Laulupidu

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 13 Juul 2025 13:16
Guest kirjutas: 13 Juul 2025 01:25
Guest kirjutas: 12 Juul 2025 23:07

Ma arvan, et need üritused ei olegi mõeldud mölakatele. Nii et vaata ikka mujale, kui on jälle teada, et need jõledad üritused on tulemas!
Milleks see ründamine? Millegi nautimine ei ole kohustuslik, seni kuni ei solvata teisi, kes naudivad. Inimene ütles täiesti neutraalselt oma arvamuse.
Inimene nimetas laulupeo laule ulgumiseks. See ei ole mingi neutraalne arvamus, vaid labane hinnang.
Ei nimetanud. Ta kirjutas endast ja sellest kuidas talle mõjjub. Mina muideks ei talu ka igas formaadis laulmist. Mind häirivad inimesed, kes näiteks bussis laulu üles võtavad. Häirivad poes omaette ümisevad inimesed, mõned lugupeetud lauljad häirivad oma häälekasutusega mind jne
Kuid ega nemad sellepärast nõmedad ole, et mulle see ei meeldi ega sobi.
Sellised inimesed, nagu sina a la mõtle mida ta tegi ja ütles, pole ka just minu lemmikud, selliste inimeste seltskonda ma ka ei naudi näiteks
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2025 14:08
Guest kirjutas: 13 Juul 2025 01:25 Milleks see ründamine? Millegi nautimine ei ole kohustuslik, seni kuni ei solvata teisi, kes naudivad. Inimene ütles täiesti neutraalselt oma arvamuse.
Inimene nimetas laulupeo laule ulgumiseks. See ei ole mingi neutraalne arvamus, vaid labane hinnang.
Ei nimetanud. Ta kirjutas endast ja sellest kuidas talle mõjjub. Mina muideks ei talu ka igas formaadis laulmist. Mind häirivad inimesed, kes näiteks bussis laulu üles võtavad. Häirivad poes omaette ümisevad inimesed, mõned lugupeetud lauljad häirivad oma häälekasutusega mind jne
Sellised inimesed, nagu sina a la mõtle mida ta tegi ja ütles, pole ka just minu lemmikud, selliste inimeste seltskonda ma ka ei naudi näiteks
Karta on, et see tunne on vastastikune. Ilmselt peale minu ei naudi sinu seltskonda veel paljud inimesed.

Ja veel kord, nimetada laulupeo laule ulgumiseks on väga inetu ja ebaviisakas. Nii lauljate, kuulajate kui ka korraldajate suhtes.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2025 14:57
Guest kirjutas: 13 Juul 2025 14:08
Karta on, et see tunne on vastastikune. Ilmselt peale minu ei naudi sinu seltskonda veel paljud inimesed.

Ja veel kord, nimetada laulupeo laule ulgumiseks on väga inetu ja ebaviisakas. Nii lauljate, kuulajate kui ka korraldajate suhtes.
Ära karda. Mina ei karda.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2025 09:20
Guest kirjutas: 13 Juul 2025 07:10
Külaline kirjutas: 12 Juul 2025 23:10
Muidugi sa ei ole nende kommentaaride otsa sattunud, sest tavaliselt sa ju loed vaid tuumafüüsikaga seotud teemasid.
Tuumafüüsika pole mu põhiline huvi, aga kui ette satub, siis loen küll.

Sa ikka pole suutnud mu küsimusele vastata. Kuskohast neid kommentaare lugeda saab. Arvan, et liialdad.
Mina olen seda nime kohanud Postimehe kommentaariumis. Tema puhul on mingist äärmuslusest raske rääkida😀
Mina olen ka Postimehes näinud, aga täiesti normaalsed kommentaarid enamasti, kriitilised küll, aga miks ta ei võiks kriitiline olla.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2025 13:18
Muidugi sa ei ole nende kommentaaride otsa sattunud, sest tavaliselt sa ju loed vaid tuumafüüsikaga seotud teemasid.

Sa ikka pole suutnud mu küsimusele vastata. Kuskohast neid kommentaare lugeda saab. Arvan, et liialdad.
Kui sa oled fb kasutaja, siis terve fb põhimõtteliselt kubiseb tema kommentaaridest. Lisaks oli tema üks nendest, kes sai liigse suupruukimise eest kahjunõude lapsetapja pere mõnitamise eest.
FB ja ja Postimees - see siis on kogu nett? Need, kes FB nii agaralt ei kasuta, pole sellist muljet, et kogu nett on teda täis.
Külaline

Kui sa oled fb kasutaja, siis terve fb põhimõtteliselt kubiseb tema kommentaaridest. Lisaks oli tema üks nendest, kes sai liigse suupruukimise eest kahjunõude lapsetapja pere mõnitamise eest.
Praegu vaatasin õhtulehest, kus räägitakse sellest kahjunõudest. Ei olnud eriliselt kohtuavad kommentaarid, Delfis olid kordades hullemad, aga tema tegi oma nime alt Postimehes, seepärast esitati kahjunõue just talle.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2025 15:36

FB ja ja Postimees - see siis on kogu nett? Need, kes FB nii agaralt ei kasuta, pole sellist muljet, et kogu nett on teda täis.
Ma täitsa kasutan FB-d aga mind huvitavad teised teemad ja kuskilt midagi sellist ei loe, mis siin on. Ma isegi ei saa aru millest jutt käib, ei hakka tagasi ka kerima kuna tundub kollane teema olevat, mis ei huvita mind üldse. Niiet netist loed ikkagist seda mis huvitab.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2025 08:14
Guest kirjutas: 13 Juul 2025 01:25 Milleks see ründamine? Millegi nautimine ei ole kohustuslik, seni kuni ei solvata teisi, kes naudivad. Inimene ütles täiesti neutraalselt oma arvamuse.
Laulupidu ulgumiseks nimetamine pole kuskilt otsast neutraalne ja on justnimelt nende "teiste" solvamine, kes laulupidu naudivad. Ja lauljate solvamine. Kui ei taha, ära käi, ära vaata, ära kuula- keegi sellest kahju ei tunne. Aga pole vaja mõnitada.
Ta ütles, et tema kõrva jaoks on see ulgumine. See on isikliku arvamuse avaldamine ning ei väida üldse, et laulmine tegelikult ka ulgumine oleks. Teksti nüansside tabamine võiks olla elementaarne asi ikka ühele sünnipärasele eestlasele.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2025 15:57
Guest kirjutas: 13 Juul 2025 15:36

Ma täitsa kasutan FB-d aga mind huvitavad teised teemad ja kuskilt midagi sellist ei loe, mis siin on. Ma isegi ei saa aru millest jutt käib, ei hakka tagasi ka kerima kuna tundub kollane teema olevat, mis ei huvita mind üldse. Niiet netist loed ikkagist seda mis huvitab.
Mina pole ka iial sellist nime kohanud kommentaariumites. Tuumafüüsikast ei tea ma ka midagi.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2025 14:57 Ja veel kord, nimetada laulupeo laule ulgumiseks on väga inetu ja ebaviisakas. Nii lauljate, kuulajate kui ka korraldajate suhtes.
... selle erinevusega, et ta ei nimetanud. Sa oled tüüpiline susija. Jätad ühe sõna või väljendi lausest välja ja levitad edasi, aga see muudab täielikult ju mõtet. On täiesti erinev tähendus, kas inimene ütleb, et laulupeo laulud on ulgumine või et laulupeo laulud on tema kõrva jaoks ulgumine.
Külaline

See, kelle kõrva jaoks laulupeolaulud on ulgumine, on
1) mingite (vaimse tervise) häiretega
2) harimatu
3) pahatahtlik
4) venelane

Võimalikud kombinatsioonid
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2025 20:40
Guest kirjutas: 13 Juul 2025 14:57 Ja veel kord, nimetada laulupeo laule ulgumiseks on väga inetu ja ebaviisakas. Nii lauljate, kuulajate kui ka korraldajate suhtes.
... selle erinevusega, et ta ei nimetanud. Sa oled tüüpiline susija. Jätad ühe sõna või väljendi lausest välja ja levitad edasi, aga see muudab täielikult ju mõtet. On täiesti erinev tähendus, kas inimene ütleb, et laulupeo laulud on ulgumine või et laulupeo laulud on tema kõrva jaoks ulgumine.
Kaua sa korrutad üht ja sama? Äkki tuleb veel üks kord?

Loomulikult rääkis inimene iseeendast - et tema kõrva jaoks on laulupeo laulud ulgumine. Ja täpselt see ongi solvav, et keegi laulupeo kohta niimoodi ütleb. Heliloojad on palju vaeva näinud ja ilusaid laule kirjutanud. Lauljad on väga palju vaeva näinud laulude selgeks õppimisega. Korraldajad, dirigendid jne on palju vaeva näinud - meeletu töö. Ja siis tuleb üks labane mutt ja tatistab oma arvamusega kõik täis.

Mõni asi võiks siin ilmas ikka püha olla. Kui ei meeldi see üritus, ei pea käima ega telekast vaatama, aga äkki saaks oma "imelise" arvamuse jätta välja ütlemata? Kui sa näed tänaval koleda kleidiga naist, siis sa ju ka ei lähe talle seda ütlema? Seda nimetatakse viisakuseks.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2025 23:46 Kaua sa korrutad üht ja sama? Äkki tuleb veel üks kord?
Eks ma nii kaua korrutan, kuni sa seda jama ajad.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juul 2025 00:08
Guest kirjutas: 13 Juul 2025 23:46 Kaua sa korrutad üht ja sama? Äkki tuleb veel üks kord?
Jama ajad sina! Peale minu on siin veel teisigi, kes leiavad, et too kommenteerija ütles väga inetult ja solvavalt.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juul 2025 00:13
Jama ajad sina! Peale minu on siin veel teisigi, kes leiavad, et too kommenteerija ütles väga inetult ja solvavalt.
Küll on tobe. See, et keegi peale sinu veel isiklikku arvamust austada ei suuda, ei anna sulle õigust juurde. Ära ole nii ebakindel, kõik ei pea kõike samamoodi hindama kui sina. Sinult ei võeta sellega midagi ära, kui kellelegi koorilaul ei meeldi.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2025 23:46
Mõni asi võiks siin ilmas ikka püha olla. Kui ei meeldi see üritus, ei pea käima ega telekast vaatama, aga äkki saaks oma "imelise" arvamuse jätta välja ütlemata? Kui sa näed tänaval koleda kleidiga naist, siis sa ju ka ei lähe talle seda ütlema? Seda nimetatakse viisakuseks.
Sul on vist meelest ära läinud, millest teema oli. Inimene vastas küsimusele, mitte ei läinud laulupeolistele karjuma, et nood uluvad. Su paralleel koleda kleidiga on täiesti mööda. Kui inimeselt küsitakse, kas talle kleit meeldib ning ta vastab, et ei meeldi, sest see karjub silma, siis ei ole tegu ebaviisakusega.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juul 2025 00:13
Ei ta ei aja jama.
Kui see kommenteerija ütles, et tema kõrvade jaoks on ulgumine, siis nii ongi see tema jaoks.
Mina ka ei kuulanud ja ei vaadanud ei tantsu ega laulu, sest pole selleks huvi. Kui sul on, siis kas mul peaks ka olema? Ei pea.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juul 2025 00:29
Guest kirjutas: 14 Juul 2025 00:13
Guest kirjutas: 14 Juul 2025 00:08 Eks ma nii kaua korrutan, kuni sa seda jama ajad.
Küll on tobe. See, et keegi peale sinu veel isiklikku arvamust austada ei suuda, ei anna sulle õigust juurde. Ära ole nii ebakindel, kõik ei pea kõike samamoodi hindama kui sina. Sinult ei võeta sellega midagi ära, kui kellelegi koorilaul ei meeldi.
Ahsoo! Sellist "isiklikku arvamust" tuleks veel austada ka? :lol:

Asi on selles, et konkreetne kodanik ei öelnud, et talle ei meeldi koorilaul. Sellest ei oleks ju midagi, kui inimesele ei meeldi ja ta seda ka välja ütleks. Asi on selles, kuidas ta seda ütles. See ei olnud mingi neutraalne isiklik arvamus, vaid mõnitamine.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juul 2025 04:39 Ahsoo! Sellist "isiklikku arvamust" tuleks veel austada ka? :lol:

Asi on selles, et konkreetne kodanik ei öelnud, et talle ei meeldi koorilaul. Sellest ei oleks ju midagi, kui inimesele ei meeldi ja ta seda ka välja ütleks. Asi on selles, kuidas ta seda ütles. See ei olnud mingi neutraalne isiklik arvamus, vaid mõnitamine.
Kuule, sa oled vaimselt täiesti tasakaalutu. Otsi omale abi, kuni veel saad.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juul 2025 06:27
Guest kirjutas: 14 Juul 2025 04:39 Ahsoo! Sellist "isiklikku arvamust" tuleks veel austada ka? :lol:

Kuule, sa oled vaimselt täiesti tasakaalutu. Otsi omale abi, kuni veel saad.
Ok, argumendid (mitte et sul neid enne oleks olnud) said otsa ja siis hakkab lasteaia tasemel nõmetsemine - nänänää, sa oled nii haige, sa oled nii loll!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Babyyoda ja 5 külalist