Keda valite?
-
Külaline
Tahtsin Reinsalut valida, aga eksisin numbriga ja valisin Urve Palo. Ei viitsinud uut sedelit ka küsima minna, vähemalt erakond on õige.
-
Külaline
-
Külaline
Pole just tark tegu valimata jätta. Minu meelest on nii, et need, kes valima ei lähe, neil pole ka õigust hiljem viriseda.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 23:35Ei valinud kedagi.
-
Külaline
Kas te seletaksite palun mulle, miks sai Europarlamenti Sven Mikser, kellel kogus vähem hääli kui näiteks Urmas Reinsalu? Mina arvasin, et parlamenti pääsevad valimistulemuste ülaosas olevad poliitikud. Mis seal siis veel kaasa mängib?
Kandidaadid püüavad erakonnale hääli, st kõikide kandidaatide hääled lähevad kokku oma erakonna supipotti. Mida suurem saak, seda rohkem mandaate erakonnale; Eestis jäi seis nii, et 3 mandaati ei saanud ükski erakond, vaid maksimaalselt 2 (isamaa, sotsid), kes võivad oma nimekirjast 2 tüüpi teele saata, teised saavad Euroopasse saata vaid 1 saadiku või siis mitte ühtegi. Kuna ISamaas said 2 poliitikut veel parema saagi kui Reinsalu, siis ongi Isamaa kvoot sellega täis, ja kuna Sotsidest sai just Mikser nii hea tulemuse, siis nende teisena lähebki EP-i Mikser.Külaline kirjutas: ↑10 Juun 2024 09:21 Kas te seletaksite palun mulle, miks sai Europarlamenti Sven Mikser, kellel kogus vähem hääli kui näiteks Urmas Reinsalu? Mina arvasin, et parlamenti pääsevad valimistulemuste ülaosas olevad poliitikud. Mis seal siis veel kaasa mängib?
-
Külaline
Mina ei valinud seekord mitte kedagi. Põhimõtteliselt.
Siiani püüdsin ikka "õige" kodanik olla ja kuulekalt "valida". Aga kui just need minu valitud tegelased kõige hullemateks pättideks ja kaabakateks osutusid, tekkis pettumustunne. Tundsin, et olen nii iseennast kui ka Eesti rahvast alt vedanud, osates valida valesti, ehk need kõikse hullemad. Ometi nad ju enne valimisi naeratasid nii kenasti plakatite peal ja rääkisid tohutust hoolivusest ja pühendumisest. Ega nende jutt polnudki vale, nad ju hoolisid ja pühendusid küll - aga vaid iseendale.
Nüüd, kui ma valima enam ei läinud, jääb mulle alles vähemalt puhas südametunnistus - saan öelda, et mina rahaahneid kaabakaid ei valinud!
Siiani püüdsin ikka "õige" kodanik olla ja kuulekalt "valida". Aga kui just need minu valitud tegelased kõige hullemateks pättideks ja kaabakateks osutusid, tekkis pettumustunne. Tundsin, et olen nii iseennast kui ka Eesti rahvast alt vedanud, osates valida valesti, ehk need kõikse hullemad. Ometi nad ju enne valimisi naeratasid nii kenasti plakatite peal ja rääkisid tohutust hoolivusest ja pühendumisest. Ega nende jutt polnudki vale, nad ju hoolisid ja pühendusid küll - aga vaid iseendale.
Nüüd, kui ma valima enam ei läinud, jääb mulle alles vähemalt puhas südametunnistus - saan öelda, et mina rahaahneid kaabakaid ei valinud!
-
Külaline
Võimalik on ju ka tühja sedeliga hääletada. Sellega oled ikkagi oma arvamuse öelnud. Üldse mitte hääletamata jätta on rumalus.Külaline kirjutas: ↑10 Juun 2024 09:44 Mina ei valinud seekord mitte kedagi. Põhimõtteliselt.
Siiani püüdsin ikka "õige" kodanik olla ja kuulekalt "valida". Aga kui just need minu valitud tegelased kõige hullemateks pättideks ja kaabakateks osutusid, tekkis pettumustunne. Tundsin, et olen nii iseennast kui ka Eesti rahvast alt vedanud, osates valida valesti, ehk need kõikse hullemad.
-
Külaline
Ja mis sellest kasu on? Kellele sa seda oma arvamust demonstreerid siis? Su sedel visatakse prügikasti kui rikutud sedel ja ongi kõik. Naljakad on sellised inimesed, kes näevad vaeva, lähevad välja ja teevad siis midagi täiesti mõttetut.Külaline kirjutas: ↑10 Juun 2024 11:18Võimalik on ju ka tühja sedeliga hääletada. Sellega oled ikkagi oma arvamuse öelnud. Üldse mitte hääletamata jätta on rumalus.Külaline kirjutas: ↑10 Juun 2024 09:44 Mina ei valinud seekord mitte kedagi. Põhimõtteliselt.
Siiani püüdsin ikka "õige" kodanik olla ja kuulekalt "valida". Aga kui just need minu valitud tegelased kõige hullemateks pättideks ja kaabakateks osutusid, tekkis pettumustunne. Tundsin, et olen nii iseennast kui ka Eesti rahvast alt vedanud, osates valida valesti, ehk need kõikse hullemad.
-
Külaline
Ei ole mõttetu. Tühja sedeliga (mitte soditud ega rikutud) hääletades näitad, et sulle ei sobi mitte ükski kandidaat. See läheb kirja kui protest vote.Külaline kirjutas: ↑10 Juun 2024 11:40 Ja mis sellest kasu on? Kellele sa seda oma arvamust demonstreerid siis? Su sedel visatakse prügikasti kui rikutud sedel ja ongi kõik. Naljakad on sellised inimesed, kes näevad vaeva, lähevad välja ja teevad siis midagi täiesti mõttetut.
Noh, eks hääletamata jätmist saab siiski ka käsitleda kui pettumust ja sellest tulenevat protesti või apaatsust. Ega see tühi sedel midagi enamat näita. Ise ma siiski üritaks kehvade valikute hulgast midagigi leida, tegelikult inimestena normaalseid ju leidub (peaaegu) igas erakonnas ikkagi.Külaline kirjutas: ↑10 Juun 2024 12:19Ei ole mõttetu. Tühja sedeliga (mitte soditud ega rikutud) hääletades näitad, et sulle ei sobi mitte ükski kandidaat. See läheb kirja kui protest vote.Külaline kirjutas: ↑10 Juun 2024 11:40 Ja mis sellest kasu on? Kellele sa seda oma arvamust demonstreerid siis? Su sedel visatakse prügikasti kui rikutud sedel ja ongi kõik. Naljakad on sellised inimesed, kes näevad vaeva, lähevad välja ja teevad siis midagi täiesti mõttetut.
-
Külaline
Polnud aega tutvuda valimisprogrammidega, oleks viimasel päeval valima läinud, aga dokumendid koos rahakotiga jäid koju. Ekstra koju sellepärast tagasi minna ei viitsinud. Kui oleks 100% minu masti kandidaat olnud oleks valinud.
-
Külaline
Ega ei virisegi. Vaadates uudiseid, otsuseid mis tehakse, raha kuidas kasutatakse, kurb tunne tekib. Olen kogu selle krempeli mõttes maha kandnud, pole huvi rohkem. Hääletagu, kellel rohkem usku.
-
Külaline
Tegelikult ei lähe, valesti tead.Külaline kirjutas: ↑10 Juun 2024 12:19Ei ole mõttetu. Tühja sedeliga (mitte soditud ega rikutud) hääletades näitad, et sulle ei sobi mitte ükski kandidaat. See läheb kirja kui protest vote.Külaline kirjutas: ↑10 Juun 2024 11:40 Ja mis sellest kasu on? Kellele sa seda oma arvamust demonstreerid siis? Su sedel visatakse prügikasti kui rikutud sedel ja ongi kõik. Naljakad on sellised inimesed, kes näevad vaeva, lähevad välja ja teevad siis midagi täiesti mõttetut.
-
Külaline
Mina valisin, aga tegelikult ma pole küll kindel, kui teadlikult see hääl nüüd antud oli. Püüdsin valimiskompassi kasutada - ausalt tunnistan, et päris mitmest küsimusest ma ei saanud isegi aru, osade küsimuste osas polnud mul mingit seisukohta. Valisin lihtsalt inimese, kes mulle enam-vähem meeldib ja kellest midagi lausa lolli ei mäleta ka. Usun, et minusuguseid valijaid on küll ja veel. Samas veel lollim tundus mulle üks Facebookis jagatav postitus, kus keegi naisterahvas kirus pakse ametnikke ja teatas, et tema ei vali, kuna pole valitsusega rahul. Need polnud ju riigikogu valimised ometi.. Ära mine valima, kui seda õiegks pead, aga tee endale selgeks, mis valimistega üldse tegemist on.
-
Külaline
Aga näed, sai. Keegi teda ju valis ja ma kahtlen, et mitte ainult vene keelt rääkiv kogukond.
-
Külaline
Esimest korda elus ei käinud valimas, ei arvutis ega jaoskonnas. Lihtsalt nii pettunud kogu poliitilises supis.
Lisaks see EP valimine on ju selline, et kui valid vähegi meeldiva isiku, siis see läheb Brüsselisse ja pole temast Eestis mingit kasu enam...
Lisaks see EP valimine on ju selline, et kui valid vähegi meeldiva isiku, siis see läheb Brüsselisse ja pole temast Eestis mingit kasu enam...
No õnneks siiski ei saanud, kuigi hääli sai koguarvult masendavalt palju. Üksikkandidaadil on üldse enam-vähem "enne läheb põrgu jäässe, kui EP-sse saab" olukord (kuigi Tarand ükskord tegi selle triki ära...)Külaline kirjutas: ↑10 Juun 2024 16:17 Aga näed, sai.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: dmy, Google [Bot], Kirile ja 6 külalist