Esimene küsimus peale oppi, on arstile, et kuidas op läks. Plaanipäraselt. Aga kui ei läinud plaanipäraselt? Tänases õhtulehes jälle üks lugu, kuidas kerge op ei toonud soovituid tulemusi. Inimene ikka vaevades. kirjutab lehte. Niig arstii töö pingeline, siis veel lehes ka. Kuidas oma last hoida, et see pole hea töö. Annad ju parima, öösiti ei saa valvete pärast magada. Kui tuleb viga on selle parandamine pea võimatu.
Laps tahab õppida arstiks
-
Külaline
Laps tahab õppida arstiks
Tahab mu laps minna arstiks õppima. Ma mõtlen, kes, hull, üldse tahab seda. Arstina antakse ju endast parim, aga kui see parim pole piisav. Nii palju räägitakse arstide ringkaitsest. Aga kas see on vähim, mida üldse on, ebaõnnestumise korral. Sest arstil on ka tunded, ta on inimene. Ebaõnnestumine sisendab hirmu. Ja kui öeldakse, eksimine on inimlik. Seda arstina ei saa öelda, sest eksida ei tohi.
Esimene küsimus peale oppi, on arstile, et kuidas op läks. Plaanipäraselt. Aga kui ei läinud plaanipäraselt? Tänases õhtulehes jälle üks lugu, kuidas kerge op ei toonud soovituid tulemusi. Inimene ikka vaevades. kirjutab lehte. Niig arstii töö pingeline, siis veel lehes ka. Kuidas oma last hoida, et see pole hea töö. Annad ju parima, öösiti ei saa valvete pärast magada. Kui tuleb viga on selle parandamine pea võimatu.
-
Külaline
Suure tõenäosusega ta ei saa nagunii arstiteaduskonda sisse. Sinna ei saa isegi kiitusega GAGi lõpetanud.
-
Külaline
Kui sa oled temaga sellestsamast rääkinud, mida siia kirjutasid ning ta ikka tahab, siis nii lihtsalt on ja lase noorel ise otsustada ja ka omad vitsad ise saada.
-
Külaline
Ma ei tea, su väljenduslaad jätab mulje, et küsid pealtnäha üht asja (näe, sinu laps tahab arstiks õppida), aga tegelikult tahad sa siin foorumis ventileerida hoopiski teisel teemal (ravivead, arstide ringkaitse).Guest kirjutas: ↑28 Mai 2025 11:42 Tahab mu laps minna arstiks õppima. Ma mõtlen, kes, hull, üldse tahab seda. Arstina antakse ju endast parim, aga kui see parim pole piisav. Nii palju räägitakse arstide ringkaitsest. Aga kas see on vähim, mida üldse on, ebaõnnestumise korral. Sest arstil on ka tunded, ta on inimene. Ebaõnnestumine sisendab hirmu. Ja kui öeldakse, eksimine on inimlik. Seda arstina ei saa öelda, sest eksida ei tohi.
Vigu tuleb ette absoluutselt igal elualal. Täpselt samamoodi saab su laps kriitilist tagasisidet autoremondilukksepana, kui auto pole korda tehtud. Või kellassepana, kui kell ikka ei käi, või muruniitjana, kui rohututid on endiselt kasvama jäetud. Hull lugu oleks see, kui peaks kehtestatama need ametid, mille suhtes tohib probleemide korral kriitilist tagasisidet edastada, ja sellised ametid, mille puhul seda teha üldse ei tohigi. Siis oleks tõesti kuri karjas ja tolle ameti pidajate töökvaliteet käiks ikka väga kiiresti uskumatult alla.
Sinu laps aga valib endale ameti ikkagi ise. Rääkida ja hirmutada võid teda kõikide elukutsete osas, aga otsus on siiski noore teha. Sa ei maini isegi oma lapse vanust, et kas ta on praegu 18 või 5 aastat vana.
-
Külaline
Halvad võrdlused. Arstide vead on sageli fataalsed. Ringkaitse ei aita su oma hingepiinu leevendada, kui oled saatusliku vea teinud. Ma kindlasti ei taha töötada sellistel töökohtadel, kus üks vale liigutus või otsus võib muuta kellegi teise inimese saatust totaalselt, nt lendur, kirurgGuest kirjutas: ↑28 Mai 2025 12:35Ma ei tea, su väljenduslaad jätab mulje, et küsid pealtnäha üht asja (näe, sinu laps tahab arstiks õppida), aga tegelikult tahad sa siin foorumis ventileerida hoopiski teisel teemal (ravivead, arstide ringkaitse).Guest kirjutas: ↑28 Mai 2025 11:42 Tahab mu laps minna arstiks õppima. Ma mõtlen, kes, hull, üldse tahab seda. Arstina antakse ju endast parim, aga kui see parim pole piisav. Nii palju räägitakse arstide ringkaitsest. Aga kas see on vähim, mida üldse on, ebaõnnestumise korral. Sest arstil on ka tunded, ta on inimene. Ebaõnnestumine sisendab hirmu. Ja kui öeldakse, eksimine on inimlik. Seda arstina ei saa öelda, sest eksida ei tohi.
Vigu tuleb ette absoluutselt igal elualal. Täpselt samamoodi saab su laps kriitilist tagasisidet autoremondilukksepana, kui auto pole korda tehtud. Või kellassepana, kui kell ikka ei käi, või muruniitjana, kui rohututid on endiselt kasvama jäetud. Hull lugu oleks see, kui peaks kehtestatama need ametid, mille suhtes tohib probleemide korral kriitilist tagasisidet edastada, ja sellised ametid, mille puhul seda teha üldse ei tohigi. Siis oleks tõesti kuri karjas ja tolle ameti pidajate töökvaliteet käiks ikka väga kiiresti uskumatult alla.
Sinu laps aga valib endale ameti ikkagi ise. Rääkida ja hirmutada võid teda kõikide elukutsete osas, aga otsus on siiski noore teha. Sa ei maini isegi oma lapse vanust, et kas ta on praegu 18 või 5 aastat vana.
-
Külaline
TA väljenduslaad jätab pigem mulje, et pole eestlane. Sõnajärg, komade puudumine.
-
Külaline
Väljenduslaad ei jäta sugugi muljet, et tahab ventileerida ringkaitse teemal. Sest vastupidi, ta ütleb, et ringkaitse ei kaitse arsti tema enda tunnete eest.Guest kirjutas: ↑28 Mai 2025 12:35Ma ei tea, su väljenduslaad jätab mulje, et küsid pealtnäha üht asja (näe, sinu laps tahab arstiks õppida), aga tegelikult tahad sa siin foorumis ventileerida hoopiski teisel teemal (ravivead, arstide ringkaitse).Guest kirjutas: ↑28 Mai 2025 11:42 Tahab mu laps minna arstiks õppima. Ma mõtlen, kes, hull, üldse tahab seda. Arstina antakse ju endast parim, aga kui see parim pole piisav. Nii palju räägitakse arstide ringkaitsest. Aga kas see on vähim, mida üldse on, ebaõnnestumise korral. Sest arstil on ka tunded, ta on inimene. Ebaõnnestumine sisendab hirmu. Ja kui öeldakse, eksimine on inimlik. Seda arstina ei saa öelda, sest eksida ei tohi.
-
Külaline
Ühesõnaga sa arvad, et arste ei peaks maailmas olemas olema? Õigemini, et ükski hea inimene ei tohiks arstiks minna? Mõtle uuesti.Guest kirjutas: ↑28 Mai 2025 12:53 Halvad võrdlused. Arstide vead on sageli fataalsed. Ringkaitse ei aita su oma hingepiinu leevendada, kui oled saatusliku vea teinud. Ma kindlasti ei taha töötada sellistel töökohtadel, kus üks vale liigutus või otsus võib muuta kellegi teise inimese saatust totaalselt, nt lendur, kirurg
Õige, üks arsti liigutus muudab saatust. Millegipärast mõtled sina siin all ainult negatiivset, aga tegelikult muudavad arstid saatusi iga päev, iga tund - ja positiivses suunas - seda nimetatakse ravimiseks. Miks sa keskendud arsti ametis just võimalikule veale, kui ometi peamine osa arsti tööst on inimeste aitamine, nende elu paremaks muutmine.
-
Külaline
Miks ei peaks arste olemas olema? Lihtsalt mina ei kannataks sellist pinget välja ja oma lastele ka ei soovitaks.Guest kirjutas: ↑28 Mai 2025 13:08Ühesõnaga sa arvad, et arste ei peaks maailmas olemas olema? Õigemini, et ükski hea inimene ei tohiks arstiks minna? Mõtle uuesti.Guest kirjutas: ↑28 Mai 2025 12:53 Halvad võrdlused. Arstide vead on sageli fataalsed. Ringkaitse ei aita su oma hingepiinu leevendada, kui oled saatusliku vea teinud. Ma kindlasti ei taha töötada sellistel töökohtadel, kus üks vale liigutus või otsus võib muuta kellegi teise inimese saatust totaalselt, nt lendur, kirurg
Õige, üks arsti liigutus muudab saatust. Millegipärast mõtled sina siin all ainult negatiivset, aga tegelikult muudavad arstid saatusi iga päev, iga tund - ja positiivses suunas - seda nimetatakse ravimiseks. Miks sa keskendud arsti ametis just võimalikule veale, kui ometi peamine osa arsti tööst on inimeste aitamine, nende elu paremaks muutmine.
-
Külaline
Aga laps pole ju sinu omand. Tema otsustab ise, mida ta teeb. Laps pole sina ja tema võib tunda hoopis teisiti.Guest kirjutas: ↑28 Mai 2025 13:18Miks ei peaks arste olemas olema? Lihtsalt mina ei kannataks sellist pinget välja ja oma lastele ka ei soovitaks.Guest kirjutas: ↑28 Mai 2025 13:08Ühesõnaga sa arvad, et arste ei peaks maailmas olemas olema? Õigemini, et ükski hea inimene ei tohiks arstiks minna? Mõtle uuesti.Guest kirjutas: ↑28 Mai 2025 12:53 Halvad võrdlused. Arstide vead on sageli fataalsed. Ringkaitse ei aita su oma hingepiinu leevendada, kui oled saatusliku vea teinud. Ma kindlasti ei taha töötada sellistel töökohtadel, kus üks vale liigutus või otsus võib muuta kellegi teise inimese saatust totaalselt, nt lendur, kirurg
-
Külaline
Laps muidugi otsustab ise. Tavaliselt neef, kes tunnevad, et tahavad arstiks saada, teavad ka arvestada selle ameti pahupoolega. Kellele üks või teine asi(eetika, konfidentsiaalsus, suur vastutus jne) ei sobi, need ikka seda ei õpi või jätavad pooleli, kui selgub, et liig on.
Võib-olla su laps just tahabki sellist närvikõdi ja pidevat vastutust oma elus.
Võib-olla su laps just tahabki sellist närvikõdi ja pidevat vastutust oma elus.
-
Külaline
Milleks muretseda - kui laps ise tahab hakata arstiks, siis on tal "jumala kompleks" (e mina otsustan inimeste elu ja surma üle) täitsa olemas ja ta saab hakkama. Ära projitseeri oma tundeid lapsele.
-
Külaline
Laps tehku ikka oma valikud ise. Pole mõtet õppida eriala, mis ei huvita.
-
Külaline
Kas sa oled see ema, kes viimased 10 aastat põrandal maas nutab?Guest kirjutas: ↑28 Mai 2025 13:18Miks ei peaks arste olemas olema? Lihtsalt mina ei kannataks sellist pinget välja ja oma lastele ka ei soovitaks.Guest kirjutas: ↑28 Mai 2025 13:08Ühesõnaga sa arvad, et arste ei peaks maailmas olemas olema? Õigemini, et ükski hea inimene ei tohiks arstiks minna? Mõtle uuesti.Guest kirjutas: ↑28 Mai 2025 12:53 Halvad võrdlused. Arstide vead on sageli fataalsed. Ringkaitse ei aita su oma hingepiinu leevendada, kui oled saatusliku vea teinud. Ma kindlasti ei taha töötada sellistel töökohtadel, kus üks vale liigutus või otsus võib muuta kellegi teise inimese saatust totaalselt, nt lendur, kirurg
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑28 Mai 2025 19:53Kas sa oled see ema, kes viimased 10 aastat põrandal maas nutab?Guest kirjutas: ↑28 Mai 2025 13:18Miks ei peaks arste olemas olema? Lihtsalt mina ei kannataks sellist pinget välja ja oma lastele ka ei soovitaks.Guest kirjutas: ↑28 Mai 2025 13:08 Ühesõnaga sa arvad, et arste ei peaks maailmas olemas olema? Õigemini, et ükski hea inimene ei tohiks arstiks minna? Mõtle uuesti.
Tundub nii küll
-
Külaline
Las laps kandideerib sinna kuhu tahab. Arstiteaduskonnas on palju erialasid, mõnel on peaaegu võimatu ravivaigasid teha, mõnel peab pidevalt patsientide rahulolematusega võitlema. Spetsialiseerumine toimub hiljem, selleks ajaks on laps ilmselt juba aru saanud mis teda rohkem huvitab. kes kommenteeris et isegi GAGi kiitusega lõpetanud ei saa (misasi on üldse kiitusega lõpetamine, et ühes või mitmes aines said kituse?), see tõesti ei taga, isegi medaliga lõpetamine ei taga.
Minu laps lõpetas Reaalkooli meditsiiinisuunaga klassi medaliga, riigieksamid tegi väga hästi, akadeemiline test tagas sissersaamise TÜ-sse mis iganes erialale va arstiteadus, aga vestlused tal nii hästi ei läinud, langes pingereas kogu aeg. Sai arstiteaduskonda siiski kindlat sisse, läks kaitseväkke kuigim oleks vabastuse saanud (neil oli klassis mingi kokkulepe, et klassiga kaitseväkke, aga lõpuks oli tema ainuke, kes hoolimata vabastusest läks). Sai kaitseväes parameediku kutse, jäi oma esialgsele erialavalikule kindlaks ja nüüd õpib arstiteduskonnas. Ta on küll välja mõelnud, mis oleks tema plaan A või B residentuuri kandideerimisel, aga sinna on veel paar aastat aega. Kas ta saab sinna kuhu soovis või peab hoopism plaan C-ga leppima näitab aeg.
Üle mõelda ei maksa ja kui last eriala huivitab ja ta sisse saab, siis on kõik tema teha mis valikud hiljem võimalikud on.
Minu laps lõpetas Reaalkooli meditsiiinisuunaga klassi medaliga, riigieksamid tegi väga hästi, akadeemiline test tagas sissersaamise TÜ-sse mis iganes erialale va arstiteadus, aga vestlused tal nii hästi ei läinud, langes pingereas kogu aeg. Sai arstiteaduskonda siiski kindlat sisse, läks kaitseväkke kuigim oleks vabastuse saanud (neil oli klassis mingi kokkulepe, et klassiga kaitseväkke, aga lõpuks oli tema ainuke, kes hoolimata vabastusest läks). Sai kaitseväes parameediku kutse, jäi oma esialgsele erialavalikule kindlaks ja nüüd õpib arstiteduskonnas. Ta on küll välja mõelnud, mis oleks tema plaan A või B residentuuri kandideerimisel, aga sinna on veel paar aastat aega. Kas ta saab sinna kuhu soovis või peab hoopism plaan C-ga leppima näitab aeg.
Üle mõelda ei maksa ja kui last eriala huivitab ja ta sisse saab, siis on kõik tema teha mis valikud hiljem võimalikud on.
-
Külaline
See teema ei ole sinu lapsest, milleks sellest nii pikalt rääkida.Guest kirjutas: ↑29 Mai 2025 00:14 Las laps kandideerib sinna kuhu tahab. Arstiteaduskonnas on palju erialasid, mõnel on peaaegu võimatu ravivaigasid teha, mõnel peab pidevalt patsientide rahulolematusega võitlema. Spetsialiseerumine toimub hiljem, selleks ajaks on laps ilmselt juba aru saanud mis teda rohkem huvitab. kes kommenteeris et isegi GAGi kiitusega lõpetanud ei saa (misasi on üldse kiitusega lõpetamine, et ühes või mitmes aines said kituse?), see tõesti ei taga, isegi medaliga lõpetamine ei taga.
-
Külaline
Mis sa tühja targutad, keri edasi, kui midagi ei meeldi. Kommentaar oli igati asjakohane.See teema ei ole sinu lapsest, milleks sellest nii pikalt rääkida.
Huvitav, millise elumuutva või ilma eksimusteta ameti esindaja teemaalgataja ise on?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Google [Bot], KollaneBanaan, Kõuts ja 1 külaline