Suhtlemiskoolitus

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Suhtlemiskoolitus

Postitus Postitas Külaline »

Kas keegi on käinud mõnel suhtlemiskoolitusel, millest päriselus kasu ka oleks? Need paar tükki, kus ma töö kaudu olen käinud, keskendusid pigem sellele, kuidas karjuva kliendiga suheldes viisakaks jääda, aga mul oleks sellist igapäeva probleemide koolitust vaja. Näiteks, kuidas öelda mehele, et korjaku oma sokid kokku nii, et tulemuseks oleks kokku korjatud sokid, mitte mossitav mees ja maas vedelevad sokid.
Külaline

On oluline ka kas Tallinnas, Tartus või mujal?
Ma võiks sellise koolituse kokku panna kui piisavalt osalejaid oleks. Tartu Ülikoolis vabaainetena saab võtta ja need on täiega head, ise õpin ja olen neid kursusi võtnud. Koolituse projektijuhina võiks parimatest parimatele suvel lisateenistust pakkuda aga siis peab olema piisav arv soovijaid.
Külaline

Mis kursused need sellised on ülikoolis? Mingeid näiteid äkki?
Külaline

Revolver kirjutas: 02 Juun 2024 11:03
Külaline kirjutas: 02 Juun 2024 10:30 Kas keegi on käinud mõnel suhtlemiskoolitusel, millest päriselus kasu ka oleks? Need paar tükki, kus ma töö kaudu olen käinud, keskendusid pigem sellele, kuidas karjuva kliendiga suheldes viisakaks jääda, aga mul oleks sellist igapäeva probleemide koolitust vaja. Näiteks, kuidas öelda mehele, et korjaku oma sokid kokku nii, et tulemuseks oleks kokku korjatud sokid, mitte mossitav mees ja maas vedelevad sokid.
Tee mehega parem kaupa, kui tema korjab oma sokid, siis teed sina midagi tema heaks.
Et see sokkide üles korjamine oli tema "minu heaks" tehtud tegu ja mina nüüd peaks vastutasuks bj tegema või midagi? Ma korjasin oma sokid juba üles, tema korjab enda omad ja olemegi tasa.
Külaline

Siit kanalist võid abi saada: https://youtube.com/@jimmyonrelationshi ... II1NAmPxC0

Täitsa tasuta. Ja nalja teeb ka.
Ma pole kuidagi seotud kanaliga, aga on silma jäänud yuutuubis see.
Mu meelest täpsealt seda teemat puudutab, mille kohta sa küsid.
Külaline

Revolver kirjutas: 02 Juun 2024 11:11
Külaline kirjutas: 02 Juun 2024 11:07
Revolver kirjutas: 02 Juun 2024 11:03

Tee mehega parem kaupa, kui tema korjab oma sokid, siis teed sina midagi tema heaks.
Et see sokkide üles korjamine oli tema "minu heaks" tehtud tegu ja mina nüüd peaks vastutasuks bj tegema või midagi? Ma korjasin oma sokid juba üles, tema korjab enda omad ja olemegi tasa.
Siis tahad lihtsalt tülitseda, ei midagi muud. Vaevalt ükski koolitus sind siin aidata saab, sest kui teine ei taha seda sinu heaks teha, siis ta ei teegi. Diplomaatiliselt tuleks mingit kaupa teha, elu on selline. Aga võite lahku ka minna, siis ei häiri sind tema sokid ja teda sinu virisemine.
Sellepärast mul koolitust vaja ongi, et märkaksin oma lolli käitumismustrit ja oskaksin edaspidi teistmoodi olla. Terve elu ühtemoodi käitunud, siis on väga raske omal jõul sellest välja murda.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juun 2024 10:45 Mis kursused need sellised on ülikoolis? Mingeid näiteid äkki?
Kui oled üliõpilane, saad endale sobivad ju ise ÕISist välja valida, need mis registreerimiseks avatud on.sellest pole ju kasu kui ma siin oma vabaainetest loetelu teen, neid päris igal ajal ei saagi ju võtta.
Mööduja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mööduja »

Suhtlemistreenerid soovitaksid arvatavasti ennast kehtestada kolmeosalise mina-sõnumiga. See peaks olema üks pikk lause, mille alguses kirjeldad erapooletult olukorda, seejärel ütled, milline on selle olukorra mõõdetav mõju/tagajärg, ja lõpuks teatad, milliseid tundeid see sulle tekitab. Vikipeedias on selle kohta päris põhjalik artikkel.
Oobik
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Oobik »

"Kui su sokid maas vedelevad, siis see muudab toa ilme esteetiliselt ebameeldivaks ja see häirib mind" - üks kiirkorras kokkuklopsitud veidi kohmakas kolmeosaline minasõnum.
Mees kergitab seepeale kulmu ja mõtleb, et mis see tema mure on, kui sind häirib. Teda ju ei häiri. Võib-olla kui see kergelt lohakavõitu mees on väga värskelt armunud, siis ta selle peale tõesti viib oma sokid mustapesukorvi, aga ta teeks seda ka siis, kui talle lihtsalt öelda, et ole armas, vii oma sokid ära.
Küllap nii üht kui ka teist võibki jääda lõputult korrutama, uus päev, uus sokipaar, hullult tüütu.

Ma vist valiks ka pigem selle eespool väljatoodud variandi ja ütleks, et mina viin ära oma sokid ja sina viid ära oma sokid ning kodurahu jääb alles.

Tean, et kolmeosalist minasõnumit väga propageeritakse, aga võib juhtuda, et üks keskmine lohakavõitu mees ei viitsi sellist sõnumit lõpunigi kuulata või siis jääb sõnumi algusossa kinni ja sealt kõlab ikkagi süüdistus, muuda seda sõnumit kuitahes neutraalseks. Ma ise ei kannata nende kasutamist silmaotsaski, mu meelest on see varjatud manipulatsioon. Kui midagi öelda on, ütle otse, mis siin ikka susserdada :P
Viimati muutis Oobik, 03 Juun 2024 20:15, muudetud 2 korda kokku.
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Külaline kirjutas: 02 Juun 2024 10:30 Kas keegi on käinud mõnel suhtlemiskoolitusel, millest päriselus kasu ka oleks? Need paar tükki, kus ma töö kaudu olen käinud, keskendusid pigem sellele, kuidas karjuva kliendiga suheldes viisakaks jääda, aga mul oleks sellist igapäeva probleemide koolitust vaja. Näiteks, kuidas öelda mehele, et korjaku oma sokid kokku nii, et tulemuseks oleks kokku korjatud sokid, mitte mossitav mees ja maas vedelevad sokid.
Olles ise sellistel koolitustel "Kuidas suhelda ebameeldiva kliendiga" istudes kujutlenud ennast tolle kliendi asemele ja mõelnud, miks küll ometi ei räägita mitte kunagi sellest, et miks klient rahul pole. Enamus neist sisekoolitustest õpetab suhtuma oma klienti/teenuse tarbijasse kui poolemeelsesse ullikesse, kel on peas segadus ja kes ei saa aru, mis neile tegelikult hea on.

Miks koolitatakse töötajaid jäärapäiselt ignoreerima lihtsat fakti, et klient ei jäänud teenusega rahule? Ütleme nii, et kümnest koolitajast ainult üks ütles: "See, kui klient on teie peale kuri, sel on olemas põhjused, see on kliendi appikarje. Uurige need põhjused välja ja siis mõelge, kas teie saate siin aidata. Kui saate, siis aidakegi!"

Niisuguste kliendivaenulike koolituste kõrvalmõju on, et koolitatavad viivad sellise mugava suhtumise edasi ka koju ja viljelevad seda mujalgi. Samuti võivad nad ka ise teises elusituatsioonis sattuda kliendi rolli.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline