Vahet pole. Kui teil on ühised lapsed, siis olete ühes perekonnas ja samade laste SUGULASED ehk, pane tähele, laste kaudu suguluses.Barbara kirjutas: ↑01 Okt 2024 20:37 Peab ikka suur ego olema, et ikka veel oma lollust ajab. Ei, mu mees ei ole mulle SUGULANE! Ega saa ka MINU sugulaseks, kui meil lapsed on. Saad aru? Ainult sina ei tee vahet, ülejäänud teevad, niiet asi on sinu teadmatuses. Tunnistama ei pea, võta lihtsalt vaikselt teadm,iseks, paistad targem välja järgmine kord. Praegu on juba hilja.
Juured
-
Külaline
Tõsi, sugupuus on kõik kirjas, olgu nad veresugulased või mitte, suguvõsa kokkutulekul käivad samuti kõik.
Jah, näpuga järge ajades tõesti mu onunaine pole mu veresugulane, aga olles temaga 40 aastat lähedalt suhelnud, nimetan teda ikka sugulaseks.
Jutu sees räägin kõigist kui sugulastest, ei tee ju ka kellelegi tutvustamisel vahet, kes on sugulane, kes hõimlane - kui olen nendega koos kasvanud, eluaeg tundnud.
Küll aga teen vahet oma lastega lisandunud peredel - nende abikaasade suguvõsad on ka minu jaoks hõimlased - ootamatult tekkinud, üsna võõrad inimesed ju.
-
Külaline
Loomulikult pole! Täiesti segi kamminud.Chop-Chop kirjutas: ↑01 Okt 2024 20:05Ära pane mulle sõnu suhu. Jutt oli sellest, et abikaasad on sugulased, kui neil on ühised järglased. Kõik.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 19:35 Mulle on parim sõbranna terve elu olnud kui õde. Chop-chop loogika järgi ta ongi õde, sest ma arvan niiKindlasti peaks ta osalema ja suguvõsa kokkutulekul!
-
Külaline
Õemees ei ole ju sugulane. Ta pole isegi õe sugulane, ammugi siis sinu oma. Kui just jah, kui su õde abiellus sugulasega, teil need asjad kuidagi veres?Chop-Chop kirjutas: ↑01 Okt 2024 20:38Ja milline praktiline ja tegelik erinevus on õemehel ja tädipojal? Mõlemad on sugulased ja olulised sedavõrd, kellega rohkem sobid ja läbi käid.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 20:30Ei. ämm tõesti ei ole minia SUGULANE, vaid hõimlane. Kas sa ei suuda nii lihtsal asjal vahet teha? Sugulased on veresugulased. Ja kui ämm ja äi oleks sugulased, siis oleks tegu veidi perversse olukorraga.
Abielu kaudu teise poole suguvõsa on HÕIMLASED. VAnaisa ja vanaema on mõlemad oma lapselaste veresugulased. Hakkab mõni äkki aduma ka asja...
Ja mis sellest järgneb? Õemeest lauda ei kutsu seetõttu või?Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 21:02Õemees ei ole ju sugulane. Ta pole isegi õe sugulane, ammugi siis sinu oma. Kui just jah, kui su õde abiellus sugulasega, teil need asjad kuidagi veres?Chop-Chop kirjutas: ↑01 Okt 2024 20:38Ja milline praktiline ja tegelik erinevus on õemehel ja tädipojal? Mõlemad on sugulased ja olulised sedavõrd, kellega rohkem sobid ja läbi käid.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 20:30
Ei. ämm tõesti ei ole minia SUGULANE, vaid hõimlane. Kas sa ei suuda nii lihtsal asjal vahet teha? Sugulased on veresugulased. Ja kui ämm ja äi oleks sugulased, siis oleks tegu veidi perversse olukorraga.
Abielu kaudu teise poole suguvõsa on HÕIMLASED. VAnaisa ja vanaema on mõlemad oma lapselaste veresugulased. Hakkab mõni äkki aduma ka asja...
-
Külaline
Teie veidras kambas tohivad lauda tulla vaid sugulased? Seetõttu kõiki tuttavaid sugulasteks kutsudki?
-
Külaline
Õemees on mu suguvõsa liige. Pole vale teda sugulaseks kutsuda. Eriti, kui ta on mu õe laste isa. Lihtsalt ta pole mu veresugulane.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 21:02Õemees ei ole ju sugulane. Ta pole isegi õe sugulane, ammugi siis sinu oma. Kui just jah, kui su õde abiellus sugulasega, teil need asjad kuidagi veres?Chop-Chop kirjutas: ↑01 Okt 2024 20:38Ja milline praktiline ja tegelik erinevus on õemehel ja tädipojal? Mõlemad on sugulased ja olulised sedavõrd, kellega rohkem sobid ja läbi käid.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 20:30
Ei. ämm tõesti ei ole minia SUGULANE, vaid hõimlane. Kas sa ei suuda nii lihtsal asjal vahet teha? Sugulased on veresugulased. Ja kui ämm ja äi oleks sugulased, siis oleks tegu veidi perversse olukorraga.
Kas te räägite omavahel ainult mingit kantseliiti ja juriidilisi termineid kasutades või?
Sel juhul võiks teada, et veresugulasel ja tavasugulasel ongi väike vahe ka tavakeeles.
-
Külaline
https://et.wikipedia.org/wiki/SugulussuhtedKülaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 21:15Õemees on mu suguvõsa liige. Pole vale teda sugulaseks kutsuda. Eriti, kui ta on mu õe laste isa. Lihtsalt ta pole mu veresugulane.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 21:02Õemees ei ole ju sugulane. Ta pole isegi õe sugulane, ammugi siis sinu oma. Kui just jah, kui su õde abiellus sugulasega, teil need asjad kuidagi veres?
Kas te räägite omavahel ainult mingit kantseliiti ja juriidilisi termineid kasutades või?
Sel juhul võiks teada, et veresugulasel ja tavasugulasel ongi väike vahe ka tavakeeles.
-
Külaline
Sugulus ongi veresugulus. Tavasugulast pole olemas, on olemas hõimlus.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 21:15Õemees on mu suguvõsa liige. Pole vale teda sugulaseks kutsuda. Eriti, kui ta on mu õe laste isa. Lihtsalt ta pole mu veresugulane.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 21:02Õemees ei ole ju sugulane. Ta pole isegi õe sugulane, ammugi siis sinu oma. Kui just jah, kui su õde abiellus sugulasega, teil need asjad kuidagi veres?
Hõimlus – sugulus, mis abielu kaudu on kummalgi abikaasal ja tema veresugulaste teise abikaasa veresugulastega (nt abikaasa õdede ja vendadega).
Mingit vahet igapäevases elus ei ole. Mitte ükski inimene ei tee minu teada vahet kes on veresugulane ja kes lihtsalt hõimlane. Või kui teie teete, siis andke mulle teada mil viisil. Siiani ma pole ühtegi näidet kuulnud.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 21:38Sugulus ongi veresugulus. Tavasugulast pole olemas, on olemas hõimlus.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 21:15Õemees on mu suguvõsa liige. Pole vale teda sugulaseks kutsuda. Eriti, kui ta on mu õe laste isa. Lihtsalt ta pole mu veresugulane.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 21:02
Õemees ei ole ju sugulane. Ta pole isegi õe sugulane, ammugi siis sinu oma. Kui just jah, kui su õde abiellus sugulasega, teil need asjad kuidagi veres?
Hõimlus – sugulus, mis abielu kaudu on kummalgi abikaasal ja tema veresugulaste teise abikaasa veresugulastega (nt abikaasa õdede ja vendadega).
-
Külaline
Sa oled ainus, kes ämma ja meest oma sugulaseks peab. Ei saanud ikka aru?Chop-Chop kirjutas: ↑01 Okt 2024 22:47Mingit vahet igapäevases elus ei ole. Mitte ükski inimene ei tee minu teada vahet kes on veresugulane ja kes lihtsalt hõimlane. Või kui teie teete, siis andke mulle teada mil viisil. Siiani ma pole ühtegi näidet kuulnud.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 21:38Sugulus ongi veresugulus. Tavasugulast pole olemas, on olemas hõimlus.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 21:15
Õemees on mu suguvõsa liige. Pole vale teda sugulaseks kutsuda. Eriti, kui ta on mu õe laste isa. Lihtsalt ta pole mu veresugulane.
-
Külaline
Ah, siin tahetakse pigem sõnakasutuse üle norida. Oma suguvõsa pean oma sugulasteks. Ka vanavanaisa naist.
Jah, ma sain aru et sina pead neid hõimlasteks. Mina kutsun hõimlasi ka sugulasteks ja sellist sõgedat sõna ignoreerin sootuks. Olen märganud, et sama teeb enamus inimesi. Keel muutub. Mõni räägib kõnetraadist ka vist tänase päevani;)))Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 22:50Sa oled ainus, kes ämma ja meest oma sugulaseks peab. Ei saanud ikka aru?Chop-Chop kirjutas: ↑01 Okt 2024 22:47Mingit vahet igapäevases elus ei ole. Mitte ükski inimene ei tee minu teada vahet kes on veresugulane ja kes lihtsalt hõimlane. Või kui teie teete, siis andke mulle teada mil viisil. Siiani ma pole ühtegi näidet kuulnud.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 21:38
Sugulus ongi veresugulus. Tavasugulast pole olemas, on olemas hõimlus.
Täpselt nii, mina ka.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 22:54 Ah, siin tahetakse pigem sõnakasutuse üle norida. Oma suguvõsa pean oma sugulasteks. Ka vanavanaisa naist.
-
Külaline
Tegelikult tahtsin kirjutada, et pean sugulaseks ka oma vanavanaisa teist naist, kellest mina vere kaudu otseselt ei pärine, aga kes sünnitas meie suguvõssa mitu uut liiget. Nad on kõik meie sugulased võrdselt. Ja nende kaudu on ka see vanavanaisa teine naine meie suguvõsa auväärt liige. Pean teda vägagi oma sugulaseks samuti.
-
Külaline
Vahe tekibki siis, kui nö hõimlane osutub retsiks, kriminaaliks või lihtsalt naisepeksjast. Kui veresugulust pole, siis lõpetatakse suhtlus ja keegi ei küsi, kas pead viha või, mis sul viga on, et ei taha suhelda või tolle nime panna.Chop-Chop kirjutas: ↑01 Okt 2024 22:47Mingit vahet igapäevases elus ei ole. Mitte ükski inimene ei tee minu teada vahet kes on veresugulane ja kes lihtsalt hõimlane. Või kui teie teete, siis andke mulle teada mil viisil. Siiani ma pole ühtegi näidet kuulnud.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 21:38Sugulus ongi veresugulus. Tavasugulast pole olemas, on olemas hõimlus.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 21:15
Õemees on mu suguvõsa liige. Pole vale teda sugulaseks kutsuda. Eriti, kui ta on mu õe laste isa. Lihtsalt ta pole mu veresugulane.
-
Külaline
Ei, ma ei pea neid hõimlasteks, st et ma pole enne tänast sellist sõna kasutanud. Ma pean oma meest oma meheks ja ämma ämmaks, aga mitte kumbagi oma sugulaseks. Meest ja ämma pean omavahel sugulasteks ning minu laste sugulasteks. Oma enne minu sündi surnud vanaisa pean sugulaseks. Vanaema teist meest, kes polnud mu isa isa, ei pea sugulaseks.Chop-Chop kirjutas: ↑01 Okt 2024 22:56Jah, ma sain aru et sina pead neid hõimlasteks. Mina kutsun hõimlasi ka sugulasteks ja sellist sõgedat sõna ignoreerin sootuks. Olen märganud, et sama teeb enamus inimesi. Keel muutub. Mõni räägib kõnetraadist ka vist tänase päevani;)))Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 22:50Sa oled ainus, kes ämma ja meest oma sugulaseks peab. Ei saanud ikka aru?
Sa võid pidada ja teha mida tahad, sulle on ka mujal teemades öeldud, et oled lapsik ning imelik. Inimestel on lubatud oma väljamõeldisi uskuda, juriidika ega üldine arvamus sinu väiteid ei toeta.
Ega sugulasega ka rohkem ei suhtleks kui on rets või kriminaal.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 23:19Vahe tekibki siis, kui nö hõimlane osutub retsiks, kriminaaliks või lihtsalt naisepeksjast. Kui veresugulust pole, siis lõpetatakse suhtlus ja keegi ei küsi, kas pead viha või, mis sul viga on, et ei taha suhelda või tolle nime panna.Chop-Chop kirjutas: ↑01 Okt 2024 22:47Mingit vahet igapäevases elus ei ole. Mitte ükski inimene ei tee minu teada vahet kes on veresugulane ja kes lihtsalt hõimlane. Või kui teie teete, siis andke mulle teada mil viisil. Siiani ma pole ühtegi näidet kuulnud.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 21:38
Sugulus ongi veresugulus. Tavasugulast pole olemas, on olemas hõimlus.
No sina ei oska siis eesti keelt piisavalt. Mees ja ämm on sinu hõimlased. See on juriidiliselt täpne termin.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 23:22Ei, ma ei pea neid hõimlasteks, st et ma pole enne tänast sellist sõna kasutanud. Ma pean oma meest oma meheks ja ämma ämmaks, aga mitte kumbagi oma sugulaseks. Meest ja ämma pean omavahel sugulasteks ning minu laste sugulasteks. Oma enne minu sündi surnud vanaisa pean sugulaseks. Vanaema teist meest, kes polnud mu isa isa, ei pea sugulaseks.Chop-Chop kirjutas: ↑01 Okt 2024 22:56Jah, ma sain aru et sina pead neid hõimlasteks. Mina kutsun hõimlasi ka sugulasteks ja sellist sõgedat sõna ignoreerin sootuks. Olen märganud, et sama teeb enamus inimesi. Keel muutub. Mõni räägib kõnetraadist ka vist tänase päevani;)))Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 22:50
Sa oled ainus, kes ämma ja meest oma sugulaseks peab. Ei saanud ikka aru?
Sa võid pidada ja teha mida tahad, sulle on ka mujal teemades öeldud, et oled lapsik ning imelik. Inimestel on lubatud oma väljamõeldisi uskuda, juriidika ega üldine arvamus sinu väiteid ei toeta.
-
Külaline
Ikka suhtleks ju, kui tegu on venna, isa, poja, vanaisaga, lapselapsega. Isegi kui tegu oleks võimaliku imikutapjaga. Sinu tahtmisest sõltumata oled sunnitud suhtlema.Chop-Chop kirjutas: ↑01 Okt 2024 23:31Ega sugulasega ka rohkem ei suhtleks kui on rets või kriminaal.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 23:19Vahe tekibki siis, kui nö hõimlane osutub retsiks, kriminaaliks või lihtsalt naisepeksjast. Kui veresugulust pole, siis lõpetatakse suhtlus ja keegi ei küsi, kas pead viha või, mis sul viga on, et ei taha suhelda või tolle nime panna.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 6 külalist