Poleemika Tallinna uusima monumendi ümber

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Poleemika Tallinna uusima monumendi ümber

Postitus Postitas Külaline »

https://kultuur.err.ee/1610044999/kunst ... kussioone

Mida teie arvate? Kas meeldib? Minu hinnangul on kogu senine poleemika olnud ühekülgne ning keskendunud kas Alma Ostra-Oinase isikule või siis samba väljanägemisele ratsamonumendina. Mind häirib hoopis selle monumendi ülim robustsus - see on nagu inimese, kellele see püstitati, mõnitamine. Lihtne mälestustahvel nagu neid on linnas kümneid, kui mitte sadu, oleks olnud väärikam mälestusavaldus. Või tahetigi seda naist lasteaialapse plastiliinikujukese tasemel monumendiga mõnitada? Miks ometi?
Külaline

Kunstiliselt pretentsioone ei ole, aga kuna tegemist on kommunistiga, siis ei meeldi. Miks just kommunist? Naine, kes osales eesti vabariigi hävitamises, mis on tema see mida siis mälestada linnapildis?
Külaline

Külaline kirjutas: Või tahetigi seda naist lasteaialapse plastiliinikujukese tasemel monumendiga mõnitada? Miks ometi?
Mis maailmas sa küll elad, et kunstivormis mingit mõnitust näed? Minu meelest on tegu täiesti viisaka kunstiteosega. See, kas kujutatu oli kommunist või ei, selle üle võib vaielda, aga samas on tegu olulise inimesega eesti ajaloos.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2026 21:37Mis maailmas sa küll elad, et kunstivormis mingit mõnitust näed?
Paraku sellises maailmas, kus minu töö üks osa on igapäevaselt hinnata, kas mingi visuaal on antud eesmärgiks ja kontekstis sobiv või peaks midagi sobivamat leidma.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2026 21:37
Külaline kirjutas: Või tahetigi seda naist lasteaialapse plastiliinikujukese tasemel monumendiga mõnitada? Miks ometi?
Mis maailmas sa küll elad, et kunstivormis mingit mõnitust näed? Minu meelest on tegu täiesti viisaka kunstiteosega. See, kas kujutatu oli kommunist või ei, selle üle võib vaielda, aga samas on tegu olulise inimesega eesti ajaloos.
Oli ikka kommunist. vaadetelt oli ta sotsialist, kommunistist Anveltiga abielus. Stalin saatis ta hiljem vangilaagrisse.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist