Mensese puhul vabad päevad peaksid olema elementaarsed!

vana hea klassika
Vasta
Krõõt

Mensese puhul vabad päevad peaksid olema elementaarsed!

Postitus Postitas Krõõt »

Kas naistel peaks olema võimalus võtta kuus 2-3 tervisepäeva valuliku mensese puhul?

Palaviku, külmetuse, väljaväänatud pahkluu puhul on õigustatud, aga valuliku mensese puhul oodatakse, et naine oleks sellest üle. Mina ei suuda mensesega tööl hästi tööd teha. Mitte ükski külmetus pole seni olnud hullem menstruatsioonivalust (pole midagi viga, tavaline menstruatsioon, muuta seda ei saa)
XXXXX

Postitus Postitas XXXXX »

Krõõt kirjutas: 08 Juun 2024 16:39 Kas naistel peaks olema võimalus võtta kuus 2-3 tervisepäeva valuliku mensese puhul?

Palaviku, külmetuse, väljaväänatud pahkluu puhul on õigustatud, aga valuliku mensese puhul oodatakse, et naine oleks sellest üle. Mina ei suuda mensesega tööl hästi tööd teha. Mitte ükski külmetus pole seni olnud hullem menstruatsioonivalust (pole midagi viga, tavaline menstruatsioon, muuta seda ei saa)
Ma mäletan, et teismelisena küsisime pidevalt kehalisest ära, et päevad ja kõht valutan. Paris paljud kasutasid seda lihtsalt vabandusena tundidest ära saada. Mul ka kõht valutab kohati päevade ajal, aga ei pea seda õigeks, et kõik hakkavad sellepärast vabu päevi küsima. Kui inimene tunneb ennast tõesti nii halvasti, et töötada ei saa, eks ta saab siis neid vabu päevi võtta ka praegu. Ütlebki, et haige, vahet pole ju, mis häda on.
BellaBee
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas BellaBee »

Ma ei arva, et peaks olema selline võimalus.
Sest siis nõuaksin ka mina neid vabu päevi endale, kuigi mingit valulikust pole mul kunagi esinenud. Aga kes tõestab, et mul valusid pole.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Mu meelest oleks jabur, kui kogu menstruatsiooni vabaks saaks, aga vajadusel 1-2 kõige hullemat päeva - võiks küll. Saab ju praegugi, kui ikkagi töötegemine os väga häiritud, no kasvõi perearstilt töövõimetuslehte võttes, aga võiks olla üldisemalt arusaavam suhtumine sellesse, et osal naistest ongi paaril päeval kuus normaalne elu takistatud.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

BellaBee kirjutas: 08 Juun 2024 18:36 Ma ei arva, et peaks olema selline võimalus.
Sest siis nõuaksin ka mina neid vabu päevi endale, kuigi mingit valulikust pole mul kunagi esinenud. Aga kes tõestab, et mul valusid pole.
No kes tõestab, et sul haiguse ajal tegelikult nii paha on, et tööle minna ei saa, või et sa üldse haige oled, kui nii väidad?
käagu

Postitus Postitas käagu »

iiR kirjutas: 08 Juun 2024 18:43
BellaBee kirjutas: 08 Juun 2024 18:36 Ma ei arva, et peaks olema selline võimalus.
No kes tõestab, et sul haiguse ajal tegelikult nii paha on, et tööle minna ei saa, või et sa üldse haige oled, kui nii väidad?
No ega keegi ei keela sul päevade ajal ka haiguslehte võtta. Esimesed paar päeva on tasuta, võid võtta kord kuus, kui vaja on ja soovid ju. Kui tasustatud päevi tahad, siis see on ju ebaõiglane teiste suhtes. Et teised peavad täispalga teenimiseks tegema 20 tööpäeva nelja nädala jooksul, sina 17-18 - ja nii pidevalt? Ei tundu ju aus. Kui on nii halb, et tööd teha ei suuda, võtad haiguslehe.
Jah, mul endal olid ka kunagi väga valulikud päevad. Ma tõesti ei arvanud, et see kellegi teise probleem on. Kui väga halb, siis tõesti terviepäev või puhkuse arvelt vaba päev.

Kui tõõandja peaks igal juhul hakkama andma naistele lisa vabu päevi 10% tööajast ja selle eest täispalga maksma, siis see oleks ju jälle põhjuseks, miks naine vähem palka saab..
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Meil on nt haiguspäevad ette nähtud 1-2 kuu kohta- millega parasjagu haige oled, ei huvita kedagi. Kui on tõepoolest valust kõveras ja töövõimetu, siis oledki haige. Kes eeldab, et sellest peaks üle olema ja miks sa peaksid seletama, mis häda täpselt on? Minul pole kunagi mingeid valusid, aga mina saan siis migreeniga haiguspäeva võtta, eks igaühel ole hädasid mõnikord.
Külaline

Imelik mõte. Kui kogu päevade aja, 4-5-7 päeva kuus on nii õudne olla, siis mine arstile ja saad ravi, nt endometrioos on valulike päevade haigus. Keegi ei hakka lihtsalt selle fakti pärast, et naistel on päevad, mingeid haiguspäevi andma (aga need, kel on Mirena ja päevi pole aastaid? Jnejne :) ) Enamusel pole nii hull, miks siis peaks olema naistele mingid a priori päevade jaoks vabad päevad? Ja kui oled valudes, siis oledki haige ja võtad haiguslehe paariks päevaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juun 2024 22:18 Imelik mõte. Kui kogu päevade aja, 4-5-7 päeva kuus on nii õudne olla, siis mine arstile ja saad ravi, nt endometrioos on valulike päevade haigus. Keegi ei hakka lihtsalt selle fakti pärast, et naistel on päevad, mingeid haiguspäevi andma (aga need, kel on Mirena ja päevi pole aastaid? Jnejne :) ) Enamusel pole nii hull, miks siis peaks olema naistele mingid a priori päevade jaoks vabad päevad? Ja kui oled valudes, siis oledki haige ja võtad haiguslehe paariks päevaks.
Teema alguses spets öeldud et 2-3 päeva. Minul on väga valus ja halb olla 1,2 ja 4 päeval.

Samamoodi sa ei saa kontrollida kas keegi palavikuga haiguslehte võttes tegelikult ka palavikus on. Miks see mittekontrollimine sind päevade puhul häirib? Aegadest ammustest seda külmetust põhjusteks valetatud.

Minul on 3 päevade päeva nii vastikud, sooviks küll vaba päeva. Mingit endometrioosi ei ole, ongi valulikud päevad.

Miks rasedatele raseduspuhkus, enamus on täitsa kõbusad veel raseduse lõpupoole, kekslevad ja teevad trennigi veel. Umbes samalaadne näide.
Külaline

Vabandust, aga tööandjana võin öelda, et kui peaks seadusega tulema kohustus anda naistele x arv rohkem vabu päevi, siis ma lihtsalt ei palkaks naisi. Mitte, et ma kuidagigi naiste vastu oleks, vastupidi, minule naistöötajad väga meeldivad, aga sellistel tingimustel oleks nad luksuskaup, mida ma ei saa endale lubada.
Ja kui kvoodiga kohustatakse, siis alati saab teha jokk lahendusi, tankiste jms paberite ettenäitamiseks. Küll raamatupidaja seal midagi välja mõtleb.
Külaline

Lasteaedades töötab ehk 99,9% naisi, koolides ja poodides ehk 90%, isegi bussi -ja trollijuhid on enamuses naised, samuti arstid, õed, hooldustöötajad. Paneme siis aga lasteaia kinni, koolitunnid jäävad ära, poed kinni, buss ei sõida jne
Niigi on naised üsna tihti hoolduslehel.
Ja siis mõtleme, et mida värki, miks meid tööle eo võeta ega palka ei maksta.
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Külaline kirjutas: 09 Juun 2024 09:08 Samamoodi sa ei saa kontrollida kas keegi palavikuga haiguslehte võttes tegelikult ka palavikus on. Miks see mittekontrollimine sind päevade puhul häirib? Aegadest ammustest seda külmetust põhjusteks valetatud.

Minul on 3 päevade päeva nii vastikud, sooviks küll vaba päeva.
Aga siis saad ju haiguspäevad võtta, milles probleem on? Keegi ammu enam ju haiguslehele mingit diagnoosi ei märgi ja tööandja ei tea, millega haige oled. Päevade valu on ju kaebus ja vähendab töövõimet, isegi kui pole haigus. Kes keelab võtta haiguspäeva?
Külaline

Barbara kirjutas: 09 Juun 2024 10:59
Külaline kirjutas: 09 Juun 2024 09:08 Samamoodi sa ei saa kontrollida kas keegi palavikuga haiguslehte võttes tegelikult ka palavikus on. Miks see mittekontrollimine sind päevade puhul häirib? Aegadest ammustest seda külmetust põhjusteks valetatud.

Aga siis saad ju haiguspäevad võtta, milles probleem on? Keegi ammu enam ju haiguslehele mingit diagnoosi ei märgi ja tööandja ei tea, millega haige oled. Päevade valu on ju kaebus ja vähendab töövõimet, isegi kui pole haigus. Kes keelab võtta haiguspäeva?
Raha puudus. Lisaks saadakse ruttu aru, 28-29 päeva tagant 3 haiguspäeva
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juun 2024 11:30 Raha puudus. Lisaks saadakse ruttu aru, 28-29 päeva tagant 3 haiguspäeva
No ja siis? Nagu riigisaladus, et naistel on päevad. Ja vast iga kord ei pea olema 3 päeva kõveras (ja kui ON nii hull ja isegi valuvaigistitega, siis tõepoolest, tasub arstile kurta!).
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Krõõt kirjutas: 08 Juun 2024 16:39 Kas naistel peaks olema võimalus võtta kuus 2-3 tervisepäeva valuliku mensese puhul?

Ei poolda. Mine perearsti juurde ja räägi asi läbi, saad haiguspäevad võtta. Kui on normaalne ülemus, saab ka temaga delikaatselt rääkida.
Külaline

Häirivalt valulikud päevad on 5-15% menstrueerivatset naistest, see ei kvalifitseeru elementaarseks ja sellel on ravivõimalused olemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juun 2024 15:23 Häirivalt valulikud päevad on 5-15% menstrueerivatset naistest, see ei kvalifitseeru elementaarseks ja sellel on ravivõimalused olemas.
Kindlasti on ainult 5-15% naistel valulikud päevas. Iialgi ei usu seda.

Samamoodi nagu naistel on kaotatud verekogus päevade jooksul 3 supilusikat verd itw
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juun 2024 15:25
Külaline kirjutas: 09 Juun 2024 15:23 Häirivalt valulikud päevad on 5-15% menstrueerivatset naistest, see ei kvalifitseeru elementaarseks ja sellel on ravivõimalused olemas.
Kindlasti on ainult 5-15% naistel valulikud päevas. Iialgi ei usu seda.

Samamoodi nagu naistel on kaotatud verekogus päevade jooksul 3 supilusikat verd itw
Mis see verekaotus asjasse puutub? Selle puhul ka vaba päev või? Kui niimoodi valutab, et ei saa ka valuvaigisteid kasutades tööd teha (ibuprofeen+paratsetamool), siis on ikka midagi viga ja peaks arsti juurde pöörduma. Ja ei maksa arvata, et ma ei tea, millest räägin, mul olid endal müoomid ja veritses pool aastat järjest, olid ka suured valud kohati, kuni operatsioonile sain, aga tööl käisin ikka edasi. Nii hull siiski polnud, et tööd poleks saanud teha. Hakata nüüd igale naisele andma kolm vaba päeva kuu igaks juhuks, on küll arulage idee. Naised töötaks siis 36 päeva aastas meestest vähem ja nende palk oleks veel viletsam kui praegu.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juun 2024 11:30

Ja kui oleks tasustatud vabad päevad, siis ei saada aru, mille pärast iga 28päeva tagant haiguslehel oled?
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juun 2024 20:30
Külaline kirjutas: 09 Juun 2024 11:30
Ja kui oleks tasustatud vabad päevad, siis ei saada aru, mille pärast iga 28päeva tagant haiguslehel oled?
Siis oleks pohh, raha korvab piinlikustunde.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist