Kaubad on viletsaks läinud

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 28 Jaan 2026 22:24
Külaline kirjutas: 28 Jaan 2026 21:08Seega sa arvad, et Põhja-Koreas koroona puudus? Eksid. Sinna jõudis 2022. maikuus, kõigest 2 aastat kauem läks.
Arvesta Eesti ja P-Korea üle 7 kordset rahvastiku tiheduse erinevust, rääkimata rahvaarvust.
Sa vist ei saa ise enam aru, millest sa räägid või mida võrdled? Rahvastiku tihedus on juba järgmine näitaja, mis loomulikult ka mõjutab, kuid see on meil nõuka-ajaga suures plaanis sama, ei ole muutunud. Seega see ei puutu siinkohal asjasse, sest me ei võrdle Eestit ja Koread. Korea näite tõin sisse selleks, et sulle näidata, et ka suletud riiki jõuavad varem või hiljem pisikud, ei ole olemas sellist täielikult suletud süsteemi, nagu sina kirjeldasid.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Jaan 2026 22:36
Guest kirjutas: 28 Jaan 2026 22:24
Külaline kirjutas: 28 Jaan 2026 21:08Seega sa arvad, et Põhja-Koreas koroona puudus? Eksid. Sinna jõudis 2022. maikuus, kõigest 2 aastat kauem läks.
Arvesta Eesti ja P-Korea üle 7 kordset rahvastiku tiheduse erinevust, rääkimata rahvaarvust.
Sa vist ei saa ise enam aru, millest sa räägid või mida võrdled? Rahvastiku tihedus on juba järgmine näitaja, mis loomulikult ka mõjutab, kuid see on meil nõuka-ajaga suures plaanis sama, ei ole muutunud. Seega see ei puutu siinkohal asjasse, sest me ei võrdle Eestit ja Koread. Korea näite tõin sisse selleks, et sulle näidata, et ka suletud riiki jõuavad varem või hiljem pisikud, ei ole olemas sellist täielikult suletud süsteemi, nagu sina kirjeldasid.
Asi pole vist isegi suletud süsteemis. Vaid epideemia mõõtmete mõttes läks seal kauem aega.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 28 Jaan 2026 16:23 Ega ei pea ühisklaasist jooma, saab oma taaraga käia. Nüüd ka ühekordsed topsid saadaval. Seda maitset ma ka veel mäletan, kolm kopikat, siirupivesi, gaseeritud. Ah, mis siin arutada.. Või Pepsi ja Fanta vene ajal - küll oli hea rüübe. Enam ei ole. Kapitalist nii palju maitset sisse ei pane, tema asendab maitse vee ja suhkruga - tuleb odavam. Ostetakse nagunii.
Sa oled juba lausa obsessiivne nende heietustega.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Jaan 2026 13:16
Külaline kirjutas: 28 Jaan 2026 11:36Nüüd ei ole enam see ka võimalik, et kaupade tooaine on halvemaks läinud 😆
See on vist mantra, mida tootjad endale korrutavad. Jah, on aru saada, kui vahetate ühe rasva teise vastu, on aru saada, kui tootes on vahetatud magusainet, on aru saada, kui magusainega on liialdatud, on aru saada, millega kurki on väetatud/kasvatatud (mõnel on kala maitse), on aru saada, kui kala on kehva toidu peal üleval peetud. Jne.
Solvav, et tarbijaid peetakse nii lollideks.
Kui või asendada hoopis teise rasvaga, teeb ilmelt enamus vahet.

Kala puhul pidi värskus palju maitset mõjutama. Kõige värskem kala on kõige hõrgum (ja kõige kallim) , siis selle hind langeb, kuna kala on küll söögiks ohutu, aga enam mitte nii hõrgu maitsega. Taimesortidel on maitse vahe (on Valge klaar, on Antonovka), enamus teeb vahet.

Aga edasi - neid inimesi on, kes teevad näit kahte võid maitstes täpselt vahet, et oo, see lehm on ju söödetud nii ja see lehm naa - neid on kardetavasti juba vähem. Julgen pakkuda, et enamus inimesi mekutaks neid kahte võitükki ja ütleks, et või on ja ei oska öelda. Veel vähemad teeks vahet, kui emb-kumb või oleks juba toote koostises... Kas nüüd lollid, aga nii peent maitsemeelt pole igaühele lihtsalt antud.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Lehma söötmisest ma ei tea, aga võidel teen maitsevahet küll. Ennem ostsin üht, oli hea maitsega, aga siis maitse muutus kehvaks, ja enam ma seda ei ostnud. Praadimisel vist eriti ei ole vahet, aga nö toorelt, leiva peale, seal saab aru.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 30 Jaan 2026 08:02 Lehma söötmisest ma ei tea, aga võidel teen maitsevahet küll. Ennem ostsin üht, oli hea maitsega, aga siis maitse muutus kehvaks, ja enam ma seda ei ostnud. Praadimisel vist eriti ei ole vahet, aga nö toorelt, leiva peale, seal saab aru.
Jajah. Puhka nüüd jalga.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 30 Jaan 2026 08:02 Lehma söötmisest ma ei tea, aga võidel teen maitsevahet küll. Ennem ostsin üht, oli hea maitsega, aga siis maitse muutus kehvaks, ja enam ma seda ei ostnud. Praadimisel vist eriti ei ole vahet, aga nö toorelt, leiva peale, seal saab aru.
Suurfarmis söödavad kõik lehmi üsna ühtede põhimõtete järgi. Ja kombinaadis pannakse paljude lautade piim kokku, st. tootmine pole lehmakasvataja-põhine.

Midagi tööstuses, näit. et tehnoloog muutis tootmisprotsessi nüannsi või et tootmisseade vahetati välja, on tõenäolisem.
Külaline

Tolmukübe, millisel toidul sa viimasel paaril aastal HEAD maitset oled tundnud?
Külaline

Guest kirjutas: 30 Jaan 2026 14:04 Tolmukübe, millisel toidul sa viimasel paaril aastal HEAD maitset oled tundnud?
Igal juhul mittte banaanidel ega konservhernestel...... :lol:
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 30 Jaan 2026 14:04 Tolmukübe, millisel toidul sa viimasel paaril aastal HEAD maitset oled tundnud?
Just mõtlesin selle peale paar päeva tagasi, kui ostsin Grossist mulgikapsaid. Need olid päris viisakad, ainult et natuke vänged, üle poole kilo nädalas ei söö. Aga muidu on päris hea maitse, ja neid ostetakse ka sealt usinasti, inimesed on avastanud. Mõni kohvi on täitsa hea, ühed toorvorstid on päris viisakad - neid toiduaineid natuke ikka on.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 30 Jaan 2026 15:07
Külaline kirjutas: 30 Jaan 2026 14:04 Tolmukübe, millisel toidul sa viimasel paaril aastal HEAD maitset oled tundnud?
Just mõtlesin selle peale paar päeva tagasi, kui ostsin Grossist mulgikapsaid. Need olid päris viisakad, ainult et natuke vänged, üle poole kilo nädalas ei söö. Aga muidu on päris hea maitse, ja neid ostetakse ka sealt usinasti, inimesed on avastanud. Mõni kohvi on täitsa hea, ühed toorvorstid on päris viisakad - neid toiduaineid natuke ikka on.
Aga tee ise, siis saad just selle maitse, mis meeldib.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Jaan 2026 14:04 Tolmukübe, millisel toidul sa viimasel paaril aastal HEAD maitset oled tundnud?
Ma ei saa aru, midagi ei maitse, kõike antakse nüüd teist tõugu kui nõukaajal, banaanidki mingit teist sorti, aga inimene on ikka ülekaaluline. Kui mulle ei maiste toit, ma ei söö seda.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Jaan 2026 16:33Ma ei saa aru, midagi ei maitse, kõike antakse nüüd teist tõugu kui nõukaajal, banaanidki mingit teist sorti, aga inimene on ikka ülekaaluline. Kui mulle ei maiste toit, ma ei söö seda.
Nõukaajal oli nii helge elu, et keegi ei läinudki paksuks. Ehk nagu need nõukaaegsed mimmid (vabandust, mammid) tavatsevad öelda: "Koonduslaagris ei olnud ühtki paksu".
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Jaan 2026 16:33Ma ei saa aru, midagi ei maitse, kõike antakse nüüd teist tõugu kui nõukaajal, banaanidki mingit teist sorti, aga inimene on ikka ülekaaluline. Kui mulle ei maiste toit, ma ei söö seda.
Nõukaajal oli nii helge elu, et keegi ei läinudki paksuks. Ehk nagu need nõukaaegsed mimmid (vabandust, mammid) tavatsevad öelda: "Koonduslaagris ei olnud ühtki paksu".
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Jaan 2026 17:25
Minu vanaema oli küll ümar kui maakera. Sündinud 1930 midagi. Elas 92 aastaseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Jaan 2026 17:25Nõukaajal oli nii helge elu, et keegi ei läinudki paksuks.
Läks küll. Minu lapsepõlvekülas oli ka laiska või haiget (kes seda teab) memme, kes tööl ei käinud. Ühel oli juhtival kohal töötav mees, teisel väike virk mehike tööd rabamas. Nende eakaaslastest naised tegid kõike füüsilist mida kolhoosis tegema sunniti. Need kõhnad töökad olid ammu surnuaial kui 2 paksu memme 100-le lähenesid.
Tolmukübe
Kontakt:

Vene ajal polnud nii palju selliseid pakse, nagu nüüd, vanemad sugulased on rääkinud.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 31 Jaan 2026 08:30 Vene ajal polnud nii palju selliseid pakse, nagu nüüd, vanemad sugulased on rääkinud.
Ma arvan, et kui sa samasugust elustiili harrastaks nagu nõuka ajal naistel oli, siis sa oleks ka kõhn. Ei tea, kuidas sa üldse oleks elanud nõuka ajal, ega siis ei olnud sellist asja, et ei teegi süüa, valid ainult poest valmistoitu. Vanatüdrukuid ka ei tea, et oleks olnud, mingi jorss oli kaela peal ikka, kellele pidi süüa vaaritama ja kelle pesu poolautomaatse pesumasinaga pesema, mis oli ka päris raske füüsiline töö. Nii et sul on ikka päris vedanud, et saad üksi diivanil peesitada ja saad sellist elustiili lubada, et isegi sibulat ei oska hakkida.
Külaline

Räägiks siis vähemalt kodumasinatest või tehnikast üleüldiselt näiteks- EV alguse ajal soome kasutatud köögitehnika ostjatel on veel siiani nii mõnelgi sügavkülmad-pesumasinad töökorras, aga nüüd poest ostes on vedamine, kui masin garantiiaja vastu peab- kasutatakse odavaid materjale, kuludetailid plastmassist jnejne. Ma ei räägi mootoriga pesumasinast Riga 17 (kuigi see pidas ka vastu vanaema eluaeg :D ).

Aga vinguda "kaupade" all mingi allahinnatud viletsa forelli pärast on pehmelt öeldes imelik. Osta siis korralikku kala, värske räim on ka etem kui selveri või muu suure allahindlusega juba poolmädanev kala, millest üritatakse lahti saada.
Tolmukübe
Kontakt:

Toidukaubad on ka kaubad, nii, nagu muudki kaubad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 9 külalist