Jõulukingitused õpetajale

sh teismelised
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 00:56
Aga nagu ma eelnevalt juba ütlesin, et avalikult ei hakka ma midagi ütlema, kuna ei taha ei mahategemist ega ka seda, et õpetaja hakkaks mu last veelgi rohkem jälgima ja märkusi kirjutama.
Jah, võiks direktorile teada anda aga kuidas seda nii anonüümselt teada anda, et välja ei nuhitaks, kes teatas?
On esinenud juhtumeid, kus lapsevanemad arutlevad omavahelises lastevanemate meililistis nt õpetaja kingituste üle, ja siis üks lapsevanem, kes tahab õpetajale pugeda, saadab kogu selle lapsevanemate privaatse arutelu õpetajale endale lugemiseks. Koos kirjutajate nimedega, et õpetaja näeks, kes pooldavad temale suurte kingituste tegemist ja kes mitte. Ja siis imestame, kust tuleb õpetaja poolt äkki tekkinud koolikiusamine mõne lapse suhtes.
Külaline

Anonymous kirjutas: 14 Dets 2024 09:17On esinenud juhtumeid, kus lapsevanemad arutlevad omavahelises lastevanemate meililistis nt õpetaja kingituste üle, ja siis üks lapsevanem, kes tahab õpetajale pugeda, saadab kogu selle lapsevanemate privaatse arutelu õpetajale endale lugemiseks.
Päriselt või? Selline tropp tuleb listist üldse eemaldada.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Dets 2024 09:17
Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 00:56
Aga nagu ma eelnevalt juba ütlesin, et avalikult ei hakka ma midagi ütlema, kuna ei taha ei mahategemist ega ka seda, et õpetaja hakkaks mu last veelgi rohkem jälgima ja märkusi kirjutama.
Jah, võiks direktorile teada anda aga kuidas seda nii anonüümselt teada anda, et välja ei nuhitaks, kes teatas?
On esinenud juhtumeid, kus lapsevanemad arutlevad omavahelises lastevanemate meililistis nt õpetaja kingituste üle, ja siis üks lapsevanem, kes tahab õpetajale pugeda, saadab kogu selle lapsevanemate privaatse arutelu õpetajale endale lugemiseks. Koos kirjutajate nimedega, et õpetaja näeks, kes pooldavad temale suurte kingituste tegemist ja kes mitte. Ja siis imestame, kust tuleb õpetaja poolt äkki tekkinud koolikiusamine mõne lapse suhtes.
Lihtsalt ebareaalne. Mis inimesed need on sellised..
Külaline

Meil oli see aasta nii, et õpetaja kingi raha kogus üks vanem omaalgatuslikult enda isiklikule kontole ja summa oli valikuline ehk siis igaüks pani nii palju, kui perel võimalik. Iseenesest mõte tore aga keegi tegelikult ei tea palju seda raha sinna kogunes ja ma isegi ei tea, kui suure väärtusega kinkekaart õpetajale selle eest kingiti. Tekitas imelikke tundeid see korraldus aga samas kui kõik ülejäänud 20+ lapse vanemad poolt, siis ei hakanud kobisema.
Külaline

Anonymous kirjutas: 14 Dets 2024 10:43keegi tegelikult ei tea palju seda raha sinna kogunes ja ma isegi ei tea, kui suure väärtusega kinkekaart õpetajale selle eest kingiti.
Küsima oleks pidanud, et mis summa eest kingitus lõpuks tuli.
Külaline

Huvitav, kas selline vingats-õpetaja saadab sarnase kirja jõulude järgselt ka oma lastele? Et kuidas advokaadist laps suutis kinkida spaa-paketi, aga hooldajast laps ainult isetehtud moosi? Kingid võivad tegelikult olla ka just vastupidiselt. Alati ei pruugi sissetulek ja kingi väärtus üldse seotudki olla, väljaminekud ja kohustused on erinevad, keegi võib-olla kogub raha oma kodu ostuks ja kinke teebki tagasihoidlikult. Või on kinkija seda meelt, et kingitused võiksidki sümboolsed olla ja ei kingi põhimõtteliselt reise, kalleid ehteid või spaa-pakette.

Minule tunduvad jõulud üldse rohkem lastepüha, paljudes peredes täiskasvanutele kinke ei tehtagi, sest täiskasvanutel on reeglina oma sissetulek olemas ja suudavad selle kreemipurgi või kommikarbi ise ka osta. Ehk et täiskasvanuna nutta jõulukingi väiksuse või odavuse üle - ülimalt kummaline.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 22:39
Külaline kirjutas: 29 Nov 2024 19:54 Tundub, et meid on vähemalt kaks siin selles foorumil, kel sama õpetaja on ;)
Ja asi pole mitte selles, et õpetaja sellise kirja saatis - ta saatis sarnase kirja lausa 2 korda vanemate listi.
Et tema jõulud rikuti ära sellise väikses summas kingitusega. Samas ise aru saamata, et selliste kirjadega rikkus ta terve klassitäie vanemate jõulutunde, või vähemalt enamuse.
Lisaks, et ta ei suuda selle jõulukingitusetundega toime tulla, ei suuda ta ka psühholoogiliselt lastest targem olla. Aga see selleks. Sel aastal tegutsetakse varem ja juba on grupis jutt, et jõulukingitus on vähemalt 100 euri ringis.
Mis te teete sellele inimesele uuesti kingituse? No ühest lollist ma saan aru, et jugtub seltskonda, aga terve klassitäis. Mis teil viga on? Mis mõttes te teete talle uuesti kingituse? Et annab kõrvakiilu, keerad teise põse ette?
Ja mis sellest 100-eurosest kingist kasu on, kui teised õpetajad saavad see aasta äkki 400- või 500-eurosed kingitused. Või hoopis midagi hindamatut ja isetehtut, oo õudu!
Külaline

Ikkagi on see nõme, et õpetajatele kingitakse jõulukink.
Päriselt ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 15:03 Ikkagi on see nõme, et õpetajatele kingitakse jõulukink.
Päriselt ka.
Minu arust ei ole. Minu lapsel on ülitore klassijuhataja, kellel on väga suur roll laste mõjutamisel ja inimeseks kasvatamisel. Ta teeb väga palju tööd selle heaks ja mul tõesti ei ole kahju viiest eurost, et talle kink teha. Et natukenegi talle näidata, et vanemad hindavad tema tööd ja on tänulikud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist