Silmadega probleem
-
Külaline
Silmadega probleem
Mul on diagnoositud kuiva silma sündroom. Silmadega on probleeme juba varasest noorusest, kui oli suur miinus. Siis hakkasin kandma läätsesid, mis rikkusid kõvasti silmi. Kui tulid laseroperatsioonid, lasin selle kohe taha, aga pidin pool aastat enne laskma sarvkestal taastuda. Nüüd on nägemine väga hea, aga on silmade kuivus. Tilgutamine ja geelid aitavad vähe. Muidu saan nagu hakkama, aga suur probleem on töökohaga. See asub vanas majas, kus on hallitust ja õhk vist ülikuiv, ega ma täpselt ei teagi, mis see probleem seal on. Igatahes lähevad mu silmad seal tulipunaseks ja näen välja nagu oleks nutnud või midagi tarbinud. Tilgutan seal niisutavaid tilku ja teen sada imet, aga silmad näevad seal hirmsad välja. Olen käinud silmaarsti juures korduvalt, see ütleb, et mis siin teha, pane tilkasid ja kui ei aita, siis topitakse mingi nääre kinni, mis on suurem protseduur. Samas nüüd olen nädala oma kodus olnud ja silmad on täiesti normaalsed, ei ole tilkugi pannud ega midagi. Silmavalged on täiesti valged. Kas tõesti peab siis töökohta vahetama, sest silmad ei kannata seda maja?
-
Külaline
Kas sa ise saad aru, mis sa kirjutad: on hallitus ja ülikuiv õhk?! Hallitus teatavasti tekib liigsest niiskusest just, mõlemad koos küll olla ei saa.Guest kirjutas: ↑25 Dets 2025 20:34 See asub vanas majas, kus on hallitust ja õhk vist ülikuiv, ega ma täpselt ei teagi, mis see probleem seal on.
-
Külaline
Kas töökohta vahetada saaksid? Või proovi allergia ravimit, saab vist retseptita ka. Või osta tööle õhuniisutaja.
-
Külaline
Loomulikult võivad olla mõlemad asjad koos. Hallitus võib tulla konstruktsioonidest ja liigne kuivus kütmisest ja halvast ventilatsioonist.Guest kirjutas: ↑25 Dets 2025 20:43Kas sa ise saad aru, mis sa kirjutad: on hallitus ja ülikuiv õhk?! Hallitus teatavasti tekib liigsest niiskusest just, mõlemad koos küll olla ei saa.Guest kirjutas: ↑25 Dets 2025 20:34 See asub vanas majas, kus on hallitust ja õhk vist ülikuiv, ega ma täpselt ei teagi, mis see probleem seal on.
-
Külaline
Õhuniisutaja juba ostsin ja olen oma kabineti sisustanud rohkearvuliste toalilledega. See parandab asja küll, aga mitte täielikult, sest ei saa terve päev oma toas istuda, Olengi mures, et kas siis tõesti mingit lahendust pole ja pean töökohta vahetama. Sest mulle meeldib see töökoht.Guest kirjutas: ↑25 Dets 2025 20:47 Kas töökohta vahetada saaksid? Või proovi allergia ravimit, saab vist retseptita ka. Või osta tööle õhuniisutaja.
-
Külaline
On olemas nt IPL ravi: https://silmaarst.eu/ravivoimalused/kui ... #optilight
Toimivust ei oska kommenteerida, aga ehk pakub sulle huvi. Tahtsin ise proovida, aga imetamine on vastunäidustatud, nii et pole veel jõudnud.
Toimivust ei oska kommenteerida, aga ehk pakub sulle huvi. Tahtsin ise proovida, aga imetamine on vastunäidustatud, nii et pole veel jõudnud.
-
Külaline
Mõni neist toalilledest ei või allergiat tekitada hoopiski? Muidu seda pisarakanali sulgemist võid proovida küll, see pole üldse mingi pikk tegemine, paar minutit kõigest võtab aega, aga selle mõju kestab vist mingi 3 kuud ainult, siis sulab see kork seal jälle ära.
-
KollaneBanaan
- Kontakt:
Mul on juba mitu aastat päris hull kuiva silma probleem, mille vallandas hormonaalne haigus.
Suvel on lihtsam, aga küttehooaja saabumisega läheb alati hullemaks. Halvematel päevadel ei saa ei arvutis tööd teha ega autoga sõita.
Esiteks, niisutavatel tilkadel on tohutu vahe, ma loodan, et oled leidnud need, mis sulle kõige paremini sobivad. Ma kiidan Thealoz Duot ja Systane Hydrationit, ja ma olen 90% müüdavatest tilkadest ära proovinud. Raskemal ajal kulus mul neid 2 pudelit nädalas.
Teiseks need siin juba viidatud pisarakanalit sulgevad korgid on mulle tohutu leevenduse toonud. Neid on ajutisi ja püsivaid, mul on mõlemad alumised pisarakanalid püsivatega kinni pandud. Maksid ca 200 eurot, paigaldamine käis kiirelt ja ebamugav oli paar päeva, hiljem ei tunne enam midagi. Nüüd on üle aastate esimene talv, kui igapäevaselt silmatilku ei kasutagi ka panen ainult vastavalt vajadusele.
Suvel on lihtsam, aga küttehooaja saabumisega läheb alati hullemaks. Halvematel päevadel ei saa ei arvutis tööd teha ega autoga sõita.
Esiteks, niisutavatel tilkadel on tohutu vahe, ma loodan, et oled leidnud need, mis sulle kõige paremini sobivad. Ma kiidan Thealoz Duot ja Systane Hydrationit, ja ma olen 90% müüdavatest tilkadest ära proovinud. Raskemal ajal kulus mul neid 2 pudelit nädalas.
Teiseks need siin juba viidatud pisarakanalit sulgevad korgid on mulle tohutu leevenduse toonud. Neid on ajutisi ja püsivaid, mul on mõlemad alumised pisarakanalid püsivatega kinni pandud. Maksid ca 200 eurot, paigaldamine käis kiirelt ja ebamugav oli paar päeva, hiljem ei tunne enam midagi. Nüüd on üle aastate esimene talv, kui igapäevaselt silmatilku ei kasutagi ka panen ainult vastavalt vajadusele.
-
Külaline
Kus neid paigaldatakse, kuhu peab pöörduma?KollaneBanaan kirjutas: ↑26 Dets 2025 08:54 Mul on juba mitu aastat päris hull kuiva silma probleem, mille vallandas hormonaalne haigus.
-
Külaline
Kuna ma tasuta silmaarsti ajale Tallinnas pihta ei saanud, siis käisin Silmalaseris eriti kallis kontrollis (kui juba, siis juba). Ja sealne arst väitis, et silmatilkadel ei ole mitte mingit erinevust, kui ainult säilitusaineteta on. Mõtlesin juba, et mina kujutan nende erinevust etteKollaneBanaan kirjutas: ↑26 Dets 2025 08:54Esiteks, niisutavatel tilkadel on tohutu vahe, ma loodan, et oled leidnud need, mis sulle kõige paremini sobivad. Ma kiidan Thealoz Duot ja Systane Hydrationit, ja ma olen 90% müüdavatest tilkadest ära proovinud.
-
KollaneBanaan
- Kontakt:
Minule paigaldas silmaarst (Pärnus).
-
Külaline
Pean siis jälle mingi silmaarsti juurde minema. Olen mitmeid kordi käinud ja ikka on öeldud, et tilguta, pane geeli, aga see aitab suhteliselt vähe. Üks ütles, et tee sooje maske, ostsin mingi kalli elektrilise silmamaskigi sealt kuiva silma kliinikust, aga aitab ka vähe. Huvitav on see, et pole nüüd nädal aega seal töökohas käinud, pole midagi tilgutanud ja silmad on enam-vähem normaalsed. Kui lähen tööle, jälle on õhtuks silmad tulipunased.
-
Külaline
Kui on arvutiga töö, siis äkki on ekraani vahtimisest hoopis? Meil läks üks vanem inimene töölt ära, sest talle enam ei sobinud terve päev arvutis olla, hakkas silmade peale. Ma kahjuks ei küsinud, kuidas just.
-
Külaline
Ei ole selles asi, kodus olles olen rohkemgi arvutis.Guest kirjutas: ↑29 Dets 2025 10:35 Kui on arvutiga töö, siis äkki on ekraani vahtimisest hoopis? Meil läks üks vanem inimene töölt ära, sest talle enam ei sobinud terve päev arvutis olla, hakkas silmade peale. Ma kahjuks ei küsinud, kuidas just.
-
Külaline
Suurtes kontorihoonetes on need vastikud suured lambid laes, mis koolideski. Päevavalguslambid või kuidas neid nimetatakse. Need on minu aruat silmadele kohutavad.
-
Külaline
Jah, see võib ka probleem olla. Kodus on mul pigem hämaram, aga tööl on väga ere valgus.Guest kirjutas: ↑29 Dets 2025 13:27 Suurtes kontorihoonetes on need vastikud suured lambid laes, mis koolideski. Päevavalguslambid või kuidas neid nimetatakse. Need on minu aruat silmadele kohutavad.
-
Külaline
Kui sul on omaette ruum, siis lülita laetuli välja (vast ikka ühe ruumi kaupa saab) ja lase tööandjal osta või osta ise norm valgusega laualamp.
See päevavalgus on jah silmade ja naha surm.
-
Külaline
Mul on enda lamp, aga mul on kabinetis ka teine inimene, kes paneb selle laetule täisvõimsusel tööle. Hea, et ta mu taimigi ja õhuniisutit kannatab. Nendest ta näeb ise ka kasu, sest ütles, et muidu ka kurk kuivas kogu aeg ja nahk kiskus, seda isegi tema tunneb. Sügisel ja suvel ei olnud asi nii hull, sest siis kütet pole, on rohkem loomulikku valgust ja saab akent ka lahti teha. Aga kui on ainult kunstlik valgus, küte, siis on väga halb minu silmade olukord.Guest kirjutas: ↑29 Dets 2025 16:26 Kui sul on omaette ruum, siis lülita laetuli välja (vast ikka ühe ruumi kaupa saab) ja lase tööandjal osta või osta ise norm valgusega laualamp.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist