Teile, vaidlushullud!!

vana hea klassika
Külaline

Teile, vaidlushullud!!

Postitus Postitas Külaline »

https://www.facebook.com/reel/1290756559494757
Külaline

Jah, see oli väga hea!! Ja väga õige. Siin neid tüüpe jagub. Mis on ka loogiline, sest enamasti ADHD inimesed on jutukad, armastavad suhelda, aga välja kukub sageli....nagu siingi siis kukub ja nagu videos väga täpselt on välja toodud.

Minu vanaema armastas vaielda ja tüli tekkis tühistest asjadest, vanaisale see ei meeldinud ja iga kord, kui ta vaatas, et jälle mingi teema kisub tuliseks, tormas õue ega tulnud niipea tagasi. Vanaemale jälle ei meeldinud see, sets üksinda ei saa ju vaielda. :D
Külaline

Mina läksin praegu keema. Rahul?
Aga mina küll ei mõista, miks inimesed vaielda ei tohi. Loomulikult tohivad. Sõimelda ei tohi, solvata ei tohi, aga eriarvamuste üle vaidlemine on igati normaalne.
roosaroos
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas roosaroos »

Guest kirjutas: 16 Mär 2026 16:32 Mina läksin praegu keema. Rahul?
Aga mina küll ei mõista, miks inimesed vaielda ei tohi. Loomulikult tohivad. Sõimelda ei tohi, solvata ei tohi, aga eriarvamuste üle vaidlemine on igati normaalne.
Sest inimesele tavaliselt ei piisa sellest, et tal on õigus. Ta peab ilmtingimata ka tõestama, et teisel ei ole õigus ja sealtmaalt läheb asi käest.
Külaline

roosaroos kirjutas: 16 Mär 2026 16:53
Sest inimesele tavaliselt ei piisa sellest, et tal on õigus. Ta peab ilmtingimata ka tõestama, et teisel ei ole õigus ja sealtmaalt läheb asi käest.
Miks siis käest läheb? Kas mitte Eesti vanasõnagi ei ütle, et vaidlustes sünnib tõde? Nii ju ongi. Kui pole vaidlust, siis elab igaüks omas mullis. Saapapaari valiku või toidueelistuste osas elagu pealegi, aga globaalsematel või üldiselt huvi pakkuvatel teemadel on ju ometi põhjust väidelda ja vaielda.
roosaroos
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas roosaroos »

Guest kirjutas: 16 Mär 2026 16:59
Miks siis käest läheb? Kas mitte Eesti vanasõnagi ei ütle, et vaidlustes sünnib tõde? Nii ju ongi. Kui pole vaidlust, siis elab igaüks omas mullis. Saapapaari valiku või toidueelistuste osas elagu pealegi, aga globaalsematel või üldiselt huvi pakkuvatel teemadel on ju ometi põhjust väidelda ja vaielda.
Mis see tõde on? Tõde on sageli mõlemal pool, aga paljud seda tunnistavad?
Külaline

Üheski vaidluses ei leia tõde. Ainult rumal inimene võib arvata seda. Kui kaks tarka vaidlevad, siis pärast seda, kui kumbki on oma argumendid esitanud, selgub, kas üks pool, kaalunud neid argumente, muudab oma arvamust. Kui mitte, sest pole saanud oma arvates piisavalt häid argumente, lepitakse kokku, et jäädakse eriarvamusele. Rumalatega jälle on nii, et kui kord tal mingi arvamus on tekkinud, siis seda ümber ei räägi, see võrdub tema arvates alla jäämisega, seega olgu need argumendid kui head tahes, ta isegi ei kuula, vaid kordab oma endist joru erinevas sõnastuses.
Sellepärast polegi vaielda mõtet, siin veel eriti mitte, sest neid tarku siin palju pole (kui otsustada pikkade jaburate vaidluste järgi).
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Mär 2026 16:59
Siin inimesed ei väitle ega esita erinevaid arvamusi, vaid rünnatakse endast erinevat arvamust. Vaidlused koosnevadki valdavalt isiklikest rünnakutest, sest teisiti ei osata suhelda.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Mär 2026 18:19 Üheski vaidluses ei leia tõde. Ainult rumal inimene võib arvata seda. Kui kaks tarka vaidlevad, siis pärast seda, kui kumbki on oma argumendid esitanud, selgub, kas üks pool, kaalunud neid argumente, muudab oma arvamust. Kui mitte, sest pole saanud oma arvates piisavalt häid argumente, lepitakse kokku, et jäädakse eriarvamusele. Rumalatega jälle on nii, et kui kord tal mingi arvamus on tekkinud, siis seda ümber ei räägi, see võrdub tema arvates alla jäämisega, seega olgu need argumendid kui head tahes, ta isegi ei kuula, vaid kordab oma endist joru erinevas sõnastuses.
Sellepärast polegi vaielda mõtet, siin veel eriti mitte, sest neid tarku siin palju pole (kui otsustada pikkade jaburate vaidluste järgi).
See on minu arust küll põhjendamatult üleolev suhtumine, nagu rumalus oleks kuidagi seotud sellega, kas inimene vaidleb või mitte. On targad inimesed ja on rumalad inimesed, on vaidlushimulised ja mittevaidlushimulised inimesed. Need omadused ei käi kindlates paarides.
Just sellised ülbelt enesekindlad ja ilmselgelt vildakad mõtteavaldused tekitavadki soovi vastu vaielda.
Vaieldakse sõpruskondades maailmavaadete, kirjanduse, spordi ja kunsti üle. Vaieldakse inimeste käitumiste üle, vaieldakse tegude õige-vale skaala üle. Ma ei kujutaks ette maailma, kus ei vaielda ja kõik mühiseks omas arvamuses sünnist surmani.
Külaline

See on huvitav,kuidas eri kultuurides saab üldse ath diagnoosida. Lõunapoolsed inimesed peavad alailma tuliseid vaidlusi.
Ehk talle tundub üks vaidlev tuline eestlane üsna normaalne inimene.
Ja need hingavad ja lahkuvad, imelikud, uimased ja tundetud.
Külaline

Suur erinevus on väitlemisel (enda seisukohtade esitamisel) ja teist surnuks tampival vaidlemisel (see mis siin toimub).
Külaline

Guest kirjutas: 16 Mär 2026 20:31 Suur erinevus on väitlemisel (enda seisukohtade esitamisel) ja teist surnuks tampival vaidlemisel (see mis siin toimub).
Siin toimub kõike, nagu ka elus. Siin kohtab nii normaalset, arendavat vaidlemist kui ka teise tühistamist ja alandamist. Miks sa püüad jätta muljet, nagu siin normaalseid vaidlejaid ei olekski?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Mär 2026 20:33 normaalseid vaidlejaid
:lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Mär 2026 20:33arendavat vaidlemist
Kas mõtled ärakasutajate teema viimaseid lehekülgi kus inimene hullub võõraste autosõidu pärast
Külaline

Guest kirjutas: 16 Mär 2026 20:39
Külaline kirjutas: 16 Mär 2026 20:33arendavat vaidlemist
Kas mõtled ärakasutajate teema viimaseid lehekülgi kus inimene hullub võõraste autosõidu pärast
Seal hullub täpselt üks inimene. Ülejäänud arutlevad täiesti normaalselt. Ära liialda.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Mär 2026 20:52
Seal hullub täpselt üks inimene. Ülejäänud arutlevad täiesti normaalselt. Ära liialda.
https://xn--dsleksia-65a.ee/
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Mär 2026 21:00
Külaline kirjutas: 16 Mär 2026 20:52
https://xn--dsleksia-65a.ee/
Milleks see link?
Külaline

Jumal tänatud, et inimesed vaidlevad, vähemalt mingigi elevus.
Külaline

Ma ka aru ei saa, miks vaielda ei või? Just! Vaidlusest selgub sageli tõde. Mõnikord olen ma isegi pärast pikka vaidlust oma vaateid muutnud.

Siin keegi tüüp püüab koguaeg seda vaidlemise teemat üles võtta. Vahepeal postitas ta lausa iga päev ja erinevates teemades - et targem annab järele ja ei vaidle.

Ei mõista, miks ja keda vaidlemine solvab või häirib? Kas on siis üldse nii väga siin foorumis toimetada, sest enamus teemasid lõppeb vähemal või suuremal määral vaidlemisega. Näiteks, siin kõrvalteemas üks kodanik püüab mulle juba lehekülgede kaupa selgeks teha, millise teekonna ja millise transpordiga ma pean tööle sõitma. Mind isiklikult ei häiri see üldse. Pigem on huvitav teada, miks üht inimest nii meeletult häirib, et mina tund aega tööle sõidan.

Tegelikult võiksid vaidlusest häiritud inimesed teha oma teema, kus räägitakse vaid liblikatest ja lilledest ning kus saab üksteisele heakskiitvalt kaasa noogutada - jah, nii on! nii on! Küll siis oleks huvitavad vestlusteemad siin. Jah, lepime kokku, et vaidlushimulised sinna teemasse segama ai tule.
Külaline

Ma olen hakanud mõtlema, et tore oleks teha selline kutsetega foorum, kuhu saab teatud ankeedi täitmisel. Umbes nii, nagu ettevõtjana valid endale töötajaid ja tulemuseks ongi tore ja ühtne kollektiiv. Oluline poleks vanus, aga kõrge EQ ja tolerantsus. :)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist