Kaunid lasteraamatud

1-6 aastased
Vasta
Külaline

Kaunid lasteraamatud

Postitus Postitas Külaline »

Soovitage lasteraamatuid, mis on sisult vahvad, kuid milles on ka illustratsioonid hästi omapärased, ehedad ja kaunid. Enda lapsepõlvest on eriliselt hinge jäänud mõned Piret Raua ja Edgar Valteri teoste illustratsioonid, ka Laura lugude sari ja Mae Kivilo teatriraamat (jah, olen veel üsna noor). Suur Päkapikuraamat meeldib väga! Pettson, Pipi niigi tuntud! Aga ehk teate soovitada ka tõlkekirjandust, mis kasvõi viimastel aastatel ilmunud ja kuidagi silma paistnud maitseka ja armsana. Eesti pärlid ka ilmselgelt teretulnud. Kahju lihtsalt, et paljud uued lasteraamatud kuidagi klanitud ja hingetud on.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2025 23:48 Soovitage lasteraamatuid, mis on sisult vahvad, kuid milles on ka illustratsioonid hästi omapärased, ehedad ja kaunid. Enda lapsepõlvest on eriliselt hinge jäänud mõned Piret Raua ja Edgar Valteri teoste illustratsioonid, ka Laura lugude sari ja Mae Kivilo teatriraamat (jah, olen veel üsna noor). Suur Päkapikuraamat meeldib väga! Pettson, Pipi niigi tuntud! Aga ehk teate soovitada ka tõlkekirjandust, mis kasvõi viimastel aastatel ilmunud ja kuidagi silma paistnud maitseka ja armsana. Eesti pärlid ka ilmselgelt teretulnud. Kahju lihtsalt, et paljud uued lasteraamatud kuidagi klanitud ja hingetud on.
Minu lapsele ja ka mulle meeldis väga Kairi Look "Piia Präänik ja sõnasööbik"
See sõnasööbik oli üks äge ja vahva väljanägemisega tegelane 😁
Külaline

Hästi omapärane ja illustratsioonikeskne on "Röövikul on kõht tühi". Minu lapsele väga meeldib. Küll aga on see palju lühem, kui teemaalgatuses toodud näited, nt Pipi.
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Väga raske konkreetselt soovitada, eriti kui ei tea lapse vanust ja eelistusi. Mu enda lastele, kui nad nii kolme-neljased olid, meeldisid muuhulgas näiteks Tony Wolfi joonistustega raamatud.
Soovitan hakata lastega raamatukogus käima. Kui lasteraamatukogu jääb kodust kaugele, siis kohalikes haruraamatukogudes on lasteosakonnad, ja need on enamasti hästi toredad paigad, paljudes on mängunurk, lugemispesa jne. Seal saate raamatuid vaadata ja valida, palju kulub. Seljakott kaasa ja tarige saak koju.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist