Teie ick'id

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Vuntsid
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Aug 2024 21:30Vuntsid
Jaa. Mul kaa 😃
Mu isa oli eluaeg vuntsidega ja see tõesti on täiega no no.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2024 17:16
Külaline kirjutas: 24 Aug 2024 16:08
Lehvikripsmed. Neile võiks lausa eapiirangu kehtestada, et üle 18-aastased neid paigaldada ei saaks.
Oota, kus need koolilapsed neid kandma peaksid?
Pidasin silmas, et kui noore neiu küljes on nad veel kuidagi mõistetavad (no noor soovib ju ikka katsetada ja uusi asju proovida), siis küpses eas naise teevad nad lihtsalt labaseks.
Külaline

Ei tea, mul teismelisel hetkel nahk väga hull ja paremaks ei saa kuidagi ka nahaarsti kirjutatud kreemidega. Kas tuleks talle seda öelda, et ärgu käigu puberteedi möödumiseni nüüd õues, sest mõni võib minestada?
Kukesupp
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kukesupp »

Külaline kirjutas: 24 Aug 2024 13:08
Kukesupp kirjutas: 24 Aug 2024 11:09
Külaline kirjutas: 23 Aug 2024 21:25

Kus sa neid puuduvaid ja hooldamata hambaid näed nii palju, et igas teemas sellest jahud? Minu arust on tänapäeval kõigil normaalsed hambad, vähemalt mind ümbritsevatel inimestel, isegi vanuses 60+. Mingite paadialustega ma muidugi ei suhtle.
Mis on kellegi jaoks normaalne- minu jaoks on eemaletõukav ka mõni üksik välja paistav puuduv hammas. Keskealistel on suht palju sellist probleemi, mitte just esihambad vaid külgedel tühjad kohad. Kollaseid hambaid on ka kole vaadata.
Lgp hambainspektor, loomulikult ei pea puuduvaid hambaid keegi normaalseks ja selliseid inimesi olen mina ainult teleekraanilt näinud. Ma ei ela muidugi Lasnamäel, nagu sina. See on tõesti vaeste inimeste piirkond ja võimalik, et kohtad hambutuid iga päev. Kollasusega on see teema, et paljudel ongi loomulik hambatoon kollakas ning valgendamine teatavasti kahjustab hambaid. Siis tuleb teha valik.
Tundub, et hambateema kõnetab ikka väga valusalt Mõistlik oleks tõesti korda teha. Loomulikult enesest lugupidav inimene ka valgendab hambaid tänapäeval.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Aug 2024 23:24 Ei tea, mul teismelisel hetkel nahk väga hull ja paremaks ei saa kuidagi ka nahaarsti kirjutatud kreemidega. Kas tuleks talle seda öelda, et ärgu käigu puberteedi möödumiseni nüüd õues, sest mõni võib minestada?
Nahaarstil tuleks lasta kirjutada ravimit Roaccutane, see on ainuke, mis aitab. Sellest ravimist on maalitud mingi jube koll, ma ise ka tükk aega ei võtnud, aga lõpuks proovisin ja nahk on korras juba mitu aastat. Mingeid kõrvaltoimeid ei olnud.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Külaline kirjutas: 26 Aug 2024 11:13
Külaline kirjutas: 25 Aug 2024 23:24 Ei tea, mul teismelisel hetkel nahk väga hull ja paremaks ei saa kuidagi ka nahaarsti kirjutatud kreemidega. Kas tuleks talle seda öelda, et ärgu käigu puberteedi möödumiseni nüüd õues, sest mõni võib minestada?
Nahaarstil tuleks lasta kirjutada ravimit Roaccutane, see on ainuke, mis aitab. Sellest ravimist on maalitud mingi jube koll, ma ise ka tükk aega ei võtnud, aga lõpuks proovisin ja nahk on korras juba mitu aastat. Mingeid kõrvaltoimeid ei olnud.
Esiteks VÄGA kange ravim üsna vastikute kõrvaltoimetega, kuid, jah, ka aknel võivad rängad tagajärjed olla just psüühikale.
Teiseks aga ei ole kahjuks Roaccutane puhul mingit garantiid, et saavutatud tulemus püsima jääb, kui olukord on väga kohutav, siis muidugi on abi ka paar aastat kena(ma) nahaga ringi käimisest, aga iga paari aasta tagant nii kanget ravi teha siiski ka mõttekas ei tundu ju.
Külaline

iiR kirjutas: 27 Aug 2024 10:04
Esiteks VÄGA kange ravim üsna vastikute kõrvaltoimetega, kuid, jah, ka aknel võivad rängad tagajärjed olla just psüühikale.
Teiseks aga ei ole kahjuks Roaccutane puhul mingit garantiid, et saavutatud tulemus püsima jääb, kui olukord on väga kohutav, siis muidugi on abi ka paar aastat kena(ma) nahaga ringi käimisest, aga iga paari aasta tagant nii kanget ravi teha siiski ka mõttekas ei tundu ju.
Just. Mul kaks tuttavat, kes said umbes 3-5 aastaks naha korda ja siis tuli samamoodi tagasi.
Ja kõrvalmõjud on üsna rängad, mitte ei ole lihtsalt sellest kohutav kuvand niisama tekkinud.
Mida hullem akne, seda suurem ka doos ja seda hullemad kõrvalmõjud.
Ühel tuttaval jäeti ravi katki, kuna mõjus juba tervisele eluohtlikult.
Nätakas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nätakas »

Rähm silmanurgas, mingid nired suunurgast. Eriti rasvane vistrik kellelgi keset nägu. Ja siis sama, mis ülal nimetatud - hiljuti rääkisin naisega, kellel olid tohutud kunstirpsmed, mis ilmselt juba silmad kuidagi põletikku ajanud, nii et ripsmed olid mingit jama täis.. vot see oli jube.
Külaline

iiR kirjutas: 27 Aug 2024 10:04
Minul näiteks polnud ühtki kõrvaltoimet ja piisas ka väikesest doosist. Aga kartsin seda ravimit täpselt selliste juttude pärast nagu tuld. Et nii hull ravim, nii hullud kõrvaltoimed. Tegelikult ei ole kõigil neid hullusid kõrvaltoimeid ja neil on sellest ravimist palju kasu. Palju rohkem kannatasin siis kui ei proovinud nende hirmujuttude pärast. Kui ei sobi, siis ei sobi, siis tuleb ravi katkestada, aga proovimata jätta pole mõtet, sest kõik teadjad hirmutavad hirmsate kõrvaltoimetega. Tegelikkuses on rohkem ikka neid, kellel pole kõrvaltoimeid või need on talutavad.
Külaline

Just. Mul kaks tuttavat, kes said umbes 3-5 aastaks naha korda ja siis tuli samamoodi tagasi.
Ja kõrvalmõjud on üsna rängad, mitte ei ole lihtsalt sellest kohutav kuvand niisama tekkinud.
Kui sul on jube akne, siis on 5 aastat puhast nahka väga suur asi. Kui mõjub halvasti, tuleb ravi katkestada. Aga niisama hirmutamine, et oi issand kui jube ravim, ei vii ka mitte kuskile. Nahaarst ütles mulle, et ravimist on maalitud tont, mida mitte mingil juhul ei julgeta proovida, aga suuremal osal ju pole neid hirmsaid kõrvaltoimeid. Mina olen ülirõõmus, et proovisin, sest enne maadlesin halva näonahaga aastaid ja aastaid. Kreemid, laserrravi, antibiootikumid, mida ma kõik proovisin. Mitu tuhat panin sinna alla magama ja kasutegur null.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Külaline kirjutas: 31 Aug 2024 19:42
Kui sul on jube akne, siis on 5 aastat puhast nahka väga suur asi. Kui mõjub halvasti, tuleb ravi katkestada. Aga niisama hirmutamine, et oi issand kui jube ravim, ei vii ka mitte kuskile. Nahaarst ütles mulle, et ravimist on maalitud tont, mida mitte mingil juhul ei julgeta proovida, aga suuremal osal ju pole neid hirmsaid kõrvaltoimeid. Mina olen ülirõõmus, et proovisin, sest enne maadlesin halva näonahaga aastaid ja aastaid. Kreemid, laserrravi, antibiootikumid, mida ma kõik proovisin. Mitu tuhat panin sinna alla magama ja kasutegur null.
Mu meelest oled sa valesti aru saanud. Keegi ei ütle "nii jube ravim!", vaid öeldakse, nagu asi on: tõenäoliselt kõige tõhusam akneravim, aga väljakirjutamisel tuleb olla ettevaatlik, kuna sageli (mitte igaühel, aga sageli!) on kõrvalmõjud, sh ka tõsised. Kui akne on väga hull ja ei allu muule ravile, siis loomulikult kaalutakse riski kõrvaltoimete tekkeks ja tehakse koostöös nahaarstiga otsus. Minu meelest see pole hirmutamine, vaid teadlikkuse tõstmine, et tehtavad otsused oleksid läbi mõeldud ja et roaccutanet ei kirjutataks nt 13-aastastele esimeste punnidega hädas teismelistele ihtsalt nende (või vanemate) esmasel nõudmisel plauhti välja.
Külaline

iiR kirjutas: 01 Sept 2024 10:26
Külaline kirjutas: 31 Aug 2024 19:42
Mu meelest oled sa valesti aru saanud. Keegi ei ütle "nii jube ravim!", vaid öeldakse, nagu asi on: tõenäoliselt kõige tõhusam akneravim, aga väljakirjutamisel tuleb olla ettevaatlik, kuna sageli (mitte igaühel, aga sageli!) on kõrvalmõjud, sh ka tõsised. Kui akne on väga hull ja ei allu muule ravile, siis loomulikult kaalutakse riski kõrvaltoimete tekkeks ja tehakse koostöös nahaarstiga otsus. Minu meelest see pole hirmutamine, vaid teadlikkuse tõstmine, et tehtavad otsused oleksid läbi mõeldud ja et roaccutanet ei kirjutataks nt 13-aastastele esimeste punnidega hädas teismelistele ihtsalt nende (või vanemate) esmasel nõudmisel plauhti välja.
Ei, sina tahad lihtsalt targutada ja end tähtsana näidata. Inimene on ilmselgelt teinud enda peal igasuguseid katseid, tal on kogemus, ta räägib arstiga. Aga sina pead ikka juurde mölisema.
Külaline

Minu jaoks on nüüdseks ebameeldiv väga karvane mees. Vb sellepärast, et mu eks oli ülimalt karvane. No ikka nii, et selg ka täitsa krussis karvadega. Ja siis neid oli igal pool. Diivanilaual, voodis jne.
Külaline

Ükski arst ei kirjuta sed kellegi nõudmise peale esimese asjana välja. Sina just seda ütlesidki, et küll on kange ravim ja jubedad kõrvaltoimed. Kas sa arvad, et arst ei ole ettevaatlik ja ei räägi kõrvalmõjudest, et sina pead vajalikuks sellele tähelepanu juhtida? Teised on kõik lollid ja ainult sina tõstad teadlikkust?
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Külaline kirjutas: 01 Sept 2024 16:03
Ükski arst ei kirjuta sed kellegi nõudmise peale esimese asjana välja. Sina just seda ütlesidki, et küll on kange ravim ja jubedad kõrvaltoimed. Kas sa arvad, et arst ei ole ettevaatlik ja ei räägi kõrvalmõjudest, et sina pead vajalikuks sellele tähelepanu juhtida? Teised on kõik lollid ja ainult sina tõstad teadlikkust?
Jestas, mis su probleem on?
Minu vastus oli ju kommentaarile, et "miks kõik selle ravimiga hirmutavad" - ja ütlesin, et ei hirmuta, vaid ravimi kirjutamisel ollakse selle sagedaste ja tõsiste kõrvaltoimete tõttu lihtsalt ettevaatlikud. See pole hirmutamine, kui öeldakse, et ravimil on tõsised kõrvalmõjud, kuna sellel ongi. See ei tähenda, nagu tegu poleks hea ja tõhusa ravimiga! Olin ise aknega hädas teismeline/noor ja ka olen kogu sellevastase võitluse tee samm-sammult läbi käinud ja ka lõpuks antud ravimini jõudnud, seega räägin samuti oma kogemusest. Ja samuti leian tagantjärele, et oli õige otsus lõpuks ikkagi seda rohtu võtma hakata, kuid kõrvaltoimed olidki tõesti ebameeldivad ja jõudsin väga lähedale sellele piirile, mil oleksin tekkinud tõsiste tervisehädade tõttu pidanud ravimi võtmise katkestama.
Aga ilmselt sul on mingi oma trauma või lihtsalt trollid oma üle võlli reaktsiooniga, seega rohkem oma seisukohta selgitada ei püüa, las teised inimesed nüüd räägivad oma ickidest ja iuuudest edasi.
Külaline

Jestas, mis su probleem on?
Minu vastus oli ju kommentaarile, et "miks kõik selle ravimiga hirmutavad" - ja ütlesin, et ei hirmuta, vaid ravimi kirjutamisel ollakse selle sagedaste ja tõsiste kõrvaltoimete tõttu lihtsalt ettevaatlikud. See pole hirmutamine, kui öeldakse, et ravimil on tõsised kõrvalmõjud, kuna sellel ongi. See ei tähenda, nagu tegu poleks hea ja tõhusa ravimiga! Olin ise aknega hädas teismeline/noor ja ka olen kogu sellevastase võitluse tee samm-sammult läbi käinud ja ka lõpuks antud ravimini jõudnud, seega räägin samuti oma kogemusest. Ja samuti leian tagantjärele, et oli õige otsus lõpuks ikkagi seda rohtu võtma hakata, kuid kõrvaltoimed olidki tõesti ebameeldivad ja jõudsin väga lähedale sellele piirile, mil oleksin tekkinud tõsiste tervisehädade tõttu pidanud ravimi võtmise katkestama.
Aga ilmselt sul on mingi oma trauma või lihtsalt trollid oma üle võlli reaktsiooniga, seega rohkem oma seisukohta selgitada ei püüa, las teised inimesed nüüd räägivad oma ickidest ja iuuudest edasi.
Mis on sinu probleem, mis sind lõpmatult targutama paneb? Mina kirjutasin oma kogemusest, et kõigil pole kõrvaltoimeid ja ei tasu aastaid karta, vaid proovida, sest muu ei mõju. Ükski arst ei jäta kõrvaltoimetest rääkimata. Milleks on vaja ikka edasi targutada, targutada, targutada ja veelkord öelda, et võivad olla kõrvaltoimed? Jah, võivad, seda teavad kõik, kes selle ravimiga on kokku puutunud. Üski arst ei kirjuta seda ravimit välja kergekäeliselt. Ma olen tõesti rõõmus, kui sa nüüd lõpetad, väga tubli sinust. Ammu oleks võinud, aga tundub, et sa ei taju piiri, millal jätkata ja millal mitte.
Külaline

Pikad juuksed meestel. Habemed, vuntsid. Rõveduse tipp-hiljuti nägin meest, kes oli habemesse patsid pununud. Okse!
Külaline

Peenike hääl v tselluliit mehel, markerkulmud naistel. Sülitamine, röhitsemine.
Külaline

"Pirn" kehaga mehed on jubedad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist