Kuidas kaalus alla võtta? See igavene küsimus.

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Kuidas kaalus alla võtta? See igavene küsimus.

Postitus Postitas Külaline »

Olen ise praegu kalulangetusteekonnal ja mõtlesin, et teen siia teema, kus kõik saavad oma kogemusi jagada. Kellel kuidas läheb, kes saab siit inspiratsiooni alustamiseks, et kuidas kaalust alla võtta jne. Ma olen 180cm pikk ja kaalusin 103kg, kui sain aru, et päris omal käel ma kaalu kaotada ei suuda, otsustasin kasutada toitumisnõustaja abi. Ja päris hästi on läinud, umbes 2 kuuga olen kaotanud 9kg. Kui jälgida toiitumisnõustaja toitumissoovitusi, siis, enda kogemuse põhjal ütleks, et väga keeruline see polegi olnud. Muidugi on olnud ka paar tagasilangust aga jällegi on saadud ree peale ilusti. Annan endale aru ka, et kui olen saavutanud soovitud kaalu, pean jätkama nende samade toitumissoovitustega, et kaal jälle tõusma ei hakkaks. Õnneks ei ole midagi keelatud, vaid pigem tuleb jälgida, mis toite koos süüa ja millisel osal päevast ning jälgida, et toidud sisaldaksid võimalikult tervislikke toitaineid. Kuidas on olnud teistel? Olete kasutanud erinevaid dieete? Paleo, veregrupidieet, keto, vms? Mis te arvate kas on üldse olemas dieedid mis toimivad? Ma mõtlen pikas perspektiivis, et kui dieet läbi, et kaal siis tagasi ei tuleks. Kuidas on lood trenniga? Mis on olnud kõige efektiivsem treening kaalust alla võtmiseks? Kui lihtne või raske on teil olnud hoida motivatsiooni trenni tegemiseks? On teist keegi kasutanud drastilisemaid meetmeid kaalu langetamiseks, nagu näiteks Ozempicut? Kas see tasub end ära? On Ozempic kõrvaltoimed ja Rybelsus kõrvaltoimed erinevad? Maovähendusoperatsioon ja rasvaimu tunduvad kõige hirmsamad siit minu jaoks, kuna on operatsioonid. Sellegipoolest oleks huvitav lugeda ka nende kohta. Maovähendusoperatsiooni maksab vist Tervisekassa ka mingil juhul kinni. Rasvaimu hind tuleb iga patsiendi enda taskust. Igatahes, kes kumbagi neist on kasutanud, kui püsiv on olnud see tulemus? Ok, aitab küll. Üks loll jõuab rohkem küsida, kui kümme tarka vastata :D
Külaline

Söön vähem. Pole rohkem imenippe ja viise. Imudega nahk ei tõmba tagasi ruttu kuna rasvakadu on kiire, tulemus lotendav nahk.

Tuleb süüa vähem. Võib süüa kuitahes ebatervislikult, kui üle ei söö siis ei tõuse kaal ka ebatervisliku toiduga.

Kaalulangetuse 90% on söömine. Jätsin 1 toidukorra vahele, kaal lausa sulas ise.
Külaline

Tubli, et alla oled võtnud. Mainid, et vaatad kogust ja mida mis kellaajal sööd. Ehk tahaksid siia väikse ülevaate panna, mis toitumisnõustaja soovitas ja mis Sind aidanud on?
Külaline

1 kilo nädalas on norm ja ilus langus. Sooviks siis ka täpsemalt, mida soovitati, mis hästi on mõjunud? Eks me ju loomulikult kõik teame, et võti on "vähem süüa" :) aga kuna vähem ja mida vähem ja kuidas vähem, selles on küsimus. On nii kellaaja-dieete (IF) kui toiduainete välistamise dieete, kiviajadieedist kuni Mcdonaldsi dieedini :) jnejnejne.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juun 2024 15:06 Sooviks siis ka täpsemalt, mida soovitati, mis hästi on mõjunud? Eks me ju loomulikult kõik teame, et võti on "vähem süüa" :) aga kuna vähem ja mida vähem ja kuidas vähem, selles on küsimus. On nii kellaaja-dieete (IF) kui toiduainete välistamise dieete, kiviajadieedist kuni Mcdonaldsi dieedini :) jnejnejne.
Üldiselt pädev toitumisnõustaja mingeid "imedieete" ei soovita ja toiduaineid välistatakse menüüst ka ainult kindlal näidustusel (see ei kehti muidugi nt rafineeritud suhkru ja jahu kohta näiteks, mille piiramisest/asendamisest mingit kahju ei tule). Ma ei tea, mida teemaalgatajale konkreetselt soovitati, aga see põhipoint on tõenäoliselt ikka regulaarne söömine, põhitoitainete tasakaal ja ka süsivesikute koguse ja kvaliteedi jälgimine.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juun 2024 15:17
Külaline kirjutas: 09 Juun 2024 15:06 Sooviks siis ka täpsemalt, mida soovitati, mis hästi on mõjunud? Eks me ju loomulikult kõik teame, et võti on "vähem süüa" :) aga kuna vähem ja mida vähem ja kuidas vähem, selles on küsimus. On nii kellaaja-dieete (IF) kui toiduainete välistamise dieete, kiviajadieedist kuni Mcdonaldsi dieedini :) jnejnejne.
Üldiselt pädev toitumisnõustaja mingeid "imedieete" ei soovita ja toiduaineid välistatakse menüüst ka ainult kindlal näidustusel (see ei kehti muidugi nt rafineeritud suhkru ja jahu kohta näiteks, mille piiramisest/asendamisest mingit kahju ei tule). Ma ei tea, mida teemaalgatajale konkreetselt soovitati, aga see põhipoint on tõenäoliselt ikka regulaarne söömine, põhitoitainete tasakaal ja ka süsivesikute koguse ja kvaliteedi jälgimine.
Pole vahet, lihtsalt söö vähem. Su kõhul pole vahet kas ta saab 300 kalorit vähem enne kui sa pesed, telekat vaatad, õue lähed. See ongi nii lihtne, söö vähem ja kuluta rohkem kaloreid kui sa tarbid. Seal ei ole muud raketiteadust taga.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juun 2024 15:24
Pole vahet, lihtsalt söö vähem. Su kõhul pole vahet kas ta saab 300 kalorit vähem enne kui sa pesed, telekat vaatad, õue lähed. See ongi nii lihtne, söö vähem ja kuluta rohkem kaloreid kui sa tarbid. Seal ei ole muud raketiteadust taga.
Minul pole vaja kaalu langetada. Lihtsalt arendasin mõtet, et mida teemaalgatajale võidi soovitada. Ei ole seal mingit raketiteadust jah, ainult et tasakaalustatud toitumine on siiski midagi enamat kui kalorite jälgimine. Kehale on ka toitaineid vaja lisaks mõistlikule energiatarbimisele.
Külaline

Olen TA ja põhimõtteliselt nii oligi. Soovitused, mida enda puhul olen rakendanud, on valge suhkru vältimine, seda tegin tegelikult juba varasemalt. Teed ja kohvi olen juba aastaid näiteks meega joonud. Nüüd siis toitumisnõustaja soovitustest... Kõik nisujahutooted olen asendanud täisteratoodetega, liha söön pigem kana ja kalkunt ning kala. Suppide osakaal menüüs on tunduvalt suurem, kui ta varem oli. Kui toiduks on praad, on vähemalt pool taldrikutäiest köögiviljad. Ei osta poolfabrikaate. Söön regulaarselt kiudaineid. Külmutatud marjadest, banaanist ja nõgesepulbrist teen näiteks smuutit, et vitamiine saada. Üks näide nö kellaajalise söömise kohta on, et toitumisnõustaja soovitas mul puuvilju süüa päeva esimeses pooles ja koos millegagi, mis sisaldab valku, näiteks pähklid. Puuviljades olev suhkur tõstab veresuhkrut liiga palju ja see pole õhtul hea, ei mäleta praegu miks. Koos valkudega pidi puuvilju sööma selleks, et veresuhkru tõus ja langus pole siis liiga järsk, et tekiks uut näksimisisu. Pidin üle vaatama oma toiduportsjonid kriitilise pilguga ja umbes 25-30% väiksemaks läksid need mul. Need on asjad, mis kohe meelde tulevad. Lisaks olen toitumisnõustajalt abi saanud ka psühholoogilise poole pealt. Kui olen näiteks ühe saiakese või jäätise söönud vahepeal ja enda vastu liiga karm olnud ja arvanud, et nüüd on kõik ja ma ei võtagi kunagi alla, sest sõin midagi, mida ma ei tohi, siis temaga rääkides on kohale jõudnud, et aga ju edasi olen ikka teinud kõik nii nagu peab ja eksimised on inimlikud. Kuidagi lihtsam on toime tulla selliste asjadega toitumisnõustaja abiga.
Külaline

TA jälle. Unustasin öelda, et mingit kalorite jälgimist pole.
Külaline

Minu arust on kõige paindlikum ja lihtsam toitumisprogramm Fitlap. Ja olen ausalt öeldes igasuguseid asju proovinud. Seal on samamoodi, et ei soovitata valget jahu, suhkrut, valget riisi, valget pastat, aga samas jälgitakse ikkagi makrotoitaineid ja kaloreid ka, mis minu arust on oluline. Mingid toiduained on vabavara, näiteks tomat, kurk, suvikõrvits, mida võib siis vabalt toidule lisada niipalju kui soovi on. Üks toidukord nädalas on selline, et söö mis tahar või joo alkoholi. Mul on endal kogemus, et ka tervislikult süües võib vabalt süüa liiga palju ja kaal ei lange. Samas mõnel tõesti aitab juba sellest, et lihtsalt teatud toitained välistada, eks kõik oleneb sellest, kuidas enne söödi ja mis see kaalunumber on. Näiteks minu sõbranna on üsna paks ja temal aitas kaalust alla võtta juba see, kui jättis välja magusa ja hoidis kalorid 2000 kcal juures, mina võtaks sellise programmiga juurde.
Külaline

Olen proovinud Ozempicut, praegu püüan Fitlapi jälgida. Tulemus on ikka sama - lihtsalt iseloomu ei ole ja kõik. Nii väga meeldib süüa!
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Vahelduvpaast. Viie kuuga 20 kilo läinud. Ilma trennita. Heaks abiliseks on äpid. Neid on erinevaid. Suhkur tuleb asendada stevia või muu magusainega.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 09 Juun 2024 18:10 Vahelduvpaast. Viie kuuga 20 kilo läinud. Ilma trennita. Heaks abiliseks on äpid. Neid on erinevaid. Suhkur tuleb asendada stevia või muu magusainega.
Soovita äppe
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juun 2024 17:48 Olen proovinud Ozempicut, praegu püüan Fitlapi jälgida. Tulemus on ikka sama - lihtsalt iseloomu ei ole ja kõik. Nii väga meeldib süüa!
Aga sina proovi neid ühel ajal. Süsti Ozempizut ja siis tee samal ajal Fitlapi. Siis võid üllatuda, et saadki toitumiskavaga hakkama ja kaal langeb. Eraldi ei pruugi jah kumbki mõjuda.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 09 Juun 2024 18:30
Egalitaar kirjutas: 09 Juun 2024 18:10 Vahelduvpaast. Viie kuuga 20 kilo läinud. Ilma trennita. Heaks abiliseks on äpid. Neid on erinevaid. Suhkur tuleb asendada stevia või muu magusainega.
Soovita äppe
Ise kasutasin Fasting Tracker. Aga neid on tohutult palju erinevaid.
Kalla

Postitus Postitas Kalla »

Kus te seda suhkrut sööte? Ma ei kasuta suhkrut ega ammugi asenda.
Külaline

Kalla kirjutas: 09 Juun 2024 22:13
Mina näiteks kasutan smuutides, kookides, isetehtud jäätises ja muudes magustoitudes. Fitlapis on palju retsepte.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juun 2024 22:46
Mina näiteks kasutan smuutides, kookides, isetehtud jäätises ja muudes magustoitudes. Fitlapis on palju retsepte.
Tegin aastaid fitlappi ja polnud kordagi suhkruasendajat vaja. Maitsemeelt tuleb muuta. Kohvi ja teed juua ilma mingi lisandita, ammugi ilma meeta. Smuuti magususe annab banaan või muu magusam mari.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 10 Juun 2024 10:46
Tegin aastaid fitlappi ja polnud kordagi suhkruasendajat vaja. Maitsemeelt tuleb muuta. Kohvi ja teed juua ilma mingi lisandita, ammugi ilma meeta. Smuuti magususe annab banaan või muu magusam mari.
Vaja ei ole, aga võib. Stevia kalorsus on null. Ilmaasjata oma elu kibedaks teha, kibeda kohvi ja tee näol, pole minu meelest mõtet.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 10 Juun 2024 11:13
Külaline kirjutas: 10 Juun 2024 10:46

Vaja ei ole, aga võib. Stevia kalorsus on null. Ilmaasjata oma elu kibedaks teha, kibeda kohvi ja tee näol, pole minu meelest mõtet.
Sul on magusasõltuvus, kui pead suhkruta teed ja kohvi kibedaks. Ei peaks üldse midagi magusat sööma. Milleks süüa steviaga kooke kui võiks selle asemel soolast toitu süüa?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist