Mida söödavat pakud külalisele, kui ettevalmistusteks aega napib?

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Katerin kirjutas: 12 Okt 2024 08:32 Mul on selline kiirelt laualepakutav asi sügavkülmutatud lehttaignast õunaroosid. Hoian alati külmikus poest ostetud lehttainast (lemmik on võiga tainas). Kui keegi teatab, et tuleb, võtan välja ja sulatan kiiresti soojal puuahju äärel. Lõikan õunaviilud ja laon tainaribadele, peale suhkrut ja kaneeli, rullin ja panen muffiniplaadiga ahju. See käib kähku, näeb hea välja ja maitseb enamikule külalistest.

Samas, eks palju oleneb ka, kes on külalised. Kui aiman, et läbi astuv inimene ei tule niisama aega veetma vaid tõesti korraks vaid astub läbi mingi konkreetse asja pärast, siis ei hakka lauda katma. Aga kuna teemaalgataja küsis, mida lauale pakkuda, siis ka vastasin talle.
Keset juulit või juunit on küdev pliit ja värsked õunad?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Okt 2024 16:35
Katerin kirjutas: 12 Okt 2024 08:32 Mul on selline kiirelt laualepakutav asi sügavkülmutatud lehttaignast õunaroosid. Hoian alati külmikus poest ostetud lehttainast (lemmik on võiga tainas). Kui keegi teatab, et tuleb, võtan välja ja sulatan kiiresti soojal puuahju äärel. Lõikan õunaviilud ja laon tainaribadele, peale suhkrut ja kaneeli, rullin ja panen muffiniplaadiga ahju. See käib kähku, näeb hea välja ja maitseb enamikule külalistest.

Samas, eks palju oleneb ka, kes on külalised. Kui aiman, et läbi astuv inimene ei tule niisama aega veetma vaid tõesti korraks vaid astub läbi mingi konkreetse asja pärast, siis ei hakka lauda katma. Aga kuna teemaalgataja küsis, mida lauale pakkuda, siis ka vastasin talle.
Ja rahvarõivastes punapõskne neidis selle keskel askeldamas?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Okt 2024 16:25
Anonymous kirjutas: 12 Okt 2024 14:05Kas teil oma peret ei ole, kellega tahaks pärast tööd koos olla või mingit trenni või hobi vmt?
Ja mis siis kui mõnel ei olegi?
Eks siis jah tuleb uksest sisse tirida igaüks, kes mööda minema juhtub. :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Okt 2024 14:13
Külaline kirjutas: 12 Okt 2024 14:07
Külaline kirjutas: 11 Okt 2024 22:52 Vahel on ka nii, et mõni sõber tuleb lihtsalt korraks midagi tooma või viima, ikka kutsume sisse, ajame pisut juttu.
Minu jaoks puhas müstika, kui ma peaksin kellelegi midagi viima-tooma ja ta hakkaks mind uksest sisse kutsuma, et juttu puhuda. Kui ma lähen midagi viima-tooma, siis ma ikka arvetangi sellega, et annan asja üle ukse, ei lülita isegi autot selleks välja.
Mõned elavad rohkem või vähem ikka veel seitsme-kaheksakümnendates.
Jah, tänapäeval ei kujuta ka ette, et pidevalt kellelegi midagi viima või tooma peaks (veel vähem, et neid toojaid siis veel sisse on aega kutsuda). Inimesed saavad reeglina oma asjad ise kätte või toob kuller.
Külaline

Lugesin pealkirja "mida söödavad paksud külalistele...".
Ilmselt seetõttu, et olen paks, aga mõtlesin küll teemast teada, saada, mida me (paksud) siis ootamatutele külalistele söödame :lol:
Külaline

Mauno kirjutas: 12 Okt 2024 15:08 Palju ju oleneb kas tullakse korraks läbi või on plaan pikem õhtu koos veeta. Viimasel puhul ilmselt tellin midagi, samas jõuan ka poes käia ja mõnus näksilaud katta. Enamasti mul on alati kingid juustud,vorstid, krõpsud ka varuks. Ja pole keegi kunagi ka päris tühjade kätega tulnud, niiet pole probleemi.
Vot see on tubli võõrustaja! Isegi kingid ootamatult kaelasadavatele külalistele varutud.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Okt 2024 17:45 Lugesin pealkirja "mida söödavad paksud külalistele...".
Ilmselt seetõttu, et olen paks, aga mõtlesin küll teemast teada, saada, mida me (paksud) siis ootamatutele külalistele söödame :lol:
Ma kah paks ja tunnistan üles: lauakese katan ikka põhjalikult hea ja veel paremaga. Aga samas ma kedagi midagi sööma ei sunni ja üleliia ei paku kah, nii et mõni häbelikum on võib olla nälgagi jäänud, kes seda enam teab või mäletab.
Külaline

Anonymous kirjutas: 12 Okt 2024 17:43Jah, tänapäeval ei kujuta ka ette, et pidevalt kellelegi midagi viima või tooma peaks (veel vähem, et neid toojaid siis veel sisse on aega kutsuda). Inimesed saavad reeglina oma asjad ise kätte või toob kuller.
Ma just lugesin kadedusega, et kuskil veel selline mõnus suhtlemine on.
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Külaline kirjutas: 12 Okt 2024 16:35

Jah, pliit köeb tõesti ka suvisel ajal, kuna valmistan seal toitu, palavaks ei lähe tänu suvesiibri kasutamisele. Ja sügavkülmas on õunaviilud koogi sisse panekut ootamas :)
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Külaline kirjutas: 12 Okt 2024 17:56
Mauno kirjutas: 12 Okt 2024 15:08 Palju ju oleneb kas tullakse korraks läbi või on plaan pikem õhtu koos veeta. Viimasel puhul ilmselt tellin midagi, samas jõuan ka poes käia ja mõnus näksilaud katta. Enamasti mul on alati kingid juustud,vorstid, krõpsud ka varuks. Ja pole keegi kunagi ka päris tühjade kätega tulnud, niiet pole probleemi.
Vot see on tubli võõrustaja! Isegi kingid ootamatult kaelasadavatele külalistele varutud.
Hahaha, no see kukkus tõesti toredasti välja! :D
Külaline

Katerin kirjutas: 12 Okt 2024 23:22
Jah, pliit köeb tõesti ka suvisel ajal, kuna valmistan seal toitu, palavaks ei lähe tänu suvesiibri kasutamisele. Ja sügavkülmas on õunaviilud koogi sisse panekut ootamas :)
Ja koduperenaine muudkui küpsetab ja küpsetab ja lohistab tuppa kõik, kes tema talukesest mööda juhtuvad minema. :lol:
Külaline

Katerin kirjutas: 12 Okt 2024 23:22Mul on selline kiirelt laualepakutav asi sügavkülmutatud lehttaignast õunaroosid. Hoian alati külmikus poest ostetud lehttainast (lemmik on võiga tainas). Kui keegi teatab, et tuleb, võtan välja ja sulatan kiiresti soojal puuahju äärel. Lõikan õunaviilud ja laon tainaribadele, peale suhkrut ja kaneeli, rullin ja panen muffiniplaadiga ahju. See käib kähku, näeb hea välja ja maitseb enamikule külalistest.
Ma tahaks sulle külla. Tahaks neid õunarulle ja küdevat ahju.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 17:54
Katerin kirjutas: 12 Okt 2024 23:22Mul on selline kiirelt laualepakutav asi sügavkülmutatud lehttaignast õunaroosid. Hoian alati külmikus poest ostetud lehttainast (lemmik on võiga tainas). Kui keegi teatab, et tuleb, võtan välja ja sulatan kiiresti soojal puuahju äärel. Lõikan õunaviilud ja laon tainaribadele, peale suhkrut ja kaneeli, rullin ja panen muffiniplaadiga ahju. See käib kähku, näeb hea välja ja maitseb enamikule külalistest.
Ma tahaks sulle külla. Tahaks neid õunarulle ja küdevat ahju.
Mina ka! Kõlab maitsvalt🙂
Külaline

Kohvi pakun ☕️
Lauda küll katma ei hakka. Kui kauemaks jäävad, siis tellime või teeme kamba peale mõne koogi või pitsat. Ei maksa ise oma elu keeruliseks elada.
Külaline

Kuidas see suvesiiber aitab, pliidiraud läheb ju ikka kuumaks ja õhkab palavat?!
Tutiga Täi
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tutiga Täi »

Külaline kirjutas: 11 Okt 2024 05:55 Mida söödavat paned lauale, kui külalise tulekuni on aega üks tund ja sul ei olnud aega ettevalmistusi teha?
Tass kohvi ja keeks näiteks. Keeksi küpsetamine koos eelneva taignasegamisega võtab max tunnike.
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 22:16
Kuidas see suvesiiber aitab, pliidiraud läheb ju ikka kuumaks ja õhkab palavat?!
Tead, tegelikult muutub vana talumaja rõskeks ja vajab väikest kütmist ka suvel. Eriti lapsed hakkavad kurtma, kui peavad rõskete linade vahel magama. Väike tunniajane kütmine lõunal annab mõnusa sooja sisse ja lõunasöögi saab ka valmis tehtud.

P.S. Vastates neile, kes mind koduperenaiseks peavad - ei, ma ei ole koduperenaine, vaid töötan kodukontoris :)
Külaline

Anonymous kirjutas: 13 Okt 2024 22:16Kuidas see suvesiiber aitab, pliidiraud läheb ju ikka kuumaks ja õhkab palavat?!
Las ta läheb kuumaks, aknad lahti ja midagi hullu pole. Saab maja mõnusasti kuivaks. Eks oleneb ka, kui suur köök ja maja on või kui eraldatud on köök teistest ruumidest. Me kütame samuti suvel aeg-ajalt pliiti, soojendab lisaks köögile vaid üht ruumi.
Külaline

Siit teemast jääb mulje, nagu paljud suhtleks inimestega, kes neile üldse ei meeldi?
Et külla tullakse, kuna vastuvõtja ei oska "ei" öelda või tulija ei saa sellest aru.
Et keegi ei tule ise midagi tooma/viima, kõik ainult kulleriga. Ja kui tulebki, siis on nii kiire, et auto ka töötab tänaval.
Ükski sõber ei või läbi astuda ilma pikalt ette teatamata.
Kuhu on kadunud tavaline sõpradevaheline suhtlus?
Ainult internetti või?
Keegi küsis, kas te siis oma perega ei tahagi koos olla. No muidugi tahame, 365 päeva aastas ja 20 aastat järjest! Ega oma pere ka siis kuhugi kao, kui mõni sõber külas on.
Kui sõber toob mulle lambaliha ja värskelt ahjust tulnud leiba, siis tõesti ta seda kulleriga ei saada ja tore on temaga suhelda. Kellelgi meist pole pidevalt nii ülikiire kuhugi.
Mu mees ütleb ka, et küll on tore, et meiega tavaelus ka suhelda tahetakse, mitte ei tulda kokku ainult pidulikuks sündmuseks ja kutse peale.
Mulle sõbrad väga meeldivad ja tulgu aga. Ka mehe sõbrad-tuttavad on teretulnud, kuigi ma ei pruugi nende tulekust üldse ette teada.
Kas midagi pakkuda on, on väike mure. Inimestevaheline suhtlus on olulisem.
Külaline

Ooo, nii nummi, sõber ekpromt otsustab, et tal jääb nii palju lammast ja leiba üle...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist