Ahistamisjuhtumi lahendamine
-
Külaline
Ahistamisjuhtumi lahendamine
Seoses tänase Ekspressi loog https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1203 ... taasiatega hakkasin mõtlema, et kas üldse on kunagi nii juhtunud, et konflikti- eriti, kui tegemist on ahistamisega- korral ei lahku mitte kunagi mitte see, kes on süüdlane, vaid ainult see, kes on alluv ja organisatsioonile vähem oluline? Tean veel mõnda analoogset juhutumit ja alati on jäänud see, kes on ettevõttele tööalaselt vajalikum. Sõltumata sellest, kes on konfliktis süüdi. Nagu ka nüüd, otsustas kool ahverdada noore naise- või ohverdus ta ise, sest sellised on ühiskondlikud normid ja loogika.
Jälk!
Jälk!
-
Külaline
Loomulikult pole direktor tööalaselt vajalikum. Aga ta on võimul, et kõiki teisi lahti lasta. Eesti seadusandlus nimelt ei näe ette tööle ennistamist, nii et igaüks peab kartma oma sissetuleku pärast.
Ainus võimalus midagi teha, ongi vaid EE.
-
Külaline
Lugesin selle jutu läbi. See oli paraku liiga üldsõnaline, et mingeid järeldusi teha. Oleks tahtnud lugeda rohkem sellest, et mida see Juko siis naisele kirjutas, aga sellest ei sõnagi. Me ei tea, kas naine oleks sinna tööle jäänud, kui Juko oleks lahti lastud.
-
Külaline
Iseenesest jabur lugu. Otsest füüsilist vägivalda pole, mees on ka kahetsenud ja igati vabandanud, midagi ei eita ja ohvrit ei süüdista. Ilmselt nägi sellist päeviku pidamist naise kohta armuloona, mitte ahistamisena. Selle noore naise nahas samas ei tahaks olla, ilmselt läheb aega, kuni tal mõnel järgmisel töökohal ennast turvaliselt tunneb ja suudab meeskolleegide pilke kahtlustamata taluda. Tükiks ajaks igasugune turvatunne läinud.
-
Külaline
Täitsa šokis olen, tunnen seda meest ja tema perekonda. Mees on kõigi lemmik, tore perekond, kõik ideaalne. Viimane inimene, kellest sellist asja oleks uskunud. Täitsa kohutav, kuidas mehed on oma seksuaalihade orjad ja teevad selle nimel kõike. Ei huvita siis enam töö, oma naine, lapsed, mitte midagi. Ja ühiskond suhtub sellesse leebelt, ülikool ei teinud midagi, oma naine andis andeks. Ja naine, kes ei ole midagi valesti teinud, isegi ei teadnud kõigest sellest, peab ära minema ja hoopis teda peetakse süüdlaseks. Oleks enda teada hoidnud, oleks kõik korras olnud. Isegi Kõlar ise ütleb, et teda üllatas, et naine nii detailselt juhtunut avalikustab, tema seda ei oodanud.
-
Külaline
Ma ka märkasin seda, et “nii detailselt”. No oleks tüdruk niisama rääkinud, poleks teda keegi uskunud ju. Sest “nii tore mees”.Külaline kirjutas: ↑06 Juul 2024 11:15 Täitsa šokis olen, tunnen seda meest ja tema perekonda. Mees on kõigi lemmik, tore perekond, kõik ideaalne. Viimane inimene, kellest sellist asja oleks uskunud. Täitsa kohutav, kuidas mehed on oma seksuaalihade orjad ja teevad selle nimel kõike. Ei huvita siis enam töö, oma naine, lapsed, mitte midagi. Ja ühiskond suhtub sellesse leebelt, ülikool ei teinud midagi, oma naine andis andeks. Ja naine, kes ei ole midagi valesti teinud, isegi ei teadnud kõigest sellest, peab ära minema ja hoopis teda peetakse süüdlaseks. Oleks enda teada hoidnud, oleks kõik korras olnud. Isegi Kõlar ise ütleb, et teda üllatas, et naine nii detailselt juhtunut avalikustab, tema seda ei oodanud.
Kuidas on võimalik, et see mees töötab edasi ja tüdruk sunnitakse lahkuma.
Ja muidugi, et sunnitakse, tal pole ju võimalik selle ahistajaga samas kohas edasi töötada, aga ahistajat lahti ei lasta.
-
Külaline
Mees ise astus tagasi, aga pettumust tekitav asjaolu on see, et tema otsesed ülemused ja TÜ rektor ei pidanud seda asja millekski märkimisväärseks ja otsustasid, et sobib edasi töötama, saab hoiatuse. Seega nende jaoks polnud eksimus suur. Minu arust on ikka päris hirmutav, et see direktor jälgis naist aasta otsa ja kirjutas 99 lk oma fantaasiaid. Ja ültes, et oleks sa mu ihadele allunud, mida kõike sa siis oleks saanud, ametikõrgendust, palgatõusu ja mida iganes. Ja tööle võetigi naine seetõttu, et meeldis direktorile. Päris nõme ikka. Võib-olla oleks olnud sellele kohale ka kogenum spetsialist, aga inimesi võetakse tööle seksuaalse meeldivuse järgi, mitte võimete ja kogemuse põhjal. Minu arust on see ka ju päris suur eksimus, aga seda ei peeta mitte millekski.Ma ka märkasin seda, et “nii detailselt”. No oleks tüdruk niisama rääkinud, poleks teda keegi uskunud ju. Sest “nii tore mees”.
Ja muidugi, et sunnitakse, tal pole ju võimalik selle ahistajaga samas kohas edasi töötada, aga ahistajat lahti ei lasta.
-
Külaline
Tõesti jäi sulle midagi arusaamatuks? Kui öeldi, et kirjeldati 99 lk oma seksuaalfantaasiaid, siis peab veel detailsemalt sulle lahti kirjutama, mida täpselt, et oskaksid seisukohta võtta, kas tegemist oli millegi ahistavaga? Sellest ei piisa, et direktor salaja jälitas ja jälgis naist, lõi suhteid temale lähedal seisvate isikutega ja ütles, et oleks sa mõistvam olnud, oleks tööalaselt väga palju saavutanud. Ei suuda mingeid järeldusi teha selle info põhjalt, tõsiselt?Külaline kirjutas: ↑06 Juul 2024 10:44 Lugesin selle jutu läbi. See oli paraku liiga üldsõnaline, et mingeid järeldusi teha. Oleks tahtnud lugeda rohkem sellest, et mida see Juko siis naisele kirjutas, aga sellest ei sõnagi. Me ei tea, kas naine oleks sinna tööle jäänud, kui Juko oleks lahti lastud.
-
Külaline
Delfi artikli järgi ei astunud mees tagasi. Töötab samal kohal ja “tegeleb usalduse taastamisega”. Ma siseinfot ei tea.Külaline kirjutas: ↑06 Juul 2024 11:38Mees ise astus tagasi, aga pettumust tekitav asjaolu on see, et tema otsesed ülemused ja TÜ rektor ei pidanud seda asja millekski märkimisväärseks ja otsustasid, et sobib edasi töötama, saab hoiatuse. Seega nende jaoks polnud eksimus suur. Minu arust on ikka päris hirmutav, et see direktor jälgis naist aasta otsa ja kirjutas 99 lk oma fantaasiaid. Ja ültes, et oleks sa mu ihadele allunud, mida kõike sa siis oleks saanud, ametikõrgendust, palgatõusu ja mida iganes. Ja tööle võetigi naine seetõttu, et meeldis direktorile. Päris nõme ikka. Võib-olla oleks olnud sellele kohale ka kogenum spetsialist, aga inimesi võetakse tööle seksuaalse meeldivuse järgi, mitte võimete ja kogemuse põhjal. Minu arust on see ka ju päris suur eksimus, aga seda ei peeta mitte millekski.Ma ka märkasin seda, et “nii detailselt”. No oleks tüdruk niisama rääkinud, poleks teda keegi uskunud ju. Sest “nii tore mees”.
-
Külaline
Eesti Ekspressi artikli juures on punasega, et teatas tagasiastumisest.Delfi artikli järgi ei astunud mees tagasi. Töötab samal kohal ja “tegeleb usalduse taastamisega”. Ma siseinfot ei tea.
-
Külaline
Sul on õigus! Artiklit on täiendatud. Hommikul seda veel ei olnud. Ilmselgelt üritati kinni mätsida, aga kui asi ajakirjandusse jõudis, alles selle peale tuli otsus, et astub tagasi. Krt, selle peale peaks veel keegi tagasi astuma. Ilma avaliku tähelepanuta oleks ta jäänudki oma soojale kohale.Külaline kirjutas: ↑06 Juul 2024 12:02Eesti Ekspressi artikli juures on punasega, et teatas tagasiastumisest.Delfi artikli järgi ei astunud mees tagasi. Töötab samal kohal ja “tegeleb usalduse taastamisega”. Ma siseinfot ei tea.
-
Külaline
Enne seda teksti ei olnud, see lisati hiljem. Aga õige on, et selline inimene ettevõtet ei juhiks ja häbiväärne, et ülikool ise seda ei taipa. Ülikooli meelest on aktsepteeritav luua mingi räigelt haige tööõhkkondKülaline kirjutas: ↑06 Juul 2024 12:02Eesti Ekspressi artikli juures on punasega, et teatas tagasiastumisest.Delfi artikli järgi ei astunud mees tagasi. Töötab samal kohal ja “tegeleb usalduse taastamisega”. Ma siseinfot ei tea.
-
Külaline
Ja nüüd ongi nagu naine süüdi, et avalikustas, muidu oleks ju kõik korras olnud. Mees olevat naisele ju ähvardavaid sõnumeid saatnud, et unustagu ära kogu lugu ja liikugu edasi. No täitsa jube ikka, nägin sama meest just juuni lõpus ühel tunnustamisüritustel, kus ta taas valiti parimaks õppejõuks jne, kes siis oleks teadnud, mis luukered on kapis.Külaline kirjutas: ↑06 Juul 2024 12:05Sul on õigus! Artiklit on täiendatud. Hommikul seda veel ei olnud. Ilmselgelt üritati kinni mätsida, aga kui asi ajakirjandusse jõudis, alles selle peale tuli otsus, et astub tagasi. Krt, selle peale peaks veel keegi tagasi astuma. Ilma avaliku tähelepanuta oleks ta jäänudki oma soojale kohale.Külaline kirjutas: ↑06 Juul 2024 12:02Eesti Ekspressi artikli juures on punasega, et teatas tagasiastumisest.Delfi artikli järgi ei astunud mees tagasi. Töötab samal kohal ja “tegeleb usalduse taastamisega”. Ma siseinfot ei tea.
-
Külaline
See on ju ka mõjuvõimuga kauplemine. Artiklist selgub, et talle hakkas naine kuskil silma ja kutsus ise kultuuriakadeemiasse kandideerima, et luua temaga lähisuhe. Ja siis ütles, et oleks sulle andnud kõik, kui sa oleks soovidele vastu tulnud. Lisaks veel ähvardamine, et ei avalikustaks seda lugu. Kõik see on lubamatu käitumine, aga ülikooli arvates mitte midagi erilist.Külaline kirjutas: ↑06 Juul 2024 12:09Enne seda teksti ei olnud, see lisati hiljem. Aga õige on, et selline inimene ettevõtet ei juhiks ja häbiväärne, et ülikool ise seda ei taipa. Ülikooli meelest on aktsepteeritav luua mingi räigelt haige tööõhkkondKülaline kirjutas: ↑06 Juul 2024 12:02Eesti Ekspressi artikli juures on punasega, et teatas tagasiastumisest.Delfi artikli järgi ei astunud mees tagasi. Töötab samal kohal ja “tegeleb usalduse taastamisega”. Ma siseinfot ei tea.![]()
-
Külaline
jõle vastik neiule, kes pidi taluma ca 20 aastat vanema mehe jälitamist, mehe nilbeid kirjutisi ja peab taluma avalikkuse suhtumist, et ise oled süüdi.
ülikool on ka lame, kui määrab juhtivale töötajale üksnes hoiatuse.
et siis, paha poiss, ära rohkem nii tee, me usume sind.
telekas on küllalt tõsielu dokusid sarijälitajatest, täiega ajab oksele, kui rõvedad sellised on.
ülikool on ka lame, kui määrab juhtivale töötajale üksnes hoiatuse.
et siis, paha poiss, ära rohkem nii tee, me usume sind.
telekas on küllalt tõsielu dokusid sarijälitajatest, täiega ajab oksele, kui rõvedad sellised on.
-
Külaline
Imelik, et mehel oma naise ja laste ees häbi pole eriti üldse. Ise räägib neiule, et see abielu lõppeb, täiesti perspektiivitu, olen nii õnnetu, unistan elust sinuga ja laste saamisest. Ja siis ütleb, et noh, oma naine on väga mõistev, vabandasin ja lähme tugevamalt edasi, ega midagi füüsilist pole ju olnudki.
-
Teadjanaine
Üldiselt on Eestis kõigi astmete haridusasutustes täpselt vastupidi. Direktor ilutseb nagu täheke jõulupuu tipus, puu ise püsib ülejäänud kaadri toel püsti ükskõik, mis värvi või kujuga täheke seal parajasti otsas vilgub või üldse mitte.Külaline kirjutas: ↑06 Juul 2024 10:24 Loomulikult pole direktor tööalaselt vajalikum. Aga ta on võimul, et kõiki teisi lahti lasta. Eesti seadusandlus nimelt ei näe ette tööle ennistamist, nii et igaüks peab kartma oma sissetuleku pärast.
-
Külaline
Mehel polnud vist üldse aega töö tegemiseks, kogu aeg punus skeeme ja kirjutas.
-
Külaline
99 lk aasta jooksul. Täitsa kinnisidee ju.Külaline kirjutas: ↑06 Juul 2024 19:22 Mehel polnud vist üldse aega töö tegemiseks, kogu aeg punus skeeme ja kirjutas.
-
Külaline
Muidugi kinnisidee, kui ta võttis naise tööle ka ainult isiklikust huvist tema vastu. Aga no kirjuta omaette ja endale, et neid tundeid välja saada, nagu ta põhjuse tõi. Et see kõik ka naisele lugeda anda, kel polnud ju nähtavalt ühtki romantilisemat tundevirvetki tekkinud - täielik hullus ju.
Aasta jooksul 99 lk pole tegelikult eriline number, iga päev veidi üle kolmandiku leheküljest, kiirel kirjutajal kümmekond minutit, kui mõte jookseb. Või nädalas paar lehte. Läheb kiiresti. Nagu mul selle kommi kirjutaminegi.
Aga seda oma laste ja abikaasa kõrvalt! Ja kirjutada, kuidas tahab lõpetada oma "perspektiivitu" abielu - aga nüüd on vabandanud ja perena palju tugevam
Ilmselt kõigile vastik kogemus - kolleegidele, perele, tuttavatele ja loomulikult sellele noorele naisele.
Ülikooli reaktsioon on ikka eriti kummaline. Pole ju mingi väike eraettevõte, et teeme, mis tahame, kama kaks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist