Näokreem
-
Külaline
Näokreem
Kas näokreem on naha jaoks tähtis, et kortse vältida ja nahka hoida paremas seisus? Ma olen pidanud näokreemi kasutama hommikul ja õhtul. Sest ilma oli väga ebamugav ja kiskuv tunne. Käisin reisil, unustasin kreemid koju. Nädal aega olin ilma kreemita. Ja see kiskuv ja ebamugav tunne kadus. Nagu poleks kreemi enam vajagi? Kas näokreem on vajalik?
-
Külaline
see oleneb palju ka veest (kui pesed nägu veega). Eesti vesi on väga kare, aga näiteks Aasias hästi pehme.
-
Külaline
Meil on naiste kollektiiv, suht samas vanuses oleme ka. Tean, et osad meist kaustavad kreeme igapäevaselt ja osad mitte kunagi. Vahet pole meil mingisugust kokkuvõttes. Ma ise kasutan kreeme rohkem selle pärast, et meeldiv lõhn ja mõnus määrida. Mingit erilist kasu nahale ma tegelikult ei ootagi.
-
Külaline
Kui reisil oled soojal maal, erineva niiskusega keskkonnas, on täiesti võimalik, et mingil perioodil pole kreemi vajagi. Laiemas mõttes sõltub vajadus eesmärgist, mida konkreetselt soovid. Kui on kuiv nahk ja sa seda ei niisuta, juhtub sama nagu kõrbes, kus kaua pole sadanud - mida vanem oled, seda kergemini kortsud nähtvale ilmuvad. Kui võtta kaks samavanust inimest, ühel kuiv nahk ja teisel pigem rasvasem, kumbki kreeme ei kasuta, siis varsti näeb see kuiva naha omanik märgatavalt vanem välja. Kui eesmärgiks on kortse vähendada, siis on jälle teised kreemid, näiteks peptiididega, mis nn lõõgastavad kortsu, takistades selle süvenemist. Kreemidega saab takistada näo alumise poole kiiret allavajumist, vähendada kortse, parandada jumet ja üldist toonud. Aga, alates 35+ tuleks pigem seerumeid eelistada.
Kui soov on veel ka 60+ aastates 10 aastat noorem välja näha ilma opita, siis see on ka täiesti võimalik, aga eeldaks süstemaatilist investeeringut näohooldusesse ja kodus hästi läbimõeldud koostisosadega seerumite kasutamist.
Kui soov on veel ka 60+ aastates 10 aastat noorem välja näha ilma opita, siis see on ka täiesti võimalik, aga eeldaks süstemaatilist investeeringut näohooldusesse ja kodus hästi läbimõeldud koostisosadega seerumite kasutamist.
-
Külaline
Ei usu.Külaline kirjutas: ↑29 Mai 2025 15:50Kui soov on veel ka 60+ aastates 10 aastat noorem välja näha ilma opita, siis see on ka täiesti võimalik, aga eeldaks süstemaatilist investeeringut näohooldusesse ja kodus hästi läbimõeldud koostisosadega seerumite kasutamist.
Käisin ühe poe kosmeetika osakonnas ja seal üks müüja osutas teisele müüjale ja ütles, et kogu aeg kasutab ja et näeb vanusest parem välja, samas kui tema ema on sama vana ja näeb kehvem välja, pole kasutanud. Nii et on võimalik küll. Kui nahka hooldada, sellel on ju ka tulemused, ega's niisama sinna näkku midagi ei määri.
-
Külaline
Miks?Külaline kirjutas: ↑29 Mai 2025 15:50Aga, alates 35+ tuleks pigem seerumeid eelistada.
Minu teada kasutatakse seerumit enne kreemi. Seerum üksinda vaevalt et paremat tulemust annab kui koos kreemiga.
Mina olen ka märganud, et näokreem on oluline, kuid see ei pea alati olema raske või liiga paks. Peamine on valida toode vastavalt oma nahatüübile. Mõnikord toetavad seerumid nahka palju paremini, eriti kui need sisaldavad niisutavaid ja toitvaid koostisosi.
Arvan, et kreem on vajalik, kuid oluline on mitte lihtsalt midagi peale kanda, vaid valida see, mis tõesti sobib sinu nahale, või küsida abi kosmetoloogilt.
Mul on 37 aastat ning selle aja jooksul olen aru saanud, et hooldus ei tähenda ainult kreemi, vaid see on terviklik süsteem, mida tuleb enda vajadustele kohandada.
Arvan, et kreem on vajalik, kuid oluline on mitte lihtsalt midagi peale kanda, vaid valida see, mis tõesti sobib sinu nahale, või küsida abi kosmetoloogilt.
Mul on 37 aastat ning selle aja jooksul olen aru saanud, et hooldus ei tähenda ainult kreemi, vaid see on terviklik süsteem, mida tuleb enda vajadustele kohandada.
Mina ostan odavat kreemi, segan kalli seerumiga, siis tuleb selline vahepealne, ega see kreem nii väga odav ka pole, ja enne panekut puhastan nägu, teinekord koorivat kreemi ka, ja silmaümbrust. Kunagi kasutasin maske, aga nendest olen loobunud, kas neist tegelikult mingit kasu ka on, lihtsalt raha raiskamine vist.
-
Külaline
Asi on kreemi või seerumi koostisosades, hind pole mingi tõhususe näitaja. Ise kasutan kolmeeurost kreemi, mille põhiliseks koostisosaks on glütseriin, mitte mineraalõli nagu enamusel ja ei kurda.
-
Külaline
Jah, ainult et vahet pole kas mineraalõli või glütseriin - nii nagu mineraalõli, võib ka glütseiin olla nafrasaaduste kõrvaprodukt. Muidugi, kõike võimalikku võib nahale määrida, sõltuvalt siis teadmistest ja rahalistest võimalustest.Guest kirjutas: ↑09 Juun 2025 19:21 Asi on kreemi või seerumi koostisosades, hind pole mingi tõhususe näitaja. Ise kasutan kolmeeurost kreemi, mille põhiliseks koostisosaks on glütseriin, mitte mineraalõli nagu enamusel ja ei kurda.
-
Külaline
Hommikul võiks SPFi ikka näole panna. Õhtul pesed selle maha ja siis tahab nägu kreemi. Niimoodi lasedki ringiratast, ei saa ühte ilma teiseta. Päris ilma SPFita ka olla ei tahaks, päike tekitab pigmendilaike ja fotovananemist.
Siis paned sinna juurde retinoid-retseptiravimid, mis nägu siledamana hoiavad, aga ka need eeldavad igapäevast SPFi kasutamist ja kuivuse tõttu tahavad ka kreemi.
Siis paned sinna juurde retinoid-retseptiravimid, mis nägu siledamana hoiavad, aga ka need eeldavad igapäevast SPFi kasutamist ja kuivuse tõttu tahavad ka kreemi.
-
Külaline
Päikesekaitsekreemita tõesti suvel välja minna pole hea mõte, aga võid ju kasutada jumestuskreemi, kus päikesekaitse olemas. Ja, lisaks on võimalus suvel kasutada retinali kreemi või seerumit, need päikest ei karda st päikese eest tuleks kaitsta niikuinii, et vältida naha vananemist, aga retinal ei tekita kõrvatoimeid erinevalt retinoididest. Ma ise nii teengi, suvel retinali seerum või kreem ja talvel retinol. Retinali tooteid on erinevaid, mulle meeldib üks Hispaania variant, aga neid on igasuguseid.Guest kirjutas: ↑23 Juun 2025 17:20 Hommikul võiks SPFi ikka näole panna. Õhtul pesed selle maha ja siis tahab nägu kreemi. Niimoodi lasedki ringiratast, ei saa ühte ilma teiseta. Päris ilma SPFita ka olla ei tahaks, päike tekitab pigmendilaike ja fotovananemist.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline