Mina sain lapsed tänapäeva mõistes noorelt, tollel ajal oli see täpselt keskmine vanus (25 aastat). Ütlen ausalt, et ilma lasteta oleks ma ilmselt mõttetu reatöötaja kusagil keskmise palga peal.
Just lapsed tõmbasid elu käima. Olen väga palju reisinud, aastaid palmi all elanud, kõrge palgaga. Kui lapsed väikesed, on väga lihtne kõike teha ja kuna kodune elu on piisavalt rutiinne, siis on ka palju motivatsiooni asju ette võtta. Mida suuremaks kasvavad, seda kulukam on ja tuleb ka rohkem arvestada. Aga samas on ka toredam. Näiteks sel talvel elasime perega kaks kuud mägedes. Hommikul kõik mäel ja pärastlõunal siis kõik õppisid või töötasid. Elus ei viitsiks ma sellist asja ette võtta üksi või sõpradega. Polegi selliseid sõpru, kes tahaks nii. Aga nüüd oli nii tore.
Nii et jah mina - ainult oma elu põhjal - võin küll öelda, et lapsed on tõeliselt palju andnud ja pole eriti midagi võtnud. Rasedused olid mul lihtsad, kaal tuli kahe kuuga alla tagasi ja mingeid püsivaid vigasid külge ei jäänud.
Teistel võib olla teistmoodi. Inimesed on erinevad.