Teadlaste uuring meeste ja naiste seksivajadustest
-
Külaline
Teadlaste uuring meeste ja naiste seksivajadustest
PM kirjutab viitega Daily mailile uuringust mis purustab müüte:
https://naine.postimees.ee/8397016/puru ... 1#cxrecs_s
" Levinud stereotüüp ütleb, et meeste seksuaalne hoog on laes kahekümnendates ning vaibub koos hallide karvade tekkimisega. Värske ja mastaapne uuring lükkab selle ümber: selgub, et meeste libiido saavutab oma tõelise tipu alles siis, kui lihtne T-särk on vahetunud pintsaku vastu ja elukogemust kogunenud rohkem kui küllaga."
" Teadlased leidsid, et meeste seksuaalne iha hakkab järjekindlalt kasvama 20. ja 30. eluaastates ning saavutab oma absoluutse haripunkti 40. eluaastate alguses. See on bioloogiliselt paradoksaalne, kuna testosterooni tase hakkab tavaliselt langema juba pärast 30. sünnipäeva."
" Teadlaste selgitus on aga psühholoogiline: 40-aastane mees on sageli emotsionaalselt küpsem, saavutanud elus stabiilsuse ja enesekindluse, mis kandub üle ka magamistuppa. Veelgi hämmastavam on fakt, et 60ndates eluaastates meeste libiido on samal tasemel kui 20-aastastel noormeestel."
originaaluudis on loetav siit :
https://www.dailymail.co.uk/sciencetech ... peaks.html
Kummaline on aga see et sellise mahuga uuringust pole eesti meedias midagi kuigi väidetavalt tegid seda Tartu Ülikooli teadlased. Uuringu tulemused pole just midagi uut. See et 50 ringis on tihtipeale täiesti erinevad vajadused on teada fakt.
https://naine.postimees.ee/8397016/puru ... 1#cxrecs_s
" Levinud stereotüüp ütleb, et meeste seksuaalne hoog on laes kahekümnendates ning vaibub koos hallide karvade tekkimisega. Värske ja mastaapne uuring lükkab selle ümber: selgub, et meeste libiido saavutab oma tõelise tipu alles siis, kui lihtne T-särk on vahetunud pintsaku vastu ja elukogemust kogunenud rohkem kui küllaga."
" Teadlased leidsid, et meeste seksuaalne iha hakkab järjekindlalt kasvama 20. ja 30. eluaastates ning saavutab oma absoluutse haripunkti 40. eluaastate alguses. See on bioloogiliselt paradoksaalne, kuna testosterooni tase hakkab tavaliselt langema juba pärast 30. sünnipäeva."
" Teadlaste selgitus on aga psühholoogiline: 40-aastane mees on sageli emotsionaalselt küpsem, saavutanud elus stabiilsuse ja enesekindluse, mis kandub üle ka magamistuppa. Veelgi hämmastavam on fakt, et 60ndates eluaastates meeste libiido on samal tasemel kui 20-aastastel noormeestel."
originaaluudis on loetav siit :
https://www.dailymail.co.uk/sciencetech ... peaks.html
Kummaline on aga see et sellise mahuga uuringust pole eesti meedias midagi kuigi väidetavalt tegid seda Tartu Ülikooli teadlased. Uuringu tulemused pole just midagi uut. See et 50 ringis on tihtipeale täiesti erinevad vajadused on teada fakt.
-
Külaline
Daily Mail on teadagi kõige kõvem teadusväljaanne 
-
Külaline
Eks proovitakse keskealistele meestele headmeelt teha, neile rääkida, et on kõvad täkud surmani. Pigem usun seda, et 40+ läheb voodisooritus alla, 50+ juba paljudel probleemid. Mul on eks, kellega oli suurepärane seksuaalne tõmme kahekümnendates, seksisime päevade kaupa, tal tõusis iga ilmaga, mitu korda suutis järjest jne. Kohtusime uuesti 40+ vanuses, tõmme oli endine, aga sooritusvõime juba hoopis teine.
-
Külaline
Miks jaurad? Artiklis on ju ometi link ka algsele uurimusele https://www.nature.com/articles/s41598-025-23483-0
Ega Daily Mail ise seda uuringut korraldanud
-
Külaline
No pagan, kust sa võtad, et ta sinuga oma parima välja pani? Ära unusta, et sinagi oled vahepeal 20 aastat vananenud ja pole enam ehk sama erutav püss kui 20-ndates.Guest kirjutas: ↑16 Jaan 2026 17:31 Eks proovitakse keskealistele meestele headmeelt teha, neile rääkida, et on kõvad täkud surmani. Pigem usun seda, et 40+ läheb voodisooritus alla, 50+ juba paljudel probleemid. Mul on eks, kellega oli suurepärane seksuaalne tõmme kahekümnendates, seksisime päevade kaupa, tal tõusis iga ilmaga, mitu korda suutis järjest jne. Kohtusime uuesti 40+ vanuses, tõmme oli endine, aga sooritusvõime juba hoopis teine.
-
Külaline
Eks soov on üks asi, reaalsed seksuaalsed võimed teine asi.
-
Külaline
Just. Artiklis on korduvalt mainitud sõna desire - iha. Seksuaalne võimekus on midagi muud. Aga las vanamehed lohutavad ennastGuest kirjutas: ↑16 Jaan 2026 18:57 Eks soov on üks asi, reaalsed seksuaalsed võimed teine asi.
-
Külaline
Noo ma ei tea mida arvab see, kellelt küsid, kuid mina arvan, et enda seksuaalsusega kontaktis olev naine saab väga hästi aru, millises seksuaalsuses mees on. Mehed õhkavad ka teatud energiat, mille puhul saab naine aru, kas ta parasjagu ei pannud parimat välja või on tegemist mehega, kellest ei saa parimat välja. Seda väga ei peta. Kui puht tehniliselt tegevust vaadelda, see sooritusvõime jääb kahjuks lünklikuks ja naudingud pooleli ka riistvaravälistes toimingutes. Kui probleem seisneb vaid naise vanuses, pole vaja mehel ennast petma minna ju (loe: endale häbi tegema minna)Guest kirjutas: ↑16 Jaan 2026 18:55No pagan, kust sa võtad, et ta sinuga oma parima välja pani? Ära unusta, et sinagi oled vahepeal 20 aastat vananenud ja pole enam ehk sama erutav püss kui 20-ndates.Guest kirjutas: ↑16 Jaan 2026 17:31 Eks proovitakse keskealistele meestele headmeelt teha, neile rääkida, et on kõvad täkud surmani. Pigem usun seda, et 40+ läheb voodisooritus alla, 50+ juba paljudel probleemid. Mul on eks, kellega oli suurepärane seksuaalne tõmme kahekümnendates, seksisime päevade kaupa, tal tõusis iga ilmaga, mitu korda suutis järjest jne. Kohtusime uuesti 40+ vanuses, tõmme oli endine, aga sooritusvõime juba hoopis teine.
-
Külaline
Minu 40+ uuringuobjekt ei nõustunud väga selle Daily Maili teadlaste väitega.
Mina tean et teadlased soivitavad selles vanuses eesnääret rohkem kontrollida.
Dr. Punab soovitab meestel esimest korda meestearsti külastada puberteedi lõpul vanuses 16–20. Teine käik võiks jääda mehe kehalise võimekkuse tippu ehk vanusevahemikku 30–45, kus on võimalikke terviseprobleeme kergem tuvastada.
Mina tean et teadlased soivitavad selles vanuses eesnääret rohkem kontrollida.
Dr. Punab soovitab meestel esimest korda meestearsti külastada puberteedi lõpul vanuses 16–20. Teine käik võiks jääda mehe kehalise võimekkuse tippu ehk vanusevahemikku 30–45, kus on võimalikke terviseprobleeme kergem tuvastada.
-
Külaline
Olen erutav püss küll ja erutuses ei olnud üldse asi. Tahtmine oli suur, aga võimed on vähenenenud.Guest kirjutas: ↑16 Jaan 2026 18:55No pagan, kust sa võtad, et ta sinuga oma parima välja pani? Ära unusta, et sinagi oled vahepeal 20 aastat vananenud ja pole enam ehk sama erutav püss kui 20-ndates.Guest kirjutas: ↑16 Jaan 2026 17:31 Eks proovitakse keskealistele meestele headmeelt teha, neile rääkida, et on kõvad täkud surmani. Pigem usun seda, et 40+ läheb voodisooritus alla, 50+ juba paljudel probleemid. Mul on eks, kellega oli suurepärane seksuaalne tõmme kahekümnendates, seksisime päevade kaupa, tal tõusis iga ilmaga, mitu korda suutis järjest jne. Kohtusime uuesti 40+ vanuses, tõmme oli endine, aga sooritusvõime juba hoopis teine.
-
Külaline
Huvitav, kui ma sinu tekstist muhvigi aru ei saanud, kas ma siis ei ole oma seksuaalsusega piisavalt kontaktis või ajasid sa lihtsalt tühja õhku suust välja?Guest kirjutas: ↑17 Jaan 2026 00:28Noo ma ei tea mida arvab see, kellelt küsid, kuid mina arvan, et enda seksuaalsusega kontaktis olev naine saab väga hästi aru, millises seksuaalsuses mees on. Mehed õhkavad ka teatud energiat, mille puhul saab naine aru, kas ta parasjagu ei pannud parimat välja või on tegemist mehega, kellest ei saa parimat välja. Seda väga ei peta. Kui puht tehniliselt tegevust vaadelda, see sooritusvõime jääb kahjuks lünklikuks ja naudingud pooleli ka riistvaravälistes toimingutes. Kui probleem seisneb vaid naise vanuses, pole vaja mehel ennast petma minna ju (loe: endale häbi tegema minna)Guest kirjutas: ↑16 Jaan 2026 18:55No pagan, kust sa võtad, et ta sinuga oma parima välja pani? Ära unusta, et sinagi oled vahepeal 20 aastat vananenud ja pole enam ehk sama erutav püss kui 20-ndates.Guest kirjutas: ↑16 Jaan 2026 17:31 Eks proovitakse keskealistele meestele headmeelt teha, neile rääkida, et on kõvad täkud surmani. Pigem usun seda, et 40+ läheb voodisooritus alla, 50+ juba paljudel probleemid. Mul on eks, kellega oli suurepärane seksuaalne tõmme kahekümnendates, seksisime päevade kaupa, tal tõusis iga ilmaga, mitu korda suutis järjest jne. Kohtusime uuesti 40+ vanuses, tõmme oli endine, aga sooritusvõime juba hoopis teine.
-
Külaline
Kuskil just kirjutati, et vastupidiselt ootustele selgus, et mees on võimete tipus mitte 20aastaselt, vaid just 40aastaselt. Võta siis kinni...Äkki sõltub mehest, et kas on saavutanud küpsuse ja enesekindluse või mitte.Külaline kirjutas: ↑16 Jaan 2026 18:55No pagan, kust sa võtad, et ta sinuga oma parima välja pani? Ära unusta, et sinagi oled vahepeal 20 aastat vananenud ja pole enam ehk sama erutav püss kui 20-ndates.Guest kirjutas: ↑16 Jaan 2026 17:31 Eks proovitakse keskealistele meestele headmeelt teha, neile rääkida, et on kõvad täkud surmani. Pigem usun seda, et 40+ läheb voodisooritus alla, 50+ juba paljudel probleemid. Mul on eks, kellega oli suurepärane seksuaalne tõmme kahekümnendates, seksisime päevade kaupa, tal tõusis iga ilmaga, mitu korda suutis järjest jne. Kohtusime uuesti 40+ vanuses, tõmme oli endine, aga sooritusvõime juba hoopis teine.
-
Külaline
Tea, kas ikka nii on. Ma olen mees 40ndate keskel ja seksuaalset iha ei ole pooltki ka nii palju kui 20selt oli. Nüüd ma mõistan ütlust, et noortel meestel hormoonid möllavad. Sooritust aga saab küll lugeda paremaks kui 20ndates. Iha, fantaasiaid, tahtmist jms aga tunduvalt vähem. Mina kinnitaks ikka seda teooriat, et meestel see tahe konstantselt väheneb vanusega koguaeg peale 30ndatesse jõudmist.
-
Külaline
Okei, saan aru, aga kuidas mõjuks sellele uus ja huvitav suhe? Kas suurendab tahet ja iha, või see oleks ainult ajutine muutus?Külaline kirjutas: ↑18 Jaan 2026 18:12 Tea, kas ikka nii on. Ma olen mees 40ndate keskel ja seksuaalset iha ei ole pooltki ka nii palju kui 20selt oli. Nüüd ma mõistan ütlust, et noortel meestel hormoonid möllavad. Sooritust aga saab küll lugeda paremaks kui 20ndates. Iha, fantaasiaid, tahtmist jms aga tunduvalt vähem. Mina kinnitaks ikka seda teooriat, et meestel see tahe konstantselt väheneb vanusega koguaeg peale 30ndatesse jõudmist.
-
Külaline
Sa ise eelistad ilmselt pakkuda teist varianti? Ei häda, meil on erinevad kogemused ja tunnetused.Guest kirjutas: ↑17 Jaan 2026 13:43Huvitav, kui ma sinu tekstist muhvigi aru ei saanud, kas ma siis ei ole oma seksuaalsusega piisavalt kontaktis või ajasid sa lihtsalt tühja õhku suust välja?Guest kirjutas: ↑17 Jaan 2026 00:28Noo ma ei tea mida arvab see, kellelt küsid, kuid mina arvan, et enda seksuaalsusega kontaktis olev naine saab väga hästi aru, millises seksuaalsuses mees on. Mehed õhkavad ka teatud energiat, mille puhul saab naine aru, kas ta parasjagu ei pannud parimat välja või on tegemist mehega, kellest ei saa parimat välja. Seda väga ei peta. Kui puht tehniliselt tegevust vaadelda, see sooritusvõime jääb kahjuks lünklikuks ja naudingud pooleli ka riistvaravälistes toimingutes. Kui probleem seisneb vaid naise vanuses, pole vaja mehel ennast petma minna ju (loe: endale häbi tegema minna)Guest kirjutas: ↑16 Jaan 2026 18:55 No pagan, kust sa võtad, et ta sinuga oma parima välja pani? Ära unusta, et sinagi oled vahepeal 20 aastat vananenud ja pole enam ehk sama erutav püss kui 20-ndates.
-
Külaline
Ei kujuta ettegi. Ilmselt ma ei saa seda kunagi teada kaGuest kirjutas: ↑18 Jaan 2026 19:11Okei, saan aru, aga kuidas mõjuks sellele uus ja huvitav suhe? Kas suurendab tahet ja iha, või see oleks ainult ajutine muutus?Külaline kirjutas: ↑18 Jaan 2026 18:12 Tea, kas ikka nii on. Ma olen mees 40ndate keskel ja seksuaalset iha ei ole pooltki ka nii palju kui 20selt oli. Nüüd ma mõistan ütlust, et noortel meestel hormoonid möllavad. Sooritust aga saab küll lugeda paremaks kui 20ndates. Iha, fantaasiaid, tahtmist jms aga tunduvalt vähem. Mina kinnitaks ikka seda teooriat, et meestel see tahe konstantselt väheneb vanusega koguaeg peale 30ndatesse jõudmist.
-
Külaline
Selline on ju paljude naiste igapäevaelu. Oled väsinud, härra ootab diivanil, et hakka süüa tegema ja siis tahab veel selga ka karata.Guest kirjutas: ↑18 Jaan 2026 19:58Ei kujuta ettegi. Ilmselt ma ei saa seda kunagi teada kaGuest kirjutas: ↑18 Jaan 2026 19:11Okei, saan aru, aga kuidas mõjuks sellele uus ja huvitav suhe? Kas suurendab tahet ja iha, või see oleks ainult ajutine muutus?Külaline kirjutas: ↑18 Jaan 2026 18:12 Tea, kas ikka nii on. Ma olen mees 40ndate keskel ja seksuaalset iha ei ole pooltki ka nii palju kui 20selt oli. Nüüd ma mõistan ütlust, et noortel meestel hormoonid möllavad. Sooritust aga saab küll lugeda paremaks kui 20ndates. Iha, fantaasiaid, tahtmist jms aga tunduvalt vähem. Mina kinnitaks ikka seda teooriat, et meestel see tahe konstantselt väheneb vanusega koguaeg peale 30ndatesse jõudmist.Ma ei näe mingit põhjust uueks suhteks. Kui peaks aga nii minema, et uus suhe tuleb, siis mina kardaks vist seda kõige rohkem, kui naine palju suurema tahtmisega on, kui mina. Päris masendav oleks tulla iga õhtu koju ja nuputada, kuidas täna seksist ilma draamata ära vingerdada
![]()
-
Külaline
Päriselt? Miks need naised sellisega lepivad? Mees hakaku vähemalt süüa tegema või siis koristama, ise valib.Külaline kirjutas: ↑18 Jaan 2026 20:14Selline on ju paljude naiste igapäevaelu. Oled väsinud, härra ootab diivanil, et hakka süüa tegema ja siis tahab veel selga ka karata.Guest kirjutas: ↑18 Jaan 2026 19:58Ei kujuta ettegi. Ilmselt ma ei saa seda kunagi teada kaGuest kirjutas: ↑18 Jaan 2026 19:11
Okei, saan aru, aga kuidas mõjuks sellele uus ja huvitav suhe? Kas suurendab tahet ja iha, või see oleks ainult ajutine muutus?Ma ei näe mingit põhjust uueks suhteks. Kui peaks aga nii minema, et uus suhe tuleb, siis mina kardaks vist seda kõige rohkem, kui naine palju suurema tahtmisega on, kui mina. Päris masendav oleks tulla iga õhtu koju ja nuputada, kuidas täna seksist ilma draamata ära vingerdada
![]()
-
Külaline
Noorem põlvkond on juba teistsugune, aga keskealised on ikka alles kuskilt nõukaajast pärit.Guest kirjutas: ↑18 Jaan 2026 20:48Päriselt? Miks need naised sellisega lepivad? Mees hakaku vähemalt süüa tegema või siis koristama, ise valib.Külaline kirjutas: ↑18 Jaan 2026 20:14Selline on ju paljude naiste igapäevaelu. Oled väsinud, härra ootab diivanil, et hakka süüa tegema ja siis tahab veel selga ka karata.Guest kirjutas: ↑18 Jaan 2026 19:58
Ei kujuta ettegi. Ilmselt ma ei saa seda kunagi teada kaMa ei näe mingit põhjust uueks suhteks. Kui peaks aga nii minema, et uus suhe tuleb, siis mina kardaks vist seda kõige rohkem, kui naine palju suurema tahtmisega on, kui mina. Päris masendav oleks tulla iga õhtu koju ja nuputada, kuidas täna seksist ilma draamata ära vingerdada
![]()
-
Külaline
See ei ole nii. Sa räägid laiskadest meestest, keda naised mingil põhjusel ümmardavad. Lapp kätte ja hakaku tegema! Minu isa on 70 ja on terve elu tegelenud laste, lastelastega, teinud perele igapäevased toidud, koristanud ning olnud 35 aastat ettevõtja.Külaline kirjutas: ↑18 Jaan 2026 21:00Noorem põlvkond on juba teistsugune, aga keskealised on ikka alles kuskilt nõukaajast pärit.Guest kirjutas: ↑18 Jaan 2026 20:48Päriselt? Miks need naised sellisega lepivad? Mees hakaku vähemalt süüa tegema või siis koristama, ise valib.Külaline kirjutas: ↑18 Jaan 2026 20:14
Selline on ju paljude naiste igapäevaelu. Oled väsinud, härra ootab diivanil, et hakka süüa tegema ja siis tahab veel selga ka karata.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Bing [Bot], Semrush [Bot] ja 2 külalist