Paksud

vana hea klassika
Külaline

Paksud

Postitus Postitas Külaline »

Ajendatuna ühest artiklist, kus ajakirjanik kritiseerib paksude riietumist. Mis arvate? Kas paksud peaksid käima lohvakates riietes, et mitte kaaskodanike silma riivata või pole ka viinerilaadne roosa läikiv türp liiast? Kas paks olemine on iseloomunõrkus või teadlik valik? Või hoopis mehele ei leeldi kondikubud? Eelkõige ootaks paksude endi kommentaare, aga miks mitte ka lihtsalt arvamusi. Võimaluse korral oleks hea enda mõõdud kirja panna, siis on selgem, kes mida arvab.
Teen ise algust ka. Kaalun 74 kilo ja olen 168 pikk. Paks ei ole, kõhn ka mitte. Tänaval ikka vaatan vahel, et mina ei tunneks ennast sellises liibuvas ultraminis hästi, aga no kui kandja tunneb, mis mul sest. Noorena kaalusin 50 kg ja tundsin ennast hirmpaksuna, enam ei tunne :) Kaaluteema teravus on samuti suure osa oma olulisusest kaotanud.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

No mina olen ikka vaadanud, kui on paksul liibuv riietus ja kõik voldid on nähtavad, et see ei sobi. See on nagu oma keha rõhutamine, milleks seda teha? Umbes nagu push-up. Keha peaks ikka riiete alla jääma, mitte nähtav olema. Jutt käib ka suurte dekolteede kohta, samuti ei sobi. Miniseelik on midagi muud, suvel palavaga asjakohane.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 17 Juun 2026 10:46 No mina olen ikka vaadanud, kui on paksul liibuv riietus ja kõik voldid on nähtavad, et see ei sobi.
Aga mis su pikkus ja kaal on.
Mina olen 173cm ja 81kg.
Külaline

no kuna praegusel kaaluravimite ajastul on paks olemine tahtejõu puudumise ja vaene olemise näitaja, siis pole ju vahet, mis neil seljas on. prügikrattide riietust me ja ka ei kritiseeri?
Külaline

Ma ei saa aru, miks see paksude teema just on. Kas koleda näoga inimene tohib selga panna ilusat kleiti või peaks ta burkat kandma? Kui sellele vastad, siis kanna sama vastus ka paksudele üle.
Igaüks kannab seda, mida tahab. Ja igaüks arvab teise riietest mida tahab, kuid eriti jabur on minna sellest artiklit kirjutama. Memmel on mingi maailmavalitseja kalduvus. Maailm on täis inimesi, kelles meile miski ei sobi. Me ei hakka seepärast neid ümber korraldama.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juun 2026 11:01 Ma ei saa aru, miks see paksude teema just on. Kas koleda näoga inimene tohib selga panna ilusat kleiti või peaks ta burkat kandma? Kui sellele vastad, siis kanna sama vastus ka paksudele üle.
Igaüks kannab seda, mida tahab. Ja igaüks arvab teise riietest mida tahab, kuid eriti jabur on minna sellest artiklit kirjutama. Memmel on mingi maailmavalitseja kalduvus. Maailm on täis inimesi, kelles meile miski ei sobi. Me ei hakka seepärast neid ümber korraldama.
[/quo
Mõnele meeldib üks nägu, teisele jälle teine. Aga kui voldid üle püksivärvli voolavad, siis nõustub enamus määratlusega "paks". Mina olen ka seisukohal, et inimese enda asi. Mind muide, ei häiri ka seksuaalvähemised, EKRE, ega enesetaputerroristid. Aga seda ainult seni, kui nad omaette on. Kui nad oma õigust nõudma ja ajuvaba maailmavaadet kuulutama hakkavad, siis häirib ikka küll. Seega siis - kui paks oma voltidega rahulikult omaette tatsub, ei sega see mind põrmugi. Aga kui ta tuleb paraadile paksude õigusi nõudma ja oma voldid mulle näkku viskab, siis häirib ikka küll.
Külaline

