kuumaõhufritüür

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

kuumaõhufritüür

Postitus Postitas Külaline »

Plaanin osta kuumaõhufritüüri.

Kellel olemas, jagage palun kogemusi. Millise tootja oma soovitate ja miks?
Kas leiab päriselt ka nii palju kasutust kui alguses arvasite?
libakägu
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas libakägu »

Omast kogemusest saan öelda, et kindlasti tasub osta ja leiab kasutust. Suvisel ajal nt ahjus toite teha on ebamugav, sest kütab toa liiga soojaks, elektrikulu on ka suurem. Kuumaõhufritüür on mul rõdul ja seal ta siis teeb valmis kõik me toidud, mida muidu ahjus küpsetaks. Ahju ma enam väga palju ei kasutagi, koogiküpsetamisel eelistan siiski ahju. Siin on üks varasem teema ka, kus küsiti, mida kuumaõhufritüüris tehakse.
Mul endal on vanem kuumaõhufritüür, mida poes enam saada ei ole, seetõttu valiku kohta soovitusi jagada ei oska.
Külaline

Valimisel peaks silmas pidama pere suurust.
Mul ka vanem variant, kopsikuga. No name bränd(Kultz) ja väike(oli vist 0.4L). Aga mulle ja lapsele paras.
Osad on juba täitsa ahjumõõtu ja kujuga, kuhu lähebki nagu ahjuplaat ja võre sisse.
On nagu miniahi kapi peal aga selle eelisega et soojeneb sekundiga.

Kiidetakse Philpsi XXL. See vist oli 1.5L mahuga.

Mina kasutan koguaeg. Ainuke asi milles pettusin, on pelmeenid. Neid teen ikka panni peal. Kufis kuivab taigen ümbert ära ja on kõvad käkid.
Aga teen kõikke: ahjukartulid, liha, vorstid(ka toor), friikad, soojad võileivad jne.
Mul kodus kehva ahi ka, selle soojenemine võtab juba selle aja, kui kufis toit praktiliselt valmis on.
Külaline

Mul on see https://www.kuumaohufrituur.ee/toode/ph ... ur-xxl-73/

Paljusid asju teen ikka ahjus edasi. Näiteks kana kipub liiga ära kuivatama. Mulle meeldivad natukene mahlasemad ja rasvasemad kanakoivad.

Suur ahjupraad ka läheb liiga kuivaks.

Suur miinus on see, et kui on mingi poest ostetud nö valmis lihatükk, mis on juba mingis kastmes (a la kana jogurtikastmes vmt), siis see liha ümbritsev marinaad kärssab ära.

Väga meeldivad aga KUFis tehtud isetehtud friikad. Samuti teen seal juustusaiu - saab ruttu. Juust tuleb muidugi korralikult saia külge kinnitada, et see ära ei lendaks.
Nätakas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nätakas »

Mul on üldse ahjukujuline, mitte see kopsikuga kuff. Kuidagi nagu meeldib rohkem, minu meelest ka nats lihtsam pesta panne kui neid kopiskuid.
Külaline

Nätakas kirjutas: 07 Sept 2024 21:43 Mul on üldse ahjukujuline, mitte see kopsikuga kuff. Kuidagi nagu meeldib rohkem, minu meelest ka nats lihtsam pesta panne kui neid kopiskuid.
Peseb ju ometigi nõudepesumasin.
Külaline

tuleks põhjalikult mõelda, kas seda vidinat on koju üleüldse vaja. Ruumi võtab tööpinnal ju päris palju.
Oli ka eelmisel aastal korraks mõte, et äkki tuleks hankida - aga lugesin kõik sellekohased teemad läbi, ja sain aru et meie väiksele perele seda kohe kindlasti vaja pole. Valdavalt tehakse friikartuleid (mida me niikuinii ei söö). Ülejäänud toidud kas ebaõnnestuvad (jäävad kuivaks, lähevad kärssama, palju sekeldamist) või on sellised, et tavalise ahjuga teed kiiremini ja paremini.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Sept 2024 11:44 tuleks põhjalikult mõelda, kas seda vidinat on koju üleüldse vaja. Ruumi võtab tööpinnal ju päris palju.
Oli ka eelmisel aastal korraks mõte, et äkki tuleks hankida - aga lugesin kõik sellekohased teemad läbi, ja sain aru et meie väiksele perele seda kohe kindlasti vaja pole. Valdavalt tehakse friikartuleid (mida me niikuinii ei söö). Ülejäänud toidud kas ebaõnnestuvad (jäävad kuivaks, lähevad kärssama, palju sekeldamist) või on sellised, et tavalise ahjuga teed kiiremini ja paremini.
Seletad asjadest, millest sul aimu pole, sest sa ju ei kasuta seda. On kiire, mugav, midagi ei kärssa ega kuiva. Kui ei oska süüa teha, siis muidugi ei pruugi ka kufi aidata. Kui pole vaja, siis pole vaja, aga ära halvusta, kui ei tea. Mina kasutan suure pere jaoks absoluutselt iga päev. Nüüd eelistaks ka ukse ja plaatidega varianti. Need marinaadilihad jms saavad väga head, grillköögiviljad ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Sept 2024 12:49
Külaline kirjutas: 10 Sept 2024 11:44 tuleks põhjalikult mõelda, kas seda vidinat on koju üleüldse vaja. Ruumi võtab tööpinnal ju päris palju.
Seletad asjadest, millest sul aimu pole, sest sa ju ei kasuta seda. On kiire, mugav, midagi ei kärssa ega kuiva. Kui ei oska süüa teha, siis muidugi ei pruugi ka kufi aidata. Kui pole vaja, siis pole vaja, aga ära halvusta, kui ei tea. Mina kasutan suure pere jaoks absoluutselt iga päev. Nüüd eelistaks ka ukse ja plaatidega varianti. Need marinaadilihad jms saavad väga head, grillköögiviljad ka.
tark õpib teiste kogemustest - olen lugenud nii siinseid teemasid kui PK-s. Sellest on kujunenud ka isiklik arvamus, pole üldse halvustamine. Lihtsalt tasub mõelda, milliseid toite peres tehakse - kas see kuff üldse sobib nende jaoks. Suurele perele ma ei kujuta ette, et sellises väikses anumas süüa teha. Mina armastan teha ahju- ja pajaroogasid, aga see pada on ikka 4-liitrine. Enamasti teen kaheks päevaks. Ühepajajatoidud, mitmetunnised lihahautised - no ei ole ju kuffitoidud. Malmpott on nt meie puhul parem valik - toit valmib aeglaselt ja sama nõu on kena lauale panna.
Külaline

Meil on Philipsi Premium XXL, võtsime šampanjatooni, sellega tuli küpsetuskomplekt ka kaasa. Lisaks on meil juurde ostetud "peokomplekt" (võimaldab kahel tasandil süüa teha) ja pitsakomplekt, mida mees väga tahtis :D

Mulle üliväga meeldib ning peamine eelis teiste ees on see, et sahtel käib välja ja korv sahtli sisse siinidel, väga mugav seda välja võtta ja sisse panna jne. Teistel on see kuidagi ebamugav. Veel meeldib see, et kui teha kanakoibi või tervet kana, siis ta arvutab ise välja, mis tempi ja ajaga küpsetada.

Ostsin ka paar koogivormi, kooke olen ikka väga palju teinud -- rabarberikooki ja õunakooki suvel, šokolaadifondanti, keeksi...
Kana on ülimõnus, kas siis tiivad, koivad, terve kana, kintsud...
Hästi lihtsalt ja kiirelt saab salateid, viskan sisse kas pardi või näiteks krevetid kookoshelvestega, seni kuni salatimaterjal valmib ongi mõnus krõmps liha valmis.
Friikartulid on ka väga head, ostame French Fries Rimist.
Mõnikord on mõnus külmutatud pirukaid teha.

Kindlasti soovitaksin!
Külaline

Pole vahet kas ostad 399 € või 99 €. Vaatad, et võimsus oleks alates 2000w. Pott oleks kandiline ja rest käiks nupule vajutusega seest välja ja ongi kõik. Tööpõhimõte kõigil sama. Mingit imet nendel olla ei saa mingite programmide näol. Suurus võiks ka olla alates 4.5l
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Sept 2024 22:23
Postitus on kustutatud
Ah, kui hea hakkas, onju? Ikka täiega panid ära tädile, mis ta siin kujutab ette, et tema midagi otsustab, onju? Täiega tšill on nüüd! Otsi mõni kommentaar veel, kus saab eeldada, üldistada, mõnitada, ja mis on oluline - alandada, siis saab rahulikult magama minna, päev korras kohe, tehtud.
*Mul on kufi küll ja kasutan. Kana jupid on lemmikud.
Külaline

Postitus on kustutatud
kas need emotikonid pole mitte algklasside teema rohkem?
A ma ei solvu üldse - jään arvamuse juurde, et tuleks kaaluda enne ostmist. Paljudel on köögis selliseid masinaid, mille osas on olnud tunne, et PEAB saama - ja hiljem kasutatakse kord-kaks. Mu oma ema soetas kunagi mingi Zepteri suure (ja väga kalli) elektriga küpsetuspoti. Kasutas ühe korra.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Sept 2024 08:46
Postitus on kustutatud
kas need emotikonid pole mitte algklasside teema rohkem?
A ma ei solvu üldse - jään arvamuse juurde, et tuleks kaaluda enne ostmist. Paljudel on köögis selliseid masinaid, mille osas on olnud tunne, et PEAB saama - ja hiljem kasutatakse kord-kaks. Mu oma ema soetas kunagi mingi Zepteri suure (ja väga kalli) elektriga küpsetuspoti. Kasutas ühe korra.
Siin foorumis ei tohi kunagi öelda, et mingi vidina ostmist tuleks kaaluda ja äkki pole ikka vaja. Kõike on vaja, rohkem ja järjest uusimaid.
Külaline

Mitte keegi ei ole vastu sellele, et masina ostmist tuleks kaaluda, sa ärritud vähe vale otsa peale. Aga kui endal ei ole, siis ei tasu jahuda, et kõik kuivab, kärssab ja "õudne mässamine"- sa ajad jaburat juttu. Ei kuiva, ei kärssa (sel, kel kogu aeg kärssab, ma juba eelmises teemas soovitasin fooliumiga katta, endal pole sellist asja ette tulnud millegipärast mitte kunagi, ei marinaadilihade ega muuga), ei mingit mässamist. Kui teed mingeid ühepotitoite ja ei kasutagi sellist masinad, tee rahus ja ära osta, aga ära räägi asjadest, millest sul pole teadmist ega kogemust, igas teemas ei pea targutama.
Ja kufis ei tee ainult friikartuleid, vaid nt täidetud paprikat, suvikõrvitsat, kotlette, spare ribs liha, ahjulõhet jne jne. Mitte miski ei kärssa. 4,5l on 4-5 perele ka täitsa piisav, tänapäeval ostaks juba ajhuplaatidega, kuigi mul on suur kandiline ja restiga mugav kopsik. Kuskil oli müügil odav, mille kopisk oli sügav ja kõrge- sellises ei valmi midagi, väga ebamugav.
Külaline

Mina olen see, kes eelnevalt kirjutas, et mul jääb kana ja sealiha KUFis kuiv. Kindlasti ma ei taha seda masinat maha teha. Mul lihtsalt on jäänud mingid eelistused, mida teen pigem ahjus edasi.

Seega, see ei olnud sugugi masina laitmise kommentaar (ehkki või selline mulje jääda). Kindlasti mitte. Meil on KUF kasutuses mitu korda nädalas. Ikka friikaid teeme, juustusaiu, köögivilju. Kindlasti lõhet, kooki jne.

Mulle tundub, et osadel kodanikel lihtsalt on mingi hapude viinamarjade teema. Alles lõppes nõudepesumasina saaga, kus üks ei suutnud mitte kuidagi ära põlastada ja ära halvustada neid, kel see masin kodus olemas ja kasutust leiab.
Külaline

kas keegi seletaks, mis on see põhjus miks teha toite kuffis kui on olemas korralik ahi?
Välja arvatud, et lastel on turvalisem seda peale kooli kasutada.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Sept 2024 08:58 kas keegi seletaks, mis on see põhjus miks teha toite kuffis kui on olemas korralik ahi?
Välja arvatud, et lastel on turvalisem seda peale kooli kasutada.
Loe teemat. Kui rumal saab inimene olla?
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Suur praeahi läheb aeglaselt kuumaks, võtab rohkem elektrit ja on rohkem pinda pesta. Sa ajad iga sooja võileiva pärast või kahe külmutataud saiakese küpsetamiseks suure ahju kuumaks? Selleks ajaks, kui ahi lõpuks töötemperatuuri saavutab, on kufis asjad valmis. Paljudel pole praeahjugi (nt ühikas, mul oli üürikas nõudepesumasin sellel kohal, ahju ei olnud olemaski), see ajab kenasti ära praeahju ülesanded.
Külaline

Mina teen kufis ja ahjus küll üsna erinevaid asju.
Välja arvatud maal, kus teen ka kooke jms kufis, sest ainus ahi on puitpliitahjus ja suvel ei jaksa küll tuletegemisega mässata, kui kufis saad 20 minutiga rabarberikoogi valmis.

Kufi erinevus on see, et pole vaja eraldi nõud, ei pea ahju eelnevalt kuumaks ajama, aega võtab palju vähem, temperatuur on kindel ja ühtlane ning tulemus alati täpselt sama ja lollikindel.

No näiteks kui ma teen "suures ahjus" kana, siis on see suur tegemine, võtan ahjunõu, kana keeran ja kastan kogu aeg võiga, peab alguses ja lõpus kõrgel kuumusel broilima jne. Aega läheb 2+ tundi.

Kufis torkan kana õõnsusesse sisse sidruni ja ürte, panen restile, kufi kinni ja kana programm sisse ja ongi ca tunni pärast ideaalselt kuldne ja krõbe kanapraad valmis.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline