Üle mõistuse, miks peab teises reas uimerdama
Üle mõistuse, miks peab teises reas uimerdama
Miks Eesti ei jõua mitte kuidagi oma liikluskultuuriga Põhjamaade või Kesk - Euroopa tasemele. Viimasel ajal on täiesti massiline see, kuidas kaherealisel trassil (kaks rida ühes suunas) ei saa osad inimesed aru, et teine rida on möödasõiduks. Sõidad mööda ja reastud esimesse ritta. Teises reas minnakse ainult mööda.
Poolas on 300 km kiirteed, Leedu piirilt pealinna. Seal on kogu liiklus nagu kellavärk, mitte keegi ei jää esimesse ritta. Sõidab mööda, reastub esimesse ja vajadusel läheb jälle mööda. Meil jäädakse teise ritta sõitma, et mööduda autost, mis on kilomeetri kaugusel. Ja seda ka veel alla piirkiiruse. Miks nii? Miks me ei taha liigelda normaalselt?
Poolas on 300 km kiirteed, Leedu piirilt pealinna. Seal on kogu liiklus nagu kellavärk, mitte keegi ei jää esimesse ritta. Sõidab mööda, reastub esimesse ja vajadusel läheb jälle mööda. Meil jäädakse teise ritta sõitma, et mööduda autost, mis on kilomeetri kaugusel. Ja seda ka veel alla piirkiiruse. Miks nii? Miks me ei taha liigelda normaalselt?
-
Külaline
Kas on selline reegel, et see rida on möödasõiduks, mitte sõidureaks.
Või kuidas mujal on see nii kujunenud?
Või kuidas mujal on see nii kujunenud?
-
Külaline
mingi reegel on küll
8) Kui asulavälisel teel on pärisuunavööndis mitu tähistatud sõidurada, siis tohib vasakpoolseid radasid kasutada ainult juhul, kui parempoolsed on hõivatud.
8) Kui asulavälisel teel on pärisuunavööndis mitu tähistatud sõidurada, siis tohib vasakpoolseid radasid kasutada ainult juhul, kui parempoolsed on hõivatud.
-
Külaline
Sellepärast, et keskmise eestlase enesehinnang ei luba tal esimeses reas sõita. Esimene sõidurida on lollidele ja vanuritele. Eesti rullnokk reastub teise ritta ja sõidab siis easimeses reas sõitva auto kõrval või meetrijagu ees, ning annab gaasi, kui keegi üritab temast mööda sõita.
Mujalt tulnule on eesti liikluskultuur hullumaja- pikivahet ei hoita, ei lasta teistel juhtidel reastuda ning siis jah see kiirteel teises reas sõitmine. Lisaks ei tea paljud, et kiirteel esimeses reas sõites tuleb pealesõitjal reastuda lasta, ise aegsasti teise ritta reastudes. Mujal Euroopas need reeglid toimivad, Eestis paraku mitte. Iga kord Eestis käies imestan sealse hullu liikluskultuuri üle.
-
Külaline
Äkki on endal närvid läbi? Ma küll mingit sellist massilist kultuuri ei märka. Just hästi korralikult reastutakse esimesse ritta ja teine on kogu aeg tühi. Kui keegi sõidab teises reas, siis tahab ta eessõitjast mööduda. Kui sealjuures selle mööduja kiirus on madalam kui sina sooviksid, siis rahune maha, oota need paar minutit, kuni ta mööda saab ja tagasi reastub, ja sõida edasi. Sinu loogika järgi veokid ei tohikski kunagi kellestki mööda sõita, nad ju ei sõida ilmselt 110-ga kunagi.
Minu arust eristub Eesti liikluskultuur just selliste närvihaigete juhtide poolest, kes ei suuda kannatada mõnda hetke, et lasta aeglasemal manööver lõpetada. Sa jõuad sihtpunkti 2 minutit enne teda, kui sedagi!!!
Minu arust eristub Eesti liikluskultuur just selliste närvihaigete juhtide poolest, kes ei suuda kannatada mõnda hetke, et lasta aeglasemal manööver lõpetada. Sa jõuad sihtpunkti 2 minutit enne teda, kui sedagi!!!
Ma olen väga rahulik liikleja, sõidan palju nii Eestis kui mujal. See on meil probleem, väga suur probleem. Sellist asja ei ole ei Soomes, Leedus, Lätis ega ammugi mitte Poolas. Sealne liiklus on kiire, täpne, väga korrektne. Ma ei suuda ära imestada, kui kiiresti seal reastutakse ümber ja mis Eestis toimub. See on probleem juba ammu, aga viimasel ajal on eriti palju. Teine rida peaks olema tühi, va arvatud ainult möödasõit. Meil on aga autod teises reas ja paremalt poolt lähevad teised mööda. See on nii elementaarne, et sõidad paremal pool nagu hambapesu. Miks see paljudele kohale ei jõua.
-
Külaline
sina oled see tallatunnetaja kes omast arust sõidab piisavalt kiiresti a la 78km/h. Terve Eesti on neid tallatunnetajaid täis kes "sõidavad piisavalt kiiresti"Külaline kirjutas: ↑30 Sept 2025 09:54 Äkki on endal närvid läbi? Ma küll mingit sellist massilist kultuuri ei märka. Just hästi korralikult reastutakse esimesse ritta ja teine on kogu aeg tühi. Kui keegi sõidab teises reas, siis tahab ta eessõitjast mööduda. Kui sealjuures selle mööduja kiirus on madalam kui sina sooviksid, siis rahune maha, oota need paar minutit, kuni ta mööda saab ja tagasi reastub, ja sõida edasi. Sinu loogika järgi veokid ei tohikski kunagi kellestki mööda sõita, nad ju ei sõida ilmselt 110-ga kunagi.
-
Külaline
Just täna hommikul nähtud olukord Tallinn-Tartu maanteel. Minu ees sõitis veok 95km/h ja teises reas sõitis veoki kõrval täpselt sama kiirusega auto ja nii ca 10km lõigu kuniks enda mahakeeramiskoht õnneks tuli. Täiesti arusaamatu ja enesekeskne käitumine.
-
Külaline
Ma olen kuulnud " ei meeldi teise p...s sõita" põhjust.
Seepärast sõidavad vasakpoolses reas, sest seal on vähem autosid.
Seepärast sõidavad vasakpoolses reas, sest seal on vähem autosid.
-
Külaline
Tüüpiline närvihaige. Mis tallatunnetaja? Mina ületan pigem kiirust kui alla selle sõidan. Aga suudan mõista ka aeglasemalt liiklejat, kes soovib veel aeglasemast masinast mööduda, samuti juhti, kes on valinud piirkiirusest madalama kiiruse. Proovi sinagi. Ja kordan, et sinu ajavõit Tallinna ja Tartu vahel on selliste teises reas sõitjate tõttu 2 minutit (kui sa just ei plaani lubatud kiirust 40 ühiku võrra ületada vms - sel juhul võib see ees "koperdaja" ehk sinu või kellegi teise elupäästjaks osutuda). Vaata parem aknast välja ilusat loodust, ära närvitse seal teises reas sõitja taga. Elu on ilus.Guest kirjutas: ↑30 Sept 2025 11:01sina oled see tallatunnetaja kes omast arust sõidab piisavalt kiiresti a la 78km/h. Terve Eesti on neid tallatunnetajaid täis kes "sõidavad piisavalt kiiresti"Külaline kirjutas: ↑30 Sept 2025 09:54 Äkki on endal närvid läbi? Ma küll mingit sellist massilist kultuuri ei märka. Just hästi korralikult reastutakse esimesse ritta ja teine on kogu aeg tühi. Kui keegi sõidab teises reas, siis tahab ta eessõitjast mööduda. Kui sealjuures selle mööduja kiirus on madalam kui sina sooviksid, siis rahune maha, oota need paar minutit, kuni ta mööda saab ja tagasi reastub, ja sõida edasi. Sinu loogika järgi veokid ei tohikski kunagi kellestki mööda sõita, nad ju ei sõida ilmselt 110-ga kunagi.
-
Külaline
Jah, eks selliseid on ka. Aga pole see mingi massiline trend. Juhtub vahel opakaid sekka.Guest kirjutas: ↑30 Sept 2025 11:21 Just täna hommikul nähtud olukord Tallinn-Tartu maanteel. Minu ees sõitis veok 95km/h ja teises reas sõitis veoki kõrval täpselt sama kiirusega auto ja nii ca 10km lõigu kuniks enda mahakeeramiskoht õnneks tuli. Täiesti arusaamatu ja enesekeskne käitumine.
Kui ületab piirkiirust, saab trahvi. Kas mitte ei ole trahv ka siis soolas, kui sõidab alla piirkiiruse, et segab teisi liiklejaid?
-
Külaline
Sa pole Itaalias sõitnud? Sõitsime kord Veneetsiast Bergamosse. Algul olid kummaline ummik ja siis üritasime kiirust tõsta, aga täiesti naeruväärne liiklus toimus sellel kiirteel. Esimeses ja teises reas sõitsid pidevalt igasugused järelkärudega kaubavedajad, möödasõitmine osutus väga keeruliseks. Selle tulemusena jäimegi lõpuks lennukist maha ja olime sunnitud alles järgmisel päeval koju lendama.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Tigger ja 5 külalist