Sallimatus

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Sallimatus

Postitus Postitas Külaline »

Sallimatus on saanud väga halva tähenduse. Tänapäeval peaks olema nagu kõige suhtes salliv. Kas on veel keegi, kes julgeb öelda et ta on millegi või kellegi suhtes sallimatu?
Külaline

"Sallimatu" asemel ütlen, et mulle eriti ei meeldi (vmt), aga ainult siis, kui keegi väga pinnib. Ise oma arvamust vabatahtlikult ei avalda.
Külaline

Kui midagi positiivset pole öelda, ei ütlegi midagi. Millegipärast aga arvavad paljud, et on kindlasti vaja enda arvamust avaldada. Seda eriti juhul, kui teemast eriti midagi ei teata, selle süviti tundmisest rääkimata. Mulle ka paljud asjad ei meeldi, aga ma ei lähe neid ka valjuhäälselt teistele peale suruma - ela ise nii nagu õigeks pead ja lase teistel sedasama teha, nende parema äranägemise järgi.
Simon says:
Kontakt:

Postitus Postitas Simon says: »

Kes kõike sallib, ei salli midagi.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Sallimatust/sallivust pole olemas, lihtsalt sallimatuse ja sallivuse objektid muutuvad. Väärtused on muutunud, mitte et meie oleme muutunud sallivamaks.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 28 Aug 2024 12:19 Sallimatust/sallivust pole olemas, lihtsalt sallimatuse ja sallivuse objektid muutuvad. Väärtused on muutunud, mitte et meie oleme muutunud sallivamaks.
Kui sallimatust ja sallivust olemas ei ole, siis ei saa selle objektid ka kuidagi muutuda.
Külaline

Sallivuslaste loogika on järgmine: sallida tuleb MIND, absoluutselt kõike minu juures. Kes mind ei salli, on sallimatu ja teda ei tule sallida.

Ja sallivuslased ise ei näe siin mingit vastuolu, loosungirahvas, nagu nad on.
Külaline

Sallivus on siis see, kui ei ütle välja? Nt Kui mulle ei meeldi homoparaad. St ma ei ütle välja et mulle ei meeldi. Ma näin salliv. Olen ma salliv?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 13:41 Sallivuslaste loogika on järgmine: sallida tuleb MIND, absoluutselt kõike minu juures. Kes mind ei salli, on sallimatu ja teda ei tule sallida.

Ei, sallivuslaste loogika on - kõigil on õigus olla sellised, nagu nad on, tunda end seejuures turvaliselt ning kõigi teistega võrdselt aktsepteerituna. Kui sulle ei meeldi homoparaad, siis sa ei pea sellel osalema ega sellest välja tegema. See ongi sallivus - erinevuste tunnistamine ja teiste valikute aktsepteerimine, seejuures enda omasid peale surumata. Sallimine ei tähenda, et peaksid nõustuma, sarnaseid valikuid tegema või, et need erinevused peaksid sulle meeldima.

Loosungirahvas on ka need kõigi ja kõige vastased, kes alati on häälekalt ja värvikalt oma arvamust avaldamas. Provokaatoreid on mõlemal pool.
Simon says:
Kontakt:

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 14:12
Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 13:41 Sallivuslaste loogika on järgmine: sallida tuleb MIND, absoluutselt kõike minu juures. Kes mind ei salli, on sallimatu ja teda ei tule sallida.

Ei, sallivuslaste loogika on - kõigil on õigus olla sellised, nagu nad on, tunda end seejuures turvaliselt ning kõigi teistega võrdselt aktsepteerituna.

Kui mulle ei meeldi homod ja tänaval on nende paraad, siis mina EI TUNNE ennast turvaliselt ega aktsepteerituna.
Külaline

Simon says: kirjutas: 28 Aug 2024 14:38
Kui mulle ei meeldi homod ja tänaval on nende paraad, siis mina EI TUNNE ennast turvaliselt ega aktsepteerituna.
Sa saad end täiesti vabalt sellest situatsioonist eemaldada. Samamoodi nagu mina ei trügi ekre korraldatud miitingule või tõrvikurongkäigule, ei osale mootorratturite kokkutulekul, lillelaste festivalil, saptk suvepäevadel ega muul moel minu tõekspidamistega vastuollu minevatel üritustel. Samas ei peaks mitte keegi käima rind kummis nõudmas, et teised neid keegi korraldada ei tohi. Saad vahest aru?
Külaline

Simon says: kirjutas: 28 Aug 2024 14:38 Kui mulle ei meeldi homod ja tänaval on nende paraad, siis mina EI TUNNE ennast turvaliselt ega aktsepteerituna.
Kuidas täpselt ende kogunemine sinu turvalisust mõjutab?
Simon says:
Kontakt:

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 14:54
Simon says: kirjutas: 28 Aug 2024 14:38
Sa saad end täiesti vabalt sellest situatsioonist eemaldada. Samamoodi nagu mina ei trügi ekre korraldatud miitingule või tõrvikurongkäigule, ei osale mootorratturite kokkutulekul, lillelaste festivalil, saptk suvepäevadel ega muul moel minu tõekspidamistega vastuollu minevatel üritustel. Samas ei peaks mitte keegi käima rind kummis nõudmas, et teised neid keegi korraldada ei tohi. Saad vahest aru?
Kuidagi ei saa. Kui ma ennast "situatsioonist eemaldan", siis see ei muuda tunnet minu sees. Ma ei tunne ennast turvaliselt.
Sina ütled kuidas mina ennast peaksin tundma?
Simon says:
Kontakt:

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 15:00
Simon says: kirjutas: 28 Aug 2024 14:38 Kui mulle ei meeldi homod ja tänaval on nende paraad, siis mina EI TUNNE ennast turvaliselt ega aktsepteerituna.
Me ei rääkinud füüsilisest turvalisusest. Me, tuletan meelde, rääkisime õigusest TUNDA ennast turvaliselt, aktsepteerituna jne. Mis olevat kõikide õigus. On ikka või?
Kuidas mina ennast TUNNEN, tean ainult mina.
Külaline

Simon says: kirjutas: 28 Aug 2024 15:07 Kuidagi ei saa. Kui ma ennast "situatsioonist eemaldan", siis see ei muuda tunnet minu sees. Ma ei tunne ennast turvaliselt.
Tunnet iseenda sees saad muuta ikka ja ainult sina ise. Täiskasvanud inimesena on sul vabadus eemaldada end situatsioonist, mis sinu turvatunnet kõigutab. Seda enam, et mingit reaalset füüsilise või verbaalse rünnaku ohtu sulle see situatsioon ei kujuta.
Külaline

Simon says: kirjutas: 28 Aug 2024 15:10
Me ei rääkinud füüsilisest turvalisusest. Me, tuletan meelde, rääkisime õigusest TUNDA ennast turvaliselt, aktsepteerituna jne. Mis olevat kõikide õigus. On ikka või?
Ja sina arvad, et kõigil seda ÕIGUST olla ei tohiks?
Simon says:
Kontakt:

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 15:34
Simon says: kirjutas: 28 Aug 2024 15:07 Kuidagi ei saa. Kui ma ennast "situatsioonist eemaldan", siis see ei muuda tunnet minu sees. Ma ei tunne ennast turvaliselt.
Tunnet iseenda sees saad muuta ikka ja ainult sina ise. Täiskasvanud inimesena on sul vabadus eemaldada end situatsioonist, mis sinu turvatunnet kõigutab. Seda enam, et mingit reaalset füüsilise või verbaalse rünnaku ohtu sulle see situatsioon ei kujuta.
Ahaa, et siis minu õigus ennast turvaliselt tunda ei kehtigi alati?
Külaline

Simon says: kirjutas: 28 Aug 2024 15:38 Ahaa, et siis minu õigus ennast turvaliselt tunda ei kehtigi alati?
Kes sinu arust selle eest vastutama peaks kui mitte sina ise? Kui keegi ei tunne end näiteks Stockmanni ristmiku liikluses turvaliselt, siis peaks nõudma, et see sulgetaks või äkki peaks ikka ise vältima seda olukorda?
Simon says:
Kontakt:

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 15:36
Simon says: kirjutas: 28 Aug 2024 15:10

Ja sina arvad, et kõigil seda ÕIGUST olla ei tohiks?
Vot nüüd hakkame jõudma asja üdini.
Loomulikult ei saa kellegi käest nõuda, et ta on vastutav teise inimese tunnete eest. See on kõige klassikalisem gaslighting: sina vastutad selle eest, et mul on nüüd halb tuju ja mul on õigus seetõttu sul hambad sisse lüüa.

Niiviisi ei tohi me varsti enam mitte millestki avalikult rääkida, sest solvumise koha leiab osav isik 2 sekundiga üles.
Simon says:
Kontakt:

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 15:42
Simon says: kirjutas: 28 Aug 2024 15:38 Ahaa, et siis minu õigus ennast turvaliselt tunda ei kehtigi alati?
Kes sinu arust selle eest vastutama peaks kui mitte sina ise? Kui keegi ei tunne end näiteks Stockmanni ristmiku liikluses turvaliselt, siis peaks nõudma, et see sulgetaks või äkki peaks ikka ise vältima seda olukorda?
Sallivuslased nõuaksid liikluse sulgemist.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 2 külalist