Vangid Tartusse

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mulle tundub see plaan Eesti vangide rehab keskusena halvem kui rootsi mõrtsukad vangis.
Siis on neid nn kogemustega endiseid vange linnas palju rohkem, kes võivad vanal viisil soovida oma elujärge parandada.
Ütleme et rootsi pättide pättidest sõbrad tulevad neid siis rohkem külastama. Kõik külastused pannakse kirja. Kas pätid käikd end nii näitamas?
Külaline

A.Anveltilt on hea artikkel delfis. Täpselt need hirmupõhjused on kirja pandud, mis mind ennastki kartma panevad nende vangide siia toomise osas.
*Kui jälgida Rootsis ilmuvaid uudiseid, siis seal kajastatakse, et omavahel võitlevad klannid, kes pole Rootsi ühiskonda integreerunud. Nüüd toome aga meie juurde inimesed, keda Rootsi ise ei suuda kontrollida.“
Ta rõhutas, et siia ei tule ju mitte põlisrootslased, vaid teise või kolmanda põlvkonna migrandid Araabia ja Balkani riikidest. „Nad on inimesed kultuurist, millest me vähe teame,“ tõdes ta. „Ma ei taha, et meil tekiks uus kuritegevuse laine, millega me pole tuttavad– näiteks klannisõjad. See tähendaks väga vägivaldseid kuritegusid. Me ei teagi, kuidas nendega võidelda.“

Anvelt rääkis, et me ei suudaks kontrollida vanglas toimuvat 100 protsenti. „Pole vaja ennast veenda, et nad siin oma kongides rahulikult istuvad. Isegi Magadanis (seal asusid Venemaa sunnitöölaagrid – toim) suutsid vangid luua oma süsteemi ja hierarhia.“
„Kes võtab siis poliitilise vastutuse, kui kõik valesti läheb? Ta lisas, et pole näinud sel teemal ühtegi riskianalüüsi. „Kuidas tagada ohutus? Kes tegeleb tagajärgedega? Viime läbi eksperimendi, mis on läbi mõtlemata.“
Külaline

Ja ikkagi, millistele andmetele Anvelt tugineb? Toob ta seal siis konkreetseid näiteid, kus nii on läinud, nagu eestlased kardavad?

Minu jaoks on see siiski põhjuseta hirmu külvmine. Selline kohvipaksu pealt ennustamine.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Juun 2025 18:11 Ja ikkagi, millistele andmetele Anvelt tugineb? Toob ta seal siis konkreetseid näiteid, kus nii on läinud, nagu eestlased kardavad?

Minu jaoks on see siiski põhjuseta hirmu külvmine. Selline kohvipaksu pealt ennustamine.
Ma kaldun nõustuma, et vana võmm Anvelt teab, millest räägib. Kuritegelikud võrgustikud tegutsevad igal pool ühesuguselt. Meie johhaidii-sinisilmade erakond on selleks ajaks pildilt kadunud, kui asi hapuks läheb.
Selle asemel, et väljamaa retsidele valvureid koolitada, peaks rõhku panema Eesti piirivalvurite koolitamisele.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Juun 2025 09:12 Facebookis levib ka rahvaalgatus. Ei oska seisukohta võtta, ma tõesti ei usu, et rahva jaoks elujärg kuidagi paraneb tänu kohtade rendiga (raha läheb kindlasti sinna,kuhu see minema ei peaks). Rootsi jällegi muretseb, et vaesed vangid saavad Eesti vanglast trauma(artikkel oli täitsa),kuna siin on teistsugused reeglid ja keskkond ja nende inimõigusi piiratakse (ehk siis kindlasti aja jooksul hakatakse mingisuguseid turvameetmeid lõdvemaks tegema "inimõiguste" nõudmisel. Pigem ei poolda. https://rahvaalgatus.ee/initiatives/142 ... vPxpdjQGew
No need kitsa silmaringiga rootslased lihtsalt arvavad, et meil on endiselt siin mingi Stalini režiim ja vanglates elu nagu Siberi koonduslaagris. Ei, meil on uued ja kaasaegsed vanglad ja vangide õigusi aetakse näpuga taga.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Triibu, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 4 külalist