Seda küll. Aga ma oleks ehk siis rohkem lapsi saanud. Hetkel on vaid 2 ja ongi 10 aastase vahega. Ja ega rohkem tule ka.Külaline kirjutas: ↑08 Jaan 2026 06:59Küllap need vanemad oleksid tänaseks surnud nii või naa, seega ei saa aru, mis see siia puutub, kas sa 10 aastat tagasi kasutasid või ei kasutanud nende abi lapse hoidmisel.Guest kirjutas: ↑07 Jaan 2026 22:55 Mina esimese lapsega tegin suure vea, et ka tagusin rinnale, et oi ma saan ise hakkama. Pole mul vaja seda tunnist pausi üksi poes käia või niisama pujatam Oli küll inimesi kellelt abi paluda. Aga vot nüüd 10a hijlem enam pole neid inimesi(vanemad surnud) ja olengi oma uhkusehunniku otsas üksinda.
Vähese sünni põhjus
-
Külaline
-
Külaline
Noh, see on selline oleks-ja-poleks-spekulatsioon. Oleks sa neid lapsi nii väga tahtnud, ju sa oleks need saanud ka kõigest hoolimata. Nüüd tagantjärgi on suht mõttetu heietada, et küll ma oleks, kui...Guest kirjutas: ↑08 Jaan 2026 21:22 Seda küll. Aga ma oleks ehk siis rohkem lapsi saanud. Hetkel on vaid 2 ja ongi 10 aastase vahega. Ja ega rohkem tule ka.
-
Külaline
Mul on oma laste ja lastelastega äärmiselt soe ning lähedane suhe. Näeme iganädalaselt, suhtleme pea igapäevaselt, käime koos söömas, suviti teeme meil grilliõhtuid, käime ühistel reisidel. Ma pole üldse pealetükkiv ning olen igati viisakas inimene, kuni teinepool käitub viisakalt. Kui läheb inimene ebaviisakaks, saab topelt vastu.Külaline kirjutas: ↑08 Jaan 2026 20:14Guest kirjutas: ↑07 Jaan 2026 22:20Mitte keegi pole mitte midagi rääkinud kohustusest, selle mõtled sa ise meelevaldselt juurde. Sinu välismaal elavad vanemad ei olnud võimelised käima oma lastelaste juures, osta pileteid, tulla iga mõne kuu tagant mitmeteks päevadeks? Ära aja mingit jama suust välja. Jah, kui elasid Austraalias, siis tõesti, iga kolme kuu tagant oleks ok. Mehe isa ei suutnud sõita Lõuna-Eestist kohale? Ja sa räägid midagi soojast perest ja armastusest? Ausalt, tule taevas appi. Siiani oled selline veidrik, kes mitte midagi mitte millestki ei jaga?Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2026 21:54
Ei tao rinnale nagu kangelasema! Loe mu kommentaari uuesti. Jutt oli, et 3-4 lapse kasvatamiseks ei pea olema tingimata tugivõrgustikku. On võimalik täiesti rahulikult ja normaalselt ka vaid ise lapsed suureks kasvatada.
Minu vanemad elasid välismaal. Mehe isa elas Lõuna-Eestis, meie Tallinnas.
Miks meie perekond sellepärast nõrk ja puudulik on, et vanavanematel logistiliselt oli võimatu lapsi hoida? Ja noh, kui nad olnuks ka lähemal, siis ma küll ei arva, et vanavanematel on kohustus lapselapsi hoida. See peaks ikka nii olema, et kui vanavanemad ise tahavad. Ja lapselapsed ka ise tahavad.
Sinu poolt igal juhul väga kummaline etteheide - et pere on seetõttu puudulik, olematu ja nõrk.
Ma väga vabandan, aga kust sa nüüd selle küll välja suutsid lugeda, et minu lapsed kasvasid keskkonnas, kus ei olnud soojust ega armastust? Mis sind sellise järelduseni viis?
Miks sa nii inetult ründad teist inimest? Ise arvad, et oled mingi tegija, su lastelt ja lastelastelt tuleb hoopis su enda kohta arvmust küsida, kui nii pealetükkiv tüpaaz oled. Omadest sõidad samamoodi koguaeg üle?
-
Külaline
Meil oli mitu aastat enne laste sündi pikalt kahekesi olemise aeg. Ja nüüd samuti, kui lapsed on juba ammu pesast välja lennanud. Oleme ise üsna noored alles.Guest kirjutas: ↑08 Jaan 2026 11:04Teil siis mehega ca 10 aastat omaette kahekesi aega polnud ja pead seda normaalseks? On ikka vähenõudlikke inimesi olemas, mis nii viga.Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2026 22:37Sina ju arvad, et see on elementaarne, et vanavanemad hoiavad lapselapsi. Usu, paljud vanavanemad seda nii elementaarseks ei pea.Guest kirjutas: ↑07 Jaan 2026 22:20
Mitte keegi pole mitte midagi rääkinud kohustusest, selle mõtled sa ise meelevaldselt juurde. Sinu välismaal elavad vanemad ei olnud võimelised käima oma lastelaste juures, osta pileteid, tulla iga mõne kuu tagant mitmeteks päevadeks? Ära aja mingit jama suust välja. Jah, kui elasid Austraalias, siis tõesti, iga kolme kuu tagant oleks ok. Mehe isa ei suutnud sõita Lõuna-Eestist kohale? Ja sa räägid midagi soojast perest ja armastusest? Ausalt, tule taevas appi. Siiani oled selline veidrik, kes mitte midagi mitte millestki ei jaga?
Minu vanemad ei elanud Soomes ega kuskil lähivälismaal (aga mitte ka Austraalias), et oleks saanud suvalt edasi-tagasi sõita. Ja mehe isa oli lihtsalt liiga vana, et neid Tallinnasse hoidma tulla. Meie käisime tema juures muidugi sageli, aga see ei tähendanud, et oleksime saanud lapsed näiteks koolivaheajaks sinna jätta.
Ikkagi ei mõista seda loogikat, et vanavanemate tugivõrgustikuta lapsed kasvavad armastuseta peres. Sa arvad, et vanavanemad neid ei armastanud, kuna nad ei saanud neid hoida? Sa arvad, et meie mehega oma lapsi ei armasta? Täitsa kummaline kohe!
Ma olen vähenõudlik, jah! Miks see halb on? Minu arust on loogiline panustada OMA AEGA ja energiat lastesse seni, kuni nad on veel lapsed. See on kahjuks uskumatult lühike aeg. Lausa kahju, et nad nii kiiresti suureks kasvasid ja oma elu peale kolisid.
-
Külaline
No vat! Ühe tädi arvates siin kasvavad sinu lapsed hoolimatus peres, kus puudub armastus.Guest kirjutas: ↑08 Jaan 2026 20:07 Mis ime see on siis, et paljudel oma Eestis päris vanavanemaid pildil pole. Minu kahe lapse verepoolest vanavanemate nimekiri on siin:
1.surnud
2.surnud
3.alkohoolik (ei saa usaldada)
4.alkohoolik (ei saa usaldada)
On olemas kaks asendusvanaema ja väga tore asendusvanaisa.
-
Külaline
Arusaadav, aga mida see "uhkusehunniku otsas" olemine pidi tähendama? Kas see siis näitab mingit uhkust, kui ise oma lapsi kasvatad?Guest kirjutas: ↑08 Jaan 2026 21:22Seda küll. Aga ma oleks ehk siis rohkem lapsi saanud. Hetkel on vaid 2 ja ongi 10 aastase vahega. Ja ega rohkem tule ka.Külaline kirjutas: ↑08 Jaan 2026 06:59Küllap need vanemad oleksid tänaseks surnud nii või naa, seega ei saa aru, mis see siia puutub, kas sa 10 aastat tagasi kasutasid või ei kasutanud nende abi lapse hoidmisel.Guest kirjutas: ↑07 Jaan 2026 22:55 Mina esimese lapsega tegin suure vea, et ka tagusin rinnale, et oi ma saan ise hakkama. Pole mul vaja seda tunnist pausi üksi poes käia või niisama pujatam Oli küll inimesi kellelt abi paluda. Aga vot nüüd 10a hijlem enam pole neid inimesi(vanemad surnud) ja olengi oma uhkusehunniku otsas üksinda.
-
Külaline
Vabandust, aga kes sulle siin teemas on inetult öelnud? Loe oma kommentaarid üle (alustades teiste inimeste harimatuteks, lollideks ja matsideks sõimamisega) lõpetades teiste perede hindamisega - vanavanemad on nõmedad, et välismaalt kohale ei sõida lapsi hoidma või et sellises peres puudub armastus ja hoolimine, kus lapsed ei ole vanavanemate hoida.Guest kirjutas: ↑08 Jaan 2026 21:36Mul on oma laste ja lastelastega äärmiselt soe ning lähedane suhe. Näeme iganädalaselt, suhtleme pea igapäevaselt, käime koos söömas, suviti teeme meil grilliõhtuid, käime ühistel reisidel. Ma pole üldse pealetükkiv ning olen igati viisakas inimene, kuni teinepool käitub viisakalt. Kui läheb inimene ebaviisakaks, saab topelt vastu.Külaline kirjutas: ↑08 Jaan 2026 20:14Guest kirjutas: ↑07 Jaan 2026 22:20
Mitte keegi pole mitte midagi rääkinud kohustusest, selle mõtled sa ise meelevaldselt juurde. Sinu välismaal elavad vanemad ei olnud võimelised käima oma lastelaste juures, osta pileteid, tulla iga mõne kuu tagant mitmeteks päevadeks? Ära aja mingit jama suust välja. Jah, kui elasid Austraalias, siis tõesti, iga kolme kuu tagant oleks ok. Mehe isa ei suutnud sõita Lõuna-Eestist kohale? Ja sa räägid midagi soojast perest ja armastusest? Ausalt, tule taevas appi. Siiani oled selline veidrik, kes mitte midagi mitte millestki ei jaga?
Miks sa nii inetult ründad teist inimest? Ise arvad, et oled mingi tegija, su lastelt ja lastelastelt tuleb hoopis su enda kohta arvmust küsida, kui nii pealetükkiv tüpaaz oled. Omadest sõidad samamoodi koguaeg üle?
Ehk siis, kes sulle ütles inetult, mille pärast oli sul vaja topelt vastu anda?
-
Külaline
Ma ei osanud/tahtnud abi vastu võtta. Kuigi pakuti. Pidasin ka seda abi vastu võtmist automaatselt "mitte oma laste kasvatamiseks". Mida see tegelt ei tähenda.Külaline kirjutas: ↑08 Jaan 2026 21:53Arusaadav, aga mida see "uhkusehunniku otsas" olemine pidi tähendama? Kas see siis näitab mingit uhkust, kui ise oma lapsi kasvatad?Guest kirjutas: ↑08 Jaan 2026 21:22Seda küll. Aga ma oleks ehk siis rohkem lapsi saanud. Hetkel on vaid 2 ja ongi 10 aastase vahega. Ja ega rohkem tule ka.Külaline kirjutas: ↑08 Jaan 2026 06:59
Küllap need vanemad oleksid tänaseks surnud nii või naa, seega ei saa aru, mis see siia puutub, kas sa 10 aastat tagasi kasutasid või ei kasutanud nende abi lapse hoidmisel.
Ma arvasin, et ah küll ma ise hakkama saan. Tugev Eesti naine. Ma ei oska seda muudmoodi kirjeldada.
Eks see olegi tagantjärgi tarkus.
-
Külaline
Nii kummaline mõttekäik, et ei oskagi kohe kommenteerida.Guest kirjutas: ↑08 Jaan 2026 22:25Ma ei osanud/tahtnud abi vastu võtta. Kuigi pakuti. Pidasin ka seda abi vastu võtmist automaatselt "mitte oma laste kasvatamiseks". Mida see tegelt ei tähenda.Külaline kirjutas: ↑08 Jaan 2026 21:53Arusaadav, aga mida see "uhkusehunniku otsas" olemine pidi tähendama? Kas see siis näitab mingit uhkust, kui ise oma lapsi kasvatad?Guest kirjutas: ↑08 Jaan 2026 21:22
Seda küll. Aga ma oleks ehk siis rohkem lapsi saanud. Hetkel on vaid 2 ja ongi 10 aastase vahega. Ja ega rohkem tule ka.
Ma arvasin, et ah küll ma ise hakkama saan. Tugev Eesti naine. Ma ei oska seda muudmoodi kirjeldada.
Ja jätta mingi uhkuse pärast veel lapsed saamata...? Ausalt, ei mõista!
-
Külaline
Pole ju mingi tugev Eesti naine, kui nüüd nutad ja käsi ringutad.Guest kirjutas: ↑08 Jaan 2026 22:25
Ma ei osanud/tahtnud abi vastu võtta. Kuigi pakuti. Pidasin ka seda abi vastu võtmist automaatselt "mitte oma laste kasvatamiseks". Mida see tegelt ei tähenda.
-
Külaline
Ah mis ma ikka. Tol ajal ma nii mõtlesin. Nüüd muidugi enam mitte. Mulle kahest lapsest täitsa piisab. Ei ma nuta nüüd palju ka. Olen 36 ja väiksem alles 2.5a. Vanuse poolest võiks veel saada.Külaline kirjutas: ↑08 Jaan 2026 22:47Pole ju mingi tugev Eesti naine, kui nüüd nutad ja käsi ringutad.Guest kirjutas: ↑08 Jaan 2026 22:25
Ma ei osanud/tahtnud abi vastu võtta. Kuigi pakuti. Pidasin ka seda abi vastu võtmist automaatselt "mitte oma laste kasvatamiseks". Mida see tegelt ei tähenda.
-
Külaline
Olen teine vastaja, aga saan aru küll. Kogu aeg räägitakse, et sünnita vaid nii palju lapsi, kellega ise hakkama saad, ära looda kellegi peale. Ei isa ega vanavanemate peale. Lapsed on iga inimese enda asi.Külaline kirjutas: ↑08 Jaan 2026 22:30Nii kummaline mõttekäik, et ei oskagi kohe kommenteerida.
Sellest kirjutatakse ka siin foorumis alailma, et peab arvestama vaid enda võimekusega lapsi hooldada ja nende vajadustega arvestada. Nii rahaliselt kui ka abistamiselt.
Pidevalt on siin juttu, et vanavanemad on üsna noored, käivad tööl ja tahavad ka oma elu elada.
Ja mis siis nüüd halvustada, kui üks ema sellega ka arvestas? Üritaski üksi hakkama saada ega lootnudki välisele abile?
-
Külaline
See on kõikide lapsikute riiukukkede vabandus: aga tema ise alustas. Viisakas ja väärikas inimene ei lasku sellisele tasemele ja ei sõimle. Huvitav, et ise vanaema, aga on ikka täiesti ebaküpse mõtlemisega. Mis väärtusi selline inimene lastele küll edasi annab. Kui minu ema oleks selline, ma ei laseks teda laste lähedalegi. Aga ju siis tütargi niimoodi kasvatatud.Ma pole üldse pealetükkiv ning olen igati viisakas inimene, kuni teinepool käitub viisakalt. Kui läheb inimene ebaviisakaks, saab topelt vastu.
-
Külaline
Väga tubli, et arvestas! Arusaamatus tekkiski sellest uhkushunniku otsas (tema enda väljend) jutust. See on pigem kaine mõistus, mitte uhkus. Uhkuse otsas istumise jutt tuli ilmselt vastulauseks, ja pisut halvustava tähendusega, nende kommenteerijate pihta, kes siin ütlesid, et kasvatasid ilma tugivõrgustikuta oma lapsi ja, et said sellega normaalselt hakkama.Guest kirjutas: ↑08 Jaan 2026 22:58Olen teine vastaja, aga saan aru küll. Kogu aeg räägitakse, et sünnita vaid nii palju lapsi, kellega ise hakkama saad, ära looda kellegi peale. Ei isa ega vanavanemate peale. Lapsed on iga inimese enda asi.Külaline kirjutas: ↑08 Jaan 2026 22:30Nii kummaline mõttekäik, et ei oskagi kohe kommenteerida.
Sellest kirjutatakse ka siin foorumis alailma, et peab arvestama vaid enda võimekusega lapsi hooldada ja nende vajadustega arvestada. Nii rahaliselt kui ka abistamiselt.
Pidevalt on siin juttu, et vanavanemad on üsna noored, käivad tööl ja tahavad ka oma elu elada.
Ja mis siis nüüd halvustada, kui üks ema sellega ka arvestas? Üritaski üksi hakkama saada ega lootnudki välisele abile?
See inimene on täna 36-aastane. Täiesti normaalne aeg veel 1-2 last saada, kui soov ja võimekus selleks olemas.
-
Külaline
Ma tahtsin täpselt sama küsida. Milliseid väärtuseid nii ebaviisakas ja labase mõtlemisega vanaema oma lapselastele edasi küll annab? Ma ei annaks päevagi oma lapsi nii inetu ja rumala inimese hoida.Guest kirjutas: ↑09 Jaan 2026 06:43See on kõikide lapsikute riiukukkede vabandus: aga tema ise alustas. Viisakas ja väärikas inimene ei lasku sellisele tasemele ja ei sõimle. Huvitav, et ise vanaema, aga on ikka täiesti ebaküpse mõtlemisega. Mis väärtusi selline inimene lastele küll edasi annab. Kui minu ema oleks selline, ma ei laseks teda laste lähedalegi. Aga ju siis tütargi niimoodi kasvatatud.Ma pole üldse pealetükkiv ning olen igati viisakas inimene, kuni teinepool käitub viisakalt. Kui läheb inimene ebaviisakaks, saab topelt vastu.
Lisaks paneb imestama tema jutt, kuidas ta igal õhtul käib teatris ja koguaeg on reisidel. Mina aga näen teda igal õhtul siin foorumis sõimlemas. Jah, see konkreetne inimene absoluutselt selgelt ära tuntav siin foorumis, erinevates teemades, sest jutt on tal alati täpselt üks ja sama - ma olen miljonär, mul on 16-aastat noorem mees, mul on lapsed ja lapselapsed, kes on kõik normaalsed ja terved - haiged lapsed tuleb ära hävitada, vaid vaesed, lollid ja harimatud inimesed saavad haigeid lapsi. Kõik talle vastavad inimesed on lollid, madala haridusega, vaesed jne.
Tal on null võimekust normaalselt asjade üle arutada ja argumenteerida. Kohe tuleb mingi imelik sõim ja teiste inimeste alavääristamine.
Niimoodi käituvad tegelikult need inimesed, kellel endal on elus midagi väga halvasti. Ei tea, mida konkreetset kodanikku vaevab, aga midagi on, sest tal on alaline vajadus enda enesetunnet upitada teiste inimeste halvustamise abil. Ilmselt on tal mingil põhjusel väga suured alaväärsuskompleksid.
-
Külaline
Vastik lausa lugeda, mida kõike sa mulle omistad. Loe oma jutt nüüd üle ja mine räägi sealt poolt kellelegi teisele. Miks sa mind ründad? Mis on sinu elus valesti? Miks sa mu peale valetad ja kõike, mis sinu arust on valesti, küll mulle omistad?Külaline kirjutas: ↑09 Jaan 2026 08:30Ma tahtsin täpselt sama küsida. Milliseid väärtuseid nii ebaviisakas ja labase mõtlemisega vanaema oma lapselastele edasi küll annab? Ma ei annaks päevagi oma lapsi nii inetu ja rumala inimese hoida.Guest kirjutas: ↑09 Jaan 2026 06:43See on kõikide lapsikute riiukukkede vabandus: aga tema ise alustas. Viisakas ja väärikas inimene ei lasku sellisele tasemele ja ei sõimle. Huvitav, et ise vanaema, aga on ikka täiesti ebaküpse mõtlemisega. Mis väärtusi selline inimene lastele küll edasi annab. Kui minu ema oleks selline, ma ei laseks teda laste lähedalegi. Aga ju siis tütargi niimoodi kasvatatud.Ma pole üldse pealetükkiv ning olen igati viisakas inimene, kuni teinepool käitub viisakalt. Kui läheb inimene ebaviisakaks, saab topelt vastu.
Lisaks paneb imestama tema jutt, kuidas ta igal õhtul käib teatris ja koguaeg on reisidel. Mina aga näen teda igal õhtul siin foorumis sõimlemas. Jah, see konkreetne inimene absoluutselt selgelt ära tuntav siin foorumis, erinevates teemades, sest jutt on tal alati täpselt üks ja sama - ma olen miljonär, mul on 16-aastat noorem mees, mul on lapsed ja lapselapsed, kes on kõik normaalsed ja terved - haiged lapsed tuleb ära hävitada, vaid vaesed, lollid ja harimatud inimesed saavad haigeid lapsi. Kõik talle vastavad inimesed on lollid, madala haridusega, vaesed jne.
Tal on null võimekust normaalselt asjade üle arutada ja argumenteerida. Kohe tuleb mingi imelik sõim ja teiste inimeste alavääristamine.
Niimoodi käituvad tegelikult need inimesed, kellel endal on elus midagi väga halvasti. Ei tea, mida konkreetset kodanikku vaevab, aga midagi on, sest tal on alaline vajadus enda enesetunnet upitada teiste inimeste halvustamise abil. Ilmselt on tal mingil põhjusel väga suured alaväärsuskompleksid.
-
Külaline
A kes sa oled?Külaline kirjutas: ↑09 Jaan 2026 08:41Vastik lausa lugeda, mida kõike sa mulle omistad. Loe oma jutt nüüd üle ja mine räägi sealt poolt kellelegi teisele. Miks sa mind ründad? Mis on sinu elus valesti? Miks sa mu peale valetad ja kõike, mis sinu arust on valesti, küll mulle omistad?
-
Külaline
Väga nõus sellega, See pidev labane sõimlemine siin küll intelligentsest inimesest muljet ei jäta. Pidevalt ütleb, et miks küll talle kõike omistatakse, aga ei omistatagi. Selle konkreetse inimese sõim on ühetaoline, täpselt üks ja sama igal pool. Jumala mõttetutes teemades hakkab jälle tüli norima ja ennast upitama. Kui midagi ei meeldi, kohe kukub räuskama.Ma tahtsin täpselt sama küsida. Milliseid väärtuseid nii ebaviisakas ja labase mõtlemisega vanaema oma lapselastele edasi küll annab? Ma ei annaks päevagi oma lapsi nii inetu ja rumala inimese hoida.
-
Külaline
Seda sa ju ometi kirjutasid, et kui keegi midagi ütleb, saab kahekordselt vastu. See on ju ebaküpse inimese tunnus. Nagu lapsed koolis, et tema alustas. Laskud sama madalale ja rohkemgi veel. Täiskasvanud väärikas inimene niimoodi probleeme ei lahenda.Vastik lausa lugeda, mida kõike sa mulle omistad. Loe oma jutt nüüd üle ja mine räägi sealt poolt kellelegi teisele. Miks sa mind ründad? Mis on sinu elus valesti? Miks sa mu peale valetad ja kõike, mis sinu arust on valesti, küll mulle omistad?
-
Külaline
Mis valesid asju ma siis sulle omistasin? Siin teemas sõimasid ju järjest mitu korda, kuidas teised on sinu arvates kõik madala haridusega ja rumalad. Kuidas kellegi lapsed kasvavad armastuseta ja ebasoojas peres. Kuidas kõik on vaesed ja veidrikud, kes asjadest midagi ei jaga. Jne jne...Guest kirjutas: ↑09 Jaan 2026 08:41Vastik lausa lugeda, mida kõike sa mulle omistad. Loe oma jutt nüüd üle ja mine räägi sealt poolt kellelegi teisele. Miks sa mind ründad? Mis on sinu elus valesti? Miks sa mu peale valetad ja kõike, mis sinu arust on valesti, küll mulle omistad?
Need kõik ei olnud sinu kommentaarid? Ja mitte ainult siin teemas.
Küsimus oli, et mille ja kelle peale sa siin topelt vastu annad? Sina ise ju tuled ise alati igasse teemasse tüli norima ja provotseerid. Ehk siis tegelikult sa ootadki, et keegi sinu salvavate kommentaaride peale reageerib, et siis saaksid veel õelamalt vastu lajatada.
Miks sa meid lollideks pead, ja arvad, et me sinu tegelikku tausta ja olemust, et oled üks väga õnnetu hing, läbi ei näe? Ainult selline inimene, kellel on endal midagi elus väga halvasti ja viltu käitub nii nagu sina. Ilmselgelt on selle taga ka alaväärsuskompleks, mida sa püüad teiste halvustamisega kompenseerida.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Triibu, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 4 külalist