Eriti tugev puhastusvahend

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Eriti tugev puhastusvahend

Postitus Postitas Külaline »

Mul on tarvis puhastada vanni kohal olev plaatseina sisse pandud peegel aastatega kogunenud seebijääkidest jms sodist, läbi ei paista. Tavaline klaasieemaldusvahend ei mõika üldse. Siis on vaja puhastada gaasipliidi kohal olev kubu aastate kaupa kogunenud rasvast. Jälle tavaline vahend ei aita. Kas keegi oskab soovitada, mis võiks need asjad puhtaks teha?
Külaline

Peegel on kahjuks seina kinnitatud nagu seinaplaadidki, selle väljalõhkumine ja asendamine läheks kulukaks. Ise ei paneks kunagi peeglit niiviisi vanni kohale seina sisse, aga mis teha, kui eelmine omanik nii teinud on.
SooleMio
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas SooleMio »

Külaline kirjutas: 23 Juun 2024 13:53 Peegel on kahjuks seina kinnitatud nagu seinaplaadidki, selle väljalõhkumine ja asendamine läheks kulukaks. Ise ei paneks kunagi peeglit niiviisi vanni kohale seina sisse, aga mis teha, kui eelmine omanik nii teinud on.
Kui maha ei tule, maaliks või kleebiks üle. Üldiselt väga vanu peegleid ei saagi peeglina ilusaks.
Kubunduse pistaks nõudepesumasinasse. Vajadusel mitu korda.
Külaline

See võtab kõik maha https://zepestonia.com/toode/powerhouse/ , koristasin kümneid aastaid koristamata korterit. Lahkunud vanainimene oli hoarder ja korter oli lihtsalt kohutav.
Külaline

Aitäh, proovin järele selle vahendi. Peegel ei ole liimitud, vaid kinnitatud sama seguga nagu seinaplaadidki. Ongi plaatide vahel, mitte peal. Kuigi ülevärvimine on ka iseenesest hea mõte.
SooleMio
Teerajaja
Kontakt:

Revolver kirjutas: 23 Juun 2024 14:40 Värvida pole küll mõtet, sest see läheb sul kollaseks ja hakkab maha tulema. Kuna klaaspind on sile, siis värvil ei ole sinna kuhugi kinnituda.
Liivapaberiga üle, lahustipõhine krunt vahele, Bindo 20 peale ja ei tule ta midagi. Hea küll, kui väga tahta, siis tuleb.
Võib ka mõnele klaasikleepsule võimaluse anda, neid on tänapäeval väga ilusaid. Pestavad ja puha.
Lingitud puhastusvahendisut siiski alustaks.
SooleMio
Teerajaja
Kontakt:

Revolver kirjutas: 23 Juun 2024 14:48
SooleMio kirjutas: 23 Juun 2024 14:46
Revolver kirjutas: 23 Juun 2024 14:40 Värvida pole küll mõtet, sest see läheb sul kollaseks ja hakkab maha tulema. Kuna klaaspind on sile, siis värvil ei ole sinna kuhugi kinnituda.
Liivapaberiga üle, lahustipõhine krunt vahele, Bindo 20 peale ja ei tule ta midagi. Hea küll, kui väga tahta, siis tuleb.
Võib ka mõnele klaasikleepsule võimaluse anda, neid on tänapäeval väga ilusaid. Pestavad ja puha.
Lingitud puhastusvahendisut siiski alustaks.
Peeglit hakkad liivapaberiga lihvima? Jeerum jeerum.
Lihvingi. Nakkub paremini, ega ma ennast sealt enam vaata. Olen kunagi kogemata peeglit lihvinud, kui raamile uut elu püüdsin anda. Liiga usinalt lihvisin ja liiga hilja avastasin. Pidingi loovalt mingi lahenduse leidma ja täitsa tore asi tuli välja.
Samuti saab nõukaaegsele kõrglakitud mööblile täiesti uue ilme anda. Lihvida pole vajagi, lahustipõhine krunt on võti.
SooleMio
Teerajaja
Kontakt:

Bindo 20 on pestav.
SooleMio
Teerajaja
Kontakt:

Oeh... Olen terve vannitoa Bindo 20-ga värvinud, kestis aastat 5, siis oli uus remont ja plaadid seina. Päriselt. Ja seinad olid endiselt ok, kusagilt ei kulunud ega narmendanud, aga üldmulje tahtis värskendust.
Ma ei soovitaks asju, mida ise ei teeks.
Kui oleksin TA olukorras, siis justnimelt värviks või kasutaks mõnda ägedat kleepsu, tõsi, see viimane võib küll narmendama hakata. Aga ma ei ole tema olukorras, nii et ta ise peab otsustama. Miski pole igavene niikuinii.
Kati
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kati »

Selleks, et värvida, peab ju samuti pinna puhtaks tegema. Ma ei kujuta seda ettegi, et mingi sodikihi peale värvi tõmbaks.
Külaline

kiilto vuugivahede puhastusvahend on ka väga hea katlakihikihtide eemaldamiseks. Vänge ja võtab kõik plekid jms maha.
Külaline

Revolver kirjutas: 23 Juun 2024 15:51 See ei sobi vannituppa.
Miks annad võhikunõu? Bindo 20 sobib vannituppa.

Sadolinilt soovitaks pigem siis juba Vatrum värvi, see spets vesistele kohtadele. Vannitoa seinavärve on ju mitmeid: Tikkurila Luja, mingi spa-nimeline jms.

TA- Midagi selle peegli kohale ei taha liimida, maal muidugi vanni kohale hästi ei sobi, aga midagi samas stiilis? Plaadivahed jäävad nagunii erinevad, seega imeilus see ülevärvitud peegel ei jää.
Külaline

Ära hädalda, vaid õpi. Isegi efektvärve on olemas klaasile, mis sobivad saunaustele ja dushinurkadele jne, jääklaasi ja piimklaasiefektiga nt. Akrüülbaasil sprayga ei juhtu midagi, see pole sul vesivärv.
Külaline

Olen teemaalgataja. Proovisin järele selle vahendi, mis siin lingitud oli. Peegel läks tuntavalt puhtamaks, aga mitte päris. Kubule siiski ei mõjunud. Aga aitäh kõigile, kes siin kaasa mõtlesid!
Külaline

Siis kubule ei aita muud kui sea sammud ehituspoodi ja osta mõni päris tööstuslik degreaser e rasvaeemaldaja. Neid mida autodele ja masinatele jne igasuguste õlibaasil mustuste eemaldamiseks kasutatakse. Kui sul seda lingitud vahendit alles on, proovi veel, lase kubu paksult üle ja jäta paariks tunniks seisma.
Mina vist ostaks juba uue kubu.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juun 2024 14:02 See võtab kõik maha https://zepestonia.com/toode/powerhouse/ , koristasin kümneid aastaid koristamata korterit. Lahkunud vanainimene oli hoarder ja korter oli lihtsalt kohutav.
Kas sellega saab ahju ka puhastada?
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juun 2024 15:51
Külaline kirjutas: 23 Juun 2024 14:02 See võtab kõik maha https://zepestonia.com/toode/powerhouse/ , koristasin kümneid aastaid koristamata korterit. Lahkunud vanainimene oli hoarder ja korter oli lihtsalt kohutav.
Kas sellega saab ahju ka puhastada?
Mina puhastasin 20a toidujäätmete, rasva, tolmu, tahma ja misiganes muu mustuse kihiga kaetud köögi mööbli, kahhelkividest pritsmeseina, gaasipliiti ja -ahju justnimelt sellega ja sain puhtaks ka. Jumal tänatud, et kubu ei olnud, kui teemaalgataja ütleb, et tal selle peal ei toiminud
Külaline

Pärast pesed veega korralikult üle
Külaline

Mina soovitaks peeglil kasutada klaasikraabitsat. Aine peale, ja siis selle teraga vaikselt lükkata. See, mis võtab ka näiteks kuivanud värvipritsmed ära.
Samuti saab sellega ka seinakappide alt ja kahhelplaatidelt pliidi ümbrusest vanad kleepuvad õlijäägid ära.
Kubu, oleneb mis materjalist on... terase peale võib triibud jätta. Samas, kui ettevaatlikult ja kergelt teha, saab ka terasest välispinna puhtaks.

Filtri saab fairy, sooda ja kuuma veega leotades puhtaks. Ööpäev vähemalt peaks ligunema. Aga samas jälle, oleneb, milline kubu on.

Mõtlen sellist tööriista: https://www.puhastusimport.ee/et/unger- ... tec-safety
Külaline

jah, selline kaabits on ka keraamiliste pliitide jaoks. Peegelkiht on ju kahe klaasi vahel, seega sobib klaasipuhastuskaabits kenasti, hea mõte pakutud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist