Topeltsünnipäev ja kingitus

vana hea klassika
Külaline

Topeltsünnipäev ja kingitus

Postitus Postitas Külaline »

Sain kutse juubelile, kaks sünnipäevalast teevad koos peo. Mina käin nendest läbi ühega, käime ka vastastikku sünnipäevadel. Teine juubilar on tuttav, kuid läbi me ei käi. Kuidas lahendada kingituse teema? Plaanin raha kinkida. Tühja käega oleks nagu imelik minna. Samas on see teine juubilar nagu pisut "pealesunnitud", kuna muidu ma talle sünnipäevale ju ei läheks, aga kaks samaväärset kingitust teha jääb mulle paljuks. Plaanitud summa pooleks teha? Tahaks oma sõbrale ikka nagu rohkem kinkida. Oehh.. ei teadnudki, et täiskasvanud sedasi tänapäeval koos pidusid peavad. Kuidas teie olukorra lahendaksite?
triin112
Kontakt:

Postitus Postitas triin112 »

Kingitus sünnipäevalapsele, teisele lihtsalt lilled.
Külaline

triin112 kirjutas: 10 Nov 2025 15:16 Kingitus sünnipäevalapsele, teisele lihtsalt lilled.
Sama mõte.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Nov 2025 15:06 Sain kutse juubelile, kaks sünnipäevalast teevad koos peo. Mina käin nendest läbi ühega, käime ka vastastikku sünnipäevadel. Teine juubilar on tuttav, kuid läbi me ei käi. Kuidas lahendada kingituse teema? Plaanin raha kinkida. Tühja käega oleks nagu imelik minna. Samas on see teine juubilar nagu pisut "pealesunnitud", kuna muidu ma talle sünnipäevale ju ei läheks, aga kaks samaväärset kingitust teha jääb mulle paljuks. Plaanitud summa pooleks teha? Tahaks oma sõbrale ikka nagu rohkem kinkida. Oehh.. ei teadnudki, et täiskasvanud sedasi tänapäeval koos pidusid peavad. Kuidas teie olukorra lahendaksite?
Kui peetakse koos ja külalised ühised, siis ega kulud toidule suuremad pole. Võid ühele kinkida raha, teisele lilled. Ise olen juubelite puhul rahasumma kinkimisel lähtunud, kas seda peetakse kodus või mõnes toidukohas. Kui viimane variant, siis arvestan ühe täiskavanu kohta vähemalt 25-30 eurot ja ka siis, kui peetakse kodus, aga tellitakse catering. Näiteks 4-liikmelise perekonnaga (2 täiskavanut+ 2 last) toidukohta sünnipäevale minnes ei söendaks kinkida ainult 40 eurot, piinlik oleks, vaid ikka 70-80 eurot, sest sellise peo pidamine pole odav lõbu.
Külaline

triin112 kirjutas: 10 Nov 2025 15:16 Kingitus sünnipäevalapsele, teisele lihtsalt lilled.
Kui tegu on sõbrannadega, teeks vast samamoodi, et kink sellele, keda tunnen, teisele lilled või lilled ja vein või kommid.
Aga kui tegu abielupaariga, siis kingiks midagi sellist, mida nad koos kasutada saavad, nt voodipesu, mingi iluvidin koju või kööki, piletilevi kinkekaart vmt
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Nov 2025 15:30
siis kingiks midagi sellist, mida nad koos kasutada saavad, nt voodipesu, mingi iluvidin koju või kööki, piletilevi kinkekaart vmt
Miks mitte preservatiiv?
Külaline

Oleks juba aeg see kingitustega seotud arvamismäng ära jätta. Sünnipäevalaps lihtsalt väljastab oma kuludest ja kasumisoovist lähtuva pileti ja potentsiaalne küsimus siis valib, kas lunastab või mitte. No ja mingi ekstramegarikaste ja kirikurottide opšuun võiks kah olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Nov 2025 15:42 Oleks juba aeg see kingitustega seotud arvamismäng ära jätta. Sünnipäevalaps lihtsalt väljastab oma kuludest ja kasumisoovist lähtuva pileti ja potentsiaalne küsimus siis valib, kas lunastab või mitte. No ja mingi ekstramegarikaste ja kirikurottide opšuun võiks kah olla.
Kas täiskasvanu peab sünnipäeva kingituste nimel või siis meelespidamise pärast? Pidu, seltskond, kas see polegi olulisem kui see raha, sest mis raha ikka kingitakse. Okei siin foorumis on kõik naised miljonärid, aga vaevalt teiegi üle 20 euro ümbrikusse panete.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Nov 2025 15:44
Külaline kirjutas: 10 Nov 2025 15:42 Oleks juba aeg see kingitustega seotud arvamismäng ära jätta. Sünnipäevalaps lihtsalt väljastab oma kuludest ja kasumisoovist lähtuva pileti ja potentsiaalne küsimus siis valib, kas lunastab või mitte. No ja mingi ekstramegarikaste ja kirikurottide opšuun võiks kah olla.
Kas täiskasvanu peab sünnipäeva kingituste nimel või siis meelespidamise pärast? Pidu, seltskond, kas see polegi olulisem kui see raha, sest mis raha ikka kingitakse. Okei siin foorumis on kõik naised miljonärid, aga vaevalt teiegi üle 20 euro ümbrikusse panete.
Pidu ja seltskond on loomulikult olulised, aga peole, head ja paremat sööma minnes, ei pea ka liigselt koonerdama ja kinkima täiskasvanud inimesele näit 10 eurot. Olen arvestanud peokohas sünnipäea pidamisel vähemalt 25 eurot, sest vähem ei söanda kinkida. Kui inimene teeb isetehtud kingituse, nt kingib käsitööd, siis on teine lugu, aga jutt oli raha kinkimisest.
Külaline

Mõlemale 25 ja ongi asi Ants. 25 pole vähe ega ka palju. Lilled tulevad sama hinnaga ja kes need lilled veel pärast koju tassib.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Nov 2025 15:44Okei siin foorumis on kõik naised miljonärid, aga vaevalt teiegi üle 20 euro ümbrikusse panete.
Mina siinsete rikaste toppi ei kuulu, aga 20 € ümbrikus kingin ma lapsele. Täiskasvanu saab vähemalt 30 € sellise tavalise kodupeo korral.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Nov 2025 18:40
Külaline kirjutas: 10 Nov 2025 15:44Okei siin foorumis on kõik naised miljonärid, aga vaevalt teiegi üle 20 euro ümbrikusse panete.
Mina siinsete rikaste toppi ei kuulu, aga 20 € ümbrikus kingin ma lapsele. Täiskasvanu saab vähemalt 30 € sellise tavalise kodupeo korral.
Vägev! 30 eurot on tegija kink!!!
Külaline

Kingiksin ainult oma sõbrale midagi.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Nov 2025 15:06 Sain kutse juubelile, kaks sünnipäevalast teevad koos peo. Mina käin nendest läbi ühega, käime ka vastastikku sünnipäevadel. Teine juubilar on tuttav, kuid läbi me ei käi. Kuidas lahendada kingituse teema?
Mis siis, et koos teevad - sina oled ju ikka selle oma tuttava külaline. Mina teeks kingi oma tuttavale ja ülekandega ning kohale läheks, roos kummalegi.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Nov 2025 15:44
Väikeste laste sõprade kingitus jääb umbes 20 euro kanti.
Krooniajal pandi täiskasvanutele tavaliselt 500 krooni, mis oli umbes 30 eurot. Viimane 3-10 aastat on tavaline taks olnud 50 eurot näo pealt. Mõni aasta tagasi hakati juubeliks panema 100 eurot, nüüd pannakse see 100 juba tavasünnipäeval. Eks ta palju ole, aga ju on raha väärtus väiksemaks jäänud ja/või inimeste elatustase nii palju paremaks läinud.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Ma pole kindlasti rikkur ega miljonär, aga 20 eurot, tänapäeval juubeliks täsikasvanule?? Mina ei julgeks nii vähe panna, enne juba jtaks minemata. Ma mõistan, et pidu ei tehta raha või kinkide pärast, aga...ma ei tea, mingi standard ju ometi on?
Minu viimane juubelilkäik oli 2022 a augustis, sõbranna sai 50, panin 50 ümbrikusse ja lilled, lisaks maksin ööbimise 50. Olen üsna kindel, et teised panid rohkemgi.
Keithy
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Keithy »

Nõiamoor kirjutas: 11 Nov 2025 21:03 Ma pole kindlasti rikkur ega miljonär, aga 20 eurot, tänapäeval juubeliks täsikasvanule?? Mina ei julgeks nii vähe panna, enne juba jtaks minemata. Ma mõistan, et pidu ei tehta raha või kinkide pärast, aga...ma ei tea, mingi standard ju ometi on?
Minu viimane juubelilkäik oli 2022 a augustis, sõbranna sai 50, panin 50 ümbrikusse ja lilled, lisaks maksin ööbimise 50. Olen üsna kindel, et teised panid rohkemgi.

Ma oleks väga kurb, kui mu kallis inimene jätaks mu juubelile tulemata, sest tal pole üle 20 euro ümbrikusse panna. Oleksin kurb, et ta ei tule ja oleksin pettunud, et ta peab mind nii tühiseks inimeseks, kes hoolib rahast rohlem kui inimesest.
Mul on hea meel, kui saan kingituse, aga see pole põhiline. Kui olen inimese kutsunud, siis järelikult soovin teda oma tähtsale päevale ja tulgu kasvõi ainult õnnesooviga.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Nov 2025 15:19
Sama mõte.
Jah, mina teeks ka niimoodi.

Sellised topeltsünnipäevad on nii ebameeldivad. Oled kutsutud, aga tead-tunned lähedalt vaid ühte sünnipäevalast. Olen ise mitmel korral sellisele peole kutse saanud. Ühel korral viisin teisele ja enda jaoks tundmatule inimesele veinipudeli ja ta oli selle üle väga rõõmus. Pärast selgus, et ta võõrastelt üldse kinke ei oodanudki.

Ühel teisel korral seisis kingisoovina "kink võiks mahtuda ümbrikusse". See inimene sai teatripileti, nagu mu sõbrannagi. Raha ma põhimõtteliselt ei kingi.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2025 22:30
Sama mõte.

Sellised topeltsünnipäevad on nii ebameeldivad. Oled kutsutud, aga tead-tunned lähedalt vaid ühte sünnipäevalast. Olen ise mitmel korral sellisele peole kutse saanud. Ühel korral viisin teisele ja enda jaoks tundmatule inimesele veinipudeli ja ta oli selle üle väga rõõmus. Pärast selgus, et ta võõrastelt üldse kinke ei oodanudki.

Ühel teisel korral seisis kingisoovina "kink võiks mahtuda ümbrikusse". See inimene sai teatripileti, nagu mu sõbrannagi. Raha ma põhimõtteliselt ei kingi.
Miks? Miks sa ei austa sünnipäevalapse soovi? Mul on väga hea meel, kui õnnestub raha kinkida, saab inimene endale ise osta, mida soovib.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2025 22:46
Külaline kirjutas: 11 Nov 2025 22:30

Sama mõte.

Miks? Miks sa ei austa sünnipäevalapse soovi? Mul on väga hea meel, kui õnnestub raha kinkida, saab inimene endale ise osta, mida soovib.
Teatripilet mahub ju ka ümbrikusse 😆
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist