Mida teha selleks, et lapsed voodisse ei pissiks?

1-6 aastased
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Mida teha selleks, et lapsed voodisse ei pissiks?

Postitus Postitas Tõutäkk »

Lapsed 5,5 ja 2,5, esimene pissib voodisse u korra nädalas, teine paar korda. Ütlen küll, et peale 8 ei joo, aga siis hakkab ving pihta, et janu on. Siis ütlen, et natuke ainult, muidu pissid jälle voodisse. Ei tahaks ju mähkmete peale tagasi minna.
Nõuandeid paluks?
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

paned endale kella ööseks helisema ja tõstad magava lapse öösel potile jupp aega enne seda aega, mis ta tavaliselt alla teeb. nt kell 1 või kell 2 või kell 3 öösel. Kell heliseb, võtad lapse voodist sülle, viid wcsse ja paned potile istuma. toimib hästi. meie tegime nii ca 1,5 aastasega omal ajal.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Väike pissipott kohe laste voodi kõrvale panna? Ja ärkvelolekus treenida sinna potile minekut, et öösel unesegasena meelde tuleks? Tegelikult küll oleks parim, kui laps harjuks öösel pissile mitte tahtmagi, aga see võib ärevuse ja päevaste pingetega ka seotud olla ja mõnel lapsel kestabki öine voodimärgamine kauem. Ei pruugi olla õhtuse joomisega seotud, kui just mitu kruusitäit enne uinumist ei kaani.
Ega siin imelahendust pole, lapsed veel väikesed, aga mitte ju enam beebid, seega mähkmeid tagasi kindlasti ei paneks, küll nad õpivad.
Külaline

Ma 2,5-aastasele paneks vabalt ööseks mähkme. Kõigil mu lastel ongi selles vanuses veel öömähku olnud. Iga öö üles tõusta, et last potile panna.. mul on niigi unehäired, see oleks lisanud veel hulga magamatust ja tahaks ikka puhanud ja rahulik lapsevanem olla. Kindlasti pigem mähe kui magamatus.
5-aastase kohta, kellel juhtub õnnetus 1 kord nädalas.. talle mähet ei paneks. Kui juba praegu juhtub nii harva, siis usun, et varsti kasvab välja.
Külaline

Magan 3a lapsega samas voodis, kui öösel nihelema hakkab, tõstan potile, või tõstan siis kui ise vetsu lähen. Ise käin samuti öösel vetsus, ei saa põiekaga hommikuni magada. parem käin korra öösel kui olen 5st üleval pissihäda pärast. Selles pole midagi ebanormaalset kui öösel häda tuleb, eriti suviti. Päeval rahmeldame vee välja aga õhtune joodud vesi jõuab keset ööd põide.
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Väiksemale võid ööseks mähkme alla panna. Suuremale tõsta pott voodi kõrvale ja tee tal potilkäimine üleüldse võimalikult lihtsaks ja mugavaks. Lapse öist potilkäimist võib takistada juba seegi, kui põrand on ebamugavalt külm (näiteks). No ei taha ju unesooje jalakesi külmale põrandale asetada. Sestap pane pott voodi kõrvale pehmele vaibale.

Meil üks lastest öist potilkäimist ei soovinud, aga teisega kestis see päris pikalt. Harjusingi igal öösel korra üles tõusma ja lapse potile tõstma või hiljem kaenalde alt hoides tualetti talutama. Kui läksid magama kl 21, siis vanemad olid veel üleval umbes kuni kl 23.30, ning kui ise magama sättima hakkasime, oli ka lapse tualetti talutamise aeg käes. Öösel mõnikord oli vaja veel korra lisaks tõusta, aga vahel vedas hommikuni välja. Kestis sellist aega umbes kooliminekuni, pärast käis ise.
Külaline

Kui laps öösel pissib, siis tuleb seda ennetada, tõstadki pissile, kas viid vetsu või väikse poti peale. See, kas mõnel lapsel öösel üldse pissihäda ei ole, on igaühel erinev- mina ja 1 minu laps käime eluaeg vähemalt 1 x öösel pissil, samas teised lapsed ei käi kunagi (no väga harva, mingis erandolukorras). See on täitsa individuaalne, mis vanuses ja kuidas hakkab tööle see hormoon, mis öösel kehas vett kinni hoiab.

Kui pissib, siis nipp- pane voodisse mitu kihti : kilelina/madratsikaitse, siis päris lina, selle peale jälle kilelina+päris lina. Öösel pissitud, siis saab poole lihtsama vaevaga märja lina ja kilelina alt ära tõmmata ja on valmis voodi jälle, ei pea uusi linu panema hakkama.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Ma arvan, et suurem joomine on seotud palavausega. Kuna oli järgi mõni pakk nr 5 ja 6 mähkmeid, siis mõtlesin, et kasutan praegu need mähkmed ära. Kusjuures väiksem pole 5 öö jooksul kordagi mähkmesse lasknud, suurem aga iga öö.
Öine ülesajamine teeb nad ilmselt virilaks.
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Tõutäkk kirjutas: 27 Juul 2024 08:29 Ma arvan, et suurem joomine on seotud palavausega. Kuna oli järgi mõni pakk nr 5 ja 6 mähkmeid, siis mõtlesin, et kasutan praegu need mähkmed ära. Kusjuures väiksem pole 5 öö jooksul kordagi mähkmesse lasknud, suurem aga iga öö.
Mina ei ajanudki lapsi otseselt üles. Vaid läksin lihtsalt lapse voodi juurde ja tõstsin ta välja ning panin poti peale. Laps tukkus potil edasi. Loomulikult ei või öösel potitades tuld põlema panna ega lapsega rääkida - see ajab ta päriselt üles.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Katerin kirjutas: 27 Juul 2024 09:20
Tõutäkk kirjutas: 27 Juul 2024 08:29 Ma arvan, et suurem joomine on seotud palavausega. Kuna oli järgi mõni pakk nr 5 ja 6 mähkmeid, siis mõtlesin, et kasutan praegu need mähkmed ära. Kusjuures väiksem pole 5 öö jooksul kordagi mähkmesse lasknud, suurem aga iga öö.
Mina ei ajanudki lapsi otseselt üles. Vaid läksin lihtsalt lapse voodi juurde ja tõstsin ta välja ning panin poti peale. Laps tukkus potil edasi. Loomulikult ei või öösel potitades tuld põlema panna ega lapsega rääkida - see ajab ta päriselt üles.
Ma ei tea, minu jaoks tundub olevat lihtsam need linad,tekid padjad pea igapäev kiirpesuprogrammiga puhtaks lasta, kui ärgata öösel üles ja hakata lapsi potile tarima. Nad käivad veel suurel potil koos laste prillauaga.
Aga jah praegu lasen neil mähkmetega olla, kuni neid veel on ja kuni palavus kestab ja mähkmeid jagub. Edaspidi tuleb ilmselt varutekke, kilelinu ja kummiga linu soetada.
Külaline

No mis palavus meil õhtuti ikka on. Enne magamaminekut ikka käite potil ära?
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 21:19 No mis palavus meil õhtuti ikka on. Enne magamaminekut ikka käite potil ära?
Ikka potil, aga nad nuruvad õhtuti juua.
Külaline

Neil pole janu, nad lihtsalt lükkavad magamaminekut edasi. Rohkem selgroogu.
Külaline

See õhtune joomine võib olla ka harjumus. Minul endal tekkis ka üksvahe harjumus hoida oma öökapil joogiklaasi, öösiti pidevalt käsi sirutus klaasi järele ja lihtsalt tundsin, et pean jooma. Muidugi järgnes sellele vetsuhäda.

Lugu lõppes sellega, et suvel veetsin mõned ööd sõbrannal külas ja seal polnud öösel, võõras kohas, niisama lihtne juua saada. Kannatasin paar ööd ilma joomata ära ja koju jõudes oli öine janu kui käega pühitud. Sain ilusti kogu öö magada, ei mingit häda enam edaspidi.

Tavaliselt saavad selles vanuses lapsed umbes kl 20 õhtul viimase väikese pala (banaan vms) ja siis enam muud mitte. Pidev joogi kaanimine on harjumus, mitte vajadus. Mida rohkem jood, seda rohkem suu kuivaks muutub.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 04 Juul 2024 07:36 Lapsed 5,5 ja 2,5, esimene pissib voodisse u korra nädalas, teine paar korda. Ütlen küll, et peale 8 ei joo, aga siis hakkab ving pihta, et janu on. Siis ütlen, et natuke ainult, muidu pissid jälle voodisse. Ei tahaks ju mähkmete peale tagasi minna.
Nõuandeid paluks?
Kui 5-aastane veel voodisse pissib, on küll midagi närvidega vms. See ei ole normaalne, minge perearsti juurde. Isegi 2,5 voodissepissimine pole enam normaalne.
Mõtle sellele, et viga on suure tõenäosusega su pereelu korralduses. Su lapsed ei saa aasta otsa puhkust, kogu aeg lasteaias või hoius.
Teiseks - kuidas sa nendega suhtled? Siia pole seda tarvis kirjutada, juurdle ise selle üle.
Midagi on teil väga valesti!
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 17:31
Tõutäkk kirjutas: 04 Juul 2024 07:36 Lapsed 5,5 ja 2,5, esimene pissib voodisse u korra nädalas, teine paar korda. Ütlen küll, et peale 8 ei joo, aga siis hakkab ving pihta, et janu on. Siis ütlen, et natuke ainult, muidu pissid jälle voodisse. Ei tahaks ju mähkmete peale tagasi minna.
Nõuandeid paluks?
Kui 5-aastane veel voodisse pissib, on küll midagi närvidega vms. See ei ole normaalne, minge perearsti juurde. Isegi 2,5 voodissepissimine pole enam normaalne.
Mõtle sellele, et viga on suure tõenäosusega su pereelu korralduses. Su lapsed ei saa aasta otsa puhkust, kogu aeg lasteaias või hoius.
Teiseks - kuidas sa nendega suhtled? Siia pole seda tarvis kirjutada, juurdle ise selle üle.
Midagi on teil väga valesti!
No ei. Nõme oled, et nüüd muud teemad siia kokku lajatad.

Loe natuke enureesi kohta, saad ka targemaks. See võ6b kesta lausa 10+ vanuseni. Mu õe ühel poisil täpselt nii oligi.

Minu 7a hakkas uuesti voodit märgama siis, kui diabeedi diagnoosi sai.
Külaline

Nõuandeid paluks?
Mida nad joovad? Kui joovad vett, siis las nad joovad kl 7 ajal 2 klaasi vett ära. Kui joovad midagi muud, siis selle võiks kohe ära lõpetada - võib olla tahavad lihtsalt magusat mahla.
Mähkmete peale tagasi ära mine.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Nüüd on aega üksjagu edasi läinud. 6 aastani pissib voódisse harva, no ehk paari nädala tagant, 3 aastane üle ühe päeva.
Noorem on mõned korrad öösel ka ise pissile läinud.
Ööaiti nagu üles tõusta ei viitsi, lihtsam on pesu pesta.
Külaline

Ma arvan, et lihtsam on ikkagi väiksemale veel ööseks mähe panna, kui pidevalt neid voodiriideid pesta. Lapsel endal ka parem, sest märjas voodis on väga paha magada. Ei saa aru, miks sa ei taha mähet panna?
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 11:43 Magan 3a lapsega samas voodis, kui öösel nihelema hakkab, tõstan potile, või tõstan siis kui ise vetsu lähen. Ise käin samuti öösel vetsus, ei saa põiekaga hommikuni magada. parem käin korra öösel kui olen 5st üleval pissihäda pärast. Selles pole midagi ebanormaalset kui öösel häda tuleb, eriti suviti. Päeval rahmeldame vee välja aga õhtune joodud vesi jõuab keset ööd põide.
Mehetu naine saab seda endale lubada
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist