SOS kass neelas vist kuldketi
-
Külaline
SOS kass neelas vist kuldketi
Panin koju tulles kaelaketi laua peale, enam ei leia kusagilt. Pereliikmed ei tea midagi. Ainus võimalus tundub, et kass neelas alla. Talle meeldib paberitükke ja igasugust prahti süüa. Kett iseenesest on on peenike, 45 cm pikk ja keskel nö kinnitatud ripats - 5x7mm. Mida ma teen, kas lǎhen loomaarsti juurde või ootan, et välja tuleb? Mul on ketist täiesti suva, peaasi et kass viga ei saa.
-
Külaline
Röntgenisse? Saad teada, kas vaja midagi oodata või otsida mujalt.Külaline kirjutas: ↑21 Okt 2024 02:22 Panin koju tulles kaelaketi laua peale, enam ei leia kusagilt. Pereliikmed ei tea midagi. Ainus võimalus tundub, et kass neelas alla. Talle meeldib paberitükke ja igasugust prahti süüa. Kett iseenesest on on peenike, 45 cm pikk ja keskel nö kinnitatud ripats - 5x7mm. Mida ma teen, kas lǎhen loomaarsti juurde või ootan, et välja tuleb? Mul on ketist täiesti suva, peaasi et kass viga ei saa.
Mul endal on eluaeg kassid olnud ja igasugu tempe teinud ka, aga ma hästi ei usu, et kass kuldketi alla neelata suudab. Meil oli kõige tõsisem juhtum siis, kui üks kassidest neelas alla vorstinahka koos hoidnud metallist konksu (laps oli vorsti söönud ja jätnud naha koos kinnituskonksuga laua peale). Siis oli kass kaks päeva kohe väga haige, ainult lamas maas ja oksendas. Loomaarsti juures tegime röntgeni, oli näha metallist vorstikonks. Loomaarst rahustas, et kasside seedesüsteem on nii tehtud, et kõik mis kuulub väljapoole, tuleb ka loomulikku teed pidi välja. Soovitati juua anda, kas või süstlaotsa või pipetiga, ja hoida soojas. Sai terveks.
Samas vorstiots on pisike ja võib ühe neelamisega tükkis vorstinahaga tõesti alla minna. Kuid kett on ju pikk, selleks on vaja ikka pikemat neelamistegevust, umbes nagu imetakse spagette, nii et ma ei tea... Meie kass tassis kord kuldketi hambus maja teise otsa ja poetas seal nurka. Üks kass tassis varandust oma liivakasti. Nii et variante, kuhu vaadata, teil jätkub.
Samas vorstiots on pisike ja võib ühe neelamisega tükkis vorstinahaga tõesti alla minna. Kuid kett on ju pikk, selleks on vaja ikka pikemat neelamistegevust, umbes nagu imetakse spagette, nii et ma ei tea... Meie kass tassis kord kuldketi hambus maja teise otsa ja poetas seal nurka. Üks kass tassis varandust oma liivakasti. Nii et variante, kuhu vaadata, teil jätkub.
-
Külaline
ei kujuta ette, kuidas keegi, sh kass, suudaks neelata 45cm pikka ketti. Küllap tassis minema ja peitis ära. Kui oksendab või on hädine, siislöheks küll loomade kiirabisse või kliinikusse.
-
Külaline
Minul kass neelas ükskord alla nõela, millel oli niit taga. Märkasin seda alles siis, kui see välja tuli ja oli junni sees.
-
Külaline
Ega kass boamadu pole... Isegi spagetti ju ei neela tervelt alla. Kõge tõenäolisemalt mängis ja viis kuskile minema.
Kõik, mis söödud, tuleb 10-24 tunni jooksul välja, hoia silma peal. Võib ka olla, et ta ei saa käia kakal, sest sool on umbes, jälgi seda ka, kas kakab ja pissib, anna süüa (ja jälgi kas sööb või mitte, kas joob tavaliselt, kas oksendab või on loid jne).
Kõik, mis söödud, tuleb 10-24 tunni jooksul välja, hoia silma peal. Võib ka olla, et ta ei saa käia kakal, sest sool on umbes, jälgi seda ka, kas kakab ja pissib, anna süüa (ja jälgi kas sööb või mitte, kas joob tavaliselt, kas oksendab või on loid jne).
-
Külaline
Huh, see oli/on siis küll väga õnnelik kass. Et tuli ilma kahjustusteta tagant väljaKülaline kirjutas: ↑21 Okt 2024 08:36 Minul kass neelas ükskord alla nõela, millel oli niit taga. Märkasin seda alles siis, kui see välja tuli ja oli junni sees.
Mul on kass pika rohulible omale ninna tõmmanud. Ilmselt pool oli kusagil kurgus ka. Hakkasin juba samme arstile seadma, sest ta turtsus ja suud kinni ei pannud. Aga just enne minekut hakkas läkastama ja aevastama ja siis tuli ninast ca 10 cm rohulible välja.
-
Külaline
Aitäh kõigile, tundub tõesti keeruline asi, mida neelata. Ketti pole veel leidnud, aga kass tundub täitsa tavapärane. Ei tundu, et miski teda vaevaks. Eks jälgin edasi.
-
Külaline
Kass mängis keti kuhugi tuppa. Küll välja tuleb. Olge ainult tolmuimejaga toimetamisel ettevaatlikud,
-
Külaline
Võid natuke talle rohkem mingit pehmet ja head toitu anda, et kui ongi kõhus, siis on rooja hulk ka suurem ja kakab kergemini välja. Hoian pöialt, et sa selle kuskilt mujalt kui kassi liivakastist üles leiad ja kass ei tea õhkagi, mis muret ta põhjustas oma mängimisega.
Tolmuimejaga seoses tuli meelde nipp, et panna sukkpüksi tükk toruava ette, nii saab pisemad pudid kätte, kui kolinat kostma hakkab diivani all tolmu võttes
Tolmuimejaga seoses tuli meelde nipp, et panna sukkpüksi tükk toruava ette, nii saab pisemad pudid kätte, kui kolinat kostma hakkab diivani all tolmu võttes
-
Külaline
Aitäh! Korralik õppetund, et mitte midagi ei tohi ripakile jätta.Külaline kirjutas: ↑21 Okt 2024 17:50 Võid natuke talle rohkem mingit pehmet ja head toitu anda, et kui ongi kõhus, siis on rooja hulk ka suurem ja kakab kergemini välja. Hoian pöialt, et sa selle kuskilt mujalt kui kassi liivakastist üles leiad ja kass ei tea õhkagi, mis muret ta põhjustas oma mängimisega.
Tolmuimejaga seoses tuli meelde nipp, et panna sukkpüksi tükk toruava ette, nii saab pisemad pudid kätte, kui kolinat kostma hakkab diivani all tolmu võttes![]()
-
Külaline
Sa arvad, et see kuldkett lausa koliseb? Ja lausa üle tolmuimeja hääle? Äge, see peab küll korralik kett siis olema.Külaline kirjutas: ↑21 Okt 2024 17:50 Võid natuke talle rohkem mingit pehmet ja head toitu anda, et kui ongi kõhus, siis on rooja hulk ka suurem ja kakab kergemini välja. Hoian pöialt, et sa selle kuskilt mujalt kui kassi liivakastist üles leiad ja kass ei tea õhkagi, mis muret ta põhjustas oma mängimisega.
Tolmuimejaga seoses tuli meelde nipp, et panna sukkpüksi tükk toruava ette, nii saab pisemad pudid kätte, kui kolinat kostma hakkab diivani all tolmu võttes![]()
-
Külaline
Süda ei andnud rahu ja käisime täna kliinikus. Röntgen midagi ei näidanud. Arst ütles, et metall on alati näha. Seega suur kergendus. Liivakastist ma ka ketti leidnud ei ole. Pole neid junnikesi läbi hekseldanud, aga peale vaadates midagi sädelevat märganud ei ole. Ilmselt siis tassiski kusagile, kust ma otsida ei oska.Külaline kirjutas: ↑22 Okt 2024 15:30Kuidas kassil läheb?
Kliinikus öeldi, et me pole sugugi mitte esimesed, kes sellise murega tulevad. Kassid ja ehted on ohtlik kooslus ja tasub need kassi käpaulatusest eemal hoida.
-
Külaline
Mul on sama juhtum olnud, hommikul panin keti elutoas lauale ja läksin pesema. Tagasi tulles kett kadunud laualt. Tuli välja mitmeid päevi hiljem köögi laua alt vaiba seest
Kass muidugi tegi süütuid silmi
-
Külaline
Eks ta kuskil põrandal peab olema. Käpaga hea susida ja taga ajada. Tee mõne teise ketiga katse ja pane kassi silme all samasse kohta ja vaata mis teeb sellega.
-
Külaline
Kui on vaibad tasub ka sinna alla vaadata.
Mul on kõik kadunud asjad kas vaiba või diivani all. Diivani ja vaiba vahel on imepisike pragu aga kassid ikka suudavad asjad sinna alla mängida
Mul on kõik kadunud asjad kas vaiba või diivani all. Diivani ja vaiba vahel on imepisike pragu aga kassid ikka suudavad asjad sinna alla mängida
-
Külaline
Kett leitud. Lillepotist
meil on suur kentia palm ja kassile meeldib neid pikki varsi sikutamas käia, ilmselt siis läks, kett hambus, taime lammutama.
-
Külaline
Tore, et teada andsid. Ma nii tahtsin teada, kust sa keti leiad.
-
Külaline
Sul ei ole tolmuimejat? Iga väiksemgi kivike, mis sisse läheb, koliseb täiega seal torus.Külaline kirjutas: ↑22 Okt 2024 16:28Sa arvad, et see kuldkett lausa koliseb? Ja lausa üle tolmuimeja hääle? Äge, see peab küll korralik kett siis olema.Külaline kirjutas: ↑21 Okt 2024 17:50 Võid natuke talle rohkem mingit pehmet ja head toitu anda, et kui ongi kõhus, siis on rooja hulk ka suurem ja kakab kergemini välja. Hoian pöialt, et sa selle kuskilt mujalt kui kassi liivakastist üles leiad ja kass ei tea õhkagi, mis muret ta põhjustas oma mängimisega.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Krissse ja 2 külalist