Külaliskorter ja nõudepesu

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Külaliskorter ja nõudepesu

Postitus Postitas Külaline »

Kui rendite majutuse köögiga, kas pesete enda järelt nõud?

Tegelen paari korteri rendiga ja viimasel ajal on sagenenud olukorrad, kus koristama minnes avastan, et nõud on kuhjatud kraanikaussi. Mitte vaid ühe söögikorra vaid lausa mitme korra nõud on jäetud majutaja küürida. Lastakse seal ära kuivada ja siis võtab pesu veel rohkem aega.
Ise pean elementaarseks, et pesen oma nõud ära ja tõmban lapiga laua ja köögi tasapinna üle.

Lisan ka selle, et 100% selliselt käituvad on minu majutustes olnud just eestlased.
Külaline

Olen alati nõud ära pesnud. Ma ei jäta kunagi, sh kodus, mitme söögikorra nõusid kuhugi vedelema ja kuivama - see on ju rõve. Samuti koristan enda järelt ja viin prügi välja.

Mul on ka 100% positiivne tagasiside külaliskorterite omanike poolt. Vast tasuks lagastajatele siis tagasisidesse sellekohane märkus jätta? Ja kui tingimustes juba selgelt kirjas pole, panna sisse nõue nõude pesemise ja enda järelt koristamise kohta.
Külaline

Bookingus ei saa külastajale tagasisidet jätta.
Algusaastatel koostasin ka mapid reeglite ja soovitustega. Aga ei loe neid tegelikult keegi. Mis see lõpuks ikka annab, kui reeglis kirjas ja ikka ei pesta. Ega nad ju tagasi ei tule oma nõusid pesema. Mingi trahvi rakendamine eeldaks deposiidi võtmist ja sellega ka ei taha tegeleda. Mul on kõik majutused iseseisva sissepääsuga võtmeboksi näol.

Ega ma ise ka reisides reegleid ei viitsi läbi lugeda. Otsin wifiparooli välja kogu moos. Käitun lihtsalt inimlikult ja viisakalt. Mõned asjad on elementaarsed ja üks neist on enda järelt nõude pesemine, triipude potist eemaldamine ja vee peale laskmine.
Tutiga Täi
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tutiga Täi »

Meie oleme samuti alati nõud ära pesnud ja oma prügi välja viinud. Lisaks korrastan sohvapadjad ja puhastan söögilaua. Paljudes riikides on kodumajutajate poolt nõue, et tuleks ka põrand tolmuimejaga üle käia. Seda me enamikes kohtades pole pidanud tegema, aga need eelpoolmainitud asjad on küll elementaarsed.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2026 14:50 Algusaastatel koostasin ka mapid reeglite ja soovitustega. Aga ei loe neid tegelikult keegi.
Mina loen küll alati. Tavaliselt on neid võimalik lugeda juba enne majutuse võtmist, vahel laadin lausa arvutisse ja loen üksipulki kõik läbi. Mõni majutus on ka võtmata jäänud, kuna reeglid on nii keerulised olnud (a la sorteeri prügi mingisse seitsmesse tillukesse pütsikusse ja enne lahkumist vii välja kohta, mis asub a la naabermaja nurga tagant sisse keerates koodiga avaneva kangialuse kaudu vasakule ja siis paremale ja oled kohal). Kunagi ei jäta loomulikult ka nõusid pesemata.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juul 2026 14:58
Guest kirjutas: 13 Juul 2026 14:50 Algusaastatel koostasin ka mapid reeglite ja soovitustega. Aga ei loe neid tegelikult keegi.
Mina loen küll alati. Tavaliselt on neid võimalik lugeda juba enne majutuse võtmist, vahel laadin lausa arvutisse ja loen üksipulki kõik läbi. Mõni majutus on ka võtmata jäänud, kuna reeglid on nii keerulised olnud (a la sorteeri prügi mingisse seitsmesse tillukesse pütsikusse ja enne lahkumist vii välja kohta, mis asub a la naabermaja nurga tagant sisse keerates koodiga avaneva kangialuse kaudu vasakule ja siis paremale ja oled kohal). Kunagi ei jäta loomulikult ka nõusid pesemata.
Meie rekord on olnud nii, et prügikonteinerid asusid 12 kilomeetri kaugusel. Aiaga piiratud territooriumil, kuhu oli sissepääs kellaajaliselt ka tagatud vaid. See oli Itaalias. Siis olime küll huligaanid ja viisime pisikeste kotikestega tanklate ja poodide prügikastidesse. Ei taha küll puhkuse ajal kuskil prügijaama järjekorras olla oma kottidega.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2026 14:30 Kui rendite majutuse köögiga, kas pesete enda järelt nõud?

Tegelen paari korteri rendiga ja viimasel ajal on sagenenud olukorrad, kus koristama minnes avastan, et nõud on kuhjatud kraanikaussi. Mitte vaid ühe söögikorra vaid lausa mitme korra nõud on jäetud majutaja küürida. Lastakse seal ära kuivada ja siis võtab pesu veel rohkem aega.
Ise pean elementaarseks, et pesen oma nõud ära ja tõmban lapiga laua ja köögi tasapinna üle.

Lisan ka selle, et 100% selliselt käituvad on minu majutustes olnud just eestlased.
Nõudepesumasinat pole siis, kui juba nii palju nõusid?

Mina ei eelda külalistelt mitte midagi. Nad on puhkama tulnud, mitte minu korterit koristama. Aga kordagi pole veel musti nõusid kraanikaussi jäetud. Külalised on üldse kordades puhtamad ja viisakamad kui mu oma pereliikmed, kes ka vahel neid ruume kasutavad.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2026 15:04
Meie rekord on olnud nii, et prügikonteinerid asusid 12 kilomeetri kaugusel. Aiaga piiratud territooriumil, kuhu oli sissepääs kellaajaliselt ka tagatud vaid. See oli Itaalias. Siis olime küll huligaanid ja viisime pisikeste kotikestega tanklate ja poodide prügikastidesse. Ei taha küll puhkuse ajal kuskil prügijaama järjekorras olla oma kottidega.
Itaalia on prügisorteerimine ongi väga keeruline, iga asi läheb oma kastikesse ja ära viiakse erinevatel nädalapäevadel. Kui midagi valesti on, siis ei viidagi ära. Samas maanteede ääred on paksult prügi täis - kõik lendab aknast välja.

Aga mis nõudepesemisse puutub, siis mina olen alati võtnud majutuse, kus on nõudepesumasin. Panen nõud pessu, kui lahkun. Eks siis koristaja/omanik tühjendab.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: annaleen, Baidu [Spider], käguan ja 8 külalist