No shit?Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 07:06Hangi endale kõrgharidus ja saad igasugu vahvaid asju teada. Mis sulle on uudis, on kõrgharidusega inimese jaoks basic teadmine.Milliste andmete põhjal sellise järelduse tegid?
Rumalad küsimused
-
Külaline
-
Külaline
Arvad, et kõrgharidus on sama mitmekülgne nagu sinul põhikoolis oli?Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 07:06Hangi endale kõrgharidus ja saad igasugu vahvaid asju teada. Mis sulle on uudis, on kõrgharidusega inimese jaoks basic teadmine.
-
Külaline
Õpetatakse guugeldama.
-
Külaline
Midagi nii rumalat või siis basicut (ehk on tsiteeritavale arusaadavam) pole ammu lugenud. Kas tsiteeritu tõesti arvab, et kõrghariduse "hankimine" mõnest kassikoolist või isegi päris ülikoolist ja mitte pehmelt või olematu konkursiga erialalt suurendab kuidagi tema IQ-d? Haridus=haritus?Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 07:06Hangi endale kõrgharidus ja saad igasugu vahvaid asju teada. Mis sulle on uudis, on kõrgharidusega inimese jaoks basic teadmine.Milliste andmete põhjal sellise järelduse tegid?
Kui jah, siis on just tema üks intelligentsuse allakäigu põhjustajaid (tegelikult on pigem vastupidi, mida aeg edasi, seda rohkem kirkaid kriite on, kel on võimalik oma ideid edasi arendada, ehk oli neid ka 1000 aastat tagasi, aga neil polnud lihtsalt võimalusi ja väljundeid)
-
Külaline
Kirkad kriidid ei kompenseeri suure massi stagneerumist. Vaata ringi, inimesed ei oska enam ruudu pindala ka arvutada ilma googeldamata. Intellekti tuleb siiski arvestada abivahendite mõju elimineerides. Minu 80+ ema suudab korrutada ja jagada neljakohalisi arve ilma kalkulaatorita. Paljud 20-aastastest seda suudavad? Ja kui isegi veel suudavad (kooli mõju!), siis 10 aasta pärast enam ei suuda.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 00:48 (tegelikult on pigem vastupidi, mida aeg edasi, seda rohkem kirkaid kriite on, kel on võimalik oma ideid edasi arendada, ehk oli neid ka 1000 aastat tagasi, aga neil polnud lihtsalt võimalusi ja väljundeid)
Mis keskmise intelligentsi kasvust sa räägid. Kui inimene ei kasuta oma aju muuks kui ainult sobiva abivahendi (AI, google, raamat, kalkulaator) valimiseks, siis varsti pole selles ajus enam võimekust vajalikku taustainfot koguda ja säilitada, seda töödelda ega probleemi lahendada. Probleemi kopitakse AI-sse ja kogu moos. Inimene, looduse kroon!
-
Külaline
Miks sa arvad, et suur mass taandareneb? Ma arvan, et enamus 20 aastaseid siiski oskab ruudu pindala arvutada, riigiekamistest vaid aasta või kaks möödas. Ma ei öelnud et keskmine intelligentsus kasvab, vaid et üha rohkematel inimestel on võimalus oma ideid realiseerida. Nutikal karjapoisil 100+ aastat tagasi ei pruukinud olla võimalust hea hariduse saamiseks, isegi kui tal olid mingid head ideed siis ei saanud neist tõenäoliselt keegi teada. Kõike ei pea peast teadma, peab teadma kuskohast vastavat adekvaatset informatsiooni leida. Tänapäeval on algklassides õpioskuste võistlused, see ei eelda et sa mingeid fakte teaksid vaid sa pead oskama nad õigest teatmeteosest (või näiteks internetist) üles leida. See ongi oskus vajalikku informatsiooni koguda ja töödelda, pähe ei pea õppima. Samuti funtsionnalne lugemine, sa pead loetust aru saama mitte pähe õppima.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 12:27Kirkad kriidid ei kompenseeri suure massi stagneerumist. Vaata ringi, inimesed ei oska enam ruudu pindala ka arvutada ilma googeldamata. Intellekti tuleb siiski arvestada abivahendite mõju elimineerides. Minu 80+ ema suudab korrutada ja jagada neljakohalisi arve ilma kalkulaatorita. Paljud 20-aastastest seda suudavad? Ja kui isegi veel suudavad (kooli mõju!), siis 10 aasta pärast enam ei suuda.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 00:48 (tegelikult on pigem vastupidi, mida aeg edasi, seda rohkem kirkaid kriite on, kel on võimalik oma ideid edasi arendada, ehk oli neid ka 1000 aastat tagasi, aga neil polnud lihtsalt võimalusi ja väljundeid)
Mis keskmise intelligentsi kasvust sa räägid. Kui inimene ei kasuta oma aju muuks kui ainult sobiva abivahendi (AI, google, raamat, kalkulaator) valimiseks, siis varsti pole selles ajus enam võimekust vajalikku taustainfot koguda ja säilitada, seda töödelda ega probleemi lahendada. Probleemi kopitakse AI-sse ja kogu moos. Inimene, looduse kroon!
-
Külaline
Tegelikult on tal õigus. Inimeste võime naljast aru saada on paari viimase aastakümne jooksul drastiliselt muutunud. Üks põhjus on kindlasti on harituse lugemuse, lühidalt siis üldiste taustateadmiste puudumine, aga ka see, et meid üritatakse raamidesse suruda. Praegune ühiskond näib nõudvat, standarditele vastavat kodanikku. Kes teeb poliitkorrektseid nalju ja kes isegi ei vestle ega esita küsimusi teatud teemadel.Külaline kirjutas: ↑23 Mär 2025 19:04Tundub, et kirjeldasid ennast? Eks nii võib juhtuda ikka. Suuremal osal inimestest on siiski olemas nii intelligents, piisavad taustateadmised kui ka huumorisoon, viimane mõnel arenenum ja mõnel vähem arenenud.Külaline kirjutas: ↑23 Mär 2025 18:33Tänapäeva inimene ei teegi enam nalja ega saa naljast aru. Intelligentsest naljast ei saa ta nigela lugemuse ja hõredate taustateadmiste tõttu aru (moodne ülikool ei vaeva end kirjanduse, kultuuriloo, filosoofia ega eetika küsimustega). Onu Heino suguseid aga põlatakse, sest see on otsene vihje omaenda "lihtrahvalikule", seega häbiväärsele taustale. Tulemuseks on neurootiline, psüühiliste vaevuste käes vaevlev poliitkorrektne eurokodanik. Palju õnne!
/.../
-
Külaline
Kuule, ma just selgitasin, miks ma nii arvan? Ja mitte ainult mina ei arva, vaid ka uurimused kinnitavad, vihjasin eespool.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 21:41Miks sa arvad, et suur mass taandareneb?
Ja täpselt seda ma ju ka kirjutasin - et kooli mõjul ehk veel oskavad, aga tubli 80% ülteb 10 aasta pärast uhkelt itsitades, et kes seda enam mäletab, koolist juba ju 10 aastat möödas.Ma arvan, et enamus 20 aastaseid siiski oskab ruudu pindala arvutada, riigiekamistest vaid aasta või kaks möödas.
Mina rääkisin keskmisest intelligentsist. Ma ei oska arvata, miks sa sellele vastuseks siis üksikjuhtumitest rääkisid, kui nõustud, et keskmine ei kasva.Ma ei öelnud et keskmine intelligentsus kasvab, vaid et üha rohkematel inimestel on võimalus oma ideid realiseerida.
-
Külaline
Lisan juurde. Kes laia lõuga räägib kõigile kuidas tema valib reformi või mõnda nende puudlit. Ja issssan jumal kuidas nad EKRET vihkavad.Külaline kirjutas: ↑23 Mär 2025 18:33Tänapäeva inimene ei teegi enam nalja ega saa naljast aru. Intelligentsest naljast ei saa ta nigela lugemuse ja hõredate taustateadmiste tõttu aru (moodne ülikool ei vaeva end kirjanduse, kultuuriloo, filosoofia ega eetika küsimustega). Onu Heino suguseid aga põlatakse, sest see on otsene vihje omaenda "lihtrahvalikule", seega häbiväärsele taustale. Tulemuseks on neurootiline, psüühiliste vaevuste käes vaevlev poliitkorrektne eurokodanik. Palju õnne!
-
Külaline
Paraku on Heinodeks ristitakse kõik kes nn "intelligentselt õigele" inimesele ei meeldi.Külaline kirjutas: ↑23 Mär 2025 19:50Olen teine inimene, aga kas päriselt arvad, et see, et normintellektiga inimesele onu Heino naljad naljakad ei ole, on mingi eraldi teooria? Tujurikkujaski oli selle kohta sketš, et igas suguvõas on mingi viinaninast onu Heino, kelle naljad on labased, allapoole vööd ja mida ülejäänud inimesed vihkavad, sest need pole naljakad. Kui rumal sa siis õigupoolest oled, et sellise küsimuse üldse esitad?Külaline kirjutas: ↑23 Mär 2025 19:41Kas ise mõtlesid selle teooria välja?Külaline kirjutas: ↑23 Mär 2025 19:04 Tundub, et kirjeldasid ennast? Eks nii võib juhtuda ikka. Suuremal osal inimestest on siiski olemas nii intelligents, piisavad taustateadmised kui ka huumorisoon, viimane mõnel arenenum ja mõnel vähem arenenud. Onu Heinode nalju põlatakse, sest need pole naljakad, mitte hirmust näida lihtrahvalik. See viimane hirm on omane vaid tõusikutele, kes reaalselt pole veel intelligentsiks saanud, aga väga tahaks nende hulka kuuluvana näida. Päris intelligent ei põlga lihtsaid asju. Inimese keskmine intelligents on võrreldes mõnekümne aasta taguse ajaga siiski kasvanud, mitte kahanenud. Tõenäoliselt on tegu hetkel inimese IQ tippajaga, sest edasi seoses nutitehnoloogia ja AI arenguga see arvatavasti hakkab kiiresti langema.
Jälle 1 baka haridusega ülimalt kõrgelt haritud intelligentne inimene. Täitsa basic, et mõni võõrsõna ka iseenesest teksti sstub.Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 07:06Hangi endale kõrgharidus ja saad igasugu vahvaid asju teada. Mis sulle on uudis, on kõrgharidusega inimese jaoks basic teadmine.Milliste andmete põhjal sellise järelduse tegid?
Aga kuidas onu Antsuks saadakse?Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2025 12:44Paraku on Heinodeks ristitakse kõik kes nn "intelligentselt õigele" inimesele ei meeldi.Külaline kirjutas: ↑23 Mär 2025 19:50Olen teine inimene, aga kas päriselt arvad, et see, et normintellektiga inimesele onu Heino naljad naljakad ei ole, on mingi eraldi teooria? Tujurikkujaski oli selle kohta sketš, et igas suguvõas on mingi viinaninast onu Heino, kelle naljad on labased, allapoole vööd ja mida ülejäänud inimesed vihkavad, sest need pole naljakad. Kui rumal sa siis õigupoolest oled, et sellise küsimuse üldse esitad?
-
Külaline
Ansamblil JMKE on üks tore laul, mille sõnad räägivad onudest. Siin see on
Onu August onu August
Pole sündind püssipaugust
Onu August onu August
Tuli välja vituaugust
Onu Kolja onu Kolja
Tahtis naist mult üle lüüa
Onu Kolja on nüüd koolja
Eit see mulle keedab süüa
'Jeesus Maria!' karjatas eit
Onu Endel onu Endel
Türa justkui kellapendel
Käies kõigub siia-sinna
Nännännännännännännää
Kingissepa tänaval
Põlispõskse põrna all
Nooruk noorikut seal nikkus
Möödujate tuju rikkus
Mis mõtet on siin jahuda mingist laulust, kus polegi Antsu sees?
-
Külaline
Antsu marsilugu: https://youtu.be/MNgJBIx-hK8?si=FvpBHpVnpz630YMP
Ants laulab sõbraga koos: https://youtu.be/5hEn_rEDzp0?si=sN2SN-aKVu2xYh3g
Ants Saaremaal: https://www.unitedants.com/
-
Külaline
Miks on nii, et kui oled teismeline on see nii raske aeg. Ebakindlus, teised mõjutavad, raske end endal mõista, tujukus, nii palju muresid, habras mõttemaailm jne.
20a pärast mõtled sellest kui imelisest ajast.
-
Külaline
Huvitav jah, et paljudel paistab see nii olevat. Minu kogemus on teistsugune. Mingit ebakindlust küll oli, aga üldiselt olen alati olnud selline, kes toetub mingile sisemisele minale, kes on piisavalt enesekindel. Ka praegu ei nostalgitse ma küll teismeeast kohe üldse ega pole seda ka kunagi teinud. Elan rohkem tänases ja homses.Külaline kirjutas: ↑28 Mär 2025 11:04 Miks on nii, et kui oled teismeline on see nii raske aeg. Ebakindlus, teised mõjutavad, raske end endal mõista, tujukus, nii palju muresid, habras mõttemaailm jne.
Õppige veel kildu viskama. Hetkel, istuge, kaks.Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2025 19:08Antsu marsilugu: https://youtu.be/MNgJBIx-hK8?si=FvpBHpVnpz630YMP
Ants laulab sõbraga koos: https://youtu.be/5hEn_rEDzp0?si=sN2SN-aKVu2xYh3g
Ants Saaremaal: https://www.unitedants.com/
-
Külaline
Teismeline on teatud mõttes ajuinvaliid. Üleminekuiga, hormoonid...Külaline kirjutas: ↑28 Mär 2025 11:04 Miks on nii, et kui oled teismeline on see nii raske aeg. Ebakindlus, teised mõjutavad, raske end endal mõista, tujukus, nii palju muresid, habras mõttemaailm jne.
Imelist on selles vähe. Kes selle periood üle elab, sest võib asjagi saada (kuigi ei pruugi).
Teise-kolmanda kooliastme õpetajad teavad.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist