Kuld või kuldne

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Kuld või kuldne

Postitus Postitas Külaline »

Kumbi ehteid kannate? On vahet? Sama saab küsida ka ka hõbe või hõbedane. Ostes nn kullapoest, maksab ehe u 200. HM müüb 10 eest. Kas kannate odavaid ehteid? Või sõltub see vanusest?
Külaline

Ma kannan olukorra, sündmuse ja ilmaga sobivaid ehteid. Tsipa kummaline on liivarannas või matustel vaadata nii rohkelt kuld-, kui hõbeehteid kandvaid inimesi.
Külaline

Odavaid ja käsitööehteid. Kuld seostub vanemage inimestega
Külaline

Kirurgilisest terasest, puidust, klaasist, nahast või ka plastikust sest muud tekitavad allergiat (ka kuld ja hõbe pikemal kandmisel). Teismelisena proovisin ka suvalisest metallisulamist ehteid nagu kõik noored, sest et odav noh. Üle paari tunni ei kannata.
Külaline

Kanna seda mis endale meeldib ja sobib. Vanusest sõltub nii palju, et mida vanem inimene, seda vähem teda huvitab kaaskondsete arvamus aga kuna enam uusi ehteid eriti soetama ei kipu, siis kannavad pigem seda, mis elu jooksul kogunenud on.
Kukesupp
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kukesupp »

Külaline kirjutas: 23 Juun 2024 09:36 Odavaid ja käsitööehteid. Kuld seostub vanemage inimestega
Sama siin, lisaks palju hõbeehteid. Kulda ei kanna üldse.
Külaline

Kannan päris kulda. HMi ehted on pigem teismelistele, kellel raha pole. Oma 13-aastasele tüttele olen ka ikka päris kuldehteid ostnud. Kõrva ma ei saagi midagi peale väärismetalli panna, lähevad kohe valusaks. Hõbe ei meeldi, sest see oksüdeerub ja peab kogu aeg hooldama. Üldse ei meeldi need “disainehted” mida massiliselt kantakse nagu Veenre kõrvamarjad, Lisa Kroeberi kandilised kõrvarõngad jne.. Need on nii tobedad ja ära leierdatud. Keegi siin mainis, et kulda kannavad vanainimesed… ma olengi juba 40 😀
Külaline

Ikka kuld. Korra tegin selle vea, et ostsin kullatud hõbekõrvarõngad, need muutusid paari kuuga pruuniks. Jah tean, et saab puhastada, aga ma ei viitsi sellise asjaga jamada. Nüüd seisavad kasutuna. Kusjuures need polnud eriti odavadki https://hyrv.co/product/coco-earrings-golden/
Külaline

Ma polnud kunagi H&M ehteid näinud, just vaatasin kodulehelt ja ma ei kujuta ette, et üks täiskasvanud naine kannaks plastikust pärleid või mingit kassikulda. Päriselt kannate selliseid asju?
Külaline

Revolver kirjutas: 23 Juun 2024 18:38 Ega puhtast kullast ehetel pole suuremat väärtust kui romukuld. Poest võid osta 10 000 euro eest kullast ehte, aga siis on tema väärtus täpselt sama palju kui tavalise kulla gramm. Kui palju ilusaid ehteid sulatatakse pandimajades uuesti kullakangideks ja müüakse ehtemeistritele maha...
Ehetel ei olegi mingit erilist väärtust.
Ei peagi olem. Piisavalt. Ära muretse. Kuldehted rohkem
Naiste ja rikaste teema kah.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Külaline kirjutas: 23 Juun 2024 22:05
Revolver kirjutas: 23 Juun 2024 18:38 Ega puhtast kullast ehetel pole suuremat väärtust kui romukuld. Poest võid osta 10 000 euro eest kullast ehte, aga siis on tema väärtus täpselt sama palju kui tavalise kulla gramm. Kui palju ilusaid ehteid sulatatakse pandimajades uuesti kullakangideks ja müüakse ehtemeistritele maha...
Ehetel ei olegi mingit erilist väärtust.
Sa pead muidu igas teemas sõna võtma v? Las iluteemad jäävad naistele :roll:
Mis see sinu asi on kus või kui palju keegi sõna võtab?

Teemasse: kannan muidu ainult kulda, hõbedat, kullatud ehteid või siis kirikust ostetud risti(mul pole aimugi mis metallist see on)

/Juustup
Külaline

Kuidas see kiusamine on? Tüübil polnud teemasse midagi öelda peale selle, et ehted on väärtusetud.
Külaliine

Postitus Postitas Külaliine »

Odavad (ja hm asjad pole ju isegi mitte kullatud ega hõbetatud) asjad lähevad ruttu vasekarva, kiht kulub pealt ära. Ei ole mõtet sellist "ühekordseks kasutuseks" kulinat ostagi. Kollast kulda ei ole elus kandnud, kasutan hõbedat ja valget kulda. Hõbeehted, mis on pikast seismisest mustaks läinud, kas puhastan fooliumi ja soolaga või lähevad ka lihtsalt kandmisel uuesti heledaks tagasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juun 2024 09:24 Ma kannan olukorra, sündmuse ja ilmaga sobivaid ehteid. Tsipa kummaline on liivarannas või matustel vaadata nii rohkelt kuld-, kui hõbeehteid kandvaid inimesi.
Matustel peaks plastmassi kandma või?
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2024 12:48
Külaline kirjutas: 23 Juun 2024 09:24 Ma kannan olukorra, sündmuse ja ilmaga sobivaid ehteid. Tsipa kummaline on liivarannas või matustel vaadata nii rohkelt kuld-, kui hõbeehteid kandvaid inimesi.
Järgmine funktsionaalse lugemisoskuseta isik.
Kukesupp
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kukesupp »

Pole otseselt teemasse, kuid eriti kole vaatepilt on meesterahvas kuldketiga.
TurvaSiil
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas TurvaSiil »

Püsigem teemas. Juttu on ehetest. Tänud ette :)
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2024 12:57
Ma kannan olukorra, sündmuse ja ilmaga sobivaid ehteid. Tsipa kummaline on liivarannas või matustel vaadata nii rohkelt kuld-, kui hõbeehteid kandvaid inimesi.
[/quote]

[/quote]
Ma soovitaks funktsionaalselt kirjutamam õppida, siis pole lugemisga teistel probleemi!
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juun 2024 11:47
Külaline kirjutas: 24 Juun 2024 12:57
[/quote]
Ma soovitaks funktsionaalselt kirjutamam õppida, siis pole lugemisga teistel probleemi!
[/quote]

Kle originaalkirjutaja kirjutas väga selgelt ja funktsionaalselt.
Vaata võtmesõna “ROHKELT”.
Külaline

Igapäevaselt kannan kullast ja damaskuseterasest abielusõrmust. Aga muud ehted on eranditult hõbedast. Otseselt ei välista ta muid hõbedast tooni väärismetalle, aga kollane/punane kuld ei meeldi.
Päris odavaid ehteid vist midagi on vanast ajast alles, aga ega ma neid ei kanna. Peamises kasutuses on autoriehted (kannan tänaseks üsna harva, siis pole lihtsust ja praktilisust vaja nii väga taga ajada). Mul on juba üsna palju ehteid (eriti arvestades, et ma neid ei kanna) ja pisut on see juba lihtsalt väärismetalli kollektsioon raha hoiustamiseks. Ehk on tütrel kunagi tore sealt midagi endale saada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Andy ja 1 külaline