Sõprade poolt " ärakasutamine " . Mis arvate ?

vana hea klassika
Borabora
Kontakt:

Sõprade poolt " ärakasutamine " . Mis arvate ?

Postitus Postitas Borabora »

Mis moodi Teie antud olukorra kohta ütlete ? Kas reageerin üle või ongi osad inimesed ärakasutajad ja pohhuistid ?

Mul mees aitab tihti ühte sõpra. Küll on pannud nende perel mööblit kokku nii, et iga päev peale tööd läheb sinna ja kuskil 2-3 h on ära. Nad ise lihtsalt ei saa hakkama..ja kõik on see vaid " aitähhi " eest. Okei, see polegi probleem... pigem eilne teema jäi mind närima.

Mehe sõber palus mu meest, et ta sõidetaks tema last 50 km kaugusele vanaema juurde kuna nad ise sõita ei saa sest suverehvid hetkel all. Mu mees oli nõus. Läks ja viis ära. Ja siis käis lapsel täna hommikul järgi ka seal. Ja minu üllatuseks ei pakutud kütteraha ega midagi. Öeldi vaid, et suured tänud.
No mis mõttes. 200 km kokku sõitu ja mitte mingit raha ega midagi. Lihtsalt arvatakse et sõidad ja viid ja teed ja kõik vaid lihtsalt " aitähhi " eest. Ja kusjuuires see tüüp ostis endale suure kasti õlut. 😆😆 Miks tehakse niii ? Kuii ma soovin et keegi mu eest sõidaks siis isegi 10 km tundub mu meelest tobe lihtsalt " aitähhi " eest minna. Mida ise arvate sellest ?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kui alguses mingis summas kokku ei lepitud, siis nii ongi.
Ma kah aeg-ajalt sõidutan sõpru-sugulasi pikki vahemaid. Pole kunagi raha ega vastuteeneid tahtnud.
Aga kui tuju/tahtmist ei ole, siis ei sõiduta kah, isegi raha eest mitte.
Külaline

Saate teada kui nendelt midagi palute.
Külaline

Enne nõustumist tulebki öelda, et kui kütuseraha kompenseerite, siis sõidan. Kui midagi ei ütle, eks siis tuleb leppida. Sõber on muidugi nahhaal, aga nõustus ikka mees ise.
Külaline

Päris hea teema ja hoopis sellest, miks naised alati tahavad raha saada? Miks naise jaoks iga mehe poolne kellegi teise aitamine peaks tooma mingit raha sisse? Kas naised ise teisi siis tasuta ei aitagi või naised tõesti ei aita kedagi? Mul on endal ka üks sugulasest naine, tema ka pidevalt kirub miks mees oma sõpru tasuta aitab. Äkki on naistel raske aru saada, meeste maailmas mehed üksteist aitavadki tasuta, nö teene teene vastu???
Borabora
Kontakt:

Mu mees ütles ise ka, et tema jaoks on elementaarne, et pakutakse kütteraha ka. Tema ise teeb seda alati. Ja samas arvan ka mina, et miks peaks inimene oma raha eest tasuma sõbra sõidud ? Sama hästi võin öelda ka sõbrannale, et ole hea, vii mind teisele poole eestit ema juurde. 3 h sõitu ja suured tänud . No ei tehta nii. Meil 2 last keda kasvatada ja hetkel rahaga väga priisata ei ole ka. Mu meelest inimene kes abi soovib peaks ise tulema selle peale, et tasuta ei tehta neid asju. Võib olla oleme siis ise imelikud. :D
Kusjuures kunagi paar aastat tagasi oli vaja mul lapsega arstil käia erakorralises Tallinnas. Too sõbra naine oli nõus Mu ära viima. Pakkusin ise kütteraha ja andsin 50 euri peopeale ka. Kõik võttis vastu..
Ehk siis jah... pettunud igatahes.
Borabora
Kontakt:

Külaline kirjutas: 24 Nov 2024 11:26 Päris hea teema ja hoopis sellest, miks naised alati tahavad raha saada? Miks naise jaoks iga mehe poolne kellegi teise aitamine peaks tooma mingit raha sisse? Kas naised ise teisi siis tasuta ei aitagi või naised tõesti ei aita kedagi? Mul on endal ka üks sugulasest naine, tema ka pidevalt kirub miks mees oma sõpru tasuta aitab. Äkki on naistel raske aru saada, meeste maailmas mehed üksteist aitavadki tasuta, nö teene teene vastu???
Tasuta ? Kas see oli tasuta aitamine ? Kütteraha läks ju mu mehe taskust. Ehk siis mu mees tasus ise need sõidud kinni...
Külaline

Minu arust pole see normaalne, aga see on siiski su mehe ja tema sõprade vaheline asi. Päris nõme, kui kogu aeg naine topib oma nina igale poole. Küll ei tohi mees oma ema aidata, küll sõpru. Mõni keelab teisest kooselust lastele elatise maksmise ka ära.
Külaline

Borabora kirjutas: 24 Nov 2024 11:55
Külaline kirjutas: 24 Nov 2024 11:26 Päris hea teema ja hoopis sellest, miks naised alati tahavad raha saada? Miks naise jaoks iga mehe poolne kellegi teise aitamine peaks tooma mingit raha sisse? Kas naised ise teisi siis tasuta ei aitagi või naised tõesti ei aita kedagi? Mul on endal ka üks sugulasest naine, tema ka pidevalt kirub miks mees oma sõpru tasuta aitab. Äkki on naistel raske aru saada, meeste maailmas mehed üksteist aitavadki tasuta, nö teene teene vastu???
Tasuta ? Kas see oli tasuta aitamine ? Kütteraha läks ju mu mehe taskust. Ehk siis mu mees tasus ise need sõidud kinni...
Jep, sinu mehe taskust mitte sinu taskust. Jube on see raha lugemine, kohutavalt jube.
Külaline

Kas selline aitamine on kogu aeg ühepoolne? Kas see sõber on teie peret ka millegagi aidanud? Kui pole, siis minu arust kasutatakse su meest julmalt lihtsalt ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Nov 2024 12:28 Postitus on kustutatud
Jah, las läheb sõprade juurde sulaseks. Tasuta, muidugi. Peamine, et naine ei ahistaks.
Külaline

Anonymous kirjutas: 24 Nov 2024 12:06Jep, sinu mehe taskust mitte sinu taskust. Jube on see raha lugemine, kohutavalt jube.
Ujuvadki juba sellised ärakasutajad siin välja.
Lendorav
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Lendorav »

Kui mees ei maininud, et kütuseraha on nii ja nii palju, siis pole see ilmselgelt tema jaoks elementaarne. Mehe ja tema sõbra suhted on ainult nende vaheline asi, sinna kuuluvad ka mistahes teened ja nende eest tasumine või muud kokkulepped, naine võiks sinna vahele oma nina mitte toppida. Mehele järelikult sobib ja kui enam ei sobi, teeb mees ise suu lahti ja ütleb seda sõbrale.
Külaline

Et nagu pere asi ei olegi kui üks on nõrk ütleja, laseb seljas sõita? Pere rahakotti tühjendada.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Nov 2024 12:34 Kas selline aitamine on kogu aeg ühepoolne? Kas see sõber on teie peret ka millegagi aidanud? Kui pole, siis minu arust kasutatakse su meest julmalt lihtsalt ära.
Loomulikult kasutatakse meest nahaalselt ära.
Ei saa mööblit kokku keeratud (loe paigaldajat tellitud), või mis oleks selle nunnu-tibuga täpsemalt juhtunud, kui poleks sinna külla saanud - läheb siis, kui lumi ära sulab või pereisa käed tagumiku alt välja võtab ja talverehvid alla paneb. Või peab seda ka TA mees tegema?
Nii saamatud inimesed ei peaks üldse paljunema. Lõpuks jääb TA mees veel milleski süüdi ka, kui saba seljas kohe appi ei jookse.
Külaline

Lendorav kirjutas: 24 Nov 2024 12:39Kui mees ei maininud, et kütuseraha on nii ja nii palju,
Et peaks nagu taksojuht arve sisse kasseerima?
Sõber viisakalt pakkuda ei taipa?
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

On küll ebaviisakas ja nõme mu meelest niimoodi ära kasutada. Teemaalgataja perel ju kaasnes sõiduga reaalne kulu, mitte ei taha nad sõbralt heateo eest mingit lisaraha teenida. Ma oleks sõbrale pigem auto laenanud ja öelnud, et eks too täis paagiga tagasi pärast vms. Samas nii tore mees tundub, kes niimoodi sõpra aitab, küllap järgmine kord on targem ja teab, et mõne inimese puhul tasub ka ilmselgena näivas olukorras ikkagi suu lahti teha ja oma eeldused välja öelda, et mitte vastu pükse saada.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Nov 2024 12:35
Külaline kirjutas: 24 Nov 2024 12:28 Postitus on kustutatud
Jah, las läheb sõprade juurde sulaseks. Tasuta, muidugi. Peamine, et naine ei ahistaks.
Rahastab ju ise oma sulaseks olemist. Hea inimene.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Nov 2024 12:45
Külaline kirjutas: 24 Nov 2024 12:34 Kas selline aitamine on kogu aeg ühepoolne? Kas see sõber on teie peret ka millegagi aidanud? Kui pole, siis minu arust kasutatakse su meest julmalt lihtsalt ära.
Loomulikult kasutatakse meest nahaalselt ära.
Ei saa mööblit kokku keeratud (loe paigaldajat tellitud), või mis oleks selle nunnu-tibuga täpsemalt juhtunud, kui poleks sinna külla saanud - läheb siis, kui lumi ära sulab või pereisa käed tagumiku alt välja võtab ja talverehvid alla paneb. Või peab seda ka TA mees tegema?
Nii saamatud inimesed ei peaks üldse paljunema. Lõpuks jääb TA mees veel milleski süüdi ka, kui saba seljas kohe appi ei jookse.
Kas sa oled selle mehe ema?
Külaline

Sellistega sõprus kohe lõpeb kui enam kasu ei saa. Kasvavad lahku :lol:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 4 külalist