Kuidas kaitsta end ja oma pere viisakalt inimeste eest

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Kuidas kaitsta end ja oma pere viisakalt inimeste eest

Postitus Postitas Külaline »

Oleme alati olnud pigem rahulembesed inimesed, kodust väljas käime ikka meelt lahutamas, aga kodu on meie kindlus ja peres on ka kokkulepped omavahel, kui palju, kellega suhtleme. Välja on kujunenud armas, väike tutvuskond, inimesed, keda usaldad, neid on vähe ja nad on meie sarnased. Oleme isegi rääkinud, naernud koos, kuidas nii meie kui nende perele meeldib omaette ja inimeste eest peidus. Elame samuti rahulikus, looduslikus paigas maakohas.
Viimase poole aasta jooksul on me teele sattunud inimesi, kes on väga üle ja läbi sõitjad, ühtede kohta võiks öelda, et isegi pealetungijad, nendega sai suhtlus ka katkestatud. Tihti tulevad taolised, intensiivsed suhtlused kaasa ka laste kaudu. Mul pole midagi selle vastu, et lastel on sõbrad ja vahel vastastikku ka külas käiakse, aga ma ei soovi ega ole avatud selleks, et iga uue lapsega kaasnev perekond meid kohe sõpradeks ja omastada soovib. Viimane näide, laps suhtleb sõbraga intensivselt niigi kõik viis koolipäeva, üksteisest lahkutakse alles kell kuus õhtul. Lapse vanem on korduvalt ka neid külla kutsunudkuid kahjuks või õnneks on oma majapidamisega ka tööd ja ainus aeg mil kella peale jooksmist pole on nädalavahetus mil tahaks ometi pikalt voodis olla, filmi vaadata, raamatuid lugeda, pannkooke teha. Ütlesime ka ilusti, et soovime nädalavahetuse rahulikult veeta ja selle peale vastati naerdes, et vaatame jah, kui rahulik see teil tuleb, neil plaanid. Ja ma tunnen lihtsalt, et vabandust, aga jätkemeid rahule.
Ma tean, et paljud ei pruugi sellest aru saada ja tänapäeval on kombeks pidev, motoorne rahutus, tõmblemine, suhtlemine. Me kuidagi oleme leidnud oma rahu ja tunnemegi end hästi omadega kodus olles ning ei taha pidevat suhtlust laste koolikaaslaste vanemategaka koolivälisel ajal. Liiati, kui oled ära tabanud, et täiesti erinevad inimesed, meie perespole alkoholikommet jne. Kuidas viisakalt eemalduda nõudlikest suhtlustest, sest on olnud ka solvumisi varem, et miks me vanematena ei lase endast umbes üle sõita koguaeg, kui lapsed nii nii hästi klapivad. Oeh.
(Ilmselt siis introvert kuigi kodust väljas särav suhtleja, kõige vanem pole, alles 40.aastane)
Külaline

Jaah, mõistan. Samas kas see ei tekita teil oma lapsega tüli, kes oleks sellest väga vaimustuses. Või ta ka pole?
Külaline

Guest kirjutas: 08 Nov 2025 08:52 Jaah, mõistan. Samas kas see ei tekita teil oma lapsega tüli, kes oleks sellest väga vaimustuses. Või ta ka pole?
Mul sai see teema nüüd kaks korda üles, ei oska veel kasutada seda foorumit siin. Täiendatud osa on viimane. Laps ei pea ju suhtlema teise lapse vanematega, see koormus langeb meie peale ja kui vanemana saad eis aru, et järjekordsest uuest tutvusest terendab selline “teil on aed, meil joogid” suhtlus ja sa pole see inimene...
Laps saab teise pere lapsega koos olla kõik koolipäevad kella kuueni, mida on maa ja ilm.
Külaline

Mul on neli last. Küll täiskasvanud tänaseks juba, aga siiski... Meie pere ei ole mitte ühegi lapse sõbra vanematega suhelnud. Ja mitte keegi ei ole tahtnud neist meie pereellu tungida.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Nov 2025 08:56 Mul on neli last. Küll täiskasvanud tänaseks juba, aga siiski... Meie pere ei ole mitte ühegi lapse sõbra vanematega suhelnud. Ja mitte keegi ei ole tahtnud neist meie pereellu tungida.
Selge, siis sattus teist korda taoline tüpaaz, kes me heatahtlikkusest läbi üritab tulla ja tean kuis talitada kuna kodukandis on kuulda ka ühest teisest suhtlemisest loobujast antud pere suhtes. Alkoholil toimimine eriti vastuvõetamatu.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Nov 2025 09:00
Guest kirjutas: 08 Nov 2025 08:56 Mul on neli last. Küll täiskasvanud tänaseks juba, aga siiski... Meie pere ei ole mitte ühegi lapse sõbra vanematega suhelnud. Ja mitte keegi ei ole tahtnud neist meie pereellu tungida.
Selge, siis sattus teist korda taoline tüpaaz, kes me heatahtlikkusest läbi üritab tulla ja tean kuis talitada kuna kodukandis on kuulda ka ühest teisest suhtlemisest loobujast antud pere suhtes. Alkoholil toimimine eriti vastuvõetamatu.
Su jutt on ikka natuke imelik. Mis heatahtlikkusest läbi tulla, minu arust te mingid ema Theresad küll ei ole. Kui teil on mingi külakoht, kus mingid jotad tahavad suhelda, siis öelge ometi ära ja ongi korras. Sina heietad pikalt ja laialt, nagu kõik ründaks teid, sest on nii jubedad inimesed, et tahavad suhelda. Isegi lapse kohta räägid halvustavalt, et intensiivne suhtlus. Üldiselt on nii, et vähemalt lapsed jätke rahule, kui tahate kuskil oma mullis elada, sest sotsiaalsete oskuste puudumine on tegelikult tulevases elus väga suur miinus, See ei tähenda, et ühed jotad minema peletate, vaid minu arust on kogu su suhtumine üleüldiselt nii. Et kõik ründavad teid, intensiivne suhtlus, meie heatahtlikkusest üritavad läbi tulla, kogu see sõnavara on kummaline.
Külaline

Teil siis nii et küllakutse tuleb lasteta? Mitte et tulge kogu perega, st lapsed ka?
Ei mina pole ka nii külas käinud, ega kutsutud, aga mõne lapse sõbra vanemaga saame ikka paremini läbi, kui teistega. Ja kui mõelda, ma ei peaks imelikuks, kui nad meid ka külla kutsuks. Sest nt poes kohtudes me räägime pikalt.
Samas mu sugulane on suurem suhtleja ja temal on küll selliseid uusi tuttavaid ja sõpru tekkinud tänu lastele.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Nov 2025 09:07 Teil siis nii et küllakutse tuleb lasteta? Mitte et tulge kogu perega, st lapsed ka?
Ei mina pole ka nii külas käinud, ega kutsutud, aga mõne lapse sõbra vanemaga saame ikka paremini läbi, kui teistega. Ja kui mõelda, ma ei peaks imelikuks, kui nad meid ka külla kutsuks. Sest nt poes kohtudes me räägime pikalt.
Samas mu sugulane on suurem suhtleja ja temal on küll selliseid uusi tuttavaid ja sõpru tekkinud tänu lastele.
No, kui täiesti täpne olla, oli kodus vaid napsune isa. Olime lapsega 20 minutit ja tulime ära.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Nov 2025 09:04
Guest kirjutas: 08 Nov 2025 09:00
Su jutt on ikka natuke imelik. Mis heatahtlikkusest läbi tulla, minu arust te mingid ema Theresad küll ei ole. Kui teil on mingi külakoht, kus mingid jotad tahavad suhelda, siis öelge ometi ära ja ongi korras. Sina heietad pikalt ja laialt, nagu kõik ründaks teid, sest on nii jubedad inimesed, et tahavad suhelda. Isegi lapse kohta räägid halvustavalt, et intensiivne suhtlus. Üldiselt on nii, et vähemalt lapsed jätke rahule, kui tahate kuskil oma mullis elada, sest sotsiaalsete oskuste puudumine on tegelikult tulevases elus väga suur miinus, See ei tähenda, et ühed jotad minema peletate, vaid minu arust on kogu su suhtumine üleüldiselt nii. Et kõik ründavad teid, intensiivne suhtlus, meie heatahtlikkusest üritavad läbi tulla, kogu see sõnavara on kummaline.
Jah, just nii erinevad inimesed ongi. Minu jaoks sinu ülevoolavate väljenditega jutt samuti kummaline. Kellele sobib iga suhtlus “tulge kõik..” kellele mitte, kel kodu kindlus, kel läbikäiguhoov.
Külaline

Jah, just nii erinevad inimesed ongi. Minu jaoks sinu ülevoolavate väljenditega jutt samuti kummaline. Kellele sobib iga suhtlus “tulge kõik..” kellele mitte, kel kodu kindlus, kel läbikäiguhoov.
Mis oli minu jutus ülevoolavat? Kas ma ütlesin, et teie kodu peaks olema läbikäiguhoov?
Külaline

Guest kirjutas: 08 Nov 2025 09:17
Mis oli minu jutus ülevoolavat? Kas ma ütlesin, et teie kodu peaks olema läbikäiguhoov?
Selgelt vihjasid ju et peaks. Ema Theresa pole ülevool?
Las ta jääb, see pole teema. Ma su tekstile punaseid loopima täiskasvanuna ei hakka.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Ei pea suhtlema, kui ei taha. Viisakalt ütledki, et oled introvert ja suhtlus väsitab sind, et ei jaksa suhelda, oled pärast väsinud, et kodus ka palju tegemist, et seegi väsitab, pärast pead palju puhkama. Ja ongi öeldud. Kui solvub, las solvub, solvutakse siis, kui oma tahtmist ei saada. Mina hoian solvujatest üldse eemale.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Nov 2025 09:24
Guest kirjutas: 08 Nov 2025 09:17
Selgelt vihjasid ju et peaks. Ema Theresa pole ülevool?
Las ta jääb, see pole teema. Ma su tekstile punaseid loopima täiskasvanuna ei hakka.
Ei vihjanud, et peaks suhtlema inimestega, kes sulle ei meeldi. Küll aga olen kindel, et pingutad üle oma jutuga, et kõik kogu aeg ründavad teie perekonda ja ei jäta rahule. Ütlesin vaid, et lapse suhteid ei ole vaja halvustada (intensiivne suhtlus jne) ja kui tema soovib oma sõpru külla kutsuda, ei tohiks olla selle vastu. Mingit põhjust pole sellepärast kogu laste sõprade suguvõsaga suhelda, aga ma üldse ei usu, et kõik ennast teile vägisi sõpradeks pakuvad, nagu sinu jutust mulje jääb. Üks pere tahtis tulla ja sina oled sellest nii häiritud, et kirjutad meetrise kirja foorumisse. Ütle, et pole aega ja ongi kõik korras. Ei ründa teid mitte keegi ja mingit heatahtlikkust ma sinu suhtumises ei näe. Ehitad enda ümber mingit müüri, mis on okei, aga lapsi seal müüri taga hoida ei ole okei. See oli minu jutu sisu. Seletan veelkord, sest tundub, et sul on kommunikatiivsetes protsessides mingi error sees. Ei taju suhtlemise ega kirjaliku kõne nüansse.
Külaline

Kas tohib täpsustada. See üks vintis isa, kutsus teid külla või end teile külla.
Või on neid kutseid palju?
Külaline

Guest kirjutas: 08 Nov 2025 09:40 Kas tohib täpsustada. See üks vintis isa, kutsus teid külla või end teile külla.
Tundub, et probleem on ühe joodikute perekonnaga. See ongi see "kõik ründavad".
Külaline

Guest kirjutas: 08 Nov 2025 09:40 Kas tohib täpsustada. See üks vintis isa, kutsus teid külla või end teile külla.
Vintis isa, kolme lapse ema, viie lapsega pere, you name it. “Tuleme mil tahame, antagu kohati ööbimist ka või istume teil öösse.” Ja ma ei räägi lähisõpradest, sugulastest, tähtpäevadest! Tagatoas aga magab meie pere graafikuga tööl käija und välja.
Piiride kehtestamise teema, aga nõuandeid, mis küsisin, tuli siit vaid ühelt inimeselt, enamus mängivad siin isehakanud kriitikuid või psühholooge ei muud. Mina vastuse sain sellelt ühelt, aitäh.
Külaline

Ehk on vanemad oma laste üle valvsad ja mures ja seepärast tahavad teada, mis perest on laps, kellega tema laps suhtleb, kui neid selliseid kutseid on palju. Tahavad teada, mis inimestega tegu. Nagu nt ameerika komme, et tehakse koogiga külla minnes uue naabriga tutvust, ja vaadatakse mis inimestega tegu
Külaline

Guest kirjutas: 08 Nov 2025 09:58 Ehk on vanemad oma laste üle valvsad ja mures ja seepärast tahavad teada, mis perest on laps, kellega tema laps suhtleb, kui neid selliseid kutseid on palju. Tahavad teada, mis inimestega tegu. Nagu nt ameerika komme, et tehakse koogiga külla minnes uue naabriga tutvust, ja vaadatakse mis inimestega tegu
See sobib ja on ka alati ära tuntav, see on algne, põgusa tutvumise faas. Mul on kahtlus, et kaks viimast tungivat suhtlust on inimesed, kel polegi teisi suhteid väga õnnestunud luua ja haaratakse uute võimalike järele ning endaga ei tegeleta, mis on algpõhjused.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Nov 2025 09:54
Vintis isa, kolme lapse ema, viie lapsega pere, you name it. “Tuleme mil tahame, antagu kohati ööbimist ka või istume teil öösse.” Ja ma ei räägi lähisõpradest, sugulastest, tähtpäevadest! Tagatoas aga magab meie pere graafikuga tööl käija und välja.
Piiride kehtestamise teema, aga nõuandeid, mis küsisin, tuli siit vaid ühelt inimeselt, enamus mängivad siin isehakanud kriitikuid või psühholooge ei muud. Mina vastuse sain sellelt ühelt, aitäh.
No ongi mingi joodikute perekond, kellega ei pea suhtlema. Sinu esialgne jutt oli ju selline, et kõik ründavad, kõik tahavad suhelda, kuidas ennast ometi kaitsta. Mis nõuandeid siin siis vaja on? Muidugi ei pea mingit suvalist jotat suvalisel ajal võõrustama või enda juurde ööbima laskma. Aga mingit üldist rünnet teie pere vastu või suurt suhtlemakippumist ju üleüldiselt ei ole, millest sina rääkisid. Kõrvaline küsimus, et mis see "Istume teil öösse" tähendab?
Külaline

Guest kirjutas: 08 Nov 2025 10:05
Guest kirjutas: 08 Nov 2025 09:54
No ongi mingi joodikute perekond, kellega ei pea suhtlema. Sinu esialgne jutt oli ju selline, et kõik ründavad, kõik tahavad suhelda, kuidas ennast ometi kaitsta. Mis nõuandeid siin siis vaja on? Muidugi ei pea mingit suvalist jotat suvalisel ajal võõrustama või enda juurde ööbima laskma. Aga mingit üldist rünnet teie pere vastu või suurt suhtlemakippumist ju üleüldiselt ei ole, millest sina rääkisid. Kõrvaline küsimus, et mis see "Istume teil öösse" tähendab?
Sina kirjeldad siin küll nagu ukraina sõda, nii see termas kirjas ju ei ole, lonks suhkruvett?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist