PALUN ABI

Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mis tingimustes te elasite vene ajal? Olite rahul? Ma polnud küll rahul,aga ega e osanud hädaldada ka eriti. Puumaja ahiküte. Peldik õues. Külm vrsi tuli kraanist. Dushi polnud. Muidugi oleks ma tahtnud elada kõigi mugavustega korteris, mis siis et suvel sooja vett polnud. Ja autot omada. Aga kui polnud siis polnud. Olingi rahul eluga.
Naljana praegu mõeldes. Mu töökaaslane sai eesti aja algul kuskilt veesoojendaja, mida sai dushi otsa panna ka soe vesi tuli. Ta tundus edukas ja rikas. Tal oli mugavustega korter, paneelikas.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2025 12:24 Öö spaas maksab 150-250 eurot, nädalavahetused välja müüdud. Lauluväljakutäis pileteid üritustele välja müüdud. Õlu 6-8 eurot, kokteilid 12-15 eurot, järjekorrad nende saamiseks 40 min pikad. No millest me ometi räägime! Rahval raha küll.
Ma usun(fakti kinnitada ei saa, on nagu uudistest meelde jäänud statistika järgi), et väga paljud inimesed inimesed elavad võlgu. Et vaid saaks oma vana elustiili jätkata.

Tantsu ja laulupoe aegne ööbimine on mõnesmõttes mõistetav(koos perega ikka ju minnakse), sest kes ikka mujalt ju tulevad, in lihtsalt sunnitud ka selle kalli ööbimise võtma.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2025 12:46 Mis tingimustes te elasite vene ajal? Olite rahul? Ma polnud küll rahul,aga ega e osanud hädaldada ka eriti. Puumaja ahiküte. Peldik õues. Külm vrsi tuli kraanist. Dushi polnud. Muidugi oleks ma tahtnud elada kõigi mugavustega korteris, mis siis et suvel sooja vett polnud. Ja autot omada. Aga kui polnud siis polnud. Olingi rahul eluga.
Naljana praegu mõeldes. Mu töökaaslane sai eesti aja algul kuskilt veesoojendaja, mida sai dushi otsa panna ka soe vesi tuli. Ta tundus edukas ja rikas. Tal oli mugavustega korter, paneelikas.
Sündisin 1971 kahetoalisesse kõigi mugavustega kesklinna korterisse. 1974 ostsid vanemad tutika auto. Meil oli ka suvila, välibasseiniga, jõeäärne suur krunt Tallinnast 25 km, kus kasvatasime kõike, mis toona kombeks- must-, punane-valge sõstar, õuna-ja kirsipuud, maasikad, vaarikad, kartul, porgand, erinevad salatilised ja maitsetaimed. Klaaskasvuhoone, kus tomatid ja kurgid. Käisin heas koolis, kuhu sai katsetega sisse, mitte kodu vastas olevas nn. lollidekoolis, nagu seda kutsuti. Külmik oli head-paremat täis-suitsuvorstid, sink, silmud, angerjas-tutvuse kaudu liikus kõike. Isa tegi ise maksast pasteedimasinaga pasteeti-konjak sees, mmm. Poed olid tõesti tühjad, aga nn leti alt sai kõike~, kui vähegi tutvuseid oli.
Mina isiklikult ei tundnud mitte millestki puudust. Moekad riided ostsin komisjonikauplustest.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juul 2025 12:46 Mis tingimustes te elasite vene ajal? Olite rahul? Ma polnud küll rahul,aga ega e osanud hädaldada ka eriti. Puumaja ahiküte. Peldik õues. Külm vrsi tuli kraanist. Dushi polnud. Muidugi oleks ma tahtnud elada kõigi mugavustega korteris, mis siis et suvel sooja vett polnud. Ja autot omada. Aga kui polnud siis polnud. Olingi rahul eluga.
Vale teema all.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2025 15:15
Guest kirjutas: 02 Juul 2025 12:46 Mis tingimustes te elasite vene ajal? Olite rahul? Ma polnud küll rahul,aga ega e osanud hädaldada ka eriti. Puumaja ahiküte. Peldik õues. Külm vrsi tuli kraanist. Dushi polnud. Muidugi oleks ma tahtnud elada kõigi mugavustega korteris, mis siis et suvel sooja vett polnud. Ja autot omada. Aga kui polnud siis polnud. Olingi rahul eluga.
Vale teema all.
Vastasin inimesele, kes küsis, mis tingimustes me vene ajal elasime.
Külaline

Ligi muudkui räägib, et kõik saavad rohkem teenida, pole teil häda mitte midagi. Ennekuulmatu on hädaldada. Minu arust on jälle ennekuulmatu, kui ülbeks Ligi on läinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2025 15:41 Ligi muudkui räägib, et kõik saavad rohkem teenida, pole teil häda mitte midagi. Ennekuulmatu on hädaldada. Minu arust on jälle ennekuulmatu, kui ülbeks Ligi on läinud.
=Oige jutt. Vaene olemine on vaese probleem.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2025 20:08Oige jutt. Vaene olemine on vaese probleem.
Siit saaks pikema vaidluse jälle algatada, kas vaene olemine on vaese enda süü?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2025 20:08 =Oige jutt. Vaene olemine on vaese probleem.
Teeme sulle erandi ja sa hakkad maksma topelt hinda.
Kui ei sobi tee rohkem tööd.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2025 22:32
Külaline kirjutas: 02 Juul 2025 20:08 =Oige jutt. Vaene olemine on vaese probleem.
Miks mina pean topelt maksma, kui sina oled laisk? Huvitav suhtumine. Kui ühe tööga ära ei ela, tuleb teine juurde võtta-lihtne ja loogiline. Mina saan hästi hakkama, hinnatõus mind ei mõjuta.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2025 09:04
Miks mina pean topelt maksma, kui sina oled laisk? Huvitav suhtumine. Kui ühe tööga ära ei ela, tuleb teine juurde võtta-lihtne ja loogiline. Mina saan hästi hakkama, hinnatõus mind ei mõjuta.
Sest sult on võtta, sa annad hea meelega raha ära ja kui ei peaks olema, siis ja lihtsalt ja loogiliselt oled nõus juurde teenima, et veel makse võtta.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juul 2025 13:39
Külaline kirjutas: 02 Juul 2025 12:46 Mis tingimustes te elasite vene ajal? Olite rahul? Ma polnud küll rahul,aga ega e osanud hädaldada ka eriti. Puumaja ahiküte. Peldik õues. Külm vrsi tuli kraanist. Dushi polnud. Muidugi oleks ma tahtnud elada kõigi mugavustega korteris, mis siis et suvel sooja vett polnud. Ja autot omada. Aga kui polnud siis polnud. Olingi rahul eluga.
Sündisin 1971 kahetoalisesse kõigi mugavustega kesklinna korterisse. 1974 ostsid vanemad tutika auto. Meil oli ka suvila, välibasseiniga, jõeäärne suur krunt Tallinnast 25 km, kus kasvatasime kõike, mis toona kombeks- must-, punane-valge sõstar, õuna-ja kirsipuud, maasikad, vaarikad, kartul, porgand, erinevad salatilised ja maitsetaimed. Klaaskasvuhoone, kus tomatid ja kurgid. Käisin heas koolis, kuhu sai katsetega sisse, mitte kodu vastas olevas nn. lollidekoolis, nagu seda kutsuti. Külmik oli head-paremat täis-suitsuvorstid, sink, silmud, angerjas-tutvuse kaudu liikus kõike. Isa tegi ise maksast pasteedimasinaga pasteeti-konjak sees, mmm. Poed olid tõesti tühjad, aga nn leti alt sai kõike~, kui vähegi tutvuseid oli.
Mina isiklikult ei tundnud mitte millestki puudust. Moekad riided ostsin komisjonikauplustest.
Mis on pasteedimasin?
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2025 09:40
Guest kirjutas: 02 Juul 2025 13:39
Mis on pasteedimasin?
Näeb välja nagu nõukaaja oajahvati, aga 3* suurem. Panid toorained sinna, see lõikas ja vahustas ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2025 09:25
Sest sult on võtta, sa annad hea meelega raha ära ja kui ei peaks olema, siis ja lihtsalt ja loogiliselt oled nõus juurde teenima, et veel makse võtta.
Kui soovid Eestis elada, siis maksad. Kui sulle ei sobi, koli Kongosse vms arengumaale. Kõik maksame ühtmoodi, virisemise asemel tee tööd.
Külaline

Minu isa töötas kaubanduses ja sain ka igasugu asju. Aga nii see ikka ei käinud, et läksid ja valisid välja, mis soovisid, vaid said seda, mis parajasti tuli. Ükspäev ühte, teine päev teist. Näiteks sain Prantsuse parfüüme, aga ega siis valida polnud nagu nüüd, et võtad selle, mis lõhn sulle meeldib, said mingi suvalise. Lõpukleidi tegemiseks sain siidi, aga see oli tumepunane, mis mulle üldse ei sobinud. Šampoon oli lihtsalt välismaa oma, sama nagu praegu mingi Loreal toidupoest näiteks rasustele juustele, kui sul endal on kuivad. Juuksuris polnud mingeid korralikke värve, pähe aeti igasugu jubedusi, Huulepulga said mingit suvalist värvi, tavaliselt kärtspunase. Ise pusserdasin endale mingeid kleite kokku õmmelda, kvaliteet küll hea ei olnud. Praegu on ka igal puruvaesel inimesel võimalik paremini riides käia ja enda eest hoolitseda, kui selleaegsel nö eliidil, kes tutvuste kaudu asju sai. Hambaravi oli jubedal tasemel, inimeste hambad kollased ja koledad. Kui nägid välismaa inimest, see ikka erines tuntavalt nõukogude inimesest, lõhnas hästi, suust tuli head lõhna, ilusad riided, kaunilt meigitud, ilusad asjad. Minu arust läks olmele siis ikka meeletult aega ja vaeva, mis oli kõik naiste kaelas. Need komisjonipoe riided olid meeletult kallid ja minu arust olid need ka kasutatud. Sama hea, kui praegu läheksid kaltsukast endale riideid ostma ja need maksaks sul peaaegu kuupalga. Keegi ei kujutaks sellist asja ette. Aga siin mõni idealiseerib seda kõike.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2025 09:25
Ära sina teeni, sinusugused võtavad sms-laenu ja kohtutäitur seljas :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2025 10:17 Kui soovid Eestis elada, siis maksad. Kui sulle ei sobi, koli Kongosse vms arengumaale. Kõik maksame ühtmoodi, virisemise asemel tee tööd.
See sul orjamentaliteet tööd teha. Virisemata raha ära anda.
Kui valitsus teeks 50% tulu ja käibemaksu. Sa annaksid selle ka ära, kuna kõik maksame ühtmoodi. Kui ei taha kolid Kongosse või teed rohkem tööd.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2025 09:40Mis on pasteedimasin?
Mul äi ostab poest maksa ja ajab siis selle läbi hakklihamasina, mis käib vändaga. Mingi muu kraami ka äkki. Vahustamine toimub äkki nuimiksriga?
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2025 10:20Sama hea, kui praegu läheksid kaltsukast endale riideid ostma ja need maksaks sul peaaegu kuupalga. Keegi ei kujutaks sellist asja ette. Aga siin mõni idealiseerib seda kõike.
Ma mäletan seda jah, et kingi polnud poest saada ja ma ostsin Tallinnas Pika tänava komisjonpoest omale kingad, vähe olid kantud, päris lääpas tallaga ei olnud. Kas nad just kuupalga maksid, aga äkki mingi 30 rubla ikka. Ärikad müüsid 80-ndate alguses uusi välismaa tosse 100 rublaga.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2025 11:05
Külaline kirjutas: 03 Juul 2025 10:20Sama hea, kui praegu läheksid kaltsukast endale riideid ostma ja need maksaks sul peaaegu kuupalga. Keegi ei kujutaks sellist asja ette. Aga siin mõni idealiseerib seda kõike.
Ma mäletan seda jah, et kingi polnud poest saada ja ma ostsin Tallinnas Pika tänava komisjonpoest omale kingad, vähe olid kantud, päris lääpas tallaga ei olnud. Kas nad just kuupalga maksid, aga äkki mingi 30 rubla ikka. Ärikad müüsid 80-ndate alguses uusi välismaa tosse 100 rublaga.
Mina ostsin hangeldajatelt valged saapad, sellised, mis olid megalt moodsad, kõrge sääreosa sai lonti vajutada, kanti kalifeedega. Maksin 110 rubla, see oli keskmine kuupalk. Kuna ostsin-müüsin ja vahetasin, siis sain endale tööl käimata sellist kulutust lubada, olin 16.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist