Mida olete teinud selleks, et vähendada võimalikest elektrikatkestustest tekkivaid ebamugavusi?

köök, kodu korrashoid ja aed
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Mida olete teinud selleks, et vähendada võimalikest elektrikatkestustest tekkivaid ebamugavusi?

Postitus Postitas Tõutäkk »

Estlink2 on maas, on ilmselt vaid ajaküsimus millal rünnatakse 2x väiksemat Estlink2 ja Leedu-Rootsi kaablit. Lisaks on tulemas elektrivõrgu lahtiühendamine Venemaa võrgust.
Kui elektrit hakkab nappima, siis Elering hakkab kodutarbijatelt keskpingevõrkude elektrit katkestama, paari tunni kaupa.
https://www.err.ee/1608728929/elektrina ... uta-elamud
Mida olete teinud teie selleks juhuks, kui hakkavad sarnased elektrikatkestused?
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mida mul teha on? Meie valitsuse soov kui elekter kaob, sest nemad juhivad riiki ja on kõik nii teinud, et kõik need kaablite rikkumised on juhtunud.
Külaline

Elan Tallinna kesklinnas kortermajas, mul pole endal siin midagi teha. Maakodus on meil generaator, aga kütust kindlasti piisavalt pole. On ainult nii palju, kui murutraktorist üle on jäänud. Peaks sinna vist kütust varuma… :?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 22:15 Mida mul teha on? Meie valitsuse soov kui elekter kaob, sest nemad juhivad riiki ja on kõik nii teinud, et kõik need kaablite rikkumised on juhtunud.
Mis plära sa ajad? Valitsuse soov?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 22:46
Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 22:15 Mida mul teha on? Meie valitsuse soov kui elekter kaob, sest nemad juhivad riiki ja on kõik nii teinud, et kõik need kaablite rikkumised on juhtunud.
Kas pole siis? Veebruaris ühendab Eesti valitsus end Venemaa elektrist lahku, näis kas elame siis nagu Kuubal, 3 tundi päevas elektrit ja rohkem pole, kaablid ka puru.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Minul on olemas 34kwh akusid+ laaduri aku 14kwh+ akupank/kohver 3,7kwh. Päikesepaneele 19kw, kui päikest on. Kui pole on 2 selleks genekat 12kw ja 10kw. Majaakud õhksoojuspumbaga peaksid vastu pidama üle ööpäeva, ilma pumbata 2x kauem. Ilmselt suuremat sorti katkestuse korral soojuspumpa ei kasuta. Plaan on veel lisada ca 5-10kw päikesepaneele, kuna mul on ka elektriauto mida laadida vaja. Aga energiadefitsiidi korral ja kui puudub päike, siis oleks liikumisvahendiks diislit tarbiv tööauto.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 22:48
Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 22:47
Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 22:46
Kas pole siis? Veebruaris ühendab Eesti valitsus end Venemaa elektrist lahku, näis kas elame siis nagu Kuubal, 3 tundi päevas elektrit ja rohkem pole, kaablid ka puru.
Postitus on kustutatud
Kuidas sina seda tead?
Pepsi
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Pepsi »

Venemaa võrgus olemine on ka nagu kirves pea kohal elamine. Parem õudne lõpp kui lõputu õudus, nagu öeldakse.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 29 Dets 2024 22:48 Minul on olemas 34kwh akusid+ laaduri aku 14kwh+ akupank/kohver 3,7kwh. Päikesepaneele 19kw, kui päikest on. Kui pole on 2 selleks genekat 12kw ja 10kw. Majaakud õhksoojuspumbaga peaksid vastu pidama üle ööpäeva, ilma pumbata 2x kauem. Ilmselt suuremat sorti katkestuse korral soojuspumpa ei kasuta. Plaan on veel lisada ca 5-10kw päikesepaneele, kuna mul on ka elektriauto mida laadida vaja. Aga energiadefitsiidi korral ja kui puudub päike, siis oleks liikumisvahendiks diislit tarbiv tööauto.
No oleneb kui pikalt on elektrikatkestused, kui need saavad olema valdavad, siis mul on raha ja lahkun seniks Eestist. Võin korteri üürida Kreekasse ja elada seal seni kuni Eestis asjad selginevad. Kui asi osutubki jamaks, siis müün kinnisvara maha ja jäängi mujale.
Külaline

Pepsi kirjutas: 29 Dets 2024 22:50
Venemaa võrgus olemine on ka nagu kirves pea kohal elamine. Parem õudne lõpp kui lõputu õudus, nagu öeldakse.
On sellega siis seni probleeme olnud?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 22:51
Tõutäkk kirjutas: 29 Dets 2024 22:48 Minul on olemas 34kwh akusid+ laaduri aku 14kwh+ akupank/kohver 3,7kwh. Päikesepaneele 19kw, kui päikest on. Kui pole on 2 selleks genekat 12kw ja 10kw. Majaakud õhksoojuspumbaga peaksid vastu pidama üle ööpäeva, ilma pumbata 2x kauem. Ilmselt suuremat sorti katkestuse korral soojuspumpa ei kasuta. Plaan on veel lisada ca 5-10kw päikesepaneele, kuna mul on ka elektriauto mida laadida vaja. Aga energiadefitsiidi korral ja kui puudub päike, siis oleks liikumisvahendiks diislit tarbiv tööauto.
No oleneb kui pikalt on elektrikatkestused, kui need saavad olema valdavad, siis mul on raha ja lahkun seniks Eestist. Võin korteri üürida Kreekasse ja elada seal seni kuni Eestis asjad selginevad. Kui asi osutubki jamaks, siis müün kinnisvara maha ja jäängi mujale.
Jajah, kõik muidugi kibelevad sinu kinnisvara ostma, kui “asi jamaks osutub” :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 22:54
Jajah, kõik muidugi kibelevad sinu kinnisvara ostma, kui “asi jamaks osutub” :lol:
Iga raha mis saab on okei raha. Olen juba mitu aastat pühendanud oma virtuaaltoote loomisele mida saab müüa olenematult kus riigis ma asun. Kinnisvara müük polegi oluline kui seda isegi ära ei müüa, tähtis on teenida raha ka välismaal elades ja sõltumatult Eestist.
Külaline

Räägitakse juba maailmasõjast.
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Tõutäkk külvab niisama paanikat. Artikkel on aastast 2022, aga midagi elektriga ei juhtunud. Meil on hetkel töökorras Auvere jaam ja see vist isegi mingi võimsusega töötab. Siis on meil Narva kandis veel kaks elektrijaama, vanad aga töökorras. Balti elektrijaam ja mingi nimega veel (Äkki Eesti elektrijaam). Need hetkel ei tööta, aga saab tööle panna. Artikkel veidi uuem
https://www.err.ee/1609560715/enefit-po ... -toovalmis
Ainuke mis juhtuda saab on see, et elektrihind võib üles minna, aga elektripuudust meil ei tule. Lisaks on veel kaablite kaudu ühendused Lätiga ja sealt edasi Euroopaga. Estlink 2 vahendas meile odavat soome tuumaelektrit, kui Soome tuumajaam töökorras oli. Seega pole vaja siin paanikat külvata. Rahakotile mõjub jah veidi see Estlink 2 värk.
Külaline

taivopalm kirjutas: 29 Dets 2024 23:23 Tõutäkk külvab niisama paanikat. Artikkel on aastast 2022, aga midagi elektriga ei juhtunud. Meil on hetkel töökorras Auvere jaam ja see vist isegi mingi võimsusega töötab. Siis on meil Narva kandis veel kaks elektrijaama, vanad aga töökorras. Balti elektrijaam ja mingi nimega veel (Äkki Eesti elektrijaam). Need hetkel ei tööta, aga saab tööle panna. Artikkel veidi uuem
Ainuke mis juhtuda saab on see, et elektrihind võib üles minna, aga elektripuudust meil ei tule. Lisaks on veel kaablite kaudu ühendused Lätiga ja sealt edasi Euroopaga. Estlink 2 vahendas meile odavat soome tuumaelektrit, kui Soome tuumajaam töökorras oli. Seega pole vaja siin paanikat külvata. Rahakotile mõjub jah veidi see Estlink 2 värk.
Ära ole naiivne. Venelased kütavad kõik meie kaablid katki, varsti on uus laev seda tegemas. Veebruaris pidi Eesti end Venemaa võrgust lahti ühendama ja keegi ei tea mis siis saama hakkab. Meie Auvere jaam mis on rohkem katki kui töös ei suuda meile mingit garantiid pakkuda.
Külaline

Meie lasime endale ehitada korraliku kaminahju koos küpsetusosaga. Kütab isegi talvisel ajal ära kogu maja ja küpsetusosa teeb valmis peaaegu kõik toidud - praed, supid, pudrud, koogid, süldid. Seega kaks põhilist teemat - küte ja toit - on kaetud.

Ja veel. Mingi aeg oli jube moes enam-vähem kõikide hoidiste sügavkülmutamine. Külmutati moose, mahlu, seeni ja mida kõike veel. Ja kui siis elektrikatkestus tuli ja kogu sügavkülm kenasti üles sulas, kadus sügavkülmutamise isu ära. Nüüd on mul sahver hoidiseid täis, ja mingit temperatuurikõikumist see kraam ei karda.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 22:51 Kui asi osutubki jamaks, siis müün kinnisvara maha ja jäängi mujale.
Siis ehk pead seda kohe tegema, sest kes pärast puruks pommitatud risu tahab.
Merilo ka ütles, et tuleb halbade uudistega voi oli see vastupidi, et midagi head uudist pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 23:57
Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 22:51 Kui asi osutubki jamaks, siis müün kinnisvara maha ja jäängi mujale.
Siis ehk pead seda kohe tegema, sest kes pärast puruks pommitatud risu tahab.
Merilo ka ütles, et tuleb halbade uudistega voi oli see vastupidi, et midagi head uudist pole.
Ära torma sündmustest ette. Iga asi omal ajal.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 23:57
Kogu Eesti kaitsemin. Koos kaitseliidu ja kaitseväe juhtidega on osutunud korrumpeerunud tegelasteks, salmid palmid heremid ühtegi. Kõik need kolm läksid erasektori relvatööstusse, enne seda hakkasid jahuma kuidas relvi ei ole jne. Samas kui kunagi oli ekre valitsus, siis kõik need kolm tegid toonased relvaostud maha, polnud isegi ukraina sõda veel alanud. Eesti riik on enne reedetud kui sa seda märkad.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

taivopalm kirjutas: 29 Dets 2024 23:23 Tõutäkk külvab niisama paanikat. Artikkel on aastast 2022, aga midagi elektriga ei juhtunud. Meil on hetkel töökorras Auvere jaam ja see vist isegi mingi võimsusega töötab. Siis on meil Narva kandis veel kaks elektrijaama, vanad aga töökorras. Balti elektrijaam ja mingi nimega veel (Äkki Eesti elektrijaam). Need hetkel ei tööta, aga saab tööle panna. Artikkel veidi uuem
Baltikumil on peale vene/valgevene ühenduse 3 välisühendust, 2 Eesti-Soome ja siis Leedu-Rootsi. Üks välisühendus Estlink2 on hetkel lõhutud, Estlink1 on 2x väiksema võimsusega kui lõhutud ühendus. Desünkroniseerimisel peame olema 33 tundi absoluutselt omapäi, siis viiakse kokku Leedu-Poola ühe ühendusega, teist alles ehitatakse. Mis siis saab kui saboteeritakse ka teisi välisühendusi ja mõnd elektrijaama? Venemaa huvides on lõhkuda ära võimalikult palju välisühendusi, et võimalikult rohkem toodetaks elektrit gaasijaamadega, mis ajaks maagaasi hinna üles. Gaasijaamad on Leedus-Lätis, ning Kiisal.
Eesti võiks ehitada ühe reservjaama mis töötaks põlevkiviõli pealt.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist