Rongisõidud
Rongisõidud
Kas meeldivad? Mõtlen natuke pikemaid, ehk koguni ööbimisega, või siis mitu tundi vältavaid. Minule ei meeldi. Milliseid rongisõite olete ette võtnud, kas jäite rahule? Kuidas seal magada on, rongi rattad ju ragisevad, või kaasajal pole seda probleemi?
-
Külaline
Pole aastaid ööbimisega rongiga sõitnud, aga kui kunagi ammu sai Moskvasse sõidetud sellisega, siis oli väga tore. Ega korralikku und muidugi ei tulnud, aga tore oli ikka.
Mulle tuleb selliste rongidega kohe Poirot meelde millegipärast.
Mulle tuleb selliste rongidega kohe Poirot meelde millegipärast.
-
Külaline
Mulle just meeldib see rongirataste rütmiline ratataa. Nõukaajal sai mitu korda Peterburi, tollasesse Leningradi sõidetud platskaardiga. Lapsed said kõige üleval, pagasiriiulil magada millegipärast. Need nõukaaja rongid, kogu see rahvas, kes seal sõitis, need levivad aroomid ja muu melu oli omaette kogemus.
Moskva vahet on samuti rongiga sõidetud. Seda küll hiljem, juba vabariigi ajal. Ükskord tagasiteel sai meil Vene viisa keskööl läbi, aga natuke oli veel Venemaa territooriumil viibida. Tulime üldse kolmandast riigist ja lennukiga läbi Moskva, aga lennuk hilines 4h ja Tallinna lennuki peale enam ei jõudnud. Oli jahmerdamist Vene piirivalvuritega, kes öösel rongi tulid ja inimesed dokumentide kontrolliks üles ajasid. Aga lõpuks lahendati asi geniaalselt "võimalik vaid Venemaal" stiilis: käsitsi kirjutati vale kuupäev passis õigeks.
Veel olen rongiga sõitnud Indias, USAs ja Rootsis ja vist ka Saksamaal. (See oli ammu, ei mäleta, kas oli rong või metroo.) Indias I klassi vagunis ja seega mingeid erilisi muljeid pole. Nägime küll neid ronge, kus rahvas igal pool, kus sai, rippus. USAst ja Rootsist pole ka mingeid erilisi mälestusi.
Lõuna-Ameerikas aga on populaarsed hoopis ööbussid, mis ka riigist riiki sõidavad. Inglismaalt mandri-Euroopasse samuti. Nendega reisimisest on ka omajagu mälestusi.
Moskva vahet on samuti rongiga sõidetud. Seda küll hiljem, juba vabariigi ajal. Ükskord tagasiteel sai meil Vene viisa keskööl läbi, aga natuke oli veel Venemaa territooriumil viibida. Tulime üldse kolmandast riigist ja lennukiga läbi Moskva, aga lennuk hilines 4h ja Tallinna lennuki peale enam ei jõudnud. Oli jahmerdamist Vene piirivalvuritega, kes öösel rongi tulid ja inimesed dokumentide kontrolliks üles ajasid. Aga lõpuks lahendati asi geniaalselt "võimalik vaid Venemaal" stiilis: käsitsi kirjutati vale kuupäev passis õigeks.
Veel olen rongiga sõitnud Indias, USAs ja Rootsis ja vist ka Saksamaal. (See oli ammu, ei mäleta, kas oli rong või metroo.) Indias I klassi vagunis ja seega mingeid erilisi muljeid pole. Nägime küll neid ronge, kus rahvas igal pool, kus sai, rippus. USAst ja Rootsist pole ka mingeid erilisi mälestusi.
Lõuna-Ameerikas aga on populaarsed hoopis ööbussid, mis ka riigist riiki sõidavad. Inglismaalt mandri-Euroopasse samuti. Nendega reisimisest on ka omajagu mälestusi.
-
Külaline
Jaapanis on väga ägedad rongid. TA võiks sinna minna ja siis tagasi tulles muljetada, kuidas meeldis.
-
Külaline
Tänapäeval elektrirongid sõidavad üsna vaikselt ja sujuvalt.
Ööbimisega sõitnud ei ole. Aga olen Saksamaal kiirrongiga sõitnud ja Soomes Helsinkist Turku. Nagu sujuv bussisõit.
Ööbimisega sõitnud ei ole. Aga olen Saksamaal kiirrongiga sõitnud ja Soomes Helsinkist Turku. Nagu sujuv bussisõit.
-
Külaline
Minule meeldib rongiga reisida. Näiteks Skandinaavias ja Saksamaal on selleks suurepärased võimalused. Pikki vahemaid läbida on rongiga mõnusam kui lennukiga. Meeldib rongis magada, mõtlen siis eraldi kupeed, mis on privaatne ja mõnus. Magad öö ära ja hommikul oled juba uues sihtkohas. Mulle nii meeldib.
Londonist Edinbughi rongiga minek oli minu jaoks üks parimad reisielamusi üldse. Iga kell läheks uuesti.
-
Külaline
Minu üks lemmik reisimisviise on just rongiga. Olen küllaltki palju Euroopas rongiga ringi liigelnud ja pole mitte kunagi pidanud pettuma. Eriti meeldivad öörongid, kus astud õhtul kupeesse ja hommikul oled sihtkohas.
-
Külaline
Kunagi sõitsin kupees Moskvast Tallinna. Neljane kupee oli, seltskond kolm poissi ja noor neiu. Kõik vanuses 20-30. Sai ikka päris mitu shampust ära joodud, mida mingist naabervagunist sai ostmas käidud. Tamburis suitsu tehtud. Lõpuks vagunisaatja käest veel üks õlu välja kaubeldud või ostetud. Neiu läks kuskil Jõhvis maha, meie ärkasime Tallinnas. Pea kergelt valutas. Oh noorus noorus.
Paar korda olen ka kaine peaga sõitnud. Tallinn-Piiter, Taskent-Moskva neli ööd ja kolm päeva. Praegu ei viitsi rohkem pajatada.
Paar korda olen ka kaine peaga sõitnud. Tallinn-Piiter, Taskent-Moskva neli ööd ja kolm päeva. Praegu ei viitsi rohkem pajatada.
-
Külaline
Helsingi - Kolari öörong Levi suusakeskusesse soiduks. Kupee oli tibatilluke ja ilma õhuta. Kul akna avasime, oli külm. Laps läks magama ”kolmandale korrusele” ja ma kartsin, et ta kukub sealt alla. Restoranvagunit polnud, õnneks oli kotis voileibu. Tagasiteel oli lahe, kuidas laplased autosid Helsingisse saatsid - auto läks platvormile ja votmed kappi. Sihtkohas aeti auto maha, omanikku kaasas ei olnud.
Aga omaaegse Moskva rongi platskaart ja eriti kahene kupee olid nagu lukshotell lappi viiva rongi kõrval.
Öörongiga soitsin veel kummekond aastat tagasi Gruusias Tbilisist Batumisse - punaste sametkardinatega nõuka-aegne kandiline rong oli ja restoranvagun.
Aga omaaegse Moskva rongi platskaart ja eriti kahene kupee olid nagu lukshotell lappi viiva rongi kõrval.
Öörongiga soitsin veel kummekond aastat tagasi Gruusias Tbilisist Batumisse - punaste sametkardinatega nõuka-aegne kandiline rong oli ja restoranvagun.
-
Külaline
rongireisimine väga meeldib, ja rongis magan ideaalselt. Nagu titt vankris 
Tallinnast Peterburi ja Moskvasse, Stockholmist Põhja-Rootsi on olnud pikemad sõidud. Aga hea meelega võtaks ette mõne Euroopat läbiva reisi.
Tallinnast Peterburi ja Moskvasse, Stockholmist Põhja-Rootsi on olnud pikemad sõidud. Aga hea meelega võtaks ette mõne Euroopat läbiva reisi.
-
Külaline
Mul on plaanis rongireis läbi euroopa. Loen hoolega kõiki reisiajakirju ja viin ennast oludega kurssi. Planeerimist on päris palju, aga see on seda väärt.Külaline kirjutas: ↑04 Mai 2026 11:44 rongireisimine väga meeldib, ja rongis magan ideaalselt. Nagu titt vankris
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist