.
-
Külaline
See oli varem, aga aastal 95-96 oli kampaania, vot ei mäleta firmat, et nokia 2110 oli 15 krooni, aga see oli ainult liitumisel ja tähtajalise lepinguga. Paar aastat hiljem, või suht samal ajal, tulid q gsm pakkumisele mingid väiksed sinist värvi mobiilid, motorola või siemens...no ei mäleta tõesti. Ja need olid vist liitumisel üldse tasuta.Guest kirjutas: ↑17 Juul 2026 23:01Just. Mu sõbranna mehel oli toona uuena 18 000 krooni maksev telefon. Oi, kuidas see mulle meeldis. Olin paduõnnelik, kui sain sellise kasutatuna endale 5000 eest osta.
Mingitest paarikroonistest pole never kuulnudki. Tollal maksis kõneminut juba 7.50.
Tõesti, see pole oluline, mis 98-200 aastail oli olemas ja mis mitte! Teema on selles, et mul olid siis sõbrad, kellega pole nüüdseks 25 aastat suhelnud ja ma tahaks lihtsalt teada, kuidas neil on läinud.
Olen kahele tollasele sõbrale kirjutanud fb-s, aga nad ei käi võibolla seal igapäevaselt (erinevalt minust) .Ja no eks aeg näitab kas nad vastavad, või lihtsalt jäävadki mälestusteks noorusaegadest.
-
Külaline
Loomulikult mõtlesin 98-2000 aastaid, nii et head isu tähenärijad 
-
Külaline
2000. alguses oli veel helistamine kallis ja ka lauatelefonilt mobiilile helistamine oli kallis. Mul suutis ema üheainsa kõnega pea poole oma pensioni ära helistada.
-
Külaline
No kui sa mitte midagi ei mäleta, miks sa üldse sõna võtad siis?Guest kirjutas: ↑17 Juul 2026 23:40
See oli varem, aga aastal 95-96 oli kampaania, vot ei mäleta firmat, et nokia 2110 oli 15 krooni, aga see oli ainult liitumisel ja tähtajalise lepinguga. Paar aastat hiljem, või suht samal ajal, tulid q gsm pakkumisele mingid väiksed sinist värvi mobiilid, motorola või siemens...no ei mäleta tõesti. Ja need olid vist liitumisel üldse tasuta.
-
Külaline
Sel ajal oli ainuüksi kõneminuti hind mingi 6 krooni. Digarist on vanad moblareklaamid leitavad. Nokia 2110 maksis näiteks 1996 aastal 6350 krooni, liitumisel said 200 krooni kõneaega tasuta jms.Külaline kirjutas: ↑17 Juul 2026 23:40See oli varem, aga aastal 95-96 oli kampaania, vot ei mäleta firmat, et nokia 2110 oli 15 krooni, aga see oli ainult liitumisel ja tähtajalise lepinguga.
-
Külaline
Qgsm sinised klapiga telefonid olid Ericsson T10s.Külaline kirjutas: ↑17 Juul 2026 23:40Paar aastat hiljem, või suht samal ajal, tulid q gsm pakkumisele mingid väiksed sinist värvi mobiilid, motorola või siemens...no ei mäleta tõesti.
1999a hakati tegema neid telefone.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: dmy, Kirile, Mammut ja 13 külalist