Ma söön liiga palju
-
Ampsamps
Ma söön liiga palju
Ma olen paks. Ja paks olen ma sellepärast, et ma söön liiga suuri koguseid sööki. Mul on meeles veel ammused ajad, kus ma ei olnud paks ja mis koguseid ma siis sõin. Muutus on päris hirmus. Ma tean küll, et suurema massi käigus hoidmiseks kulubki rohkem kaloreid, aga kuidagi peab see kaalukaotus ju alguse saama, st ma pean vähem sööma.
Aga mul on nagu mingi ajuhalvatus, lihtsalt ei lõpeta söömist ära. Võin panna taldrikusse vähem, siis võtan juurde. Võim teha vähema koguse sööki, siis söön mingit muud asja peale. Enne mõtlen, et ei võta, pärast kui kõik söödud, mõtlen, et mismoodi see nüüd siis toimus, MIKS ma juurde tõstsin, kui enne teadsin, et ei tõsta. Ja ma tõesti ei tea vastust nagu mingi autopiloot läheb sisse ja pärast jälle tuleb mõistus koju tagasi.
Mis see on niimoodi? Kuidas sellest üle saada? Mul pole niiviisi mõtet endale mingit toitumiskava vms ka võtta, sest ma lihtsalt ei pea kogusest kinni, ma söön veel juurde. Ausalt öeldes imelik ja natuke hirm on isegi. Vahel on mul kahtlus, et see on mingi algav vaimuhaigus, kus inimene ei taju oma tegevust vms. Vahel meenutan sisse söödud kogust ja mõtlen, et KUHU see mahtus, kuidas see mulle kehasse ära mahtus korraga üldse. Miks mul juba poolest selles kõht täis ei saanud.
Päris kehv on olla. Mina teen kodus perele tavaliselt süüa ja nt pannitäit sööki vaadates tekkib mul juba masendus, sest ma tean, et mina söön sellest lõpuks ära suurema koguse kui mees.
Kas oskab keegi pakkuda mingied konkreetseid nõuandeid, mida ma saaksin proovida, et kuidagi sellest rattast välja saada. Ma peaks kuhugi psühholoogi juurde vms minema sellega juba, aga sinna on ju ilmatuma pikad ootejärjekorrad.
Aga mul on nagu mingi ajuhalvatus, lihtsalt ei lõpeta söömist ära. Võin panna taldrikusse vähem, siis võtan juurde. Võim teha vähema koguse sööki, siis söön mingit muud asja peale. Enne mõtlen, et ei võta, pärast kui kõik söödud, mõtlen, et mismoodi see nüüd siis toimus, MIKS ma juurde tõstsin, kui enne teadsin, et ei tõsta. Ja ma tõesti ei tea vastust nagu mingi autopiloot läheb sisse ja pärast jälle tuleb mõistus koju tagasi.
Mis see on niimoodi? Kuidas sellest üle saada? Mul pole niiviisi mõtet endale mingit toitumiskava vms ka võtta, sest ma lihtsalt ei pea kogusest kinni, ma söön veel juurde. Ausalt öeldes imelik ja natuke hirm on isegi. Vahel on mul kahtlus, et see on mingi algav vaimuhaigus, kus inimene ei taju oma tegevust vms. Vahel meenutan sisse söödud kogust ja mõtlen, et KUHU see mahtus, kuidas see mulle kehasse ära mahtus korraga üldse. Miks mul juba poolest selles kõht täis ei saanud.
Päris kehv on olla. Mina teen kodus perele tavaliselt süüa ja nt pannitäit sööki vaadates tekkib mul juba masendus, sest ma tean, et mina söön sellest lõpuks ära suurema koguse kui mees.
Kas oskab keegi pakkuda mingied konkreetseid nõuandeid, mida ma saaksin proovida, et kuidagi sellest rattast välja saada. Ma peaks kuhugi psühholoogi juurde vms minema sellega juba, aga sinna on ju ilmatuma pikad ootejärjekorrad.
-
Külaline
Ju sa pead ka perearstil laskma selle kõige parema allavõtmis rohu kirjutada- Ozempic nimeks. See ohjeldab ülihästi söögiisu nagu siin kirjutatakse. Mine räägi perearstiga.
-
Külaline
Kui oled ülekaalus ja isu liiga suur, siis selle vastu on olemas ravim - Ozempic nimeks.
-
Külaline
Siit ei selgu kas sa tunned peale söömist tühja kõhu tunnet ning seetõttu sööd edasi või on kõht täis aga sööd sellele vaatamata edasi?
-
Külaline
Tere tulemast klubisse. Ma vahel mõtlen, et mu teine nimi on nälg. Enne ei saa rahu, kui kõik on otsas 
-
Külaline
Olen Ozempicut võtnud kolm kuud. Maha on läinud 200 grammi. (aga ka juurde ei ole tulnud). Mina ei ole kindel, et söön palju, kuid mu keha nagu ei kulutaks kaloreid ära... Nt söön hommikul taldrikutäie putru, lõunal supi ja õhtul kodutoidu, joon kaks tassi kohvi hommikul ja ühe lõunal ning õhtul suhkruta taimetee. On võimalik, et päeva peale näksin ühe kommi. Vett joon liitri kuni 1,5. Töötan kuuendal korrusel ja trepist kõnnin vähemalt kaks ringi üles-alla iga päev, samme tuleb 6000-700 ringis ja allavõtmine ka "imerohuga" on sisuliselt null. kaal 180 cm juures 105.
Nii, et ka Ozempic ei pruugi teemaalgatajat aidata.
-
Külaline
Näri lihtsalt leiba. Kui keharasva on palju, siis ei juhtu midagi kui süüa lihtsalt leiba. Võib lisaks süüa ka kurgi ja tomati salatit.
Muud trikki polegi.
Muud trikki polegi.
-
Külaline
N8 ju sööd täpselt nii palju, kui palju su kehal vaja on. Juurde ei võta, maha kah mitte. See 6000 sammu kulutab 50 kalorit...Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2024 00:24 Olen Ozempicut võtnud kolm kuud. Maha on läinud 200 grammi. (aga ka juurde ei ole tulnud). Mina ei ole kindel, et söön palju, kuid mu keha nagu ei kulutaks kaloreid ära... Nt söön hommikul taldrikutäie putru, lõunal supi ja õhtul kodutoidu, joon kaks tassi kohvi hommikul ja ühe lõunal ning õhtul suhkruta taimetee. On võimalik, et päeva peale näksin ühe kommi. Vett joon liitri kuni 1,5. Töötan kuuendal korrusel ja trepist kõnnin vähemalt kaks ringi üles-alla iga päev, samme tuleb 6000-700 ringis ja allavõtmine ka "imerohuga" on sisuliselt null. kaal 180 cm juures 105.
-
Külaline
Kui pika aja jooksul ülekaal kogunenud on? Ilmselt mitte kolme kuu jooksul. Ei maksa lootusi ebarealistlikuks ajada, seda enam, kui liikumine on nii vähene. 6000-7000 sammu on minimaalne mis üldse teha võiks, mul tuleb see kodupäevadel lihtsalt kodus ja aias liikumisega täis.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2024 00:24 Olen Ozempicut võtnud kolm kuud. Maha on läinud 200 grammi. (aga ka juurde ei ole tulnud). Mina ei ole kindel, et söön palju, kuid mu keha nagu ei kulutaks kaloreid ära... Nt söön hommikul taldrikutäie putru, lõunal supi ja õhtul kodutoidu, joon kaks tassi kohvi hommikul ja ühe lõunal ning õhtul suhkruta taimetee. On võimalik, et päeva peale näksin ühe kommi. Vett joon liitri kuni 1,5. Töötan kuuendal korrusel ja trepist kõnnin vähemalt kaks ringi üles-alla iga päev, samme tuleb 6000-700 ringis ja allavõtmine ka "imerohuga" on sisuliselt null. kaal 180 cm juures 105.
-
Külaline
Mina olen võtnud Ozempicut 3 kuud ja maha läinud 9kg. Minu jaoks on see parim abivahend mida iial kasutanud. Söögiisu kukkus ikka kolinal.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2024 00:24 Olen Ozempicut võtnud kolm kuud. Maha on läinud 200 grammi. (aga ka juurde ei ole tulnud). Mina ei ole kindel, et söön palju, kuid mu keha nagu ei kulutaks kaloreid ära... Nt söön hommikul taldrikutäie putru, lõunal supi ja õhtul kodutoidu, joon kaks tassi kohvi hommikul ja ühe lõunal ning õhtul suhkruta taimetee. On võimalik, et päeva peale näksin ühe kommi. Vett joon liitri kuni 1,5. Töötan kuuendal korrusel ja trepist kõnnin vähemalt kaks ringi üles-alla iga päev, samme tuleb 6000-700 ringis ja allavõtmine ka "imerohuga" on sisuliselt null. kaal 180 cm juures 105.
-
Külaline
Pole mõtet heietada seda vana plaati kuidas "ma ei tea millest ma paks olen". Tead küll. Aga sa ei tunnista. Küllap see õhtune "kodutoit" on jahukastmes kartulid ja lihakase, pluss hiljem teleka ees veel näksimist tee kõvale ja päeva jooksul sa sööd kindlasti ka muud kui supi ja 1 kommi.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2024 00:24 Olen Ozempicut võtnud kolm kuud. Maha on läinud 200 grammi. (aga ka juurde ei ole tulnud). Mina ei ole kindel, et söön palju, kuid mu keha nagu ei kulutaks kaloreid ära... Nt söön hommikul taldrikutäie putru, lõunal supi ja õhtul kodutoidu, joon kaks tassi kohvi hommikul ja ühe lõunal ning õhtul suhkruta taimetee. On võimalik, et päeva peale näksin ühe kommi. Vett joon liitri kuni 1,5. Töötan kuuendal korrusel ja trepist kõnnin vähemalt kaks ringi üles-alla iga päev, samme tuleb 6000-700 ringis ja allavõtmine ka "imerohuga" on sisuliselt null. kaal 180 cm juures 105.
-
Külaline
Alusta kasvõi sellest, et hommikupudru asemel sööd omletti või kodujuustu. Hommikupuder annab tohutu laksu kiireid süsivesikuid ja oled paari tunni pärast näljane nagu hunt. Õhtune kodutoit võiks samuti olla valk + köögivili (kana salatiga, kala hautatud köögiviljadega, kodujuust marjadega vms). Tulemusi peaks nägema juba paari nädala pärast.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2024 00:24 Olen Ozempicut võtnud kolm kuud. Maha on läinud 200 grammi. (aga ka juurde ei ole tulnud). Mina ei ole kindel, et söön palju, kuid mu keha nagu ei kulutaks kaloreid ära... Nt söön hommikul taldrikutäie putru, lõunal supi ja õhtul kodutoidu, joon kaks tassi kohvi hommikul ja ühe lõunal ning õhtul suhkruta taimetee. On võimalik, et päeva peale näksin ühe kommi. Vett joon liitri kuni 1,5. Töötan kuuendal korrusel ja trepist kõnnin vähemalt kaks ringi üles-alla iga päev, samme tuleb 6000-700 ringis ja allavõtmine ka "imerohuga" on sisuliselt null. kaal 180 cm juures 105.
-
Külaline
Kui tore teemaalgatus, mina olen täpselt samasugune. Ei oska aidata, ei oska nõu anda. Ma pole kunagi väga-väga ülekaaluline olnud, nooremana olin normaalkaalu ülemises otsas või vahel paar kilo üle, nüüd kuskil 10 kg üle selle, aga vot vähemaks ka ei saa ja ei saagi saama. (Minu söömislembust arvestades küllap hea, et niigi on.) Ma kusjuures suure innuga salenen ka kord 3 aasta tagant, saab vist õgimisest siiber ja tuleb tuhin peale, küll siis on hea ja mõnus olla, tunnen end iseenda peremehena ja kohe kilod alanevad ka (aitäh, keha, näib, et ta tahaks saleneda küll, kui talle vähegi võimalus anda!) - aga hiljemalt paari kuu pärast hiilivad jälle rammusamad ja minu jaoks maitsvamad söögid menüüsse tagasi ja portsud tasapisi suurenevad ja mõne aja pärast olen alguses tagasi. Maaaaseeendaaaaaaav. See on igatahes mingi totaalne ajupuue, mul muudes valdkondades on nutti, pealehakkamist, järjekindlust ja enesekontrolli täiesti piisavalt seejuures.
-
Ampsamps
Mina olen TA. See teema läks nüüd ozempicu diskussiooniks üle. Ma tõesti ei soovi seda võtma hakata. Ja ma ei tea ka, kas mu perearst seda nõus kirjutama on ja mul on häbi minna küsima ka ausalt öeldes. See pidavat insuliini tasemega mängima ja ma tõesti ei taha jupsida selliste asjadega. Mul pole ju diabeeti. Ikka varem ka ju inimesed võtsid alla ja said oma isud kontrolli alla, kui seda ozempicut veel polnud.
-
Külaline
Ma olin kunagi samasugune aga siis lihtsalt sundisin ennast pikemalt kui paar kuud mitte võtma neid sel ajal maitsvamana tunduvaid toite. Mingi aja möödudes mu maitseeelistused muutusid ja ma võin täiesti käsi südamel öelda, et mulle tundub 100x ahvatlevam kodujuust marjadega vs koogitükk või kurgi-paprikaviilud dipikastmega vs krõpsud õhtuti teleka ees. Pitsat, friikaid, burgereid vm rämpsu ei ole söönud julgelt 10+ aastat, pastasi söön võibolla kord kvartalis, kartul, rasvane liha, jahukastmed jm menüüsse ei kuulu. Ma ei piira ennast kuidagi, mul reaalselt lihtsalt ei olegi isu selliste toitude järgi aga selline muutus on tulnud aastatega, mitte paari-kolme kuuga nagu siin unistatakse. Kogused on mul endiselt suured ja ma söön umbes 5-6x päevas, ehk siis mu aju ei saa endiselt normaalset signaali täis kõhust aga 3x salatit juurde tõstes kaal sedasi ei tõuse.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2024 10:21 Kui tore teemaalgatus, mina olen täpselt samasugune. Ei oska aidata, ei oska nõu anda. Ma pole kunagi väga-väga ülekaaluline olnud, nooremana olin normaalkaalu ülemises otsas või vahel paar kilo üle, nüüd kuskil 10 kg üle selle, aga vot vähemaks ka ei saa ja ei saagi saama. (Minu söömislembust arvestades küllap hea, et niigi on.) Ma kusjuures suure innuga salenen ka kord 3 aasta tagant, saab vist õgimisest siiber ja tuleb tuhin peale, küll siis on hea ja mõnus olla, tunnen end iseenda peremehena ja kohe kilod alanevad ka (aitäh, keha, näib, et ta tahaks saleneda küll, kui talle vähegi võimalus anda!) - aga hiljemalt paari kuu pärast hiilivad jälle rammusamad ja minu jaoks maitsvamad söögid menüüsse tagasi ja portsud tasapisi suurenevad ja mõne aja pärast olen alguses tagasi. Maaaaseeendaaaaaaav. See on igatahes mingi totaalne ajupuue, mul muudes valdkondades on nutti, pealehakkamist, järjekindlust ja enesekontrolli täiesti piisavalt seejuures.
-
Külaline
mis see teie pere igapäevatoit on?
Proovi teha täpselt selline kogus, millest midagi järgi ei jää. Või tee suppi - vaevalt sa hakkad hiljem potist külma suppi helpima. Ära osta koju sinki-juustu-vorsti (liiga mugav näksimiseks). Rukkileib sobiks näksiks kui kuidagi ilma ei saa.
Proovi teha täpselt selline kogus, millest midagi järgi ei jää. Või tee suppi - vaevalt sa hakkad hiljem potist külma suppi helpima. Ära osta koju sinki-juustu-vorsti (liiga mugav näksimiseks). Rukkileib sobiks näksiks kui kuidagi ilma ei saa.
-
Külaline
Tegelikult saab alla ka ilma rohtudeta, kui võtad lihtsalt pähe, et tahad kindlasti alla saada. Olin ise veel pool aasat tagasi samasugune. Minul tekkis see tahtmine alla võtta sel hetkel kui nädal järjest oli kaal hommikuti kolmekohalist numbrit näidanud.
Nõuab tugevat tahtejõudu, aga kui kapist enam mittemidagi selga ei mahu peale laiade hõlstide, siis see motiveerib tegutsema küll. Mina olen nüüd 4,5 kuuga 12kg alla saanud juba ja üritan veel edasi.
Alustasin sellest, et panin kirja kõik, mida sõin. Kaloreid ei viitsi lugeda, aga kuna igiammusest ajast olid kodus olemas mingid kaalujälgijate punktitabelid, siis arvutasin esimestel kuudel lubatud kogused nende järgi, nüüd lihtsalt ise jälgin, mida suhu panen.
Söön söögikordade ajal. Püüan mitte näksida vahepeal. 3 põhisöögikorda ja 2-3 vahepala.
Eelistan toite, mis annavad vähem kaloreid. nt võileivale varasema sprottide või salaami asemel suitsukala või lihtsalt kurgi- või tomativiilud.
Valmiskastme asemel isetehtud või pudelist sojakaste. hommikusöögiks on mul tavaliselt puder puuviljadega, kusjuures puuvilju on rohkem kui putru või 3 näkileiba tsipakese merevaigu ja mingi vähekalorilise kattega (valgumari, suitsukala, taine sink, tomt, kurk vmt)
Saiast olen praktiliselt loobunud, jäänud on näkileib, leib ja vahel sepik.
Või asemel merevaik. Majoneesi ja valmiskastmeid kasutasin viimati juunis.
Pirukaid-torte-kringlit vaid sünnipäevadel ja siis ka mitte rohkem kui 1 tk õhtu jooksul (koju jõudes enam samal õhtul ei söö muud kui õunu).
Teleka ette tulevad kaasa AINULT õunad.
Viimane normaalne söögikord hiljemalt kell 19 õhtul.
Kui söögikogus tundub liiga väike, siis sinna juurde lisaks kas toorsalatit või puuvilja. Kindlasti ka mingit jooki (tee, vesi), see võtab ka näljatunnet vähemaks. Nt eile tundsin peale õhtusööki (riisi-suitsukala salat), et tegelikult ihkaks hing üht taldrikutäit veel. Selle asemel võtsin hoopis ühe klaasi vett ja 4 viilu melonit. Arvasin küll, et kogus läks vist liiga suureks, aga täna hommikul kaalusin taas 500g vähem kui eile.
Nõuab tugevat tahtejõudu, aga kui kapist enam mittemidagi selga ei mahu peale laiade hõlstide, siis see motiveerib tegutsema küll. Mina olen nüüd 4,5 kuuga 12kg alla saanud juba ja üritan veel edasi.
Alustasin sellest, et panin kirja kõik, mida sõin. Kaloreid ei viitsi lugeda, aga kuna igiammusest ajast olid kodus olemas mingid kaalujälgijate punktitabelid, siis arvutasin esimestel kuudel lubatud kogused nende järgi, nüüd lihtsalt ise jälgin, mida suhu panen.
Söön söögikordade ajal. Püüan mitte näksida vahepeal. 3 põhisöögikorda ja 2-3 vahepala.
Eelistan toite, mis annavad vähem kaloreid. nt võileivale varasema sprottide või salaami asemel suitsukala või lihtsalt kurgi- või tomativiilud.
Valmiskastme asemel isetehtud või pudelist sojakaste. hommikusöögiks on mul tavaliselt puder puuviljadega, kusjuures puuvilju on rohkem kui putru või 3 näkileiba tsipakese merevaigu ja mingi vähekalorilise kattega (valgumari, suitsukala, taine sink, tomt, kurk vmt)
Saiast olen praktiliselt loobunud, jäänud on näkileib, leib ja vahel sepik.
Või asemel merevaik. Majoneesi ja valmiskastmeid kasutasin viimati juunis.
Pirukaid-torte-kringlit vaid sünnipäevadel ja siis ka mitte rohkem kui 1 tk õhtu jooksul (koju jõudes enam samal õhtul ei söö muud kui õunu).
Teleka ette tulevad kaasa AINULT õunad.
Viimane normaalne söögikord hiljemalt kell 19 õhtul.
Kui söögikogus tundub liiga väike, siis sinna juurde lisaks kas toorsalatit või puuvilja. Kindlasti ka mingit jooki (tee, vesi), see võtab ka näljatunnet vähemaks. Nt eile tundsin peale õhtusööki (riisi-suitsukala salat), et tegelikult ihkaks hing üht taldrikutäit veel. Selle asemel võtsin hoopis ühe klaasi vett ja 4 viilu melonit. Arvasin küll, et kogus läks vist liiga suureks, aga täna hommikul kaalusin taas 500g vähem kui eile.
-
Külaline
Vahelduvpaast? See on palju lihtsam, kui teatud aeg ei söö MITTE MIDAGI ja siis võtad söögikorra, kui et terved päevad peab ennast koguseliselt piirama ja unustad ja õgid ikkagi. Mulle sobib palju paremini kui lihtsalt dieet (et midagi kogu aeg näriks, aga kalorivaest). Nüüd kasutan 20:4 ehk praktiliselt 1 toidukord päevas, muul ajal vesi, must, roheline, taime, aga mitte puuviljatee, kohv (suhkruta). Ja ei ole näljas ega nõrk ega muud häda. Alustada võiks muidugi 16:8, st hommikusõõk veidi hiljem ja õhtusöök varem ja ongi 16 tundi paastu täis.
-
Külaline
Mind aitaski psühholoog. Käisin nii individuaalses kui grupiteraapias. Põhiline, mida sealt õppisin, oli vahetegemine nälja ja söömissunni vahel. See oli väga pikk teekond, kiireid lahendusi ei ole oodata. Psühholoogide juurde võivad ju pikad järjekorrad olla, kuid sundsöömine ei lähe niisama üle. Vaata, kes söömishäiretega tegelevad ja broneeri aeg, olgu see või poole aasta pärast.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist