Põhikooli lõpetamine - kas poistele ka lilli viia?
-
Külaline
Põhikooli lõpetamine - kas poistele ka lilli viia?
Imelik küsimus, tean, et mu teismelisel on mingist lillest täiesti savi. Aga see on mul esimese lapse lõpetamine ja pole varem põhikooli lõpetamistel käinud, enda lõpetamistest ei mäleta midagi. Ülikoolis said küll lilli ka poisid, ekstra vaatasin piltidelt järele. Kuna meil sugulasi linnas pole, siis kas ostan ise mingi kimbu või on see liiga üle võlli ja poistele tavapäraselt ei anta? Ja kas peaksin tema sõpradele ka viima, kes meil lähedasemad? Milline on kombestik?
-
Külaline
Viiakse küll. Pärast tehakse pilti, kõigil on lilled käes. Su poeg torkaks silma, kui temal üksi ei oleks. Muidugi võid viia ka oma poja sõpradele lilli, kui tahad, lapsed ise viivad oma lemmikõpetajatele. Kui arvad, et pojal neist lilledest savi, võid lisaks ju mingi kommikarbi või muu nänni osta.
-
Külaline
Ei häbene, kardan, et silmad lähevad märjaks peale seda lõpueksamite ja sisseastumise saagatKülaline kirjutas: ↑18 Juun 2024 20:13Häbened viia?
-
Külaline
Meie lapsel oli vähe õnnitlejaid ja ostsime korraga mitu kimpu.
-
Külaline
Ikka viia, muidugi. Nukker ju oleks, kui teistel sületäis lilli ja temal mitte.
-
Külaline
Kellel nukker? Lapsevanemal? Lapsevanem võiks oma last ikka niipalju tunda, et teada, kas ta soovib lilli või mitte. Mina nt. lähen homme lõpetamisele ja lilli ei vii. Lõpetaja (ei ole minu laps) ei soovi. No miks ma siis pean talle lilli peale suruma? Saab midagi muud, ilma ei jää.Külaline kirjutas: ↑18 Juun 2024 20:58 Ikka viia, muidugi. Nukker ju oleks, kui teistel sületäis lilli ja temal mitte.
-
Külaline
Mis nad selle kommikarbi või muu nänniga seal aktusel peale hakkavad? Võtavad ka pildile?Külaline kirjutas: ↑18 Juun 2024 20:20 Kui arvad, et pojal neist lilledest savi, võid lisaks ju mingi kommikarbi või muu nänni osta.
-
Külaline
Miks peab pildile midagi peale lõputunnistuse võtma?
-
Külaline
Viid lilled ja saad need pärast omale.
-
Külaline
No tavaliselt need lilled ju võetakse ka piltidele, mis neile seal pärast aktust kingitakse sugulaste-sõprade poolt.Külaline kirjutas: ↑18 Juun 2024 22:29Miks peab pildile midagi peale lõputunnistuse võtma?
-
Külaline
Mina pole lapse sõpradele viinud ja ma ei tea ka, et keegi tema sõprade vanematest oleks viinud. Aga enda lapsele ikka mingi lilleõis või kimp või mis talle tundub sobivat, minu laps on sõpradelt ka õhupalli näiteks saanud.
Minu käes olid aktuse ajal ka need lilled, mida laps soovis oma lemmikõpetajatele anda. Ilma lilledeta küll kedagi ei mäleta et oleks lõpupildil olnud.
Minu käes olid aktuse ajal ka need lilled, mida laps soovis oma lemmikõpetajatele anda. Ilma lilledeta küll kedagi ei mäleta et oleks lõpupildil olnud.
-
Külaline
Lõpuaktuste klassipilte vaadates on kõigil lilled süles. Töinavat vanemat ei pane seal keegi tähele, kõik on keskendunud oma päevale. Seda, kui kellelgi ainukesena lilli poleks pandakse küll tähele.
-
Külaline
Kes paneb? Lõpetamisel on väga palju sagimist, ei hakka keegi kellegi lilli lugema. Või kas sa võtad pärast oma lapse lõpupildid ette ja hakkad vaatama, kellel kui palju lilli käes on? Või teeb seda su laps? Mind küll ei huvita vähimatki kas kellelgi lilled on või mitte. Tähtis on see, mida laps ise tahab. Kui laps lilli ei taha, siis miks talle neid peale suruda? Kui tahab, siis loomulikult lilled. Kui tal on lilledest ükskõik, aga otseselt vastu pole, siis ikka viiks midagi, mida kodus hiljem ise imetleda saaks. Küll aga laseks lapsel õpetaja(te)le lilli viia.Külaline kirjutas: ↑19 Juun 2024 00:32 Lõpuaktuste klassipilte vaadates on kõigil lilled süles. Töinavat vanemat ei pane seal keegi tähele, kõik on keskendunud oma päevale. Seda, kui kellelgi ainukesena lilli poleks pandakse küll tähele.
-
Külaline
Kle ära tule ajamaKülaline kirjutas: ↑19 Juun 2024 00:47Kes paneb? Lõpetamisel on väga palju sagimist, ei hakka keegi kellegi lilli lugema. Või kas sa võtad pärast oma lapse lõpupildid ette ja hakkad vaatama, kellel kui palju lilli käes on? Või teeb seda su laps? Mind küll ei huvita vähimatki kas kellelgi lilled on või mitte. Tähtis on see, mida laps ise tahab. Kui laps lilli ei taha, siis miks talle neid peale suruda? Kui tahab, siis loomulikult lilled. Kui tal on lilledest ükskõik, aga otseselt vastu pole, siis ikka viiks midagi, mida kodus hiljem ise imetleda saaks. Küll aga laseks lapsel õpetaja(te)le lilli viia.Külaline kirjutas: ↑19 Juun 2024 00:32 Lõpuaktuste klassipilte vaadates on kõigil lilled süles. Töinavat vanemat ei pane seal keegi tähele, kõik on keskendunud oma päevale. Seda, kui kellelgi ainukesena lilli poleks pandakse küll tähele.
Üksikhaaval keegi tõesti kontrollima pildilt ei hakka kas kellelgi on 10 lilleõit või 20, kus sul selline mõte tuli üldsegi? Mitte midagi vs lilled on väga aru saada, erandid paistavad silma, tahad või mitte.
Kui laps lilli ei taha, siis küll. Seni pole kohanud lõpetajat kes teistest eristuda sooviks ja ilma lilledeta oleks
-
JoHo
Ei paista pildilt midagi, kas on kõigil lilled süles või ei ole. Käisin just siinse teema peale oma poisi lõpupilti vaatamas ja neil esireas istuvad poisid ja keskel klassijuhata - klassijuhatajal ainukesena lilled kaasas, poisid kõik ilma. Taga seisavad kaks rida tüdrukuid, osadel paistavad lilled kaasas, osadel mitte.
Kogu lennu pilt on veelgi tihedam, seal pole ammugi aru saada, kas lilled lihtsalt ei paista välja või ei võetudki pildile.
Kogu lennu pilt on veelgi tihedam, seal pole ammugi aru saada, kas lilled lihtsalt ei paista välja või ei võetudki pildile.
-
Külaline
Paistab vägagi. Source, enda lõpupilt, lähikondlaste lõpupildid. Klassipildid kus 5 paraleeli ühel pildil ja 500 matsi koos, siis küll ei paista jah.JoHo kirjutas: ↑19 Juun 2024 13:50 Ei paista pildilt midagi, kas on kõigil lilled süles või ei ole. Käisin just siinse teema peale oma poisi lõpupilti vaatamas ja neil esireas istuvad poisid ja keskel klassijuhata - klassijuhatajal ainukesena lilled kaasas, poisid kõik ilma. Taga seisavad kaks rida tüdrukuid, osadel paistavad lilled kaasas, osadel mitte.
-
Külaline
Sa unustasid öelda, et kes need KÕIK nüüd on ja miks see neile KÕIGILE peaks probleem olema, et mõnel lapsel lilli pole. Need KÕIK siis ilmselt juurdlevad ka selle üle, miks Maril on mitu uhket kimpu ja Mallel ainult paar lilleõit? Miks see sinu jaoks probleem on kui mõnel lapsel pole lilli?Kle ära tule ajama, kui lõpupildi reas on kõikidel lillesülem käes ja üks laps seisab seal tühjade kätega siis seda panevad kõik tähele.
Üksikhaaval keegi tõesti kontrollima pildilt ei hakka kas kellelgi on 10 lilleõit või 20, kus sul selline mõte tuli üldsegi? Mitte midagi vs lilled on väga aru saada, erandid paistavad silma, tahad või mitte.
Mina nt. olen. Ja rohkem kui ühte. Ühele neist näiteks ei meeldi üldse lõikelilled. Ja pole neil olnud ka mingit probleemi sellega, et nad pildil ilma lilledeta on. Usu mind, neil lastel, kes ise lilli ei taha, pole mitte mingit probleemi, et nad lillede poolest eristuvad. Probleem on ainult neil, kes tahaks lilli, aga kellele neid mingil põhjusel ei tooda. Aga ma loodan väga, et kui klassis on mõni selline laps, kellega nii võib minna, siis paneb keegi teda tähele ja leiab ka talle mõne lilleõie.Kui laps lilli ei taha, siis küll. Seni pole kohanud lõpetajat kes teistest eristuda sooviks ja ilma lilledeta oleks
-
Külaline
Küsimus pole selles, mis paistab teistele ja mida poja ema tunneb. Poeg saab lilled hoiule anda, kui pildile neid ei taha. Põhikooli lõpp tundub paljudele lastele tähtsam sündmus kui gümna lõpp, esimene suur lõpetamine. Paljud mäletavad, kuidas põhikooli lõpus oldi mukitud ja suurte kleitidega, keskkonolis juba märgatavalt tagasihoidlikumalt. Lillede kinkimine sünnipäevaks ja lõpetamiseks on kombestik, kui lilli ei kingi, kingitakse midagi muud. Kujundab lapse enesehinnangut. Kui just laps pole ema palunud kindlasti mitte lilli kinkida. Põhikoolilaps teab väga hästi tavasid ja lillede kinkimise kommet.JoHo kirjutas: ↑19 Juun 2024 13:50 Ei paista pildilt midagi, kas on kõigil lilled süles või ei ole. Käisin just siinse teema peale oma poisi lõpupilti vaatamas ja neil esireas istuvad poisid ja keskel klassijuhata - klassijuhatajal ainukesena lilled kaasas, poisid kõik ilma. Taga seisavad kaks rida tüdrukuid, osadel paistavad lilled kaasas, osadel mitte.
-
Külaline
Kui ennast ei koti siis muidugi saatke lapsed ilma ühegi lilleõieta, kingita, kallistuseta jne aktusele. Pole minu lapsed, suva. Kõrvalt natsa kahju vaadata kui kellelgi lilli pole sest vanematel pole raha osta. Või, kas vanematele tõesti läheb oma laps nii vähe korda, viitsita lilligi tuua. Need on paratamatult esimesed mõtted.Külaline kirjutas: ↑19 Juun 2024 13:58Sa unustasid öelda, et kes need KÕIK nüüd on ja miks see neile KÕIGILE peaks probleem olema, et mõnel lapsel lilli pole. Need KÕIK siis ilmselt juurdlevad ka selle üle, miks Maril on mitu uhket kimpu ja Mallel ainult paar lilleõit? Miks see sinu jaoks probleem on kui mõnel lapsel pole lilli?Kle ära tule ajama, kui lõpupildi reas on kõikidel lillesülem käes ja üks laps seisab seal tühjade kätega siis seda panevad kõik tähele.
Mina nt. olen. Ja rohkem kui ühte. Ühele neist näiteks ei meeldi üldse lõikelilled. Ja pole neil olnud ka mingit probleemi sellega, et nad pildil ilma lilledeta on. Usu mind, neil lastel, kes ise lilli ei taha, pole mitte mingit probleemi, et nad lillede poolest eristuvad. Probleem on ainult neil, kes tahaks lilli, aga kellele neid mingil põhjusel ei tooda. Aga ma loodan väga, et kui klassis on mõni selline laps, kellega nii võib minna, siis paneb keegi teda tähele ja leiab ka talle mõne lilleõie.Kui laps lilli ei taha, siis küll. Seni pole kohanud lõpetajat kes teistest eristuda sooviks ja ilma lilledeta oleks
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist