Vähim palk mille eest töötaksite

Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 22:30
Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 18:29 Kui jääks töötuks, siis aasta aega saaks vabalt kodus olla ja selle aja jooksul vaataksin töökohti alates 3300bruto, pärast seda võin ajutiselt ka 2000 brutoga leppida, aga ei ole kindel, et mu kogemuste pealt mind nii odavale tööle üldse võetaks. Ilmselgelt oleks see 2000 bruto suht ajutine ja sellest saaksid ka värbajad aru.
Kuskil avalike suhete juht. Kuskil RAS-s või SA personali tädike? Kuskil mingi uhke nimega ametikohal tabelite täitja???? Tule maa peale mamslike
Ma olen küll oma väärtushinnangud ümber mõtestanud ja oleksin ka ise nõus mingi SA personali tädike olema, kui palk oleks 3300 bruto. Andke ainult töökoht kätte.
Külaline

tööandja kirjutas: 24 Juul 2024 22:26 Kõike tahad. Kõik tahavad. Aga nüüd kulla spetsialist räägi millisel alal sa nii tugev oled, et sulle konkurentsi pole. Et mõni noorem kiirem, avatum ja vähem palka ei taha. Mis on see si nu eriala. Riigisektoris maksumaksja kulul vegeteeriv nn "spetsialist" ei lähe arvesse.
Mis haigus teil kõigil kallal on, et kõik riigisektoris töötajad automaatselt "maksumaksja kulu vegeteerijateks" liigitate? Midagi teate neist ametnike töökohtadest üldse? Ilmselt ei? Mingit vahet pole heal riigisektori töötajal ja erasektori töötajal, mõlemad rabavad nii et naba paigast, ainult riigisektori oma saab vähem palka ning rohkem lollide sõimu.
Loomulikult on nii riigisektoris kui erasektoris spetsialiste, kelle asendamine on vaevaline ning tõenäoliselt tuleb järeltulija nullist välja õpetada. Need on spetsiifilised ametikohad, reeglina nõuavad mingi mitme kompetentsi omamist ning teadmisi organisatsiooni funktsioneerimisest ja funktsiooni sisust.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 00:14
tööandja kirjutas: 24 Juul 2024 22:26 Kõike tahad. Kõik tahavad. Aga nüüd kulla spetsialist räägi millisel alal sa nii tugev oled, et sulle konkurentsi pole. Et mõni noorem kiirem, avatum ja vähem palka ei taha. Mis on see si nu eriala. Riigisektoris maksumaksja kulul vegeteeriv nn "spetsialist" ei lähe arvesse.
Mis haigus teil kõigil kallal on, et kõik riigisektoris töötajad automaatselt "maksumaksja kulu vegeteerijateks" liigitate? Midagi teate neist ametnike töökohtadest üldse? Ilmselt ei? Mingit vahet pole heal riigisektori töötajal ja erasektori töötajal, mõlemad rabavad nii et naba paigast, ainult riigisektori oma saab vähem palka ning rohkem lollide sõimu.
Loomulikult on nii riigisektoris kui erasektoris spetsialiste, kelle asendamine on vaevaline ning tõenäoliselt tuleb järeltulija nullist välja õpetada. Need on spetsiifilised ametikohad, reeglina nõuavad mingi mitme kompetentsi omamist ning teadmisi organisatsiooni funktsioneerimisest ja funktsiooni sisust.
Kas räägime neist EAS, Kredexi, Harno jne kõrgeltmakstud ametnikest. Just selle 1/3 kes saavad tühja vahu ajamise eest 3000 ja enam palka. Tipud lausa 7-10 000. Meie riigis on neid ühedasutusi, Sihtasutusi mustmiljon. Parasiite täis. Jahh tõsi 2/3 teevad orjatööd. Aga need pole ka nii upsakad nagu siin mõned ennast täis kanad on. Varsti töötud kanad.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 00:34 Kas räägime neist EAS, Kredexi, Harno jne kõrgeltmakstud ametnikest. Just selle 1/3 kes saavad tühja vahu ajamise eest 3000 ja enam palka. Tipud lausa 7-10 000. Meie riigis on neid ühedasutusi, Sihtasutusi mustmiljon. Parasiite täis. Jahh tõsi 2/3 teevad orjatööd. Aga need pole ka nii upsakad nagu siin mõned ennast täis kanad on. Varsti töötud kanad.
EAS ja Kredexi töötajad ei ole ametnikud. Tavalised töölepingu alusel töötavad inimesed.
Et sina ametnike töö mõttest aru ei saa ning nende juttu vahuks kutsud, ei tähenda, et nende tööd vaja ei ole. Kindlasti on mõni, keda pole vaja või kes ajab udu ning hoiab sooja kohta, aga suurem osa ametnikest, eriti kõrgematest ametnikest, on oma ala suured spetsialistid, entusiastid ning teevad tööd missioonitundega. Väga tobe on pidevalt ja igas valdkonnas kuulata, kuidas asjaga absoluutselt mitte kursis olevad inimesed tähtsalt seletavad, kuidas see valdkond toimima peaks, kes seal töötama peaks või ei peaks ning palju nad palka saama peaks. Mine ise ametnikuks ja vaatame, mida pärast seda räägid. Kui sellele tööle muidugi üldse kvalifitseerud.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 22:23
Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 21:26
Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 21:14 Nagu wow, loen ja imestan. Eestis ei ole elusees olukord nii hea, et selliste palkadega töökohti saaks.
Tahta võib ju küll aga reaalsuses on ju ikka suur osa ametikohti alamakstud.
Inimesed on ettenägelikud.
Näevad et tavalise tööinimese jaoks läheb ja tehakse kõik raskemaks.
Käivad rahaga väga hoolikalt ümber, vastasel juhul oledki situatsioonis kus pead 1500 bruto töökohtadel rabelema ja sitsima.
Piisavalt palju tagalaga inimesi tekib ja lõpuks ei jää muud üle kui palka tõsta või võõrtööjõudu tööle saada, seegi ei päästa sest eesti keele nõue on suuresti pea igal töökohal.
Sul on küll loogikaga pahasti. Tegelikult ikka tagalata inimeste hulk ajas suureneb, aina suurem hulk koondamisi tekitavad tööle saamiseks suuremat soovijate hulka, mille tõttu pole mõtet palka tõsta.
Minu tutvusringkonnas õnneks suureneb. Ärgu tõstku palka, mina neile tööle ei lähe viletsa palga eest.
Külaline

tööandja kirjutas: 24 Juul 2024 22:26
Mina põhimõtteliselt keeldun töötamast alamakstud kohtadel. Mõnel on tõesti ulmesoovid, poole koha eest 3000. Aga täistööajaga aastatepikkuse kogemusega oma valdkonna spetsialistina alla 2000-23000 bruto küll tööd ei võtaks.
Ma tahan ka reisida, restoranis, kinos, kohvikus käia, spaas mõnuleda, omada autot ja viisakat korterit. Mille k*ramuse pärast ma peaks leppima vähesemaga ja vaatama kuidas teised suurte palkade peal õitsevas. Küll korrigeerivad oma palganumbreid kui üks hetk keegi kohalikust tööjõust nõus tulema ei ole
[/quote]

Kõike tahad. Kõik tahavad. Aga nüüd kulla spetsialist räägi millisel alal sa nii tugev oled, et sulle konkurentsi pole. Et mõni noorem kiirem, avatum ja vähem palka ei taha. Mis on see si nu eriala. Riigisektoris maksumaksja kulul vegeteeriv nn "spetsialist" ei lähe arvesse.
[/quote]

Kindlasti on konkurentsi. Head inimsuhted mängivad suurt rolli elus. Tänapäeva noored ei taha vähem palka, saadavad pikalt ja elavad rikaste vanemate või mehe kuhul. Riigisektoris ma ei tööta ega kavatse, palgad on liiga madalad minu jaoks.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 08:57
Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 00:34 Kas räägime neist EAS, Kredexi, Harno jne kõrgeltmakstud ametnikest. Just selle 1/3 kes saavad tühja vahu ajamise eest 3000 ja enam palka. Tipud lausa 7-10 000. Meie riigis on neid ühedasutusi, Sihtasutusi mustmiljon. Parasiite täis. Jahh tõsi 2/3 teevad orjatööd. Aga need pole ka nii upsakad nagu siin mõned ennast täis kanad on. Varsti töötud kanad.
EAS ja Kredexi töötajad ei ole ametnikud. Tavalised töölepingu alusel töötavad inimesed.
Et sina ametnike töö mõttest aru ei saa ning nende juttu vahuks kutsud, ei tähenda, et nende tööd vaja ei ole. Kindlasti on mõni, keda pole vaja või kes ajab udu ning hoiab sooja kohta, aga suurem osa ametnikest, eriti kõrgematest ametnikest, on oma ala suured spetsialistid, entusiastid ning teevad tööd missioonitundega. Väga tobe on pidevalt ja igas valdkonnas kuulata, kuidas asjaga absoluutselt mitte kursis olevad inimesed tähtsalt seletavad, kuidas see valdkond toimima peaks, kes seal töötama peaks või ei peaks ning palju nad palka saama peaks. Mine ise ametnikuks ja vaatame, mida pärast seda räägid. Kui sellele tööle muidugi üldse kvalifitseerud.
Ära näri tähte. Väike näide. EAS+KREDEX ühendasutus tellis vägabpaljyde tuhandete eet endale laulukese. Vastik on selliste tegelaste eneseüugustust kuulata. Ahh, et pole ametnik. Vahi aga. Aga kasutu inimene saab kasutulbametikihal palju palka ei ole loigiline ja õiglane. See käib ka sinu koha
Külaline

Sorri, 90% minu tutvusringkonnast on ka nö riigipalgal, igalühel 1 kuni 2 magistrikraadi, osadel isegi doktorikraad. oma ala väga head spetsialistid. pikaajalise, paljud 20+a töökogemusega. aga palka saavad ca 2000 bruto. Nende kooliõpetajate ja ülikooliõppejõudude palkade kõrval tundub SA ja riigi kulul vegeteerivate MTÜ tegelinskite palgad täiesti ülepaisutatud: üliõpilane kukub eksamitelt läbi, saab eksmati, läheb kuhugi sellisele soojale kohale tööle ja hakkab saama 2x suuremat palka kui tema endine õppejõust professor. minu meelest on see alatu.
Külaline

Toon näite. Igasugused eas,mes,kredex jne jagavad riigi raha toetusteks. Igasugustele uhhuu projektidele jne. Üldjuhul on nende ülalpidamine umbes 15-20% jagatavast rahast. Saate aru. Nad jagavad 100 miljonit meie raha küsitavasse kohta. Ja nende parasiitide ülalpidamine maksab 15-20 miljonit. Selle eest, et jagavad raha. Ja vot sellistes kohtades töötavad tegelased palgaga alates 3000 kuni lõpmatus peavad kaduma. Muidugi nad räägivad kui vajalikud nad on. Evelin Ilves rääkis kahh kui welcome to estonia 7 milli eest välja mõtles.
Pangad väljastavad laenusid mitte ei jaga toetusi. See on seotud riskidega ja keerulisem
. Ometigi teevad seda 5_6x odavamalt. Meenub kohe Autorollu ja Kredex kes andis tagatise ja maksis lõpuks maksumaksja rahaga kõik kinni. Pkski pank poleks autorollule pennigi andnud. Mitte keegi ei vastutanud. Ja siis siin üks proua närib tähte stiilis tööleping ja ametnik. Selliste probleem on, et ega nad orobleemidest aru saa. Tekitavad juurde neid. Peaasi, et korrekne oleks kõik. JOKK
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 12:40
Sorri, 90% minu tutvusringkonnast on ka nö riigipalgal, igalühel 1 kuni 2 magistrikraadi, osadel isegi doktorikraad. oma ala väga head spetsialistid. pikaajalise, paljud 20+a töökogemusega. aga palka saavad ca 2000 bruto. Nende kooliõpetajate ja ülikooliõppejõudude palkade kõrval tundub SA ja riigi kulul vegeteerivate MTÜ tegelinskite palgad täiesti ülepaisutatud: üliõpilane kukub eksamitelt läbi, saab eksmati, läheb kuhugi sellisele soojale kohale tööle ja hakkab saama 2x suuremat palka kui tema endine õppejõust professor. minu meelest on see alatu.
Töökohad liiguvad läbi voodite. Liiguvad läbi parteide ja nohh seal peab kahh õuge inimesega magama. Läbi tutvuste, aga ka siis peab plemusel vahepeal suhu võtma. Väidate, et see pole nii?. In 50% juhul kundlasti. Muidu sellised saamatud tädukesed ei töötaks sellistel kohtadel. Räögun riigi nisa küljes olevatest tööandjatest. Sinna läheb ka teater, ülikool jne. Lisaks need kurikuulsad SA-d
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 13:01
Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 08:57 EAS ja Kredexi töötajad ei ole ametnikud. Tavalised töölepingu alusel töötavad inimesed.
Töökohad liiguvad läbi voodite. Liiguvad läbi parteide ja nohh seal peab kahh õuge inimesega magama. Läbi tutvuste, aga ka siis peab plemusel vahepeal suhu võtma. Väidate, et see pole nii?. In 50% juhul kundlasti. Muidu sellised saamatud tädukesed ei töötaks sellistel kohtadel. Räögun riigi nisa küljes olevatest tööandjatest. Sinna läheb ka teater, ülikool jne. Lisaks need kurikuulsad SA-d
No seda ma nüüd küll ei usu, et riigiametisse ametnikuks tööle saamiseks peab ülemusel hamba peale võtma. See on mingi fantaasia. Võib olla mõni üksik koht liigub niimoodi, aga 50% see kindlasti pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 13:01
Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 08:57 EAS ja Kredexi töötajad ei ole ametnikud. Tavalised töölepingu alusel töötavad inimesed.
No tõesti, mida juttu 😒🤦‍♀️
Külaline

Mul tasu 1300 brutos. Endal keskharidus, teen lihttööd. No võimed lihtsalt on sellised. Lohutan end sellega, et päris miinimumi ei teeni.
Külaline

Palga juurde küsimine või mitte küsimine oleneb ka sellest, kas on "tööandja või töövõtja turg" (nagu kinnisvaraski). Praegu koondamiste taustal kisub sinna "tööandja turu" polle ehk tööandja ütleb mis tingimustel ta palkab või on siiski hea aeg palka juurde küsida?
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 15:00 Mul tasu 1300 brutos. Endal keskharidus, teen lihttööd. No võimed lihtsalt on sellised. Lohutan end sellega, et päris miinimumi ei teeni.
Mitmed kõrgharidust nõudvad kohad pakuvad palgavahemikuks 1500-1900 bruto, mis ei ole oluliselt kõrgem 1300 brutost. Olenevalt su tööst võid sina olla eelisseisus, sul on vähem vastutust ja kergem töö. Õpetajad 1800 bruto?
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 10:44 Aga kasutu inimene saab kasutulbametikihal palju palka ei ole loigiline ja õiglane. See käib ka sinu koha
Sinu mõttetu ja pidev virin kõigi ametnike suunas pole ka õiglane. Ammugi loogiline. Ja ei, see ei käi minu kohta, mida ütlesid.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 12:40 Sorri, 90% minu tutvusringkonnast on ka nö riigipalgal, igalühel 1 kuni 2 magistrikraadi, osadel isegi doktorikraad. oma ala väga head spetsialistid. pikaajalise, paljud 20+a töökogemusega. aga palka saavad ca 2000 bruto. Nende kooliõpetajate ja ülikooliõppejõudude palkade kõrval tundub SA ja riigi kulul vegeteerivate MTÜ tegelinskite palgad täiesti ülepaisutatud: üliõpilane kukub eksamitelt läbi, saab eksmati, läheb kuhugi sellisele soojale kohale tööle ja hakkab saama 2x suuremat palka kui tema endine õppejõust professor. minu meelest on see alatu.
Kuidas see loll tudeng sinna soojale kohale siis "läheb"? Ei lähe ta midagi, kui milleski tugev pole. Ja see jutt läbi voodi ametikohtade saamisest ... kuule, millal sa viimati reaalses kontakis maailmaga olid? Kuskil 90-ndate alguses, ma pakun.
maksumaksja

Postitus Postitas maksumaksja »

Kes arvutada oskab saab aru

https://www.err.ee/1609320819/eisa-kesk ... 616-euroni

ja lisan siia siis
EASi ja Kredexi ühendasutuse nõukogu kinnitas täna uueks juhatuse esimeheks pikaajalise tippjuhi kogemusega Kati Kusmini, kes asub ametisse 6. detsembril. Kusmini brutotöötasu saab olema 9500 eurot.

paneme juurde siis

https://majandus.postimees.ee/7945164/h ... d-summasid

kui lugeda ei saa siis

Valitsus räägib, et kuidagi ei suudeta leida 10 miljonit eurot õpetajate palgatõusuks ning ära teha haridusreforme – raha ei ole. Kuid haridusvaldkond pole sugugi üheselt alarahastatud. Leidub üks riigiamet, mis teeb teistele silmad ette.

Rahandusministeerium avalikustas kevadel riigiametite keskmised palgad. Sellest tabelist nähtub, et haridus pole sugugi palgatabeli viimane, vastupidi. Haridusministeeriumi alla kuuluvas haridus- ja noorteametis (harno) oli läinud aastal ametnike keskmine põhipalk 4189 eurot. Harno juhi Jaak Raie põhipalk oli 5900 eurot. Sellega läks harno mööda isegi riigiprokuratuurist.

Repsi palgatud proua sai üldse 6600 + lisad. ja seda juba aastaid tagasi

tulemuslik töö onju

https://www.err.ee/1609309704/eis-i-tor ... 0-miljonit
Külaline

Praeguses seisus oleks see summa umbes 3500 eurot neto, mis on pisut vähem, kui minu tegelik palk.

Rahu ainult rahu - ma ei tööta Eestis ega ka mitte riigisektoris. Elan riigis, kus igasugused kulud ja maksud on 1,5-2 korda suuremad kui Eestis (ei ole Soome, natuke kaugemal). Sellest palgast siis 2000 eurot läheks kõikvõimalike arvete tasumiseks, 500-1000 elamiseks, ja 500-1000 säästmiseks.

Üleüldiselt rääkides, alla teatud taseme palga ei ole mõtet töötada, siis tasub pigem mõelda mingit sorti ettevõtluse peale, kasvõi põlve otsas - parem ikka, kui väikese raha eest orjata. Vabadus oma aega planeerida on hindamatu väärtus.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 21:57 Praeguses seisus oleks see summa umbes 3500 eurot neto, mis on pisut vähem, kui minu tegelik palk.

Rahu ainult rahu - ma ei tööta Eestis ega ka mitte riigisektoris. Elan riigis, kus igasugused kulud ja maksud on 1,5-2 korda suuremad kui Eestis (ei ole Soome, natuke kaugemal). Sellest palgast siis 2000 eurot läheks kõikvõimalike arvete tasumiseks, 500-1000 elamiseks, ja 500-1000 säästmiseks.

Üleüldiselt rääkides, alla teatud taseme palga ei ole mõtet töötada, siis tasub pigem mõelda mingit sorti ettevõtluse peale, kasvõi põlve otsas - parem ikka, kui väikese raha eest orjata. Vabadus oma aega planeerida on hindamatu väärtus.
Ei tasub ikka kuskile riigi nisa külge imeda. Eriti eestis. Välislähetused, 3x eesti keskmine palk, uhke ametinimetus. Ja kõik see annab ennast esimeseks eestlaseks ja suureks eurooplaseks pidada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 1 külaline