Hooldusleht/-hüvitis
-
Külaline
Hooldusleht/-hüvitis
Paarikuuse lapse ema on haiglas, öeldi, et läheb veel min 40 päeva.
Nüüd loen, et lapse hooldajale (isale) makstakse hooldushüvitist ainult 10 järjestikuse päeva eest:
alla 3-aastase lapse või alla 16-aastase puudega lapse hooldamise korral, kui lapse tegelik hooldaja ise on haige või talle osutatakse sünnitusabi. Neil juhtudel saab hooldushüvitist kuni 10 järjestikuse päeva eest.
https://www.tervisekassa.ee/inimesele/h ... dushuvitis
Kas keegi saab aru millest lapse hooldaja (isa) seadusandjate meelest elatuma peaks?
Kuidas olete sarnase olukorra lahendanud?
Jah, lapsel on olemas ka vanaema, vanaema küll aitab, aga vanaema ei suuda üksi nii väiksega tegeleda.
Nüüd loen, et lapse hooldajale (isale) makstakse hooldushüvitist ainult 10 järjestikuse päeva eest:
alla 3-aastase lapse või alla 16-aastase puudega lapse hooldamise korral, kui lapse tegelik hooldaja ise on haige või talle osutatakse sünnitusabi. Neil juhtudel saab hooldushüvitist kuni 10 järjestikuse päeva eest.
Kas keegi saab aru millest lapse hooldaja (isa) seadusandjate meelest elatuma peaks?
Jah, lapsel on olemas ka vanaema, vanaema küll aitab, aga vanaema ei suuda üksi nii väiksega tegeleda.
-
Külaline
Võtab tasuta või tasulise puhkuse, palkab hoidja, kasutab tugisüsteemi. Elab säästudes ja vanemahüvitisest. Läheb isapuhkusele.
-
Külaline
Pane see küsimus parem Töö ja raha foorumisse, seal ehk liigub neid, kes oskavad konkreetsemat nõu anda. Kõlab küll jaburalt.
-
Külaline
Kuidas ma teise foorumisse selle viia saan? 2x ei ole vist hea kirjutada.
Siin jah soovitus hoidja palgata...
-
Külaline
Kas lapse isa on oma isapuhkuse juba ära kasutanud? https://www.sotsiaalkindlustusamet.ee/p ... -isapuhkusKülaline kirjutas: ↑10 Aug 2024 12:04 Paarikuuse lapse ema on haiglas, öeldi, et läheb veel min 40 päeva.
-
Külaline
-
Külaline
Jah, ega vist saagi ise viia. Kirjuta ikka mitu korda, piisavalt oluline küsimus on. Võid ka modedele kirjutada, et siinse teema maha võtaks.Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2024 12:57 Kuidas ma teise foorumisse selle viia saan? 2x ei ole vist hea kirjutada.
-
Külaline
seal pole seaduslikke võimalusi selles olukorras raha saamiseks. see on suur probleem kõigile lapsevanematele ja kusagil kõrgel keegi ikka arvab, et vanemad teesklevad tasuta kodus olemiseks laste haigusi.
tasub perearstiga läbi rääkida ja küsida kas saab hooldusleht sulgeda ja uuesti avada.
kui kaduma minev summa on suur, saab leida kusagilt kellegi, kes on nõus naise miinimumpalga eest tööle vormistama (nii säilib tervisekindlustus) ja ise jääda vanemahüvitisele.
kasutada ära enda puhkusejääk või küsida puhkust ette
küsida palgata puhkust
leida hea pereliige - tuttav kes on nõus puhkust võtma ja su last hoidma
võtta lapsehoidja
tasub perearstiga läbi rääkida ja küsida kas saab hooldusleht sulgeda ja uuesti avada.
kui kaduma minev summa on suur, saab leida kusagilt kellegi, kes on nõus naise miinimumpalga eest tööle vormistama (nii säilib tervisekindlustus) ja ise jääda vanemahüvitisele.
kasutada ära enda puhkusejääk või küsida puhkust ette
küsida palgata puhkust
leida hea pereliige - tuttav kes on nõus puhkust võtma ja su last hoidma
võtta lapsehoidja
-
Külaline
Lapse haiguse puhul on lahkem olukord, aga ema ei tohi rivist välja langeda
alla 12-aastase lapse või alla 19-aastase puudega inimese põetamisel kuni 14 järjestikuse päeva eest (esmane hooldusleht algas enne 15.05.2024.a.). Alates 15.05.2024 alanud esmaste hoolduslehtede alusel maksame hüvitist kuni 60 järjestikuse päeva eest;
alla 12-aastase lapse või alla 19-aastase puudega inimese põetamisel kuni 14 järjestikuse päeva eest (esmane hooldusleht algas enne 15.05.2024.a.). Alates 15.05.2024 alanud esmaste hoolduslehtede alusel maksame hüvitist kuni 60 järjestikuse päeva eest;
-
Külaline
Seda ei saa ilmselt võtta, kui teine vanem on lapsehoolduspuhkusel...Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2024 13:51 Lapse haiguse puhul on lahkem olukord, aga ema ei tohi rivist välja langeda
Karm olukord, loodan et leiate inimliku lahenduse. Konsulteeri perearsti ja miks mitte ka sotsiaalkindlustusametiga. Kindlasti ka tööandjaga.
-
Külaline
Ei ole see ainult Eesti probleem. Ma olin ka lapsega kaks nädalat haiglas(mitte Eestis). Koos lapse isaga pool sellest ajast olime. Mõlema kohalolek oli vajalik, et haigla saanuks nö koolitada mõlemat lapsevanemat edaspidiseks.
Tööandja maksis vaid esimesed 3 päeva haiguslehte. Ülejäänud olime ilma sissetulekuta "kodus".
Mina sain 2 kasutama puhkusepäeva ka välja võtta.
Haigekassalt sai küll tagantjärgi mingisugust tuge taodelda aga ega see palkka isegi poole osas ära ei katnud. Ja see raha tuli ka nii umbes 3 kuud hiljem.
See ei huvita kedagi, et arved on ju vaja jooksvalt maksta. Lisaks üsna kopsakas haiglaarve.
Tööandja maksis vaid esimesed 3 päeva haiguslehte. Ülejäänud olime ilma sissetulekuta "kodus".
Haigekassalt sai küll tagantjärgi mingisugust tuge taodelda aga ega see palkka isegi poole osas ära ei katnud. Ja see raha tuli ka nii umbes 3 kuud hiljem.
See ei huvita kedagi, et arved on ju vaja jooksvalt maksta. Lisaks üsna kopsakas haiglaarve.
-
Külaline
-
Külaline
Antud juhul saab ema vanemahüvitist.Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2024 19:10 Ei ole see ainult Eesti probleem. Ma olin ka lapsega kaks nädalat haiglas(mitte Eestis). Koos lapse isaga pool sellest ajast olime. Mõlema kohalolek oli vajalik, et haigla saanuks nö koolitada mõlemat lapsevanemat edaspidiseks.
-
Külaline
Jaajaa. Ok minu viga. Ei süvenenud ja sain valesti aru.Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2024 19:18Antud juhul saab ema vanemahüvitist.Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2024 19:10 Ei ole see ainult Eesti probleem. Ma olin ka lapsega kaks nädalat haiglas(mitte Eestis). Koos lapse isaga pool sellest ajast olime. Mõlema kohalolek oli vajalik, et haigla saanuks nö koolitada mõlemat lapsevanemat edaspidiseks.
Sellisel juhul jah asjad teistmoodi, kui ema ise haiglas ja isa peab lapsega kodune olema. Äkki siis saab vanemahüvitise isa nimele ümber vormistada.?!
Vabandan.
-
Külaline
Saab, aga siis jääb ema kindlustuseta.Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2024 19:28Jaajaa. Ok minu viga. Ei süvenenud ja sain valesti aru.Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2024 19:18Antud juhul saab ema vanemahüvitist.Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2024 19:10 Ei ole see ainult Eesti probleem. Ma olin ka lapsega kaks nädalat haiglas(mitte Eestis). Koos lapse isaga pool sellest ajast olime. Mõlema kohalolek oli vajalik, et haigla saanuks nö koolitada mõlemat lapsevanemat edaspidiseks.
Sellisel juhul jah asjad teistmoodi, kui ema ise haiglas ja isa peab lapsega kodune olema. Äkki siis saab vanemahüvitise isa nimele ümber vormistada.?!
Vabandan.
-
Külaline
Okei. Tundub, et head lahendust siis väga polegiKülaline kirjutas: ↑10 Aug 2024 19:36Saab, aga siis jääb ema kindlustuseta.Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2024 19:28Jaajaa. Ok minu viga. Ei süvenenud ja sain valesti aru.
Vabandan.
-
Külaline
No riik maksab ju ühele vahemale vanemapalka ja tasuta kindlustuse. See juba päris hea asi. Isa sai ka 10 hoolduspäeva. Midagi võiks ikka vanemad ise ka mõelda ja maksta. 30 päeva ei oska ära mõelda, kui juba vabaemagi käib abiks.Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2024 20:57Okei. Tundub, et head lahendust siis väga polegiKülaline kirjutas: ↑10 Aug 2024 19:36Saab, aga siis jääb ema kindlustuseta.Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2024 19:28
Jaajaa. Ok minu viga. Ei süvenenud ja sain valesti aru.
Vabandan.![]()
-
Külaline
MuidugiKülaline kirjutas: ↑11 Aug 2024 09:29
No riik maksab ju ühele vahemale vanemapalka ja tasuta kindlustuse. See juba päris hea asi. Isa sai ka 10 hoolduspäeva. Midagi võiks ikka vanemad ise ka mõelda ja maksta. 30 päeva ei oska ära mõelda, kui juba vabaemagi käib abiks.
-
Külaline
Kui palk ja vanemahüvitis on iga kuu viimase sendini ära kulutatud, siis tuleb tõesti Bolti sõita. Igal vähegi arukamal inimesel on sellisteks puhkudeks säästud.Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2024 11:00 MuidugiÖösel küll magada ei saa, aga päeval võiks Bolti/Wolti ikka sõita kui vanaema mõni tund lapsele abiks!
-
Külaline
päris pikk aeg tõesti. Äkki isa vanemapuhkusele ja ema tööle ja kohe töökohast haiguslehele?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist