Soolane rullbiskviit ja singipirukas

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Soolane rullbiskviit ja singipirukas

Postitus Postitas Külaline »

Kas keegi on teinud soolast rullbiskviit? Kui palju sel juhul suhkrut pannakse ja mida vahele? Kas tuunikalaga oleks hea?

Ja teine küsimus. Mulle väga maitseb singi-juustustritsel. Kuid kas keegi on teinud ka sellist, mis on suurel pannil, nagu pirukas, aga pärmitaigen. Sain kuskil seda, aga polnud kelleltki küsida, kuidas tehtud, aga oli väga-väga hea ja tahaks ise ka proovida teha.
Külaline

Soolasele rullbiskviidile ei paneks üldse suhkrut, vaid ainult soola taignasse, täidise teeks piisavalt mahlase, nagu võileivatortidelegi, seega kui tuunikalaga tahaks teha, siis ma lisaks sinna mingit majoneesi või hapukoort või kreeka jogurtit, lisaks näiteks värske kurgi tükke või muud mahlakamat. See teine pirukas sul on ju põhimõtteliselt pitsa, pärmitainas alla, sink ja juust peale.
Kõuts
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kõuts »

Anonymous kirjutas: 05 Nov 2024 22:53Ja teine küsimus. Mulle väga maitseb singi-juustustritsel. Kuid kas keegi on teinud ka sellist, mis on suurel pannil, nagu pirukas, aga pärmitaigen. Sain kuskil seda, aga polnud kelleltki küsida, kuidas tehtud, aga oli väga-väga hea ja tahaks ise ka proovida teha.
See tundub lihtsalt veidi paksemal põhjal küpsetatud tavalise plaadipirukana. Pane katteks, mida aga soovid.
Või sa mõtled calzone pitsat? Selle kohta leiad netist palju retsepte. Ja ikka pärmitainast kasutatakse.
Külaline

Kõuts kirjutas: 05 Nov 2024 23:30
Anonymous kirjutas: 05 Nov 2024 22:53Ja teine küsimus. Mulle väga maitseb singi-juustustritsel. Kuid kas keegi on teinud ka sellist, mis on suurel pannil, nagu pirukas, aga pärmitaigen. Sain kuskil seda, aga polnud kelleltki küsida, kuidas tehtud, aga oli väga-väga hea ja tahaks ise ka proovida teha.
See tundub lihtsalt veidi paksemal põhjal küpsetatud tavalise plaadipirukana. Pane katteks, mida aga soovid.
Või sa mõtled calzone pitsat? Selle kohta leiad netist palju retsepte. Ja ikka pärmitainast kasutatakse.
Ei, see polnud pitsa. Ma ei oska seletada, nagu oleks nii olnud, et pärmitainas all, keskel singi-juustutäidis ja peal jälle pärmitainas, aga nagu ei olnud sellised ühtlased kolm kihti, vaid oleks nagu veidi segamini olnud.
Kõuts
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kõuts »

Aga calzone puhul peaks maitse ju suht sama olema? Pärmitainas, sink, juust ja sulle meeldivad lisandid ja maitseained. Või mitte?
Külaline

Soolane rullbiskviit lõhega:
https://nami-nami.ee/retsept/4158/loherullbiskviit_1
Külaline

Mõned soolaste rullbiskviitide retseptid (vene keeles):

https://www.youtube.com/watch?v=DB2fXkVXops
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2024 23:39
Ei, see polnud pitsa. Ma ei oska seletada, nagu oleks nii olnud, et pärmitainas all, keskel singi-juustutäidis ja peal jälle pärmitainas, aga nagu ei olnud sellised ühtlased kolm kihti, vaid oleks nagu veidi segamini olnud.
Soolane kringel/stritsel?
http://www.kokkama.ee/2016/01/hork-sing ... itsel.html

Soolase rullbiskviisi asemel teeks võileivatordi juba (võid ju kihid ka ise küpsetada, aga kihiti teeks, mitte rullina- lihtsam teha ja lihtsam süüa).
Külaline

Mulle tundub(ainult tundub, proovinud ei ole) soolase rullbiskviidi tekstuur kuidagi kahtlane.
Teeks ka siis juba võileivatordi või lavašhi rulli(see kohe söömiseks, muodu läheb pehmeks lägaks).
Isegi taignarulliga õhemaks tehtud saiaviilud/sepik rulli keeratuna tunduks parem.
Singipirukaga aidata ei oska.
Külaline

Mõtlesin igatpidi, teen isadepäevaks võiöeivatordi, sain enda arust päris hea retsepti ka.
Aga siin keegi pakkus, et põhjad ise teha. Kas keegi on teinud? Mul mune laialt käes, võiks teha, kui tuleks hea.
Külaline

Ma seda mõtlesingi, et soolase rullbiskviidi põhja retsept kõlbab ka võileivatordi vahekihtideks kasutada, retsepte juba jagati. Kui tahta veidi "tordisemat" soolast torti tavalise saia-leivaviilupõhja asemel.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2024 23:39
Kõuts kirjutas: 05 Nov 2024 23:30
Focaccia?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist