Anonüümid

vana hea klassika
Vasta
Juustup

Anonüümid

Postitus Postitas Juustup »

Tere!

Nagu ka PK foorumis on ka siin tekkinud väga palju ebameeldivaid vestlusi, seda ennekõike anonüümide poolt.Minu küsimus seisneb selles, et miks te "külalised" registreeruda ei soovi? Puhtinimlik huvi..
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mina olen registreeritud liige, aga vahel kirjutan ka külalisena. Ei oskagi öelda, miks. Mingit jama ma omast arust siin ei kirjuta ja teiste vastu ebaviisakas ei ole. Lihtsalt mõned postitused teen külalisena. Võimalik, et PK ajast jäänud "sundkäitumine". 😉
Külaline

Mina olen ammu registreeritud.
Külaline

Juustup kirjutas: 20 Juun 2024 22:20 Tere!

Nagu ka PK foorumis on ka siin tekkinud väga palju ebameeldivaid vestlusi, seda ennekõike anonüümide poolt.Minu küsimus seisneb selles, et miks te "külalised" registreeruda ei soovi? Puhtinimlik huvi..
Konto olemas, aga postitan külalisena, sest vähegi isiklikumat asja ei taha oma kasutajanime alt kirjutada. Liiga lihtne on ära tunda.
Aga ilma sügavamate vestlusteta - niisama kakelda suvaliste bittide ja baitidega - ei viitsi.
Külaline

Tegelikult kisubki foorum väga läbuks viimasel ajal. Algus oli nii paljutõotav.
Aga ilma anonüümsuseta huvitavaid teemasid ei tule. Anonüümsus jälle tekitab mingi kummalise kõvatamise, mida lihtsalt ei viitsi lugeda. Nokk kinni, saba lahti :)
Külaline

See foorum ongi surnud. Anonüümsus hävitas selle.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juun 2024 23:06 See foorum ongi surnud. Anonüümsus hävitas selle.
Absoluutselt ei nõustu sinuga. Minu meelest on hea foorum, palju parem kui PK, sest siin on konkreetne ja asjalik moderaator, kes läbustajad korrale kutsub.

Ütled, et anonüümsus on probleemiks, samad kirjutad ise anonüümsena...
Külaline

Olen registreerunud, kuid eelistan kirjutada külalisena. Eks ajapikku ju ikka lobised endast välja mingeid isiklikke seiku, näiteks laste arv ja vanused, kirjeldad kodusisustuse teemas oma kodu, töörubriigis räägid välja, mis ametit pead ja palju palka saad jne. Samuti oli nii PK kui on ka siinses keskkonnas mõnede tüüpide poolt levinud teiste inimeste nime põhjal tema kiusamine ja sõimamine. Seega tundub turvalisem olla külalisena.
Külaline

Mina registreerusin ja algul postitasin ka oma kasutajanime alt. Ma seda äratundmist ei karda, väga isiklikku ei postita (no pereliikmed kui nad siin käiksid võiksid mõnikord ära tunda, et kodus ta rääkis ka täpselt nende sõnadega seda juttu), aga nagu perekooli kogemus näitas, siis teinekord postitas võõras inimene täpselt sellise teksti, et pidin kontrollima minema kas see on minu postitus.
Aga ma olen siinse foorumi üsna lühikese ajaloo jooksul saanud ühele oma enda arvates üsna neutraalsele vastusele "mina teen ka nii sest..." päris mitu miinust ehk punast pöialt ja tsiteerimist et kuidas keegi ikka nii loll ja laisk võib olla. Kõik oli küll viisakalt vastatud "aga miks sa nii ei tee, see on ju nii mugav ja kui palju sulle ette peab tegema" kuigi ma oma vastuses eelmisele anonüümsele põhjendasin ära, miks ma nii ei tee.
Peale seda olen ainult külalisena postitanud, kuigi rohkem pole punaseid pöidlaid saanud, Kuidagi vähem tundub puudutavat, kas negatiivne hinnag antakse minu kasutajanimega postitusele või suvalise külalise postitusele mis on minu kirjutatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juun 2024 23:06 See foorum ongi surnud. Anonüümsus hävitas selle.
Vastupidi, anonüümsus on see, mis foorumi teemad hoiab huvitavana. Sellepärast siin üldse käiaksegi! Aga läbustajatega peab midagi ette võtma küll.
Külaline

Pole neil anonüümidel häda midagi. Ära tekita tühjast tüli.
Külaline

Kui külalised (kes on tegelikult paljudel juhtudel varjatud nimega reg.kasutaja, nagu mina hetkel) ennast viisakalt üleval peavad, ei ole mingit vahet, mis nimega kirjutab.
Külaline

Juustup kirjutas: 20 Juun 2024 22:20 Tere!

Vale. Siin on täpselt üks ebameeldiv provotseeriv isik, varasemalt kasutajanimega, nüüdne anonüüm. Teised on misiganes vormis end üsna hästi ülal pidanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juun 2024 09:36 Nagu ka PK foorumis on ka siin tekkinud väga palju ebameeldivaid vestlusi,
"Väga palju ebameeldivaid vestlusi" tekitab ÜKS, max 2 kasutajat (kes muide on ka regatud, aga anonüümivad ennast ise, vist on endalgi häbi "oma nime" alt soga ajada). Nagu perekooliski, ja läks see nende pärast hukka ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juun 2024 09:53
Külaline kirjutas: 21 Juun 2024 09:36 Nagu ka PK foorumis on ka siin tekkinud väga palju ebameeldivaid vestlusi,
"Väga palju ebameeldivaid vestlusi" tekitab ÜKS, max 2 kasutajat (kes muide on ka regatud, aga anonüümivad ennast ise, vist on endalgi häbi "oma nime" alt soga ajada). Nagu perekooliski, ja läks see nende pärast hukka ka.
Sina oled see üks ja see vastab tõele (kes muide on ka regatud, aga anonüümivad ennast ise, vist on endalgi häbi "oma nime" alt soga ajada).
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Mitte ei häbene, vaid neid ei saa Külalistena blokkida. Ma arvan, et üks onu igatahes ei saanud kaifi kätte enam oma nime alt kirjutades, sest liiga paljud lihtsalt ignreerisid ta massilisi postitusi - ja kirjutab nüüd palju anonüümsena. Omapärane häire, aga samas ega teha ka midagi pole.
Külaline

iiR kirjutas: 21 Juun 2024 10:11
Mitte ei häbene, vaid neid ei saa Külalistena blokkida. Ma arvan, et üks onu igatahes ei saanud kaifi kätte enam oma nime alt kirjutades, sest liiga paljud lihtsalt ignreerisid ta massilisi postitusi - ja kirjutab nüüd palju anonüümsena. Omapärane häire, aga samas ega teha ka midagi pole.
Sa ise oled ju anonüümne (Huviline, nüüd oled juba Iir) ja räägid sellest ühest iga päev, ju sa siis ei ole siiani kaifi kätte saanud. Aga midagi pole teha, sul on omapärane häire. Hästi huvitav, kuidas sa kirjutad nagu palju ignoreerivad, aga sina ju ei ignoreeri. See mida sa toodad on vaimne vägivald, kas pole nii?
Külaline

iiR kirjutas: 21 Juun 2024 10:11
See millega sa tegeled, nimetatakse küberkiusamiseks:

KUIDAS ÄRA TUNDA KÜBERKIUSAMIST?

Ähvardavate, õelate e-kirjade, tekstisõnumite, teadete jne korduv saatmine;
isikliku informatsiooni väljameelitamine kelleltki ning selle levitamine vastu tema tahtmist;
enese kellegi teisena eksponeerimine (murdes sisse tema elektroonilisse kirjakasti, vale nime all esinemine, ebaõige ja laimava sisuga e-kirjade ja sõnumite saatmine;

internetikeskkondade (koduleht, suhtluskeskkond) loomine kaaslase üle naermiseks, alavääristamiseks või vaenu õhutamiseks.
Tavaliselt on kiusajaid/ähvardajaid mitu.

POLITSEI SOOVITUSED KÜBERKIUSAMISE TÕKESTAMISEKS
Füüsilise vägivalla ning sõnalise kiusamise kõrval koolides esineb järjest rohkem küberkiusamist. Internetikeskkonnas toimuv kiusamine võib lastelt viia kooliskäimise lusti ja põhjustada tõsise depressiooni. Teise inimese nimele tehtud libakontod, sõimamine ja ähvardamine foorumites, võõraste piltide üles riputamine ja moonutamine – need on vaid mõned küberkiusamise vormid, millega noored internetis kokku puutuvad.

Soovitusi küberkiusamise tõkestamiseks:

suhtluskanalites blokeeri kiusaja. Kui keegi saadab sulle mõnes virtuaalses suhtluskanalis (Facebook, Instagram, jutukad jne) mõnitava ja halvustava sisuga sõnumeid ja teateid, siis blokeeri teadete saatja;
kopeeri halvustava sisuga teated, et neid vajaduse korral saaks hiljem kasutada kriminaalasjas tõenditena;
suhtlusportaalides lõpeta kiusaja tegevus – selleks teavita veebikeskkonna pidajat kiusaja tegevusest.
Enim levinud on sellised kiusamise vormid, kus tehakse kiusatava kohta libakonto, pannes sinna üles halvustavat, ebaõiget, tihti ka ebatsensuurset informatsiooni või võetakse üle kiustava konto.

Mõlemal juhul fikseeri fakt. Selleks kopeeri eraldi dokumendiks konto andmed (kasutajanimi, loomise aeg/sisenemise aeg), konto juures olnud andmed (telefoninumber jms) ning konto juures olevad materjalid (tekstid, fotod, kuulutused jne).

Mida rohkem materjali sa liba konto muutmise kohta suudad salvestada, seda lihtsam on hiljem teha kindlaks teo toimepanijat.

Pärast materjalide salvestamist teavita sinu konto ebaseaduslikust kasutamisest kindlasti politseid.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveamet
Külaline

Võta ja loe iseenda teksti nüüd hoolega läbi, see käib täpselt siinse läbustaja- sinu, Revolver- pihta. Ja isikustatud kius hakata mingeid kasutajanimesid "tuvastama" on meile kõigile perekoolist tuttav, herneajus püsib max kaks nime, mida kasutad, Katza on juba meelest läinud :D
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juun 2024 10:32 Võta ja loe iseenda teksti nüüd hoolega läbi, see käib täpselt siinse läbustaja- sinu, Revolver- pihta. Ja isikustatud kius hakata mingeid kasutajanimesid "tuvastama" on meile kõigile perekoolist tuttav, herneajus püsib max kaks nime, mida kasutad, Katza on juba meelest läinud :D
Küberkiusaja on küberkiusaja.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist