Nutikell vanainimesele

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Nutikell vanainimesele

Postitus Postitas Külaline »

On keegi ostnud nutikella vanainimesele, kellel pole internetti?
On see võimalik?
Põhieesmärk kella (suurte numbritega).
Ideaalis võiks olla ka võimalik lähedastel vajadusel asukohta määrata.
Soovitusi?
Külaline

Enamus nutikellasid seadistatakse telefoniäpi kaudu, ehk siis nutitelefon peaks olema. Ma ei tea, kas nii saaks, et seadistad oma telefoniga ära ja siis seod kella telefonist lahti. Aga siis ei tule uuendusi ega midagi sinna peale.
Külaline

käin ka osaliselt varsti sinna "vanainimese" lahtrisse. pajatan oma kogemustest.
nutikell juba 2a, kõige esimeseks ehmatseks peale ostmist oligi see, et kuigi Euroncsi müüa väitis, et kell EI vaja internetiühendust, siis tegelikult polnud ilma vastava äpiga seda isegi võimalik sellisel tasemel tööle panna, et talle kella piltki ette tuleks.
kuna minu igivanasse nutitelefoni enam äppe juurde lihtsalt ei mahtunud, siis laadisime selle äoi tahvelarvutisse ja sain kella tööle.
katse-eksitusmeetodil on selgunud, et kell jätab meelde ca viimase 6 päeva andmed. kui tahvel saab tühjaks ja mul ununeb see laadima panna ja andmeid vähemalt korra nädalas kella ja tahvli vahel sünkroniseerida, siis need andmed (sammud, pulss jne) mida kell vahepeal luges, lähevad kaduma.
osa funtsioone töötavad kellas vaid siis, kui tahvel on väga lähedal JA äpp töötamas, nt sõnumid või ilmateade. kui nad on eri tubades, siis juba ei tööta. osadel kelladel käib sisse ka sim kaart ja kellale on võimalik helistada, aga minu kellal see asi puudub.
ainsad 2 funktsioon, mille pärast ma seda nutikella kasutan, ongi aja vaatamine ja sammude lugemine.
Kati
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kati »

Külaline kirjutas: 13 Juul 2024 15:47 On keegi ostnud nutikella vanainimesele, kellel pole internetti?
On see võimalik?
Põhieesmärk kella (suurte numbritega).
Ideaalis võiks olla ka võimalik lähedastel vajadusel asukohta määrata.
Soovitusi?
Osta vanainimesele nutitelefon ja sellesse kella teenindamiseks piisav netipakett (ja halda seda ise).
Ma arvan, et see on igati hea investeering sest annab ka teatava ülevaate tervislikust seisundist.
Külaline

Asukoha järgimiseks on vaja sim-kaardiga seadet. nt meie ostsime vanaemale - tema palvel - samasuguse trackeri, mida ise oma koeral pikkadel jalutuskäikudel kasutame. see tuleb algul ühendada ühe nutitelefoniga, ja pärast on võimalik konkreetset koodi teades selle asukohta lisaks sellele telefonile ühes veebikeskkonnas ka arvutist jälgida. lisaks on talle võimalik helistada sisse ja nuppu alla vajutades välja helistada samale telefonile, millega see seotud on (koer mul sellega muidugi ei helista, aga käsklust siia saab talle edastada). vidin ise maksab mingi 15€ + sim kaardi tasu. vanaema hoiab seda jullat käekotis, aga suur miinus on see, et ta unustab seda iganädalaselt kodus laadima panna.

sugulasel on oma eaka ema asukoha ja liikuvuse määramiseks mingi sarnane kuumaksuga seade mingilt turvafirmalt. aga sellega on probleem, et kui kontrollitav isik pikalt ei liigu, siis algul helistatakse ja kui ei vasta, läheb turvafirma kohale kontrollima, siis aga nt selgub, et tegelikult mammi vahtis keset päeva 7h järjest telekast seebikaid ja telefon oli ununenud kööki lauapeale ja ei kuulnud, et helistati.
Mupsik
Teerajaja

Postitus Postitas Mupsik »

Äkki siis sobib see laste kell, millel eraldi sim kaart sees. Piisavalt suur ka, et kella nr näeks.
Xplora näiteks.
See vajab ainult jälgija interneti olemasolu ja ühendamist telefoniga.
Külaline

Minu spordikell saab küll ilma telefonita hakkama, uuendusi laeb alla kui ma arvuti külge laadima panen (internetti on ikka uuendusteks vaja, aga ega neid uuendusi just igakuiselt ei tule). Saab ka adapteriga vooluvõrgust laadida, kuid see võtab tunduvalt rohkem aega.
Telefoniga olen kella liitnud ainult sellepärast, et laadida treeningud alla kohe kui nad omavahel bluetoothiga ühenduvad ja ka selleks, et kellale tulevad telefonist märguanded kui keegi helistab või sõnumi saadab. Esimest pole ilmselt vanainimesel vaja, teine võib-olla oleks siiski vajalik. Originaalis on väga suured ja selged numbrid, ma aeg-ajalt vahetan "watch face-i" ja siis on mõned selgemad ja mõned kribumad.
See koera trackeri kägu oli päris asjalik, ma kaaluks küll midagi sarnast.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist