Antidepressandid - kas on abi olnud?
-
Külaline
Antidepressandid - kas on abi olnud?
Kas antidepressandid (AD) on aidanud teil tegutsemistahet tagasi saada/suurendada ja kas AD-d on aidanud teil pidevast rusuvast meeleolust vabaneda või seda kergendada? Vastuseid sooviks nendelt kes ise tarvitanud AD'sid.
-
Külaline
Loomulikult on AD´st abi.AD´st on kahte tüüpi,kiiretoimelised(tableti mõju saabub 12 päeva jooksul) ja aeglase toimega(mõju saabub 1-2 kuu pärast.)Guest kirjutas: ↑22 Mär 2026 13:35 Kas antidepressandid (AD) on aidanud teil tegutsemistahet tagasi saada/suurendada ja kas AD-d on aidanud teil pidevast rusuvast meeleolust vabaneda või seda kergendada? Vastuseid sooviks nendelt kes ise tarvitanud AD'sid.
Näiteks Sertraliin on turvaline valik,kõrvaltoimeid ei ole(enda kogemus),toob hea une ja meeleolu paraneb.Kuid mõju saabub alles 1 kuu pärast.
Oluline on see et depressioonil ei tohiks lasta süveneda.Kahtluse korral tuleb minna kohe perearsti või psühhiaatri juurde.Haiguse süvenemisel on ravimid tugevad ja esineb ka kõrvalmõjusid.
-
Külaline
Jah aitasid väga palju. Ma olin omadega nii pees, et olin juba Raja tn valvekabineti ukse taga.
Kui ajukeemia on paigast ära, siis rohud on suureks abiks. Ei aita lähedaste sõnad, et ole nüüd rõõmsam või võta ennast kokku. Kes on depressiooni kogenud teab ise kui jube tunne see on. Kellel pole olnud, siis tal pole sellest hirmsast meeleseisundist õrna aimugi.
Kui ajukeemia on paigast ära, siis rohud on suureks abiks. Ei aita lähedaste sõnad, et ole nüüd rõõmsam või võta ennast kokku. Kes on depressiooni kogenud teab ise kui jube tunne see on. Kellel pole olnud, siis tal pole sellest hirmsast meeleseisundist õrna aimugi.
-
Külaline
Mida need aitasid, muidu oleks end tahtnud ära tappa?Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2026 14:19 Jah aitasid väga palju. Ma olin omadega nii pees, et olin juba Raja tn valvekabineti ukse taga.
-
Külaline
Jah, sain abi. Võtsin u 11 kuud ja selle ajaga sain elus väga suured parandused tehtud, mis mind depressioonini olid viinud. Tõmbasid mõistuse kainemaks ja ratsionaalsemaks ka, kuna summutasid liigseid emotsioone. Arst kirjutas mulle estsitalopraami (Elicea) ning kohe esimesed ravimid toimisidki. Küll aga võivad need ... khm... midagi muud ka tuimaks teha (kõrvalmõju), seega pikemalt polekski saanud kasutada.
-
Külaline
Jah, on aidanud. Ravimite nimesid ei hakka ütlema, see ju individuaalne, aga kahel korral olen neid kasutanud, esimesel korral sain kohe abi, teisel korral kasutasin teist ravimit ja alles koos teraapiaga mõjus. Proovima peab.
-
Külaline
Heh, nii veider on, kui keegi paneb sinu vastusele, mille kohta ei peaks kellegi asi olema midagi arvata, miinuse ... Kirjeldasin oma kogemust, nagu küsiti, aga miski tüüp arvab, et "ei meeldi!"? Imelik.Guest kirjutas: ↑23 Mär 2026 01:29 Jah, on aidanud. Ravimite nimesid ei hakka ütlema, see ju individuaalne, aga kahel korral olen neid kasutanud, esimesel korral sain kohe abi, teisel korral kasutasin teist ravimit ja alles koos teraapiaga mõjus. Proovima peab.
-
Külaline
Sa hakkad teistmoodi mõtlema. Ellu tulevad värvid tagasi, tahad tegutseda jne.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2026 18:16Mida need aitasid, muidu oleks end tahtnud ära tappa?Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2026 14:19 Jah aitasid väga palju. Ma olin omadega nii pees, et olin juba Raja tn valvekabineti ukse taga.
-
Külaline
Just, minul kadus apaatia, suutsin samm-sammult oma probleeme lahendama hakata. Suutsin äkki millestki jälle rõõmu tunda, vaimustuda.Guest kirjutas: ↑23 Mär 2026 19:07Sa hakkad teistmoodi mõtlema. Ellu tulevad värvid tagasi, tahad tegutseda jne.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2026 18:16Mida need aitasid, muidu oleks end tahtnud ära tappa?Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2026 14:19 Jah aitasid väga palju. Ma olin omadega nii pees, et olin juba Raja tn valvekabineti ukse taga.
-
Külaline
Miks sa teisel korral seda sama esimest ravimit ei kasutanud, kui neist kohe abi said?Külaline kirjutas: ↑23 Mär 2026 01:29 Jah, on aidanud. Ravimite nimesid ei hakka ütlema, see ju individuaalne, aga kahel korral olen neid kasutanud, esimesel korral sain kohe abi, teisel korral kasutasin teist ravimit ja alles koos teraapiaga mõjus. Proovima peab.
-
Külaline
Mina soovin küsida, kas need tabletid tulid alles siis, kui olite lähedaste, st pereliikmete ja sõpradega saanud probleemseid asju nämmutada ja nämmutada, aga tõdesite ikka, et sellest pole abi?
-
Külaline
Mida see asjade nämmutamine peaks aitama?Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2026 21:19 Mina soovin küsida, kas need tabletid tulid alles siis, kui olite lähedaste, st pereliikmete ja sõpradega saanud probleemseid asju nämmutada ja nämmutada, aga tõdesite ikka, et sellest pole abi?
-
Külaline
Sest ma jätsin nende võtmise, tundus, et enam pole vaja. Ja siis arst arvas, et sama rohtu uuesti ei saa määrata.Guest kirjutas: ↑24 Mär 2026 20:50Miks sa teisel korral seda sama esimest ravimit ei kasutanud, kui neist kohe abi said?Külaline kirjutas: ↑23 Mär 2026 01:29 Jah, on aidanud. Ravimite nimesid ei hakka ütlema, see ju individuaalne, aga kahel korral olen neid kasutanud, esimesel korral sain kohe abi, teisel korral kasutasin teist ravimit ja alles koos teraapiaga mõjus. Proovima peab.
-
Külaline
Ma ka ei saa aru: miks oma toimet tõestanud ravimit ei saanud uuesti määrata ja pidi hakkama katsetama, milline sobib ja milline ei sobi?Guest kirjutas: ↑25 Mär 2026 00:13 Sest ma jätsin nende võtmise, tundus, et enam pole vaja. Ja siis arst arvas, et sama rohtu uuesti ei saa määrata.
-
Külaline
Sest organism kohaneb ja ei reageeri enam.Guest kirjutas: ↑25 Mär 2026 06:01Ma ka ei saa aru: miks oma toimet tõestanud ravimit ei saanud uuesti määrata ja pidi hakkama katsetama, milline sobib ja milline ei sobi?Guest kirjutas: ↑25 Mär 2026 00:13 Sest ma jätsin nende võtmise, tundus, et enam pole vaja. Ja siis arst arvas, et sama rohtu uuesti ei saa määrata.
-
Külaline
Minul nt ei olnud neist kellegagi rääkida ja sellest poleks ka enam kasu olnud. Tabletid olid kiirabi, sest olukord oli läinud nii hulluks, et depressioonile lisandusid ärevus ja paanikahood. Mul oli töö tegemine sõna otseses mõttes häiritud, ma värisesin nii tugevalt, et seda polnud võimalik varjata. Tagantjärele mõeldes oleks võinud võtta rahustit, aga mul puudus siis igasugune kogemus taoliste asjadega ega osanud küsida ka. AD-d kirjutas arst välja juba tükk aega varem, ma lihtsalt ei alustanud nende võtmist.Guest kirjutas: ↑24 Mär 2026 21:19 Mina soovin küsida, kas need tabletid tulid alles siis, kui olite lähedaste, st pereliikmete ja sõpradega saanud probleemseid asju nämmutada ja nämmutada, aga tõdesite ikka, et sellest pole abi?
-
Külaline
Su küsimus on segane, aga tundub, et vihje annab su sõnakasutus "nämmutamine" - kui probleemi lahendamise asemel sellest lihtsalt kogu aeg räägitakse, siis võib asi olla hoopis otsustamatuses, mille puhul AD ilmselt midagi ei aita, otsustama peab inimene ikka ise, tablett seda sinu eest ei tee. Soovitan psühholoogiga vestelda sellel teemal, tema vast oskab ära tunda, kas on ravimi vajadust või pigem on vaja inimesel vaimset tõuget ja tuge.Guest kirjutas: ↑24 Mär 2026 21:19 Mina soovin küsida, kas need tabletid tulid alles siis, kui olite lähedaste, st pereliikmete ja sõpradega saanud probleemseid asju nämmutada ja nämmutada, aga tõdesite ikka, et sellest pole abi?
-
Külaline
Vat mina ei tea, kas saab otsustada, kui pole saanud nämmutada. Peab saama ka nämmutada, aga kellele sa seda teed? Kelle peale sa selle koorma paned? On hea, kui sul on keegi, kes kuulab, kelle juures kogu selle sodi välja saad lasta ( see võib olla täiesti seosetu jutt, mis rääkijat aitaks, kuulata on ehk raske). Kas leiad psühholoogi, kelle juures tahaksid seda teha nii, et on tehtud ja oled valmis otsustavaks hakkama? See on minu arust üsna raske koht depressiivsusesse langedes. Ega oma lähedasi ei tohi piinata. Oled depressiivne on jama, tahaksid nämmutada on jama.Guest kirjutas: ↑25 Mär 2026 20:28Su küsimus on segane, aga tundub, et vihje annab su sõnakasutus "nämmutamine" - kui probleemi lahendamise asemel sellest lihtsalt kogu aeg räägitakse, siis võib asi olla hoopis otsustamatuses, mille puhul AD ilmselt midagi ei aita, otsustama peab inimene ikka ise, tablett seda sinu eest ei tee. Soovitan psühholoogiga vestelda sellel teemal, tema vast oskab ära tunda, kas on ravimi vajadust või pigem on vaja inimesel vaimset tõuget ja tuge.Guest kirjutas: ↑24 Mär 2026 21:19 Mina soovin küsida, kas need tabletid tulid alles siis, kui olite lähedaste, st pereliikmete ja sõpradega saanud probleemseid asju nämmutada ja nämmutada, aga tõdesite ikka, et sellest pole abi?
Õnnelik on see, kellel see õige inimene olemas on.
-
Külaline
Ma jäin mõtlema millal see "nämmutamine" siis hakkab? Peale 3ndat korda?Külaline kirjutas: ↑25 Mär 2026 20:28Su küsimus on segane, aga tundub, et vihje annab su sõnakasutus "nämmutamine" - kui probleemi lahendamise asemel sellest lihtsalt kogu aeg räägitakse, siis võib asi olla hoopis otsustamatuses, mille puhul AD ilmselt midagi ei aita, otsustama peab inimene ikka ise, tablett seda sinu eest ei tee. Soovitan psühholoogiga vestelda sellel teemal, tema vast oskab ära tunda, kas on ravimi vajadust või pigem on vaja inimesel vaimset tõuget ja tuge.Guest kirjutas: ↑24 Mär 2026 21:19 Mina soovin küsida, kas need tabletid tulid alles siis, kui olite lähedaste, st pereliikmete ja sõpradega saanud probleemseid asju nämmutada ja nämmutada, aga tõdesite ikka, et sellest pole abi?
-
Külaline
Pakun, et kui on hea kuulaja, tõesti hea kuulaja (mitte kibeleja ega nõuandja), saab üsna kiirelt välja räägitud. Üldiselt aga, läheb, mitu korda läheb, nämmutada peab saama.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Kõuts ja 2 külalist