Kas teete perele sooja toitu iga päev?
-
Külaline
Kas teete perele sooja toitu iga päev?
Kas valmistate perele iga päev sooja toitu. Vaaritate kotlete, ühepajatoitu, kisselli, kartulisalatit? Või rändavad poolfabrikaadid ja valmistoit lauale?
-
Külaline
Jah. Isegi 2 korda. Supid, kotletid ja hakkliharoad, kana erinevalt, kala.
Ausalt öelda on siiber küll, elu koosnekski söögitegemisest ja töölkäimisest.
Millised poolfabrikaadid, näiteks? Peale kananagitsate ja lihapallide ei kõlba neist ükski või kõlbab? Hea küll, peekonist saab ka nii mõndagi, üldse suitsutatud asjadest, aga veel?
Ausalt öelda on siiber küll, elu koosnekski söögitegemisest ja töölkäimisest.
Millised poolfabrikaadid, näiteks? Peale kananagitsate ja lihapallide ei kõlba neist ükski või kõlbab? Hea küll, peekonist saab ka nii mõndagi, üldse suitsutatud asjadest, aga veel?
-
Külaline
Väga hea, juustukattega veel errritiKülaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 16:25Soe kartulisalat?
-
Külaline
Oh jumal, see lõppematu komme kõik söögid sulajuustu, hapukoore ja ketšupiga üle kallata.
-
Külaline
Loomulikult teeme. Mina või mees, vahel lapsed. Nädalavahetuseti on 4 söögikorda ja sõltub aastaajast ning ilmast, mitu neist soojad on. Tööpäeviti hommikusöök ja õhtusöök. Sa oled see mida sööd ja Peetri pitsat ei sööks meist keegi.
Ikka iga päev.
Poolfabrikaate juhtub ka, pihve ja viinereid jms, aga sinna juurde tuleb ju ikka kartulid koorida ja keeta ja mingi kaste ja salat teha.
Poolfabrikaate juhtub ka, pihve ja viinereid jms, aga sinna juurde tuleb ju ikka kartulid koorida ja keeta ja mingi kaste ja salat teha.
-
Külaline
Jah, iga päev. Kuni lapsed elasid veel kodus, siis eranditult iga päev. Sageli ka mitu korda päevas. Nüüd teen ka peaaegu iga päev. Suvel jäävad mõned üksikud päevad välja, kui mingil põhjusel perest eemal olen.
Mu meelest ülihead kõik, aga sagedamini teen Clean Kitcheni retsepti järgi spinati, chorizo, sibula ja kirsstomatitega. Ciabattat vahel on, vahel pole, tavalised saiakrutoonid kõlbavad ka.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 16:25Soe kartulisalat?
-
Külaline
Iga päev ei tee enam. Üks sööb ainult kala, teine ainul kana, kolmas on vegan, neljas sööb ainult kräppi. Kui hakkaksin töö kõrvalt kõikidele neile sobivaid asju tegema, läheks nullist hulluks.
Jah, teen, enamasti 2x. Pole see mingi vaev, mulle meeldib, isegi hobi või nii.
-
Külaline
Teen, aga ütlen ausalt, et olen aastatega selles asjas üsna läbi põlenud. Mulle ei meeldi igapäevane kokkamise kohustus, minu jaoks oleks ideaalne teha süüa näiteks ainult nädalavahetustel, ehk kord-paar nädalas, siis suudaksin seda ilmselt ka palju rohkem nautida. Kokkuvõttes - kadestan inimesi, kellele meeldib söögitegemine, neil on üks stress elus vähem. Mul on muud hobid, aga need peavad pidevalt oma aega ootama, sest igapäevased kokkamised-koristamised neelavad põhilise aja ja energia.
Kui soojaks toiduks nimetada ka hommikust kiiret omletti, härjasilma, paari pannkooki või kuuma võileiba, siis ilmselt jah, iga päev on vähemalt üks kord soe toit.
Tegelikult suuremat sooja toitu iga päev ei tee. Vahel sööme kartuli- või makaronisalatit, kalasalatit, marineeritud liha või kala, eelmise päeva pikkpoissi, kotletti või ahjuliha (mida võiks muidugi ka soojendada, aga ei taha).
Praegusel ajal sööme ilmselt sooja toitu rohkem tõesti, sest mehele meeldib grilliga toimetada. Kana, kala, siga, aedviljad.
Värske keedetud kartul ja rohke murulauguga segatud kodujuust ja soolakurk peale ampsamuseks - on see soe toit?
Tegelikult suuremat sooja toitu iga päev ei tee. Vahel sööme kartuli- või makaronisalatit, kalasalatit, marineeritud liha või kala, eelmise päeva pikkpoissi, kotletti või ahjuliha (mida võiks muidugi ka soojendada, aga ei taha).
Praegusel ajal sööme ilmselt sooja toitu rohkem tõesti, sest mehele meeldib grilliga toimetada. Kana, kala, siga, aedviljad.
Värske keedetud kartul ja rohke murulauguga segatud kodujuust ja soolakurk peale ampsamuseks - on see soe toit?
-
Juustup
Kõuts kirjutas: ↑29 Juun 2024 23:09 Kui soojaks toiduks nimetada ka hommikust kiiret omletti, härjasilma, paari pannkooki või kuuma võileiba, siis ilmselt jah, iga päev on vähemalt üks kord soe toit.
Soe toit mitte, aga väga hea toit küll. Lisaks toitev ja mitmekülgne.
Kui mul oli suurem pere, tegin ka mina iga päev sooja toidu koos värske salatiga valmis, enam mitte- kuumaga ei lähe alla, lisaks elame mehega kahekesi. Kui ma näiteks supi teen,jätkub meil sellest mitmeks päevaks, kartuli ning kotlettidega sama.
Kui meil oli viieliikmeline pere siis kokkasin iga päev ja polnud vähimatki vastumeelsust. Põhiline mure oli ainult menüü koostamine- et püsiks eelarves ning pidev küsimus peas vaserdamas "mida nüüd jälle süüa teha".
/Juustup
-
Külaline
Kui lapsed kodus elasid, siis tegin. Väikestele loomulikult mitu korda päevas. Laste kasvades, tegin ühe korra päevas. Mõtlesin, et kui lapsed välja kolivad, ei tee mingit sööki enam. Ostan. Valmisletist. Sööklast. Tellin. Aga nüüd " kolis sisse" kolesterool
nii et ikka pean tegema hakkama ja mõtlema mida söön.
-
Külaline
Peres lapsi pole. Igaüks vaadaku ise mida hamba alla saab.
-
Külaline
Kui lapsi pole, kes need "igaüks" siis on? Kass ja koer?Külaline kirjutas: ↑30 Juun 2024 07:41 Peres lapsi pole. Igaüks vaadaku ise mida hamba alla saab.
-
Külaline
Iga päev teen perele süüa. Suvel olen laisem ja sageli pole aega süüa teha, siis kasutan ka poolfabrikaate, siis on nagitsad, pelmeenid, friikad, purgisupid ka menüüs.
Iga päev teeme sooja toitu kui ei lähe just kuhugi külla või välja sööma. Trobikond kasvavaid lapsi majas, ei mängi laisemalt välja kuidagi.
Mulle muidu süüa teha meeldib, aga tahaks, et oleks aega rahus teha ja vahel on mitmenädalased perioodid, kus ei tule ühtegi asja pähe, mida vaaritada võiks. Üks lastest on veits nõmedalt pirts sööja ka, see kuidagi kah pärsib, sest ikka ju mõtled, kuidas söök teha nii, et ta ka sealt mingit osa sööks ikkagi. Õnneks ülejäänud pudinatele sobivad suurem osa söökidest ja no teismeline pugiks üldse kõik ära, mis ette satub. No ja kui ma üldse ei viitsi kokata ja välja sööma minna ka parasjagu ei taha, siis helistan emale ja ütlen, et tuleme oma rohutirtsuparvega külla. Temal on mõned firmaroad, mida alati teeb ja mida kõik armastavad.
Mulle muidu süüa teha meeldib, aga tahaks, et oleks aega rahus teha ja vahel on mitmenädalased perioodid, kus ei tule ühtegi asja pähe, mida vaaritada võiks. Üks lastest on veits nõmedalt pirts sööja ka, see kuidagi kah pärsib, sest ikka ju mõtled, kuidas söök teha nii, et ta ka sealt mingit osa sööks ikkagi. Õnneks ülejäänud pudinatele sobivad suurem osa söökidest ja no teismeline pugiks üldse kõik ära, mis ette satub. No ja kui ma üldse ei viitsi kokata ja välja sööma minna ka parasjagu ei taha, siis helistan emale ja ütlen, et tuleme oma rohutirtsuparvega külla. Temal on mõned firmaroad, mida alati teeb ja mida kõik armastavad.
-
Külaline
Mees ja mina.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist