Ökopered ja kasimata lapsed
-
Külaline
Ökopered ja kasimata lapsed
Mind huvitab loodussõbralik eluviis ning jälgin paari sotsiaalmeediakontot, kus ökopered oma elu-olu jagavad. Kõik on muidu tore, sõbralik ja armas, aga kõikidel neil peredel on üks ühine joon - lapsed on väga kasimata. Tukk silmas, ninad tatised, pea pesemata, riided kõik igaüks eri ooperist ( a la sinised liiga lühikesed dressipüksid, oranž lilleline satsikestega särk, triibulised sokid ja rohelised sandaalid.)
Need emad väga muretsevad, et mis pesupulbri sees on, kas porgand on ikka öko, kas mänguasjad on puidust ja looduslike õlide-värvidega töödeldud, kas jalanõu on ikka barefoot jne. Et ühest küljest vanemad kulutavad väga palju aega ja vaeva, et hoolitseda oma pere eest, aga mingid teised osad on siis neile täiesti suva. Miks laste välimus ja puhtus ökoinimestele oluline ei ole? Ma ise ka ei ole mingi üledesinfitreerija, aga need ökoperede lapsed on sageli ikka tõsiselt räpased. Ja see ei ole mingi üks imelik juhus, vaid kõik ökopered, keda ma sotsiaalmeedia vahendusel tean, on sellised.
Need emad väga muretsevad, et mis pesupulbri sees on, kas porgand on ikka öko, kas mänguasjad on puidust ja looduslike õlide-värvidega töödeldud, kas jalanõu on ikka barefoot jne. Et ühest küljest vanemad kulutavad väga palju aega ja vaeva, et hoolitseda oma pere eest, aga mingid teised osad on siis neile täiesti suva. Miks laste välimus ja puhtus ökoinimestele oluline ei ole? Ma ise ka ei ole mingi üledesinfitreerija, aga need ökoperede lapsed on sageli ikka tõsiselt räpased. Ja see ei ole mingi üks imelik juhus, vaid kõik ökopered, keda ma sotsiaalmeedia vahendusel tean, on sellised.
-
Külaline
Vähemalt nemad ei ela sinu elu, sina elad nende elu ja õpetad neid elama.
-
Külaline
Ma arvan, et neile lihtsalt on oluline see, et nende laps puutuks võimalikult vähe kokku sellega, mis lapse tervist ohustab. Pikk tukk ja kokku mittesobivad riided teadupärast terviseprobleeme ei põhjusta.
-
Külaline
Pigem on sellistel inimestel süvenev vaimne häire ja hiljem lööb see ka muudes asjades välja, kas elavadki päris prügihunnikutes või hakkavad hullu jutte ajama. Tasakaalukus elus ongi normaalse inimese tunnus.Külaline kirjutas: ↑17 Dets 2024 14:29 Ma arvan, et neile lihtsalt on oluline see, et nende laps puutuks võimalikult vähe kokku sellega, mis lapse tervist ohustab. Pikk tukk ja kokku mittesobivad riided teadupärast terviseprobleeme ei põhjusta.
-
Külaline
Mingi hetk võivad neist saada prügisukeldujad. Inimesed, kes päästavad prügikastist toitu. Sellest tehti meil isegi film.
-
Külaline
Ma ei ole ise igas asjas üdini öko (laste riideid taaskasutan küll kuni ärakulumiseni) sellised blogisid jälginud. Aga arvan, et see on parem, kui et ollakse igas pisiasjas meeletu perfektsionist ja pärast hädaldatakse, et kodu ja laste ideaalselt puhtana ja korras hoidmine tekitas depressiooni ja läbipõlemise ja ei suutnud koos (väikeste)lastega elamist üldse nautida.Külaline kirjutas: ↑17 Dets 2024 14:17 Mind huvitab loodussõbralik eluviis ning jälgin paari sotsiaalmeediakontot, kus ökopered oma elu-olu jagavad. Kõik on muidu tore, sõbralik ja armas, aga kõikidel neil peredel on üks ühine joon - lapsed on väga kasimata. Tukk silmas, ninad tatised, pea pesemata, riided kõik igaüks eri ooperist ( a la sinised liiga lühikesed dressipüksid, oranž lilleline satsikestega särk, triibulised sokid ja rohelised sandaalid.)
Ma arvan, et võetagu pisult krambivabamalt ja olgu need väikesed lapsed pisut korratuma välimusega, kui et pisiasjade pärast üle muretsetakse ja pinges ollakse.
Niikuini tuleb aeg, mil lapsed hakkavad liigagi palju oma välimusele tähelepanu pöörama ehk teismeiga, siis ei panda enam naljalt plekilist/suva värvi vms. riiet selga
-
Külaline
Kui ainult some vahendusel, siis sul polegi aimu, kui puhtaks nad õhtul saunas pestakse
Postitakse ilmselt meelega selliseid veidi ekstreemseid pilte näitamaks, et tavaline loodus lapse näol, kätel ja riietel ei tee teda veel haigeks ja nad on rõõmsad ka ilma ülesvuntsimata ja firmariieteta.
-
Külaline
Tean ka üht ökoperekonda, lapsed on tõesti omapärase väljanägemisega. Pea on siiliks aetud, riided on katkised ja tihti mustad, ülivanad nagunii. No ega pereema ka pole väga parem, pea hall, rinnad maani, rinnahoidjat ei kanna. Mina pooldan ikka kõiges pigem mõõdukust.
-
Külaline
Nii on jah. Hiljuti oli ju isegi juhtum, kus kaaslinlased Tartus ökoperele lastekaitse kraesse saatsid. 
-
Külaline
Nemad polnud ka vist päris ökopere, pigem taaskasutusele suunitletud. Ja kas see nõmedus ei saanud mitte alguse PKst, kus keegi märkas liinibussis väga vana käru ja parandatud riideid tital seljas? Või oli see FB?Külaline kirjutas: ↑17 Dets 2024 21:41 Nii on jah. Hiljuti oli ju isegi juhtum, kus kaaslinlased Tartus ökoperele lastekaitse kraesse saatsid.![]()
Pere osutus täiesti normaalseks ja hakkamasaavaks, isa ülikoolis teadur vms ametikohal. Täiesti normaalsed inimesed, aga uhkete asjadeta.
-
Külaline
Ma ei teadnudki, et kui riided lapse riided pole stiilsed, siis see tähendab, et laps on kasimata.
-
Külaline
Seda küll, aga korratu välimus on lihtsalt ebameeldiv ja tõmbab tähelepanu. Võiks isegi öelda, et on lugupidamatu kaasinimeste suhtes.Külaline kirjutas: ↑17 Dets 2024 14:29 Ma arvan, et neile lihtsalt on oluline see, et nende laps puutuks võimalikult vähe kokku sellega, mis lapse tervist ohustab. Pikk tukk ja kokku mittesobivad riided teadupärast terviseprobleeme ei põhjusta.
Laps ise ju ei oska analüüsida olukorda, et ta paistab teiste seast oma lohaka välimusega silma. Seega jah, minu arust need vanemad käituvad väga valesti, kes oma lapsel lasevad niimoodi kasvada. Öko ei peaks ju ometi tähendama seda, et laps on sorakil juustega ja silmatorkavalt paigatud riietega. Või lausa pesemata.
Öko eluviisi võib ka puhaste ja tervete riietega harrastada.
Mirjam Mõttus on sellest hiljuti ka huvitava saate teinud. Seal kajastati ka seda Tartu juhtumit. No, kui ikka väga paljudele inimestele hakkas selle pere lohakas välimus silma, siis järelikult on probleem ikka olemas. Räägi, mida tahad. Selle ülejäänud osaga, mis saatest domineerima jäi - et lastel ei ole vaja kalleid asju ja telefone, olen absoluutselt nõus. Taaskasutus - absoluutselt nõus. Seal vist oli ka keegi pereisa, kes ise tegi väga palju oma kätega ja kaasas oma lapsi nendesse tegemistesse. Jälle - minu mõistes ideaalne keskkond ja eeskuju lastele.
-
Külaline
Probleem on ehk kõrvaltvaatajates, kes tahavad kõiki firmakatesse riietada? Pere ise ja lapsed olid selles Tartu peres ju õnnelikud, millestki puudust polnud.
Kahjuks jah, meie ühiskond ei salli teistsuguseid ja pead pidevalt arvestama, mida teised mõtlevad.
-
Külaline
Ka väga haritud inimesed võivad olla suure kiiksuga.Külaline kirjutas: ↑17 Dets 2024 22:06Nemad polnud ka vist päris ökopere, pigem taaskasutusele suunitletud. Ja kas see nõmedus ei saanud mitte alguse PKst, kus keegi märkas liinibussis väga vana käru ja parandatud riideid tital seljas? Või oli see FB?Külaline kirjutas: ↑17 Dets 2024 21:41 Nii on jah. Hiljuti oli ju isegi juhtum, kus kaaslinlased Tartus ökoperele lastekaitse kraesse saatsid.![]()
Pere osutus täiesti normaalseks ja hakkamasaavaks, isa ülikoolis teadur vms ametikohal. Täiesti normaalsed inimesed, aga uhkete asjadeta.
Alles hiljuti kaevati ju keegi kunstnik oma kodust suure prügihunniku alt välja. Ka haritud ja omal alal väga andekas. Noorena oli ilmselt lihtsalt kerge kiiksuga, aga mida vanemaks sai, seda enam kiiks süvenes, kuniks...
-
Külaline
Milleks selline ühest äärmusest teise üldistamine? Firmakate ja räbalate vahele mahub palju normaalseid variante. Ei usu mina, et keegi pöörab pead, inimese peale, kel ei ole firmakad seljas. Mina näiteks ka ei kanna ja ei ole kunagi sellepärast kõõrdpilke saanud. Küll aga pööratakse pead, kui riided on paigatud, vales suuruses - liiga suured või liiga väiksed, kui riided on väga kulunud või lausa auguga või mustad. Mina isiklikult arvan, et see on kaitsetu lapse väärkohtlemine, kui ta pannakse niimoodi riidesse.Külaline kirjutas: ↑17 Dets 2024 22:32Probleem on ehk kõrvaltvaatajates, kes tahavad kõiki firmakatesse riietada? Pere ise ja lapsed olid selles Tartu peres ju õnnelikud, millestki puudust polnud.
Kahjuks jah, meie ühiskond ei salli teistsuguseid ja pead pidevalt arvestama, mida teised mõtlevad.
Sina võid muidugi sellist last nähes teha nägu, et sa ei näe, aga teised lapsed koolis näevad. Ka siis, kui on hästi kasvatatud lapsed, kes ei ütle midagi, näevad nad ikka, et kellegi riided näevad räbalad välja. Ja mingis vanuses hakkab laps ise ka seda tajuma teiste keskel. Milleks sellist asja on vaja oma lapsele teha? Eriti veel vanematel, kes tegelikult rahalist puudust ei kannata? Et tõestada kangelaslikult, et välimus ei ole tähtis? Ei olegi! Küll aga on tähtis, et su laps end teiste seas halvasti ei tunneks. Aga ta tunneb, kui peab kandma number suuremaid kingi või number väiksemat kleiti.
-
Külaline
No see ei puutu küll siia teemasse. Öko ja taaskasutus ei ole vaimne kiiks vaid inimeste vaba valik oma elust kuidagi veidi puhtam jälg jätta maailma. Nad üritavad just vähem prügi toota.Külaline kirjutas: ↑17 Dets 2024 22:36Ka väga haritud inimesed võivad olla suure kiiksuga.Külaline kirjutas: ↑17 Dets 2024 22:06Nemad polnud ka vist päris ökopere, pigem taaskasutusele suunitletud. Ja kas see nõmedus ei saanud mitte alguse PKst, kus keegi märkas liinibussis väga vana käru ja parandatud riideid tital seljas? Või oli see FB?Külaline kirjutas: ↑17 Dets 2024 21:41 Nii on jah. Hiljuti oli ju isegi juhtum, kus kaaslinlased Tartus ökoperele lastekaitse kraesse saatsid.![]()
Alles hiljuti kaevati ju keegi kunstnik oma kodust suure prügihunniku alt välja. Ka haritud ja omal alal väga andekas. Noorena oli ilmselt lihtsalt kerge kiiksuga, aga mida vanemaks sai, seda enam kiiks süvenes, kuniks...
-
Külaline
Sa kaldud nüüd ise ka äärmustesse.Külaline kirjutas: ↑17 Dets 2024 22:45Milleks selline ühest äärmusest teise üldistamine? Firmakate ja räbalate vahele mahub palju normaalseid variante. Ei usu mina, et keegi pöörab pead, inimese peale, kel ei ole firmakad seljas. Mina näiteks ka ei kanna ja ei ole kunagi sellepärast kõõrdpilke saanud. Küll aga pööratakse pead, kui riided on paigatud, vales suuruses - liiga suured või liiga väiksed, kui riided on väga kulunud või lausa auguga või mustad. Mina isiklikult arvan, et see on kaitsetu lapse väärkohtlemine, kui ta pannakse niimoodi riidesse.Külaline kirjutas: ↑17 Dets 2024 22:32Probleem on ehk kõrvaltvaatajates, kes tahavad kõiki firmakatesse riietada? Pere ise ja lapsed olid selles Tartu peres ju õnnelikud, millestki puudust polnud.
Sina võid muidugi sellist last nähes teha nägu, et sa ei näe, aga teised lapsed koolis näevad. Ka siis, kui on hästi kasvatatud lapsed, kes ei ütle midagi, näevad nad ikka, et kellegi riided näevad räbalad välja. Ja mingis vanuses hakkab laps ise ka seda tajuma teiste keskel. Milleks sellist asja on vaja oma lapsele teha? Eriti veel vanematel, kes tegelikult rahalist puudust ei kannata? Et tõestada kangelaslikult, et välimus ei ole tähtis? Ei olegi! Küll aga on tähtis, et su laps end teiste seas halvasti ei tunneks. Aga ta tunneb, kui peab kandma number suuremaid kingi või number väiksemat kleiti.
-
Külaline
Milles seisneb selles vastuses äärmuslikkus?Külaline kirjutas: ↑17 Dets 2024 22:52Sa kaldud nüüd ise ka äärmustesse.Külaline kirjutas: ↑17 Dets 2024 22:45Milleks selline ühest äärmusest teise üldistamine? Firmakate ja räbalate vahele mahub palju normaalseid variante. Ei usu mina, et keegi pöörab pead, inimese peale, kel ei ole firmakad seljas. Mina näiteks ka ei kanna ja ei ole kunagi sellepärast kõõrdpilke saanud. Küll aga pööratakse pead, kui riided on paigatud, vales suuruses - liiga suured või liiga väiksed, kui riided on väga kulunud või lausa auguga või mustad. Mina isiklikult arvan, et see on kaitsetu lapse väärkohtlemine, kui ta pannakse niimoodi riidesse.Külaline kirjutas: ↑17 Dets 2024 22:32
Probleem on ehk kõrvaltvaatajates, kes tahavad kõiki firmakatesse riietada? Pere ise ja lapsed olid selles Tartu peres ju õnnelikud, millestki puudust polnud.
-
Külaline
Äärmusesse langeb ikka see inimene, kelle arvates eksisteeribki vaid kaks äärmust - firmakad või siis silmatorkavalt kulunud riided. Enamus inimesi käib ju keskpäraselt riides. Selle variandi unustasid täiesti ära.Külaline kirjutas: ↑17 Dets 2024 22:52Sa kaldud nüüd ise ka äärmustesse.Külaline kirjutas: ↑17 Dets 2024 22:45Milleks selline ühest äärmusest teise üldistamine? Firmakate ja räbalate vahele mahub palju normaalseid variante. Ei usu mina, et keegi pöörab pead, inimese peale, kel ei ole firmakad seljas. Mina näiteks ka ei kanna ja ei ole kunagi sellepärast kõõrdpilke saanud. Küll aga pööratakse pead, kui riided on paigatud, vales suuruses - liiga suured või liiga väiksed, kui riided on väga kulunud või lausa auguga või mustad. Mina isiklikult arvan, et see on kaitsetu lapse väärkohtlemine, kui ta pannakse niimoodi riidesse.Külaline kirjutas: ↑17 Dets 2024 22:32
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kiisu, Kirile ja 9 külalist