Kõhnasid mõnitatakse ju ka. Alati kui on mingid meestekehade edetabelid - ühes otsas kõrendid, siis keskel lihaselised ja lõpus rippuvate tissidega tünnid. Siis ikka enamik naisi eelistab viimas otsa pakse ja paljud isegi halvustavad kõhnu. Eks nad seda keha kiidavad, mis neil endal kodus diivanil istub, aga ikkagi pisut veider. Põhjus vast vahel ka selles, et kui mees on kõvasti paksem, siis ise saab selle kõrval ikka peenem tunduda.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

No ega see kõhna jätab ikkagi väga ebatervisliku mulje, nagu poolnäljas, või nii, ja kes teab, mis hädad alatoitumusest küljes. Ja lihastes, jällegi, steroide täis pumbatud, jällegi ebatervislik, ja vbl eneseimetleja kah veel, mis ta muidu muskleid taga ajab, selline ka ebasümpaatne. Nii jääbki üle ülekaalus isend, vähemalt nö loomulikul teel rasvunud, vitsutamise tagajärjel, tundub neist kõige parem variant olema, seetõttu enamus naisi paksmagu eelistavadki. Ikka pole suures koguses steroide söönud ja näljast kokku kukkuma kah ei hakka, püsib ilusti diivanil...
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 17 Juun 2026 12:36 No ega see kõhna jätab ikkagi väga ebatervisliku mulje, nagu poolnäljas, või nii, ja kes teab, mis hädad alatoitumusest küljes. Ja lihastes, jällegi, steroide täis pumbatud, jällegi ebatervislik, ja vbl eneseimetleja kah veel, mis ta muidu muskleid taga ajab, selline ka ebasümpaatne. Nii jääbki üle ülekaalus isend, vähemalt nö loomulikul teel rasvunud, vitsutamise tagajärjel, tundub neist kõige parem variant olema, seetõttu enamus naisi paksmagu eelistavadki. Ikka pole suures koguses steroide söönud ja näljast kokku kukkuma kah ei hakka, püsib ilusti diivanil...
hm, no see on nüüd küll väga huvitav arutlus. mina isiklikult eelistaks ikkagi normaalkaalus isendit.
Külaline

Paluks sellise artikli linki ka
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juun 2026 13:28 Paluks sellise artikli linki ka
TA olen. Ma sellepärast ei pannud konkreetse artikli nime, et juhtusin seda FB-s lugema, aga enam ei leidnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juun 2026 13:28Paluks sellise artikli linki ka
https://geeniusdigipro.delfi.ee/artikke ... tte-midagi
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juun 2026 14:53
Minu arust pole sellest artiklist jutt, vaid sellest: https://maaleht.delfi.ee/artikkel/12058 ... elda-tahab
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juun 2026 20:17
Külaline kirjutas: 17 Juun 2026 14:53
Minu arust pole sellest artiklist jutt, vaid sellest: https://maaleht.delfi.ee/artikkel/12058 ... elda-tahab
Link läks katki kahjuks. Mõtlesin seda: https://maaleht.delfi.ee/artikkel/12058 ... elda-tahab
Külaline

Aitäh lingi eest! Mulle jäi algul postitusi lugedes mulje, et artikli peamiseks teemaks olidki paksud ja nende rõivavalik.

Olen ise paks. Lugesin artikli läbi ja Kai Saare seisukohad mind ei häirinud. Õnneks artiklis on siiski natuke laiem palett Kai Saare elust ja mõtetest, mu meelest ta pigem püüab igas mõttes maailma parandada (paksujutu juures rõõmustab Maijooksu populaarsuse üle, bussis sõites koputab telefoni skrollivale tütarlapsele õlale, et see näeks, kui ilus on pärismaailm vms), sekka kerget nõukanostalgiat.

Teemasse ka: mingit protesti ega meelsust ma oma rõivavalikuga väljendada ei püüa, voldikeste provotseerivalt eksponeerimist ka õigeks ei pea. Pigem on eesmärgiks, et endal hea olla vastavalt olukorrale ja ka peeglist okei vaadata oleks ning ühtlasi ehk on ka "paksupolitseil" paremat teha kui minu riietust jälgida.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juun 2026 18:58 Aitäh lingi eest! Mulle jäi algul postitusi lugedes mulje, et artikli peamiseks teemaks olidki paksud ja nende rõivavalik.

Olen ise paks. Lugesin artikli läbi ja Kai Saare seisukohad mind ei häirinud. Õnneks artiklis on siiski natuke laiem palett Kai Saare elust ja mõtetest, mu meelest ta pigem püüab igas mõttes maailma parandada (paksujutu juures rõõmustab Maijooksu populaarsuse üle, bussis sõites koputab telefoni skrollivale tütarlapsele õlale, et see näeks, kui ilus on pärismaailm vms), sekka kerget nõukanostalgiat.

Teemasse ka: mingit protesti ega meelsust ma oma rõivavalikuga väljendada ei püüa, voldikeste provotseerivalt eksponeerimist ka õigeks ei pea. Pigem on eesmärgiks, et endal hea olla vastavalt olukorrale ja ka peeglist okei vaadata oleks ning ühtlasi ehk on ka "paksupolitseil" paremat teha kui minu riietust jälgida.
Ma pole kunagi oma elus olnud paks, mis mina peaks tegema?
Külaline

Näiteks võid alustada eneseregulatsiooni harjutustest. Kui pole midagi sisukat öelda, ei kirjuta või oled vait. Alguses tundub see ilmselt väga raske, aga harjutades enam mitte.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juun 2026 19:35
Näiteks võid alustada eneseregulatsiooni harjutustest. Kui pole midagi sisukat öelda, ei kirjuta või oled vait. Alguses tundub see ilmselt väga raske, aga harjutades enam mitte.
miks sa siis ei võiks vait olla?
Külaline

Guest kirjutas: 22 Juun 2026 19:37
Külaline kirjutas: 22 Juun 2026 19:35
miks sa siis ei võiks vait olla?
Sest meil on siin teemad ja tema vastas väga konkreetselt teemasse. Sinu kommentaari kohta seda kohe kuidagi öelda ei saa.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juun 2026 10:33 Ajendatuna ühest artiklist, kus ajakirjanik kritiseerib paksude riietumist. Mis arvate? Kas paksud peaksid käima lohvakates riietes, et mitte kaaskodanike silma riivata või pole ka viinerilaadne roosa läikiv türp liiast? Kas paks olemine on iseloomunõrkus või teadlik valik? Või hoopis mehele ei leeldi kondikubud? Eelkõige ootaks paksude endi kommentaare, aga miks mitte ka lihtsalt arvamusi. Võimaluse korral oleks hea enda mõõdud kirja panna, siis on selgem, kes mida arvab.
Mina olen üles kasvanud sellise mõtteviisiga, et inimene peaks kandma seda, mis varjab tema puudusi ning tõstab esile tema voorusi. Nt kui on lühikesed jalad ja pikk keha, siis ei kanna pikki ürpe pükste peal, kuna see teeb visuaalselt jalad veel lühemaks ja kehaosa pikemaks. Või kui on ümmargune kõht, aga ilusad jalad, siis kannad ülevalpool midagi lohvakat, aga seelik on sellises pikkuses, et ilusad jalad näha on.

Aga tunnistan, et ma pole sugugi kindel, kas ma ise sellest loogikast alati kinni pean - minu enda jaoks on kriteerium nr 1 siiski see, et ma ise ennast hästi tunneksin nendest riietes. Paks olen sellepärast, et sõin ennast raseduse ajal paksuks (võtsin mõlema lapsega ca 30 kilo juurde) ja pole pidanud seda nii katastroofiliseks, et metsikult dieeti pidada ja kõike alla võtta. Nüüd olen Ozempicu peal, vaikselt tiksub alapoole. Ma ei viitsi väga tõmmelda. Mehe arvamusest on ka suht suva, ma leian, et inimene peab esmajärjekorras iseendale meeldima ja ise oma eluga rahul olema. Paksuse pärast pole mul küll midagi tegemata jäänud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 10 külalist