Graafikuga töö ja haigusleht. Ei saa aru ..
-
Külaline
Graafikuga töö ja haigusleht. Ei saa aru ..
Töötan haiglas graafiku alusel. Töökaaslase soovil tegime tööpäevadega vahetuse. Tegin enda 24 h ära tema eest 01.12.24.
Sel ajal kui tema mulle vahetuse tagasi tegi siis jäin haiguslehele. Ja nüüd ülemus ütles, et minu 24 tehtud tunde ta kirja ei pane ja palgalipikusse lähevad need tunnid nagu graafikus kirjas. Sest graafikus näitab et olin oma vahetuse ajal niiöelda haiguslehel.. Et see polevat tema asi et me vahetasime tööpäevi. Ma ei saa nüüd mitte midagi aru. Minu tehtud 24 h jääb õhku rippuma ? Tegin niisama heategevust? Ta isegi ei pane neid ületundidena kirja..Kas peaksin kuskile kõrgemale ülemuse poole pöörduma või mis värk on ?
Sel ajal kui tema mulle vahetuse tagasi tegi siis jäin haiguslehele. Ja nüüd ülemus ütles, et minu 24 tehtud tunde ta kirja ei pane ja palgalipikusse lähevad need tunnid nagu graafikus kirjas. Sest graafikus näitab et olin oma vahetuse ajal niiöelda haiguslehel.. Et see polevat tema asi et me vahetasime tööpäevi. Ma ei saa nüüd mitte midagi aru. Minu tehtud 24 h jääb õhku rippuma ? Tegin niisama heategevust? Ta isegi ei pane neid ületundidena kirja..Kas peaksin kuskile kõrgemale ülemuse poole pöörduma või mis värk on ?
-
Külaline
Ära muretse, ülemus sattus juhm olema. Arvestatakse ikka.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑18 Dets 2024 11:49 Ära muretse, ülemus sattus juhm olema. Arvestatakse ikka.
-
Külaline
vahetasid või ei vahetanud, see ei puutu asjasse.
tehtud töö eest pead saama töötasu, ja kui ülemused ei saa sellest aru, küsid abi tööinspektsioonilt.
ülemusepoolne õigustamine suvalise exeli graafikuga on titelalin.
tehtud töö eest pead saama töötasu, ja kui ülemused ei saa sellest aru, küsid abi tööinspektsioonilt.
-
Külaline
See vahetus oli muidu ülemusega ka kooskõlastatud või? Excelisse teevad oma tabeleid paari töötajaga ettevõtted, suuremad kasutavad teisi programme ja tihtipeale kui on graafikud kinnitatud ja töötasu juba väljamaksmisel, ega siis enam midagi muuta ei saagi. Siis pead ülemusega rääkima mis võimalused on, ehk teed järgmine kuu selle võrra vähem tunde ja arvestusse läheb täistööaeg vms.
-
Külaline
Kuidas ta saab, kui graafikus on sellel päeval hoopis Mari(kes tegelikult vahetas ja oli Meeli). Töötasu saab ikka see Mari.Külaline kirjutas: ↑18 Dets 2024 13:14 vahetasid või ei vahetanud, see ei puutu asjasse.
Muidugi oli ülemusega kooskõlastatud. Tema ütles seepeale et see vahetus meie enda soovil ja tema pani vaid kirja. Ja et mu enda süü põhimõtteliselt et haiguslehele jäin. Aga ma tegin ju selle 24 h vahetuse enne haiguslehele jäämist ära ja kui haige olin siis teine töökaaslane tegi mu haiguslehe ajal minu vahetuse ära. Nii pidigi olema.. Aga ülemus sai veel tigedaks kuna nõuan raha mis tekitab ületunde jne. Eks järgmine kord tean lihtsalt.Külaline kirjutas: ↑18 Dets 2024 13:23 See vahetus oli muidu ülemusega ka kooskõlastatud või? Excelisse teevad oma tabeleid paari töötajaga ettevõtted, suuremad kasutavad teisi programme ja tihtipeale kui on graafikud kinnitatud ja töötasu juba väljamaksmisel, ega siis enam midagi muuta ei saagi. Siis pead ülemusega rääkima mis võimalused on, ehk teed järgmine kuu selle võrra vähem tunde ja arvestusse läheb täistööaeg vms.
-
Külaline
Ma ei tea kuidas seadus seda sätestab aga ületunde siin küll vist õiglane nõuda ei ole. Sellisel juhul võiks ju kõik töötajad omavahel kokkuleppeid teha, haiguslehti võtta ja aina ületunnitasu sisse nõuda, mis on teatavasti kõrgem, kui tavatöö ajal saadav. Kui palgaarvestus on tehtud, siis meil on olukord lahendatud sedasi, et järgmisel kuul töötad selle ühe päeva võrra siis vähem.Borabora kirjutas: ↑18 Dets 2024 14:06Muidugi oli ülemusega kooskõlastatud. Tema ütles seepeale et see vahetus meie enda soovil ja tema pani vaid kirja. Ja et mu enda süü põhimõtteliselt et haiguslehele jäin. Aga ma tegin ju selle 24 h vahetuse enne haiguslehele jäämist ära ja kui haige olin siis teine töökaaslane tegi mu haiguslehe ajal minu vahetuse ära. Nii pidigi olema.. Aga ülemus sai veel tigedaks kuna nõuan raha mis tekitab ületunde jne. Eks järgmine kord tean lihtsalt.Külaline kirjutas: ↑18 Dets 2024 13:23 See vahetus oli muidu ülemusega ka kooskõlastatud või? Excelisse teevad oma tabeleid paari töötajaga ettevõtted, suuremad kasutavad teisi programme ja tihtipeale kui on graafikud kinnitatud ja töötasu juba väljamaksmisel, ega siis enam midagi muuta ei saagi. Siis pead ülemusega rääkima mis võimalused on, ehk teed järgmine kuu selle võrra vähem tunde ja arvestusse läheb täistööaeg vms.
-
Külaline
Mina teen ka graafikuid excelisse, see on minu jaoks ülevaatlik ja selge, jooksvalt teen siis muudatusi, töötajaid üle 10. Ametlikult kasutame muidugi teist programmi ja seal teen parandused hiljemalt enne kuu lõppu või siis hiljemalt uue kuu esimesel tööpäeval, seal saan kontrollida oma arvutuste õigsust, et tunnid ikka klapiksid. Eelnevat kooskõlastust ei nõua, aga eeldan, et vahetamiste tõttu ei teki liiga palju pikki tööpäevi järjest, normaalne puhkeaeg peab ka ikka jääma.Külaline kirjutas: ↑18 Dets 2024 13:23 See vahetus oli muidu ülemusega ka kooskõlastatud või? Excelisse teevad oma tabeleid paari töötajaga ettevõtted, suuremad kasutavad teisi programme ja tihtipeale kui on graafikud kinnitatud ja töötasu juba väljamaksmisel, ega siis enam midagi muuta ei saagi. Siis pead ülemusega rääkima mis võimalused on, ehk teed järgmine kuu selle võrra vähem tunde ja arvestusse läheb täistööaeg vms.
Teemaalgataja vahetatud tööpäev jäi detsembrissse, mis on alles poole peal, kui ülemusega oli ka kooskõlastatud, siis ma ei näe küll mingit põhjust, miks ülemus ei peaks nõus olema ka tööaja tabelis vastavaid korrektuure tegema. Oletan, et teemaalgataja ei soovinud näiteks kahte 24h vahetust järjest teha vaid sinna jäi ikka normaalne puhkeaeg vahele, juhul kui siiski ei jäänud ja ülemus vaikimisi lubas ning nüüd ei julge näidata, siis peaks ta ise mingi kompromisssi välja mõtlema. Keegi ei tahaks ilmselt haiglas üleväsinud õe või arsti patsiendiks saada.
Kuidas siis oli, kas jäi piisav puhkeaeg? Kui jah, siis läheks nii kaugele kui vaja, kui mitte siis pead ise ka peeglisse vaatama, tasu peaksid siiski töötatud aja eest saama.
-
Külaline
1. Tööl oli Mari asemel Meeli.
2. Kirja läks, et tööl oli Mari.
3. Mari saab selle päeva eest töötasu.
4. Mari annab selle päeva töötasu Meelile.
-
Külaline
See on tõesti korrektne.Külaline kirjutas: ↑18 Dets 2024 19:14 1. Tööl oli Mari asemel Meeli.
-
Külaline
Viimane miinustaja ei arva, et see, keda asendati, peaks oma päeva välja maksma.
-
Külaline
Ma töötan ka med asutuses ning meil on töötajaid paarisaja ringis, graafikud edastatakse kindlal kuupäeval ning kui on kinnitatud, siis peale seda muudatusi enam ei ole võimalik sisse viia. Erandina tehakse lisaväljamakseid, kui mingi väga erakorraline muutus aga mingisugune omavahel klapitamine seda üldjuhul ei ole. Kui on töö graafiku alusel ning summeeritud tööajaga, siis saab tasaarveldust teha järgmise kuuga. Küll aga jah ettevõtted on erinevad seega TA võiks ikkagi normaalselt ülemusega minna läbi rääkima võimaluste osas, mitte ületunnitasu nõudmise jutuga.Külaline kirjutas: ↑18 Dets 2024 18:54Mina teen ka graafikuid excelisse, see on minu jaoks ülevaatlik ja selge, jooksvalt teen siis muudatusi, töötajaid üle 10. Ametlikult kasutame muidugi teist programmi ja seal teen parandused hiljemalt enne kuu lõppu või siis hiljemalt uue kuu esimesel tööpäeval, seal saan kontrollida oma arvutuste õigsust, et tunnid ikka klapiksid. Eelnevat kooskõlastust ei nõua, aga eeldan, et vahetamiste tõttu ei teki liiga palju pikki tööpäevi järjest, normaalne puhkeaeg peab ka ikka jääma.Külaline kirjutas: ↑18 Dets 2024 13:23 See vahetus oli muidu ülemusega ka kooskõlastatud või? Excelisse teevad oma tabeleid paari töötajaga ettevõtted, suuremad kasutavad teisi programme ja tihtipeale kui on graafikud kinnitatud ja töötasu juba väljamaksmisel, ega siis enam midagi muuta ei saagi. Siis pead ülemusega rääkima mis võimalused on, ehk teed järgmine kuu selle võrra vähem tunde ja arvestusse läheb täistööaeg vms.
Teemaalgataja vahetatud tööpäev jäi detsembrissse, mis on alles poole peal, kui ülemusega oli ka kooskõlastatud, siis ma ei näe küll mingit põhjust, miks ülemus ei peaks nõus olema ka tööaja tabelis vastavaid korrektuure tegema. Oletan, et teemaalgataja ei soovinud näiteks kahte 24h vahetust järjest teha vaid sinna jäi ikka normaalne puhkeaeg vahele, juhul kui siiski ei jäänud ja ülemus vaikimisi lubas ning nüüd ei julge näidata, siis peaks ta ise mingi kompromisssi välja mõtlema. Keegi ei tahaks ilmselt haiglas üleväsinud õe või arsti patsiendiks saada.
Kuidas siis oli, kas jäi piisav puhkeaeg? Kui jah, siis läheks nii kaugele kui vaja, kui mitte siis pead ise ka peeglisse vaatama, tasu peaksid siiski töötatud aja eest saama.
-
Külaline
Koolides/lasteaedades tehakse samuti selliseid omavahelisi asendusi. Ise lepitakse kokku, kes keda asendab ja töötaja ise maksab teisele asendamise eest.
Kui lepitakse kokku vahetus, et sina mulle, mina sulle, siis tehaksegi see tööpäev üksteise eest ära.
Mu meelest saab TA valesti aru - kui tema jäi haigeks sel päeval, mil teise töötajaga oli vahetus kokku lepitud, siis see töötaja ei asendanud teda mitte omavahelise kokkuleppe korras vaid töögraafik muutuski. Oleks ehk pidanud asendama nagunii? Tema saab tööl oldud aja eest ju ametliku palga?
Ja siis annab sulle millalgi muul ajal ühe vaba päeva.
Olete tasa.
Kui lepitakse kokku vahetus, et sina mulle, mina sulle, siis tehaksegi see tööpäev üksteise eest ära.
Mu meelest saab TA valesti aru - kui tema jäi haigeks sel päeval, mil teise töötajaga oli vahetus kokku lepitud, siis see töötaja ei asendanud teda mitte omavahelise kokkuleppe korras vaid töögraafik muutuski. Oleks ehk pidanud asendama nagunii? Tema saab tööl oldud aja eest ju ametliku palga?
Ja siis annab sulle millalgi muul ajal ühe vaba päeva.
Olete tasa.
-
Külaline
Meil on algne ametlik graafik. Ja vahetused eraldi lehel. Ülemus kinnitab ja lubab vahetused. Kinnitusega muutub see vahetus ametlikuks.
Kuidas see korrektne on? Mari tegi ju oma asenduse tööpäeva ära kui Meeli haige oli. Miks ta peaks oma töötasu ära andma?
-
Külaline
Keegi peab asendama, kui keegi haige, seda klaarib tööandja. Ei ole ju nii, et kui asendust poleks omavahel tehtud, siis haiguslehe ajal kedagi tööl pole.
jah, keegi peab asendama loomulikult, üldse ei vaidle vastu. Aga asendaja ei pea oma töötasu ära andma ju nagu seal viimases punktis kirjas on.Külaline kirjutas: ↑19 Dets 2024 10:29Keegi peab asendama, kui keegi haige, seda klaarib tööandja. Ei ole ju nii, et kui asendust poleks omavahel tehtud, siis haiguslehe ajal kedagi tööl pole.
-
Külaline
Asendaja saab ju selle asendatud päeva eest palga!my2 kirjutas: ↑19 Dets 2024 11:46jah, keegi peab asendama loomulikult, üldse ei vaidle vastu. Aga asendaja ei pea oma töötasu ära andma ju nagu seal viimases punktis kirjas on.Külaline kirjutas: ↑19 Dets 2024 10:29Keegi peab asendama, kui keegi haige, seda klaarib tööandja. Ei ole ju nii, et kui asendust poleks omavahel tehtud, siis haiguslehe ajal kedagi tööl pole.
-
Külaline
Töökaaslasel poleks vaja olnud haiguslehe ajal asendada. Olekski kõik korras olnud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist