Pesumasin

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Pesumasin

Postitus Postitas Külaline »

Kul on 2 küsimust, millele saab vastata jah või ei.
1. Kas pesumasinal tuleb sahtel seismise ajal eemaldada, ja ära loputada, et masin ei hakkaks hallitama ega tekiks masinasse vastik hais.
2. Kas ämmaga koos elades, tuleb sahtel eemaldada, eelneval põhjusel.
Kaks
Kontakt:

Postitus Postitas Kaks »

Kui elad ämma pinnal ja kasutad ämma peaumasinat, pead hooldama seda ämma nõudmiste kohaselt. Kui on enda pesumasin, hoolda, kuidas vajalikuks pead.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2025 12:18 Kul on 2 küsimust, millele saab vastata jah või ei.
1. Kas pesumasinal tuleb sahtel seismise ajal eemaldada, ja ära loputada, et masin ei hakkaks hallitama ega tekiks masinasse vastik hais.
Pole aimugi, ei kasuta mitte kunagi sahtlit.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2025 12:35
Külaline kirjutas: 25 Juun 2025 12:18 Kul on 2 küsimust, millele saab vastata jah või ei.
Vesi jookseb sul ju ikka masinasse läbi sahtli. Niimoodi on pesumasinad ehitatud. (Kui sul just pealtlaetav pole, mis on täitsa teine teema.) Nii et mõistlik oleks ikkagi aeg-ajalt sahtel üle vaadata ja vajadusel puhastada.
Külaline

Ei ja ei

Küll aga kui kasutad pulbrit, siis see kipub sinna sahtlisse tahapoole kinni jääma ja aegajalt vajab puhastamist.
Külaline

Küsimus ei ole mõeldud neile, kes pesumasina trumlisse otse mingi kapsli viskavad. Mina kasutan eestlaetavat masinat ja pesen geeliga. Geeli valan sahtlisse, mille siis välja tõmban. Kui pesumasin seisab, siis sahtlit ei eemalda, aga paar korda aastas eemaldan sahtli masina küljest ja pesen voolava vee all puhtaks. Geeli kasutamise eelis pulbri ees on see, et pulber võib paakuda sahtli külge, aga geel mitte.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2025 12:38
Vesi jookseb sul ju ikka masinasse läbi sahtli. Niimoodi on pesumasinad ehitatud. (Kui sul just pealtlaetav pole, mis on täitsa teine teema.) Nii et mõistlik oleks ikkagi aeg-ajalt sahtel üle vaadata ja vajadusel puhastada.
Kas see vesi mitte puhas pole?
Külaline

Puhas vesi jah, aga oleneb, kui puhas. Meil nt on rauane, sahtel määrdub ajapikku pruunikaks. Ega sellest lugu pole, midagi ei sega. Pesuvahendi panen otse trumlisse.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2025 13:23Kas see vesi mitte puhas pole?
Puhas vesi jookseb sahtlisse ja viib kaasa seal oleva pesupulbri või pesugeeli.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2025 13:27
Kes see tänapäeval pesupulbrit ja geeli kasutab, kui on olemas kapslid? Mingi 10a tagasi vast sai viimati kasutatud või veelgi varem.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2025 13:23
Hallitus on võimeline ka puhta vee või igasuguse niiskuse mõjul tekkima.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juun 2025 14:12
Kes see tänapäeval pesupulbrit ja geeli kasutab, kui on olemas kapslid? Mingi 10a tagasi vast sai viimati kasutatud või veelgi varem.
Mis need kapslid nii head siis on? Mina kasutan geeli ja olen väga rahul.
kaegu
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas kaegu »

Külaline kirjutas: 25 Juun 2025 17:18

Minu meelest ei ole kapslid üldse head. Toimub jube üledoseerimine ja tulemuseks on need riided, mille haisu tunned meetrite kauguselt, kui omanik möödub. Lisaks on neile lisatud parfüüm valdavalt ebameeldiva lõhnaga. Brrr!
Külaline

kaegu kirjutas: 25 Juun 2025 17:26
Külaline kirjutas: 25 Juun 2025 17:18
Minu meelest ei ole kapslid üldse head. Toimub jube üledoseerimine ja tulemuseks on need riided, mille haisu tunned meetrite kauguselt, kui omanik möödub. Lisaks on neile lisatud parfüüm valdavalt ebameeldiva lõhnaga. Brrr!
Täiessti rumal jutt, vastupidi! Haisedvad need, kes kasutavad pulbreid ja loputusvahendeid. Olen inimestele ka juurde astunud ja märkuse teinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2025 14:12Kes see tänapäeval pesupulbrit ja geeli kasutab, kui on olemas kapslid?
Mina kasutan geeli. Mulle meeldib nii. Sina kasuta kapsleid. Ma alati mõtlen, et kui kapsel seal trumlis "ära sulab", siis kuhu see "sulanud" ollus maandub? Riiete sisse?
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2025 14:35

Väga huvitav väide. Minge peegli ette, alukad rebadele ja vaadake, kas on hallitust. Kui pole siis vist pole ka "igasugust niiskust"?
Kui pesumasina sahtel hallitama läheb siis on selle ruumi temperatuuri ja niiskuse olukord selline, kus seda elamiseks/töötamiseks kasutada ei tohi. Tõmba trussarid pingule ja mine koju.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2025 18:07
Külaline kirjutas: 25 Juun 2025 14:12Kes see tänapäeval pesupulbrit ja geeli kasutab, kui on olemas kapslid?
Mina kasutan geeli. Mulle meeldib nii. Sina kasuta kapsleid. Ma alati mõtlen, et kui kapsel seal trumlis "ära sulab", siis kuhu see "sulanud" ollus maandub? Riiete sisse?
Misasi on sulanud ollus ja kuhu ta maanduma peab? Sulab loomulikult ära nagu sinu geelgi. Kuhu su geel muidu maandub?
Sa vist vana kooli inimene, tänapäevastest asjadest ei jaga. Nõudepesumasinasse kallad ka geeli?
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2025 18:34
Külaline kirjutas: 25 Juun 2025 14:35
Väga huvitav väide. Minge peegli ette, alukad rebadele ja vaadake, kas on hallitust. Kui pole siis vist pole ka "igasugust niiskust"?
Kui pesumasina sahtel hallitama läheb siis on selle ruumi temperatuuri ja niiskuse olukord selline, kus seda elamiseks/töötamiseks kasutada ei tohi. Tõmba trussarid pingule ja mine koju.
Esiteks vahetan ma oma alukaid iga päev, mitte ei ole need niiskuse ja sooja käes kuid järjest.

Teiseks ei ela ma vannitoas. Kui sa elad, ilusat elu!
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2025 18:52
Külaline kirjutas: 25 Juun 2025 18:07
Misasi on sulanud ollus ja kuhu ta maanduma peab? Sulab loomulikult ära nagu sinu geelgi. Kuhu su geel muidu maandub?
Sa vist vana kooli inimene, tänapäevastest asjadest ei jaga. Nõudepesumasinasse kallad ka geeli?
Ma ei tea, mis kooli inimene sa oled, aga palun võta siis teadmiseks, et tõesti, ka nõudepesumasina pesuvahend on geelina saadaval. Ning paljude meelest mõistlikum kasutada, kes kapslist või tabletist tulenevat üledoseerimist ei soovi.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2025 18:52Misasi on sulanud ollus ja kuhu ta maanduma peab? Sulab loomulikult ära nagu sinu geelgi
Pesukapslid koosnevad peamiselt kahest osast:

Väliskest ehk kile: See on pesukapsli kõige erilisem osa. Enamik pesukapsleid kasutab vees lahustuvat polümeeri, mis on tuntud kui polüvinüülalkohol (PVA või PVOH). See materjal on spetsiaalselt disainitud kiiresti ja täielikult lahustuma veega kokkupuutel, vabastades kapslis oleva pesuvahendi. PVA on tuntud ka oma biolagunevate omaduste poolest teatud tingimustes.

Sisu ehk pesuvahend: Kapsli sees on kontsentreeritud segu erinevatest pesuvahendi koostisosadest, mis pakuvad pesule erinevaid eeliseid.

Mulle tundub, et need polümeeri osakesed võivad sattuda riiete sisse. Nagu mikroplast. Äkki ei ole see inimese tervisele hea?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline